Şimdi Ara

RX 5700 XT akıl almaz problemler... (ekran kartının hiçbir suçu yokmuş)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
4.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Selâmlar dostlar,
    5700 xt'nin günahına girmişim, özür dilerim. Sorunun sebebi şuymuş, bakın nasıl çözüldü:
    https://forum.donanimhaber.com/inanilmaz-hatalar-ssd-ya-da-ek-hdd-almama-gerek-var-mi--141932839#141932839
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/coezueldue-unexpected_kernel_mode_trap-mavi-ekran-hatasi-ve-bios-guencellemesi.832941/

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dostlar Selâm... Bu ekran kartını alırken bu başlığı açacağımı düşünmezdim ama şartlar bu başlığı açmama sebep oldu.

PES 2020 demoda, PES 2019'da, bazen GTA V ve mafia 3'te oyun kasıyordu ama son güncelleme ile artık oyundan beni atıyor, pc reset atıyor, bazen de oyundan atıyor ve blue screen ile pc reset atıyor... şaşırıyorum bu duruma...

Sistemim şu:

Ürün İsmi Kdv % Miktar Birim Fiyat Toplam Fiyat
    PC Toplama Hizmet Bedeli (Montaj Hizmeti) 18 1 Adet 30,00 TL 30,00 TL
    AMD Ryzen 5 3600 3.6 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci 18 1 Adet 1.217,46 TL 1.217,46 TL
    MSI B450 Gaming Plus MAX 4133mhz(OC) M.2 AM4 ATX Anakart 18 1 Adet 630,36 TL 630,36 TL
    Sapphire Radeon RX5700 XT Pulse 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı 18 1 Adet 2.634,00 TL 2.634,00 TL
    CoolerMaster MB520 RGB Tempered Glass USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa 18 1 Adet 542,46 TL 542,46 TL
    Sharkoon 650W Gold Zero 80+ Gold Yarı Modüler Güç Kaynağı 18 1 Adet 384,00 TL 384,00 TL
    XPG 512GB Spectrix S40G NVMe Okuma 3500MB-Yazma 3000MB M.2 SSD (AS40G-512GT-C) 18 1 Adet 538,80 TL 538,80 TL
    Corsair 16GB(2x8) Vengeance Lpx Siyah 3000mhz CL16 DDR4 Ram (CMK16GX4M2D3000C16) 18 1 Adet 435,30 TL 435,30 TL
    Ara Toplam : 6.412,38 TL
    Kdv Toplamı : 1.154,23 TL
    Kargo Ücreti (20,00) : 20,00 TL
    Sipariş Toplamı : 7.586,61 TL
    Ödeme Tipi : Kredi Kartı (Tek Çekim)
    Ödeme Tutarı : 7.586,61 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MİY1988 -- 11 Şubat 2020; 13:0:2 >

• evet ciddi ciddi soruyorum, ki gram kadar bilgim var iddiasında değilim. Bilmediğim şeyi sormak için bu forumda bulunuyorum. Burada bilgisi olanların ışığında bir şeyler öğrenip sorunlarımı çözmek istiyorum. Google'dan araştırınca technopat dışında bir bilgi bulamadım, bulduğum bilgi de sorunumu çözmedi.
  • Sıkıntısız kullanan çok insan var fakat size biraz kötü denk gelmiş son güncellemeyi direk yuklemeseydiniz keşke.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: naak98

Sıkıntısız kullanan çok insan var fakat size biraz kötü denk gelmiş son güncellemeyi direk yuklemeseydiniz keşke.
    Adrenalin 2019'u yani AMD ekran kartı driverlarını tümden sildim. Ne tavsiye ediyorsanız yapayım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MİY1988

Adrenalin 2019'u yani AMD ekran kartı driverlarını tümden sildim. Ne tavsiye ediyorsanız yapayım...

