Şimdi Ara

İnanılmaz hatalar... SSD ya da ek HDD almama gerek var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sorunumun temeli şu:
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/qz6w26

öncelikle minidump dosyalarım:

minidumplarımı inceledim ve anakartıma son çare olarak BIOS güncellemesi yapmaya karar verdim ve güncelledim BIOS'umu. Sürüm şu:
    www.msi.com
    Support For B450 GAMING PLUS MAX | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Global
    https://www.msi.com/Motherboard/support/B450-GAMING-PLUS-MAX

Bu HD Tune SSD test sonucu:
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/qz1w22

Bu ise Adata SSD sağlık ve ısı raporu:
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/qz24q5

Memtest ile de ortalama 4 saatlik RAM testi yaptım ve sıfır hata aldım çok şükür.

1
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/qz6u0a

2
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/qz6u7l

3
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/qz6ucf

XMP kapalı hız aşırtma yok

tüm bu işlemleri uyguladıktan sonra Forza Horizon'a girdim, normalde menüden öteye gidemezdim, bu sefer oyuna girdim, iyi dedim en azından bu da bir şey diye düşündüm, ama öyle yolda dolanırken 2 hata aldım üstüste:

1
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/qzbxlc

2
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/qzbxq4

PES 2020 ise takıla takıla açıldı. Ses ve görüntü takılıyor. Oyun akıcı değil her an oyundan atacakmış gibi.

TÜM BU SORUNLAR IŞIĞINDA GİDİP SSD YA DA HDD ALAYIM MI? Aldığım yeni diske windows atıp deneyeyim mi? Sistem kararlılığımı bozan RGB özellikli SSD midir?

Yoksa tamamen yazılımsal sorunlar mı yaşıyorum?

sistemim şu:

PC Toplama Hizmet Bedeli (Montaj Hizmeti) 18 1 Adet 30,00 TL 30,00 TL
    AMD Ryzen 5 3600 3.6 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci 18 1 Adet 1.217,46 TL 1.217,46 TL
    MSI B450 Gaming Plus MAX 4133mhz(OC) M.2 AM4 ATX Anakart 18 1 Adet 630,36 TL 630,36 TL
    Sapphire Radeon RX5700 XT Pulse 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı 18 1 Adet 2.634,00 TL 2.634,00 TL
    CoolerMaster MB520 RGB Tempered Glass USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa 18 1 Adet 542,46 TL 542,46 TL
    Sharkoon 650W Gold Zero 80+ Gold Yarı Modüler Güç Kaynağı 18 1 Adet 384,00 TL 384,00 TL
    XPG 512GB Spectrix S40G NVMe Okuma 3500MB-Yazma 3000MB M.2 SSD (AS40G-512GT-C) 18 1 Adet 538,80 TL 538,80 TL
    Corsair 16GB(2x8) Vengeance Lpx Siyah 3000mhz CL16 DDR4 Ram (CMK16GX4M2D3000C16) 18 1 Adet 435,30 TL 435,30 TL
    Ara Toplam : 6.412,38 TL
    Kdv Toplamı : 1.154,23 TL
    Kargo Ücreti (20,00) : 20,00 TL
    Sipariş Toplamı : 7.586,61 TL
    Ödeme Tipi : Kredi Kartı (Tek Çekim)
    Ödeme Tutarı : 7.586,61 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MİY1988 -- 8 Şubat 2020; 15:21:16 >

• Vatan'dan
    www.vatanbilgisayar.com
    Crucial 480GB BX500 Serisi Sata 6.0Gb/s 3D NAND SSD (Okuma 540MB / Yazma 500MB) fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/crucial-480gb-bx500-serisi-sata-6-0gb-s-3d-nand-ssd-okuma-540mb-yazma-500mb-.html
    şu SSD'yi aldım, geldim format attım, bakalım ne olacak, mavi ekran hatalarını almazsam, demek ki XPG SSD'de bir sıkıntı var demektir, iade ya da değişim isteyeceğim, ya da bu sisteme uyumsuz denebilir mi? Kararlılığı bozan parça gerçekten bu ise, öyle yaparım. Olmadı piyasa fiyatının altına satarım forumdan. Garantisi var, isteyen değişim yaptırsın.

