Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba, yıllardır takip edip birçok sorunumu çözdüğüm DH foruma bu sefer üye olmadan sorunumu çözemeyeceğimi anladım ve yardımınıza ihtiyacım var. 28 Kasım tarihinden bu yana bilgisayarımda garip olaylar olmaya başladı. İlk başta daha önce 2 kez tedavi gören monitörümde sıkıntı var sandım ama değilmiş. Sonra "Ekran kartı mı acaba" dedim ve bu sırada 1-2 reset atma işleminden sonra "Windows yanlış yüklenmiş olabilir." diye bir uyarı aldım ve onarmakla falan uğraşmayayım dedim "Yeniden Başlat" seçeneğini tercih ettim pc düzgün açıldı ama sonra yine aynı sorunlar sık sık tekrarladı. Sorun ekrana garip garip pikseller geliyor. Bazen donuyor, bazen kendi kendine reset atıyor donma sırasında, bazen de alt+tab yapıp kullandığım programdan veya internet sayfasından masaüstüne geçebilirsem Windows devam ediyor. Resimler aşağıdaki gibidir. Mesela youtube'da, facebook'ta, twitter'da video oynattığım kesin bu olay 2-3 dk içinde başıma geliyor ama bazı ufak oyunları falan oynarken 5 saat oynasam sıkıntı yok. Bazen Kod 43 hatası veriyor ekran kartı windows'u başlatıyor sıkıntı yok. Reset atıyorum pc'ye "Windows Düzgün Yüklenmemiş Olabilir" diyor. Anlayacağınız sorunumla ilgili tutarsız bir ilişkimiz var ve 1 haftadır araştırıyorum en ufak bir çözüm yolu bulamadım. Burada yardım edebilecek birisini bulursam ne mutlu bana yoksa tamircinin yolunu tutacağız artık.
Merhaba ilk önce sorunu kesin olarak tespit etmemiz için başka bir monitör yada tv de deneyip test edin. Tabi gorüntü kablosunu da yine başka düzgun çalıştığına emin olduğun bir kablo kullan.
Daha sonra sorun halen devam ediyorsa büyük ihtimalle ekran kartında sorun vardır.
Eğer öyle ise buraya yaz sana gene yardımcı olalım.
Son çare ekran kartını fırınla.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Hocam başka monitörde deneme yaptım ve sorun devam ediyordu. 2 gün aradan sonra bilgisayarı tekrar açtım ve aynı sorun hala devam etmekte. 3-4 kez reset attıktan şimdi güvenli mod'da başlattım ve daha önce sorunu tetikleyen video içerikli sayfaların hepsini aynı anda açtım sıkıntıdan eser yok. Bu arada aygıt yöneticisinden baktım Ekran Kartı şu an Kod 43 hatası falan da vermeden çalışıyor görünüyor. Yani düşük ayarlarda, düşük çözünürlükte ve güvenli mod'da başlayan bilgisayarım şu an sorunsuz çalışıyor. Bu Windows Kurulumu'nda veya son update'lerle falan gelen bi sıkıntı mı acaba diye düşünmeye başladım. Ekran kartının son gelen update'i 28 Kasım ve benim sorunum da 28 Kasım gecesi başladı. Ama ben 29 Kasım'a kadar güncellemeyi yapmamıştım. Güncelleme yaptım bu sorun karşıma çıkınca, ondan sonra da değişen bir şey olmadı. Son sorum elimde Windows CD'si olmadan Windows'u sıfırlama işlemi yapabilir miyim? Yapsam faydası olur mu?