Alıntıları Göster
    Sizinle aynı modeli sorunsuz kullanan bir forumdaş bulun aynı sürücüyü yükleyin düzelmediği taktirde gönderin kartı gitsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naak98 -- 4 Aralık 2019; 23:9:54 >
  • quote:

Sizinle aynı modeli sorunsuz kullanan bir forumdaş bulun aynı sürücüyü yükleyin düzelmediği taktirde gönderin kartı gitsin.

Alıntıları Göster
    18 Ekim'den beri bu kartı kullanıyorum ilk defa dün gece güncelleme sonrası başladı bu durum. Kartı iade trenini kaçırdım sanırım ilk 14 gün öyle bir şansım var sonra yok diye biliyorum. Satmak da istemiyorum, yazılımsal olarak bir şeyler yapma durumu yok mu? 2 gün öncesine bile dönsem bana yeter açıkçası...

Teknolojinin geldiği son nokta bu olmamalı =)))

• quote:

Orijinalden alıntı: MİY1988

18 Ekim'den beri bu kartı kullanıyorum ilk defa dün gece güncelleme sonrası başladı bu durum. Kartı iade trenini kaçırdım sanırım ilk 14 gün öyle bir şansım var sonra yok diye biliyorum. Satmak da istemiyorum, yazılımsal olarak bir şeyler yapma durumu yok mu? 2 gün öncesine bile dönsem bana yeter açıkçası...

Teknolojinin geldiği son nokta bu olmamalı =)))

Alıntıları Göster
    Yeni aldınız sandım. AMD tarafında özellikle ne yazık ki kullanıcı yorumlarını görmeden yeni sürücüye geçmemek lazım. Açıkçası sunuda söyleyeyim iade dedim ama iade etseniz aynı fiyata anca 2060S alırsınız performanstan feragat ederek, sonra AMD bir driver yayınlar üzülürsünüz
    XT ana konusunda kullanıcılara sorun bakalım sorunsuz kullananlar hangi driveri kullanıyormuş ona göre hareket edin.

• quote:

Yeni aldınız sandım. AMD tarafında özellikle ne yazık ki kullanıcı yorumlarını görmeden yeni sürücüye geçmemek lazım. Açıkçası sunuda söyleyeyim iade dedim ama iade etseniz aynı fiyata anca 2060S alırsınız performanstan feragat ederek, sonra AMD bir driver yayınlar üzülürsünüz
    XT ana konusunda kullanıcılara sorun bakalım sorunsuz kullananlar hangi driveri kullanıyormuş ona göre hareket edin.

Alıntıları Göster
    teşekkür ederim dostum, oraya da sorayım bakalım, bu başlık da benim sorunları yaşayan insanların durağı olsun o zaman =)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MİY1988 M kullanıcısına yanıt
    Kartınızı iade edip Gigabyte 5700xt alma imkanınız var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

Kartınızı iade edip Gigabyte 5700xt alma imkanınız var mı ?
    13 Ekim'de vermişim siparişimi. 1 hafta kadar sonra sistem elime geçmiş. Sizce öyle bir şansım var mı? Satıp 2060S almaya da sıcak bakarım. NVIDIA kart, AMD işlemci ile uyumlu çalışır mı sizce?
    Başta geçmiş olsun.
    nvidia kart amd işlemci ile uyumlusuz çalışır gibi 1 durum yok hatta şöyle 1 durum var; başta 1080p de olmak üzre amd kartta nvidia kartta amd muadili intel işlemci ile daha yüksek performans verir. Bu sebeple yeni kartlar çıktığında herdaim testler intel işlemci ile yapılır.

Keşke kartı almadan önce forumlarda 1 az dolaşıp o kartı alırken yaşayabileceğin sorunları görüp tmm ben bu riski alıyorum diyebilecexen bu kartı almış olsaydın.