• Hocam bunun ssd veya hdd ile alakası yok. PSU Ekran kartı Yada işlemciden dolayı olduğunu düşünüyorum.

Nitekim sende araç varsa doğrudan kasayı olduğu gibi adamlara götür böyle böyle de.

Ekran kartının gpu beslemesi arızalı olabilir. Anakart üzerinde akım doğru geçmiyor olabilir. Psu akımı düzgün vermiyor olabilir.

Geçen bende de gpu da sorun oldu iade ettim. Başka model aldım. Ekran kartı csgoda bile 83* de calısıyodu (tufların genel sorunu strix ile değiştirdim) ve bi zaman sonra performans sorunu başladı. Ekran kartını garantiye gönderdım bide ne çıksın gpu beslemesi ve gpu arızalıymış. Yani kısacası pcne yük bindiğinde bu durum gerçekleşiyorsa %80 ekran kartı geri kalanıda psu ya da işlemcidendir. pc boştayken ısı değerlerine felan bir bak kontrol et. NVIDIA fan boy değilim ama amd den ekran kartı alınmaz. İşlemci alınır. 5700 Serisi ekran kartı 1660 ti ekran kartından hem daha pahalı hem daha düşük performansta. 1-2 Oyun hariç oda zaten oyun piyasasıyla alakalı rdr2 de 5700 100fps veriyor 1660ti 50 60 işe baktıgında rdr2 de gpu %50 çalışıyor 5700 de %100 optimizasyonla alakalı oda öyle kalmayacağı için 1660 ti genel anlamda daha güçlü parçalar yeniyse tavsiyem asus rog strix 1660 ti ile değiştirmen olacaktır. Ya da 2060 fakat bu modelleri rog strix modelinden başka tercih etme diğerlerinin hep ısı problemi var :) iyi forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Junceala211

Hocam bunun ssd veya hdd ile alakası yok. PSU Ekran kartı Yada işlemciden dolayı olduğunu düşünüyorum.

Nitekim sende araç varsa doğrudan kasayı olduğu gibi adamlara götür böyle böyle de.

Ekran kartının gpu beslemesi arızalı olabilir. Anakart üzerinde akım doğru geçmiyor olabilir. Psu akımı düzgün vermiyor olabilir.

Geçen bende de gpu da sorun oldu iade ettim. Başka model aldım. Ekran kartı csgoda bile 83* de calısıyodu (tufların genel sorunu strix ile değiştirdim) ve bi zaman sonra performans sorunu başladı. Ekran kartını garantiye gönderdım bide ne çıksın gpu beslemesi ve gpu arızalıymış. Yani kısacası pcne yük bindiğinde bu durum gerçekleşiyorsa %80 ekran kartı geri kalanıda psu ya da işlemcidendir. pc boştayken ısı değerlerine felan bir bak kontrol et. NVIDIA fan boy değilim ama amd den ekran kartı alınmaz. İşlemci alınır. 5700 Serisi ekran kartı 1660 ti ekran kartından hem daha pahalı hem daha düşük performansta. 1-2 Oyun hariç oda zaten oyun piyasasıyla alakalı rdr2 de 5700 100fps veriyor 1660ti 50 60 işe baktıgında rdr2 de gpu %50 çalışıyor 5700 de %100 optimizasyonla alakalı oda öyle kalmayacağı için 1660 ti genel anlamda daha güçlü parçalar yeniyse tavsiyem asus rog strix 1660 ti ile değiştirmen olacaktır. Ya da 2060 fakat bu modelleri rog strix modelinden başka tercih etme diğerlerinin hep ısı problemi var :) iyi forumlar
    ekran kartımı iyi şekilde test edeceğim bir uygulama var mı dostum? mesela ram'lerimi memtest ile test ettim, SSD'leri adata toolbox ile HD Tune ile test ettim ama ekran kartını test etmedim çünkü bilmiyorum. Açıkçası Crucial sorunu çözmez ise demek ki XPG SSD'de bir sorun yok demektir, dediğiniz konuya yöneleyim en azından

• quote:

