Şimdi Ara

MSİ GTX 750 OC mu Alayım, Yoksa Bir Yıl Bekleyeyim Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, bu sisteme 1 ay sonra msi gtx 750 oc almayı planlıyordumhttp://www.vatanbilgisayar.com/msi-gtx750-oc-gddr5-2gb-128bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti.html

Intel core i3 3240 3.4 ghz işlemci
    4 gb ddr3 1333 mhz ram
    Ati radeon hd 7350 ekran kartı
    Ecs h61h2-mv anakart

Ama babam "eğer bunu almazsan seneye sana 2000 tl lik bilgisayar alırım" dedi. Aslında bu da benim aklıma yattı, 2000 tl ye, benim sistemimin o dediğim ekran kartı alınmış halinden çok daha iyi bir sistem toplanabilir, öyle değil mi?

Ne dersiniz arkadaşlar, alayımmı bu kartı, yoksa 1 sene bekleyip 2000 tl ye sistem mi toplayayım?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar lütfen yardım edin yaa

Orijinalden alıntı: Hozeis.

Kart 300-400 tl kartı al baban 1600 tl versin sistemi tamamen sat 500-600 (belkide daha fazla öylesine söyledim) eder 2200 tlye al
    =BEYİN BEDEVA

Bence bu biraz saçma oldu... Şu an beklemek en mantıklısı gibi duruyor.

• bence bekle. kullandığın ramden bi tane daha al toplam 8 gb olsun (150 tl), i5 3470 (550), kasa+psu da 300 tl etse artan 1000 ile o zamanda piyasada olan kral bir kart ile 3-4 sene gidersin ama 750 ti en fazla 1/1 buçuk sene seni idare eder

Orijinalden alıntı: El Valiente

bence bekle. kullandığın ramden bi tane daha al toplam 8 gb olsun (150 tl), i5 3470 (550), kasa+psu da 300 tl etse artan 1000 ile o zamanda piyasada olan kral bir kart ile 3-4 sene gidersin ama 750 ti en fazla 1/1 buçuk sene seni idare eder

Teşekkürler tavsiyen için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Kimsesiz Sevdaların Oldu Kimsesi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bekle seneye 2.000 tlye yeni işlemci güç kaynağı ekran kartı alırsın yeni sıfır sistem toplamaya gerek yok 3.nesil i5 alırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jerlamarel -- 13 Mayıs 2015; 22:56:56 >
    // MSİ B450 Gaming Plus Max // AMD Ryzen 5 3600 // MSİ GAMİNG-X RX 480 8GB // ADATA Nvme // Cooler Master Seidon 240v //
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan_1907

sıfır sistem demiyelim biz ona çünkü 2.000 lik sistem sizin sistemle arasında pek fark hissedilmez sizin sistemde 2.000 tl ye ekran kartı +psu+ işlemci eklenecek

Yok kardeş full sistem yapcam. Kasadan monitöre, ram e kadr full değişcem.

• 2.000 liraya bu sisteminden pek farklı bir sistem olmaz zaten iyi bir sistemde ekran kartı işlemci başlı başına 1.500 lira 500 lirayla gerisini nasıl alçaksın ? ya bütçen artmalı yada sadece dediğim gibi işlemci + psu + ekran kartı olmalı eğer 2 bin liraya sıfır alırsan benim dediğim pcden çok daha aşşağıda bir sistem olur

Orijinalden alıntı: kaan_1907

2.000 liraya bu sisteminden pek farklı bir sistem olmaz zaten iyi bir sistemde ekran kartı işlemci başlı başına 1.500 lira 500 lirayla gerisini nasıl alçaksın ? ya bütçen artmalı yada sadece dediğim gibi işlemci + psu + ekran kartı olmalı eğer 2 bin liraya sıfır alırsan benim dediğim pcden çok daha aşşağıda bir sistem olur

Ama kardeş, birincisi anakartım lga 1155, çoğu iyi işlemciler lga 1150. Anakart almak zorundayım. 4 gb ram le yaranma istemiyorum, 8 gb alacağım. Kasa almamın sebebi ise kasam çok küçük, ekran kartı sığmakta zorlanacak. Yani aslında technopatın uygun fiyatlı oyun bilgisayarı toplama rehberi videosundaki gibi bir sistem olacak, oradaki anakartın aynısını almayı düşünüyorum. Ama işlemciyi i5 4460 veya i3 4160 alabilirim, bilmiyorum henüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jerlamarel -- 13 Mayıs 2015; 23:56:05 >

• Babanız sözünün eriyse bekleyin bencede. Ama aynı şeyi zamanında babam bana söylemiş olsaydı aslında demek istediği şey şimdi bu dediğin zırıltıyı aldın aldın (onada razı değil ya) seneye babayı alırsın

Orijinalden alıntı: white_predator

Babanız sözünün eriyse bekleyin bencede. Ama aynı şeyi zamanında babam bana söylemiş olsaydı aslında demek istediği şey şimdi bu dediğin zırıltıyı aldın aldın (onada razı değil ya) seneye babayı alırsın

