Şimdi Ara

RX 5700 XT akıl almaz problemler... (ekran kartının hiçbir suçu yokmuş) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
4.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-4A4AA6D33

Bu mesaj silindi.
    şaka gibi bir şey oldu.. pes 2019 oynuyorum.. driverı ise şu linkteki driver.. 2019 driver..

maçın bitimine son 10 dk 3-3 öne geçmişim psg önünde.. ekran karardı ve sistem takıldı..

ben artık napim.. gta açılmıyor açılınca hata veriyor diye oyunu silmişim, elimde bir tek pes 2019 ve pes 2020 lite kalmış.. bunları da oynayamayacaksam o ekran kartını napim yani.. rezillik başka bir şey değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MİY1988 -- 22 Ocak 2020; 21:44:26 >
  • Sorun yaşama nedenleriniz.

1-) Korsan veya güncellenmeyen oyunlar.
    2-) Chrome hakkında bazı şüphelerim var.
    3-) Hatalı oc li sistem mesala forumumuzda 1.2V ile 4.1 Ghzde Ryzen 1600 çalıştırdığını idda edenler var.
    4-) Bozuk donanım.

Aklıma gelenler şuanlık bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

Sorun yaşama nedenleriniz.

1-) Korsan veya güncellenmeyen oyunlar.
    2-) Chrome hakkında bazı şüphelerim var.
    3-) Hatalı oc li sistem mesala forumumuzda 1.2V ile 4.1 Ghzde Ryzen 1600 çalıştırdığını idda edenler var.
    4-) Bozuk donanım.

Aklıma gelenler şuanlık bu.
    sinerji bilgisayara mail attım cevap döndüler arıza takip formu yolladılar ben de doldurup mail ile attım.. muhtemelen kargo takip numarası atacaklar, kart servise gidecek.. üstüne 1000 tl ekleyip başka kart almaya da razıyım her seçeneği değerlendiririm.. yahu ben 1050ti ya da 1660ti bile alırdım bu kadar para dökmezdim ama almışken en güzel seçeneklerden biri olsun dedim kafa rahat olsun dedim de umduğum gibi olmadı işte
  • F/P kartı olmasına rağmen sürücü ve oyun stabilite sorunlarını okumak insanı soğutup yine Nvidia'ya yönlendiriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 hafta önce bende sistem topladım hocam sapphire 5700xt nitro ekran kartı vardı. 2020 ilk güncellemesi yüklüydü. Benimde bfv pes 20 ve arma 3 te sürekli no signal hatası alıyordum. Sürücüyü 19.2.1 yapınca düzeldi. Windows güncelleştirmeleri varsa onları yapıyorum ekstradan amd programı üzerinden gereksiz ne varsa kapatıyorum. Şu an en son sürüme güncelledim ve standart kullanıcı olarak yine herşeyi kapattım program üzerinden. Ekstradan chipset güncellemesini de yükledim ve şu ana kadar oyunlarda bir sıkıntı yaşamadım. Baya bir şey denedim ve hangisi sorunu çözdü emin değilim. Umarım sizde en kısa sürede çözüme kavuşursunuz

• MİY1988 M kullanıcısına yanıt
    Sende yine mavi ekran olayı var Sapphireyi servise yollayıp değişim yapmanda fayda olabilir bendeki Rx 5700 Mech Gp versiyonunu öneririm.

Hocam bu hata mesajında Direct X sürücü hatasından bahsediyor malumunuz. Bu sayfadan güncel Direct X sürücüsünü yükleyip dener misiniz?

Ayrıca bu sayfadan da c++ paketlerini yüklerseniz daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GGiyotin -- 11 Şubat 2020; 11:36:46 >

• Selâmlar dostlar,
    5700 xt'nin günahına girmişim, özür dilerim. Sorunun sebebi şuymuş, bakın nasıl çözüldü:
    https://forum.donanimhaber.com/inanilmaz-hatalar-ssd-ya-da-ek-hdd-almama-gerek-var-mi--141932839#141932839
  • o dediklerinizin hepsini uygulamama rağmen olmamıştı, meğersem SSD sıkıntılıymış, Crucial BX 500 480 GB takınca tümü düzeldi. =)
    Nasıl hocam ya ssd mi bozulmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: MİY1988

Selâmlar dostlar,
    5700 xt'nin günahına girmişim, özür dilerim. Sorunun sebebi şuymuş, bakın nasıl çözüldü:
    https://forum.donanimhaber.com/inanilmaz-hatalar-ssd-ya-da-ek-hdd-almama-gerek-var-mi--141932839#141932839
    Zaten ADATA (XPG) sisteme girince bir cenabetlik olmaması imkansız. Diğer konuya da yazdım. Üç beş fazla verin bu çöp markayı evinize sokmayın. 5700XT'nin günahı alınmış sanırım ama yine de sorunsuz bir kart/altyapı değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Whitebeard.