Hocam bunun ssd veya hdd ile alakası yok. PSU Ekran kartı Yada işlemciden dolayı olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca Mardin'deyim :( Bugün arabam ile Vatan'a gidip SSD montajı yaptırdım, şimdi de oyunlar yükleniyor bakalım ne olacak

• Hocam yaşadığın sorun ekran kartıyla alakalıda olmayabilir fakat. Furmark indir senin kartın furmark değerine bak. Gpuda sorun yoksa psuda olabilir örn gpu beslemesinde sorun vardır bundan oluyordur. veya psu gpuya gerekli gücü veremiyordur sorun bundan oluyordur. dediğim gibi bi furmark indir bi bak bakalım gpu kullanımını %100 e çekiyor gpu kulalnımı arttıgında sorun oluyorsa gpu veya psuda sorun vardır ssdinde felan sorun olduğunu sanmıyorum fakat sorun gpudamı psudamı emin olmadan pcyi kullanmanı tavsiye etmem zira psuda sorun varsa anlık akımla tüm parçaları bile bozabilirsin Furmark testi yapmanı etmem fakat anakart zaten öyle bişi olduğunda doğrudan pcyi kapatır. Pc bu test sırasında direkt kapanırsa psuyu sök götür garantiye
  • oyunları indirmeden önce Furmarkı indir 10mb bişi zaten gpuya bi bak %100 kullanıma çekiyor direkt yani yakıyor gpuyu öyle düşün burda bi sorun yaşamazsan orada seçeneklerde cpu burner var ona bas birde testte bi 5-10dk kalsın 2 side
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2 testi aynı anda yapmaya çalışma:D
  • Anakart Veya CPU

Sana tavsiyem kasayı veya içindeki parçaları komple garantiye yollayıp yada test etmek için vermek.
    Yukarıda yazdım benim görüşüm anakart veya cpu kaynaklı. Özellikle işlemci soket tarafında bir arıza olabilir.
    Eminim ki defalarca format atmışsındır.Ben yazılımsal olduğunu düşünmüyorum. Ama yine de mavi ekran hatalarına
    bakmak lazım.

EDİT: Kasa için montaj hizmeti almışsın. Hiç parçaları söküpte uğraşma direkt sen kasayı topladığın yere yolla onlar garantiye yollasın. Onlar açıp baksın. Yoksa montaj sırasında olabilecek bir hatadan dolayı sen kasayı açarsan olayı sana kitlerler tamir parası isterler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lxde -- 9 Şubat 2020; 19:15:19 >
  • @denizq2 @Lxde

dostlar öncelikle teşekkür ediyorum mesajlarınız için. Ben pc'yi Ekim'de almıştım ve üstüste 3 maç yaptığımı bile hatırlamıyorum. Vatan XPG'yi söküp, Crucial'ı montajladı, format attım oyunda da bir sorun yaşamıyorum artık. Chrome'da bile mavi ekran alırdım. Öyle durup dururken bile mavi ekran çıkıyordu. Hiçbir zaman pc bu kadar stabil çalışmadı.

Bu durumda GPU ya da PSU ya da işlemciden sorun beklemek yanlış olmaz mı acaba?

Not: Furmark'ı indirip kurdum ama test etmeye tırstım :) Riske girmeyecek şekilde test edip verileri size göstermek istiyorum ama nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MİY1988 -- 9 Şubat 2020; 21:14:38 >
  • verileri görsel olarak paylaşın burdan
  • aynı sorunu arkadasın pc de yaşadık sorun psudaydı. Oyun oynarken vs sürekli mavi ekran verme sorunu vs yaşıyorduk pc de satarkende arkadaşa soyledık psu bozulmus dıye. test ederek ogrenmıstık. cocuk ınanmadı pc ci ram degistir dedi diye ram degistirdi sorunu yaşamaya devam ettı psu değiştirdi düzeldi sorunu :D
  • Merak ettim takip.
  • quote:

aynı sorunu arkadasın pc de yaşadık sorun psudaydı. Oyun oynarken vs sürekli mavi ekran verme sorunu vs yaşıyorduk pc de satarkende arkadaşa soyledık psu bozulmus dıye. test ederek ogrenmıstık. cocuk ınanmadı pc ci ram degistir dedi diye ram degistirdi sorunu yaşamaya devam ettı psu değiştirdi düzeldi sorunu :D
    verileri görsel olarak atmak istiyorum hepinize de, tek çare furmark mı? sadece oradan mı test edip atabilirim?