Hayır, babam sözünün eridir seneye bekleyeceğim artık. Bu arada yaptığım sistem
    Asus h81m plus anakart
    İntel core i3 4160 3.6 ghz işlemci
    Msi gtx 750 ti twin frozr gddr5 128 bit 2 gb ekran kartı
    Gskill 2x4 gb ripjawsx ram
    Zalman z3 plus midt atx pencereli siyah kasa
    Corsair vs550 psu

Birde işlemci soğutucu alsammı diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jerlamarel -- 14 Mayıs 2015; 0:11:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OttomaN_JanissarY78

quote:

Orijinalden alıntı: white_predator

Babanız sözünün eriyse bekleyin bencede. Ama aynı şeyi zamanında babam bana söylemiş olsaydı aslında demek istediği şey şimdi bu dediğin zırıltıyı aldın aldın (onada razı değil ya) seneye babayı alırsın

Hayır, babam sözünün eridir seneye bekleyeceğim artık. Bu arada yaptığım sistem
    Asus h81m plus anakart
    İntel core i3 4160 3.6 ghz işlemci
    Msi gtx 750 ti twin frozr gddr5 128 bit 2 gb ekran kartı
    Gskill 2x4 gb ripjawsx ram
    Zalman z3 plus midt atx pencereli siyah kasa
    Corsair vs550 psu

Birde işlemci soğutucu alsammı diye düşünüyorum

Kardeş ne yaptın parana yazık

• Eğer nvidia fanboyluğun yoksa 2000 lik sisteme r9 280 almalısın 750 ti artık çökmeye başlar ayrıca i5 4460 üzerinden yürü corsair carbide r serisi kasalardan psu lu bi versiyon alırsan daha iyi olur bir de anakartta iki ram slotu var o anakartı alıcaksan tek modül 8 gb ram alman gerek
    Edit: Bir yıl sonra bu sisteme çöp bile diyebilirim yukarda tavsiye ettiğime , piyasa hızlı değişiyor sonuçta

• Şahsen beklemezdim.Hd7350 nedir yahu sadece dizi izlenir o kartla.1 sene oyun oynayamadan duruyorsanız seneye de sistem toplamayın bence.Oyun oynamayan internete girip video izleyen birine hd7350 de yeter yani.Bir sene idare ederim diyorsanız tabiki beklediğinize değer ama dediğim gibi oynadığım oyun sayısı 1-2 de olsa 1 sene oyun oynamadan duramazdım ben zaten durabilecek olsam bidaha hiç masraf yapıp pc filan toplamazdım oyun oynamak için..Birde bu bir sene sizin için boş geçecek sıradan bir sene mi yoksa önemli bir sınav senesi mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slim Charles -- 14 Mayıs 2015; 0:35:34 >

Orijinalden alıntı: Propus

Şahsen beklemezdim.Hd7350 nedir yahu sadece dizi izlenir o kartla.1 sene oyun oynayamadan duruyorsanız seneye de sistem toplamayın bence.Oyun oynamayan internete girip video izleyen birine hd7350 de yeter yani.Bir sene idare ederim diyorsanız tabiki beklediğinize değer ama dediğim gibi oynadığım oyun sayısı 1-2 de olsa 1 sene oyun oynamadan duramazdım ben zaten durabilecek olsam bidaha hiç masraf yapıp pc filan toplamazdım oyun oynamak için..Birde bu bir sene sizin için boş geçecek sıradan bir sene mi yoksa önemli bir sınav senesi mi?

Abicim, şu an 7. sınıftayım. Kasımda 8. sınıfta olacağım için teog sınavına gireceğim. Bir de 2016 nisan da gireceğim. Yani seneye bu aylarda, liseye girmek üzere olacağım. Ayrıca 7350 tabii ki, lanet olsun ki yetmiyor. Oynayabildiğim oyunlar, cod 6, gta san andreas, mount and blade warband, civilization 5, arada bi medieval 2 total war falan. 1 sene bunlarla idare edeceğim mecburen. Zaten bu zaman aralığında, liseye hazırlanıyor olacağım için bana fazla pc yok, izin vermezler fazla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kerem5466

Eğer nvidia fanboyluğun yoksa 2000 lik sisteme r9 280 almalısın 750 ti artık çökmeye başlar ayrıca i5 4460 üzerinden yürü corsair carbide r serisi kasalardan psu lu bi versiyon alırsan daha iyi olur bir de anakartta iki ram slotu var o anakartı alıcaksan tek modül 8 gb ram alman gerek
    Edit: Bir yıl sonra bu sisteme çöp bile diyebilirim yukarda tavsiye ettiğime , piyasa hızlı değişiyor sonuçta

Nvidia fanboyluğum var. Daha doğrusu şöyle diyelim, "AMD DEN TİKSİNİYORUM!!!"

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.