Forumlarda şu 5700 vakka larını okuduk'ça insanların tüyleri ürpermeye başladı, basit 1 sürücü sorunu bile olayı ne hâle getiriyorken üstüne donanımsal sorunlar, dp kablo sorunları fln gibi 1 sürü sıkıntılar la da genişleyen olaylar zincirine dönüştü bu durum, kısaca kişinin para verip kullanmak için 1 hevesle aldığı donanımın baya kumar meselesi haline gelmesi bazı insanları cidden üzer hale geldi, haliyle 1 çok kullanıcı öneri yaparken daha ucuza git amd den daha rakip klasmandan 1 az daha iyi 1 kart al demeye korkuyor, çünkü o kişi alıp takınca 1 sıkıntı yaşarsa snn senin yüzünden aldım durumu olucak fln, yani öneri yapan içinde sıkıntı yaratıyor bu 5700 ler fakat bazı cesurlar, nasıl olsa bnm yada babamın parasımı gitsin alsın gibi rahatlıkla bu kumara insanları itebiliyor bu riske giremeyenler (kimsenn ah ını almak istemeyenler) ise mecburen sadece izleyip, 1 sıkıntı yaşanırsa da sadece üzülmek durumunda kalıyorlar, çünkü genelde çözüm üretebilecek de 1 durum olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conar-XP -- 5 Aralık 2019; 1:32:58 >

"NVIDIA kart, AMD işlemci ile uyumlu çalışır mı sizce?"

Bu soruyu ciddi ciddi soruyorsan, emin ol yaşadığın problemler forumda sistemleri ile problem yaşayanların %90'ında olduğu gibi kulanıcıların(senin) donanım bilgisinin eksikliğinden kaynaklanıyordur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 5 Aralık 2019; 1:51:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

"NVIDIA kart, AMD işlemci ile uyumlu çalışır mı sizce?"

Bu soruyu ciddi ciddi soruyorsan, emin ol yaşadığın problemler forumda sistemleri ile problem yaşayanların %90'ında olduğu gibi kulanıcıların(senin) donanım bilgisinin eksikliğinden kaynaklanıyordur...
    evet ciddi ciddi soruyorum, ki gram kadar bilgim var iddiasında değilim. Bilmediğim şeyi sormak için bu forumda bulunuyorum. Burada bilgisi olanların ışığında bir şeyler öğrenip sorunlarımı çözmek istiyorum. Google'dan araştırınca technopat dışında bir bilgi bulamadım, bulduğum bilgi de sorunumu çözmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Conar-XP

Başta geçmiş olsun.
    nvidia kart amd işlemci ile uyumlusuz çalışır gibi 1 durum yok hatta şöyle 1 durum var; başta 1080p de olmak üzre amd kartta nvidia kartta amd muadili intel işlemci ile daha yüksek performans verir. Bu sebeple yeni kartlar çıktığında herdaim testler intel işlemci ile yapılır.

Keşke kartı almadan önce forumlarda 1 az dolaşıp o kartı alırken yaşayabileceğin sorunları görüp tmm ben bu riski alıyorum diyebilecexen bu kartı almış olsaydın.

Forumlarda şu 5700 vakka larını okuduk'ça insanların tüyleri ürpermeye başladı, basit 1 sürücü sorunu bile olayı ne hâle getiriyorken üstüne donanımsal sorunlar, dp kablo sorunları fln gibi 1 sürü sıkıntılar la da genişleyen olaylar zincirine dönüştü bu durum, kısaca kişinin para verip kullanmak için 1 hevesle aldığı donanımın baya kumar meselesi haline gelmesi bazı insanları cidden üzer hale geldi, haliyle 1 çok kullanıcı öneri yaparken daha ucuza git amd den daha rakip klasmandan 1 az daha iyi 1 kart al demeye korkuyor, çünkü o kişi alıp takınca 1 sıkıntı yaşarsa snn senin yüzünden aldım durumu olucak fln, yani öneri yapan içinde sıkıntı yaratıyor bu 5700 ler fakat bazı cesurlar, nasıl olsa bnm yada babamın parasımı gitsin alsın gibi rahatlıkla bu kumara insanları itebiliyor bu riske giremeyenler (kimsenn ah ını almak istemeyenler) ise mecburen sadece izleyip, 1 sıkıntı yaşanırsa da sadece üzülmek durumunda kalıyorlar, çünkü genelde çözüm üretebilecek de 1 durum olmuyor.
    DP kablo bildiğimiz HDMI kablo değil mi... Onu değiştirsem bir faydası olacak mı desem saçma olacak. Format attım sisteme şu an. Mavi ekran hataları almaya devam ettim 2 defa. Bir de pes 2020 demo kurup deneyeceğim tekrar dostum.