PSU değişimi gerekir ise onu da değiştiririm hiç sorun değil yeter ki adam akıllı oyun oynayabileyim -ki şu son SSD ile sorunlarım çözüldü denebilir- ama yine de verileri test edelim?
  • MİY1988 M kullanıcısına yanıt
    Sizin hata web tarayıcıda bile oluyormuş ekran kartıyla ilgili değildir yani furmark ile ekran kartını zorlamaya gerek yok hatta furmark genelde bir hata varsa bile göstermez gpu frekansını sona dayamıyor pekçok durumda en iyi test daha önce hata aldığınız uygulamaları denemek olurdu özellikle oyunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Starborn

Sizin hata web tarayıcıda bile oluyormuş ekran kartıyla ilgili değildir yani furmark ile ekran kartını zorlamaya gerek yok hatta furmark genelde bir hata varsa bile göstermez gpu frekansını sona dayamıyor pekçok durumda en iyi test daha önce hata aldığınız uygulamaları denemek olurdu özellikle oyunlar.
    meselâ en basitinden YouTube'da bir şey açınca ses kesik kesik geliyordu görüntü takılıyordu en sonunda da mavi ekran oluyordu.

Forza Horizon 4 (orijinal) açılmıyordu açılınca da oyundan atıp mavi ekran veriyordu.

Masaüstündeyken (Windows 10 orijinal) ya da veri kopyalarken mavi ekrana düşüyordu.

PES 2020 (orijinal) oyundan atıyordu, 1 maçı kasıla kasıla bitiriyordum ikinci maçta kesin oyundan atıyordu.

GTA V oyundan atıyordu siyaha düşüyordu. (Orijinal)

Forza hariç yukarıdaki problemlerin hiçbirini yaşamadım çok şükür. Forza'yı ise deneyemedim çünkü 75 GB indirmem gerekiyor. :D Daha Şubat'ın ortasına gelmedek yedik bu ayın kotasını. :D

Demem o ki, sizin de son olarak söylediğiniz üzere, SSD takınca her şey olması gerekene yani normale döndü.

Bu durumda yarın güzel bir rapor yazıp, arena bilgisayar'ın Yurtiçi Kargo kodu ile ürünü onlara göndereceğim faturası ile beraber. (XPG SSD 512 GB)

• Bu hataların ssd yüzünden olması gerçekten garibime gidiyor :D ama yinede çözüldüyse sevindim. Furmark testini gpu kullanımını %100 yapıp en yüksek gücü çekmesi bu güç çekiminde bi sorun oluşursa zaten pc ya kapanır ya mavi ekran verir bundan dolayı söyledim burda sorun olursa psu da sorun vardır amaçlı.
  • MİY1988 M kullanıcısına yanıt
    Forza önemli benim rx vega 56 nın undervolt ayarları 20 oyunda sorunsuzken forzada hata vermişti frekansı 10mhz düşürüp son stabilite dokunuşunu yaptırmıştı bana forza kart frekansını diğer oyunlardan daha yükseğe çıkarıyor nedense gerçi sizin sorun ekran kartına hiç benzemiyor minidump dosyaları hep bozuk hasarlı sistem dosyalarını işaret ediyor.
  • Adata (Xpg) hala neden ısrar edildiğini anlayamadığım çöp SSD'ler üreten bir marka. Sanırım Samsung veya başka SSD markası olsaydı böyle bir konu olmayacaktı sanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Adata (Xpg) hala neden ısrar edildiğini anlayamadığım çöp SSD'ler üreten bir marka. Sanırım Samsung veya başka SSD markası olsaydı böyle bir konu olmayacaktı sanıyorum.
    katılıyorum...https://forum.donanimhaber.com/rx-5700-xt-akil-almaz-problemler-ekran-kartinin-hicbir-sucu-yokmus--141091135-3#142163942

burada da yazdığım üzere XPG SSD yüzünden sistemimi satma noktasına geldim, şükür ki sorunun nereden kaynaklandığını bulduk ve Crucial BX 500 ile çözdük sorunu

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.