Dünyanın önde gelen spor yazarları, “Avrupa’nın en iyi 10 kalecisi” listesine, Beşiktaş’ın tecrübeli file bekçisini de koydu. Milli eldiven, Güney Amerika’nın önde gelen spor dergisi Trivale’nin anketinde, en iyiler arasında kendine yer buldu
Beşiktaş’ın tecrübeli file bekçisi Rüştü Reçber’in kıymeti, denizaşırı ülkelerde de ispatlandı. Avrupa’nın en iyi 10 kalecisini seçen Güney Amerikalılar, bu listeye siyah-beyazlı kaleciyi de dahil etti. Brezilya’nın ve Güney Amerika’nın önde gelen spor dergilerinden Trivale tarafından yapılan ankete katılan spor yazarları, Türk Milli Takımı’nın da kalesini koruyan Beşiktaşlı oyuncuyu ilk 10 file bekçisi arasına dahil etti. Dünyanın önemli yazarlarının görüşleri baz alınarak hazırlanan listede, şu isimler bulunuyor: Van der Sar (Manchester United), Buffon (Juventus), Casillas (Real Madrid), Reina (Liverpool), Cech (Chelsea), Dida (Milan), Lehmann (Stuttgart), Valdes (Barcelona), Boruc (Celtic), Rüştü Reçber (Beşiktaş). Trivale dergisi, bu kalecilerin seçimi sırasında görüş bildiren yazarlara şu kriterleri sordu: Lig veya Avrupa kupalarında elde edilen başarıları, kalecinin takımdaki lider ruhlu karakteri, refleks ve atletik yapısı, yediği gol sayısı, pozisyonlara çıkışı ve ceza sahasındaki soğukkanlı yapısı.
reinayı valdesi almışlar listeye bak. rüştüyü kötülemek için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın bence de ilk 10da olmalı.
Bide topu oyuna sokmayı becerebilse ilk üçe kesin girerdi.
Ne olacak bu Blackeagleın hali?
Barcelona'nın kalecisi olmuş bir adam tabi ki ilk 10'dadır..Rüştü'nün kalecilik kariyeri tartışılmaz
hakediyor kuşkusuz
quote:
Orjinalden alıntı: karalı
Barcelona'nın kalecisi olmuş bir adam tabi ki ilk 10'dadır..Rüştü'nün kalecilik kariyeri tartışılmaz
Şu Valdes nasıl Barcada oynuyor hayret ediyorum. Rüştü çok şansızdı.
Rüştü sonuna kadar hakediyor.Her ne kadar önceki kadar iyi olmasa da kariyeri Türkiye'nin en iyi kalecisi olduğunu gösteriyor diyebilirim.
Hakettiği kesin. Tartışılmaz bir kaleci, hata yapsada ki herkes yapar profesyonelliği ile yine tek geçerim.
rüştü nün hatası 2002 dünya kupası biter bitmez avrupaya gitmemesiydi, tabi barcelona da da yabancı sınırına takıldı, rüştü yü oynatmak için saviola yedek bırakılmak zorundaydı, sonuç olarak gitti geldi gözden düştü dendi fenerde 1. kaleci oldu, sakatlandı artık bitti dendi 3. kaleci olur dendi beşiktaş a gitti çatır çatır oynuyor, milli takımda yan topa yanlış çıkmış olsa da hırvat maçında penaltılarla maçı kurtarmayı bildi, zaten şu yan top işini de tam becerse bir de şu topa vurmayı
quote:
Orjinalden alıntı: Electra
quote:
Valdes şu an bile yetersiz bir kaleci..6 sene önceki Valdes ve 6 sene önceki Rüştü'yü kıyaslamak furbola ihanettir..Rüştü malesef 2 hatalı gol yiyince bir daha da kaleyi devralamadı..Yabancı kontejanı da diğer bir sorundu tabi..Oradaki yaşam tarzına,takıma ve arkadaşlarına alışma döneminde 2 hata yaptı diye harcadılar Rüştü'yü..Aynı hataları Valdes defalarca yaptı..
Fb'nin 1998-2003 arası kadrolarını düşünüyorum da, Rüştü bir sezonda en az 20 kez maçın adamı oluyordu.
2002 Dünya kupasında süper toplar çıkarıyordu.O zamanda dünyanın 3. kalecisi seçilmişti sanırım.
Rüştü ilk 10daysa vay avrypalı kalecilerin haline
valdes haketmiyor o listede olmayı. sıradan bir takıma koyun tüm zaafları ortaya çıkar. sırf katalan diye barca da duruyor ya şu adam anlamıyorum
quote:
Orjinalden alıntı: Chevher
2002 Dünya kupasında süper toplar çıkarıyordu.O zamanda dünyanın 3. kalecisi seçilmişti sanırım.
dünyada 2 avrupa da 1 seçildi de dünyada 2. seçildiğinde 1. kahn seçildiğinden avrupada nasıl 1 oldu orada bir gariplik var tabi
Boruc kimmiş ya? İlk defa duydum. Valdes dışındaki isimlere kimse itiraz etmez heralde.
"Celtic'in ve Polonya'nın başarılı olduğu kadar 'sakar' kalecisi Arthur Boruc, önceki gece yeni bir skandala imza attı. Topu ıskalayan Boruc, Polonya'yı yakan adam oldu."
30.03.2009
bu adam nasıl olmaz
quote:
Orjinalden alıntı: KATADE
bu adam nasıl olmaz
bence şu anda casillas ile birlikte en iyi kaleci julio cesar dır...
quote:
Orjinalden alıntı: Electra
quote:
Rüştü şanssız değildi Türktü.
İstanbul daki FB-Inter maçını stadda seyretmiştim , Julio Cesar Inter i hezimetten kurtardı. Süper bir kaleci.