Esasında 5700 xt'yi sistem tavsiyeleri forumundaki bazı arkadaşların yönlendirmesi ile aldım. Sağlık olsun, bakalım düzelecek diye ümit ediyorum çünkü 2 gün önceye dek hiçbir sorun yoktu

Yukarıda dediğim gibi E.kartları ile İşlemci arasında 1 uyumsuzluk durumu yok, sadece bazı işlemcilerin (amd intel farketmez) bazı üst seviye kartları, bazı çözünürlükler de tam olrk besleyememesi durumu vardır, o'da nvidia, amd farketmeksizin olan 1 şeydir.

Mavi ekran hataları ağırlık lı olrk genelde bellek arızasıyla alakalı çıkar, nadiren bozuk hdd, sürücü çakışmaları ve e.kartı sürücüleri de bu soruna sebep olabilir.

Sen kullanıyordum 1 güncelleme den sonra bu sorun oldu demişsin, bu güncellemeden kastın sürücü güncelemesi ise önceki sürücüleri deneyip çalışanı zaty bulursun, yok windows güncellemesi fln ise zaty format atmışsın, win güncellemesini kapatır yada direk silersin şimdilik öyle kullanırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conar-XP -- 5 Aralık 2019; 2:13:35 >
  • DDU ile silmeni driverları silmeni öneririm eğer hiçbir şey bilmiyorsan format ama netini kapat bağlama aygıt driverlarını güncelleme üzerinden yüklemeyi kapat daha sonra tüm driverlarını offline kur dene fark görecek misin sistemin kesinlikle çok iyi 4kda bile üzmeyecek sistemin böyle yapması normal olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Conar-XP

Yukarıda dediğim gibi E.kartları ile İşlemci arasında 1 uyumsuzluk durumu yok, sadece bazı işlemcilerin (amd intel farketmez) bazı üst seviye kartları, bazı çözünürlükler de tam olrk besleyememesi durumu vardır, o'da nvidia, amd farketmeksizin olan 1 şeydir.

Mavi ekran hataları ağırlık lı olrk genelde bellek arızasıyla alakalı çıkar, nadiren bozuk hdd, sürücü çakışmaları ve e.kartı sürücüleri de bu soruna sebep olabilir.

Sen kullanıyordum 1 güncelleme den sonra bu sorun oldu demişsin, bu güncellemeden kastın sürücü güncelemesi ise önceki sürücüleri deneyip çalışanı zaty bulursun, yok windows güncellemesi fln ise zaty format atmışsın, win güncellemesini kapatır yada direk silersin şimdilik öyle kullanırsın.
    format sonrası pes 2020 inanılmaz AKICI tüm problemlerim düzeldi teşekkür ederim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Boragungoren

DDU ile silmeni driverları silmeni öneririm eğer hiçbir şey bilmiyorsan format ama netini kapat bağlama aygıt driverlarını güncelleme üzerinden yüklemeyi kapat daha sonra tüm driverlarını offline kur dene fark görecek misin sistemin kesinlikle çok iyi 4kda bile üzmeyecek sistemin böyle yapması normal olmaz.
    format sonrası pes 2020 inanılmaz AKICI tüm problemlerim düzeldi teşekkür ederim :) Allah daha iyisini size nasip etsin dostum. DDU olayını hatırlasam format bile atmayacaktım ama sağlık olsun iyi ki hatırlattınız...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.