Şimdi Ara

RX 470 için 4 GB Yeterli mi Yoksa 8 GB mı Almalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugün almak istiyorum kartı baktığım kadarıyla en uygun sinerjide.
    4 gb mı yoksa 8 gb mı konusunda hala çok kararsızım.
    Sapphire custom modelini almayı düşünüyorum.
    vrami çok kullanan oyunlarda fps farkı 3-4 oluyor ama fazla vram yemeyen oyunlarda hiç fark olmaz mı (örn:overwatch)

ve bir soru daha sorucam hangi grafik ayarları vrame çok fazla yükleniyor.(4gb alırsam ilerde oyunlarda kısmam gereken ayarı bileyim diye soruyorum.)

Düşüncelerinize ihtiyacım var arkadaşlar

edit:ALINDI Sapphire Nitro+ RX470 4GB

sistemimin geri kalanı
    i5 6500
    b150m bazooka
    kingston hyperx 8gb ddr4
    600w psu
    seagate barracuda 1 tb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Perseus_ -- 16 Ağustos 2016; 0:53:26 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    MADDE 2: Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.
    MADDE 3: Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı İstiklal Marşı'dır. Başkenti Ankara'dır.
    MADDE 4: Anayasa'nın 1'inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2'nci maddesindeki Cumhuriyet'in nitelikleri ve üçüncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
  • Bence aceleniz yok ise bekleyin. Hem fiyatlar düşecek, hem çeşit artacak.

Orijinalden alıntı: zibartan

Bence aceleniz yok ise bekleyin. Hem fiyatlar düşecek, hem çeşit artacak.

hocam artık beklemek istemiyorum, rx 480 bekliyordum ama artık yeter 50 lira düşcek diye 1 ay bekleyemem.

quote:

Orijinalden alıntı: Technical.assistance

bunu fps olarak degil ilerki donemlerde ultra ayarlar icin daha cok bellek tuketimi olacagindan ve almisken 20 30 $ fark varsa 8 gb girilmeli

hocam ultra ayar takıntım yok aralarında 110-120 lira civarı fark var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster
  • Rx470 in kullanım amacını iyi analiz etmek gerekiyor öncelikle.
    Gelecek oyunlar için ultra ayarlara 8gb gerekli deniyor ancak Rx470 şimdiki oyunlarda bile ultrada çok sağlıklı bir kart değilken gelecek oyunların ultra ayarlarına bir hazırlık bu kart için gereksiz geliyor bana.
    Şahsen alsam 4gblık modelini tercih ederdim.
    Ancak siz fps benim için çokta önemli değil ben her oyunu tam performans olmasada ultra ayarlarda oynamak istiyorum derseniz 8gb lık modellere yönelmelisiniz.
    Kaldıki bu gelecek oyunlar için geçerli vede emin olamayız.
    Özetle benim size tavsiyem 4gblık rx470 almanız.
  • cf yapma planınız varsa 8gb , yok işimi görsün diyorsanız 4gb.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

Neye göre mantıklı? Daha iyisi her zaman daha mantıklıdır. Bütçe belirtmediysen tavsiyeler hep bu yönde olur.

Gerekirse 1070-1080 alabilecek bütçem de var . Ama 1080p için en f/p ürünü bulmaya çalışıyorum .Monitörüm freesync olduğu için amd düşünüyorum.

Aralarındaki 120 lira fark vermeye değer mi yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Perseus_ -- 15 Ağustos 2016; 17:56:22 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence 1080p için 4gb yeterli olurda sanal çözünürlük kullanir 2k da 4k da denemek isterim derseniz 8gb alın

Asus ROG Swift PG32UCDM 240Hz 0.03ms 4K UHD G-Sync QD-OLED Gaming Monitor//AMD Ryzen 5 7600X 4.70GHz Cpu//Asus ROG Strix GeForce RTX 4080 16GB GDDR6X OC Edition//Asus ROG Strix B650E-F Gaming Wifi Motherboard//Corsair Vengeance DDR5 64GB (4x16GB) 5600 MHz Ram//Kingston FURY Renegade PCIe 4.0 NVMe M.2 1TB SSD//Corsair 4000D Airflow Tempered Glass Mid-Tower ATX Case//Asus ROG Ryujin II 240mm Liquid Cpu Cooler//MSI MPG A1000G PCIE5 1000W 80+ Gold Power Supply//Microsoft Xbox One Wireless Controller//Sony Playstation 5 Dualsense Controller//SteelSeries Rival 650 Wireless Gaming Mouse//SteelSeries Apex 5 Hybrid Mechanical Gaming Keyboard//SteelSeries Arctis 7P Wireless Gaming Headset
  • O performansa çok bi anlamı yok 8 gb ın

İ5 10400f, 16 GB DDR4 (3200MHZ), MSI GeForce RTX 2070 Ventus 8GB GDDR6, ASUS Prime Z490-A Intel LGA1200 DDR4, 240 GB SSD + 120GB SSD SAMSUNG HARDDİSK 1TB 7200 RPM HDD, AOC 23.8" AGON AG241QG 165Hz 1ms GSYNC 2K XIGMATEK HERA FULL RANGE 80PLUS GOLD 850W
  • İnventus tan bakabilirsiniz. 8GB belki RX 470 için gereksiz olabilir doğrudur ama 4GB ile 8GB arasında 130TL fark var. (Nitro + OC modelleri), kredi kart ile taksitli alacaksınız fazla fark koymayacaktır. 8GB alınmalı ben şahsen öyle yaptım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AvaLion -- 15 Ağustos 2016; 22:44:03 >

|| INTEL PENTIUM G4560 3.5GHZ / MSI B250 GAMING M3 / 16GB (2x8GB) GSKILL RIPJAWS DDR4 2400 RAM / MSI GEFORCE GTX1060 GAMING X 6GB / 250GB SAMSUNG 840 EVO SSD / 2TB SEAGATE / 1TB SEAGATE/ EVEREST ARES X1 750W 80 PLUS BRONZE KASA / LOGITECH X-530 5+1 70W SES SİSTEMİ / LOGITECH F310 GAMEPAD / LOGITECH G105 / LOGITECH G402 GAMING MOUSE / 27' ASUS MG278Q 2K 144HZ FREESYNC MONITOR ||
  • 470 için 4 den fazlası gereksiz

Mesela ben cafeme Rx470 4gb modellerinden 10 tane toplayacağım. Çünkü 100-150 lira fark 1.500 lirayı bulur. Ama referans tasarım almayacağım. Ev kullanıcısı için referans tasarım gidebilir ama cafeye gitmez sürekli çalışacağı için.

Ölümden sonrası bile var senden sonrası neden olmasın ki...
  • ddr4 sistemin varsa 4 gb yeter
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.