Nasıl hocam ya ssd mi bozulmuş
    evet dostum o XPG SSD yüzünden sistemi satmak üzereydim şaka gibi... Şu an tüm oyunlar yağ gibi akıyor maşaAllah... 2019 Ekim-2020 Şubat arası kafayı yemek üzereydim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Zaten ADATA (XPG) sisteme girince bir cenabetlik olmaması imkansız. Diğer konuya da yazdım. Üç beş fazla verin bu çöp markayı evinize sokmayın. 5700XT'nin günahı alınmış sanırım ama yine de sorunsuz bir kart/altyapı değil.

Alıntıları Göster
    haftada 1 gün tatilim var dostum, akşamları da iş çıkışı arada takılıyorum GTA V falan... bu hali ile bana kat kat yetiyor... O açıdan şu an için mavi ekran almayışım, oyunların kasmaması, donmaması, oyundan atmaması benim için rüya gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: MİY1988

evet dostum o XPG SSD yüzünden sistemi satmak üzereydim şaka gibi... Şu an tüm oyunlar yağ gibi akıyor maşaAllah... 2019 Ekim-2020 Şubat arası kafayı yemek üzereydim...

Alıntıları Göster
    ben de hayırlısıyla vega 64 alıcam hangi driver stabil kaldı sizde
  • quote:

Alıntıları Göster
    hayırlı olsun kardeşim şimdiden. 2020 versiyon ekran kartı sürücüsü stabil kaldı dostum. eve gidince sürümünü de öğrenip ekleyeyim tekrar buraya... (mesajını alıntıla yaparım)
  • quote:

Alıntıları Göster
    Buyur dostum:
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/r7iufe

20.2.1

XPG SSD varken de bu sürüm, altı, bir daha altı kurdum ama tümünde beni oyundan attı, ben de ekran kartından sıkıntı var sanıyordum, meğer SSD problemmiş.

• Hali hazirda 5700/5700XT kullananlarin bir takim ozellikleri kapatip farkli surucu versiyonlarini denemek disinda bir sansi olmasa da, yeni ekran karti alacaklarin AMD'nin yeni nesil grafik kartlarindan uzak durmalari cok daha akilci bir secenek. AMD'nin kendi forumlarinda 2000 e yakin mesaj var siyah ekran problemleri konusunda ve isin kotusu firmanin dise dokunur bir aciklamasi da yok, sadece surucu guncellemelerinde "Known Issues" altinda bazi sistemlerin siyah ekran problemleri yasayabileceginden bahsediyorlar...

Yurtdisinda yasiyorum ve gecen ay evde kullanmak icin bir sistem toplamam gerekiyordu. Biraz da kampanya sebebiyle Saphire Pulse 5700XT i tercih ettim (2800 RMB / 2400 TL gibi bir rakama denk geliyordu)ve daha ilk hafta dolmadan pisman oldum ama ya sabir diyerek surucu guncellemelerini bekledim.

En son RDP ile uzak bir masaustu sistem uzerinde calisirken sistem cakinca ee yeter diyerek gidip RTX 2080 Super siparisi verdim ve o tarihten beri tek bir problem de yasamadim.

AMD'yi her ne kadar cok sevsem de (Hali hazirda 3900X kullaniyorum) tartismaya kapali olacak sekilde yeni nesil grafik islemcilerinde cuvallamis vaziyette. Surucu tabanli ya da degil; bu fiyat segmentinde bir urunun yeterli stabiliteyi saglamamasi kabul edilebilir bir is degil...

• quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

"NVIDIA kart, AMD işlemci ile uyumlu çalışır mı sizce?"

Bu soruyu ciddi ciddi soruyorsan, emin ol yaşadığın problemler forumda sistemleri ile problem yaşayanların %90'ında olduğu gibi kulanıcıların(senin) donanım bilgisinin eksikliğinden kaynaklanıyordur...
    Kaç dakikadır bu postu arıyordum. Aklıma flashback yapıp şu geldi. Bundan 15 yıl evvel Nvidia NForce çipsetli anakartlar vardı. O zamanda Geforce için NForce çipsetli anakart alın daha iyi, veya en kötü İntel + Geforce ikilisini kombin edin denilirdi

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Nforce chipsetli bazı anakartlar, ATI X1xxx serisi pci exp kartlar ile uyumsuzluğa neden olabiliyordu. Tabi o zamanlar agp'den pci exp'e geçiş dönemiydi zaten bir sürü sorun vardı, belkide bunla alakası yoktu.

Dediğin gibi bu 15 yıl önceki muhabbetti artık nforce chipset diye birşey kalmadı. Ayrıca o zamanlarda anakart chipsetinin sistem performansına etkisi vardı, şimdiki gibi işlevsiz değildi.

Bilmeyenler için nforce chipseti nvidia üretirdi ve AMD anakartlar için zamanının en iyi chipsetleriydi.

Bu zamanlar donanım dünyasının en parlak, en zevkli dönemiydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 1 Mart 2020; 16:23:48 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.