Yarbay
08 Şubat 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
11 üye
Görüntülenme
Toplam: 201 (Bu ay: 0)
Gönderileri
arkadaşlar 4.sınıf maliye politikası 2 ve türk dili 2 derslerinin geçmiş sorularını nereden edinebilirim yardımcı olabilir misiniz?
arkadaşlar uzun yıllardır packard bell kullanıyorum. artık sorunlarından bıktığım için yeni bir laptop almak istiyorum.

-oyun oynamayı düşünmüyorum.
-aleti internet ve film için kullanacağım. 1080 p filmlerde sorun çıkarmasın yeter.
- bir de ses sistemimi direk bağlamak istiyiyorum optikten laptopa. optik girişili bir laptop var mı?
- batarya süresi de çok önemli elimdeki alet en fazla 1 buçuk saat dayanıyor. şöyle 3-5 saat giden bir şey olursa iyi olur.
- packard bell'den çok çektim o yüzden ısınma sorunu minimum düzeyde olsun.

bilgilendirirseniz sevinirim. aleti yarın almayı düşünüyorum. 1250 lira civarlarında falan bir şey düşünüyorum. şimdiden teşekkürler.
evet arkadaşlar şansın da yardımıyla bu sezon da gruptan çıktık. kura çekimine 3 gün kala rakiplerimizi bir analiz edeyim dedim. gözler bir malaga, bir schalke falan arasa da maalesef bu yıl hiç sürpriz bir 1. çıkmadı

atletico, son 10 yılın en iyi atletico'su. şu an bayern dahil hiçbir takım atletico'yu güle oynaya eleyemez. kral kupası maçlarında barça'yı ellerinden kaçırdılar. aynı şekilde kral kupası finalinde ve ligde real'e geçit vermediler. avrupa'nın en formda 3 takımından biri.

psg, şu an maksimum seviyedeler. mazilerinde bu kadar iyi durumda oldukları bir zaman yoktur. devler ligi'nde galibiyet oranı %50'nin üzerinde olan 5 takımladan biri. forvet hatları kusursuza yakın. isim olarak kurada diğerlerine nazaran güzel gibi gözükse de bence en tehlikeli rakiplerden biri.

dortmund, kadro ve takım futbolu olarak tarihinin en iyi dortmund'larından biri. yalnız şu an çok sakatları var. hücum hattı haricinde takımın neredeyse bütün savunma oyuncuları sakat.

bayern münih, hiç tartışmasız futbol tarihinin en dominat takımlarından biri. son iki sezonun açık ara en iyi takımı. dünya'da kendilerine rakip olabilecek tek takım dortmund deniyordu ama adamlar sahadan sildiler resmen lig maçında. guardiola takıma cuk oturdu resmen. hem top çevirerek hem de hücumlarla rakip kim olursa olsun bayıltıyorlar.

barcelona, son 6 yılın topla en az oynayan barcelona'sı. celtic maçını 6-1 kazansalar da geçen sezonlarki kadar dominant değiller. bu sezon yine yarı finale kadar giderler ama finalin zor olduğunu düşünüyorum kendileri için. artı olarak messi de sakat.

chelsea, son yılların bence en formsuz chelsea'si. gol atmakta çok zorlanıyor. artı olarak çok kolay bir gruptan güle oynaya çıkamadılar. savunmaları da forvetleri de güven vermiyor. tek artıları bana kalırsa şu an mourinho faktörü.

manchester united, açık ve net şekilde tarihin en kötü manchester'larından biri. uyum süreci ancak bu kadar sancılı olabilirdi. moyes çok büyük ihtimalle şampiyonluğu kafasından silmiştir. şl'de gidebildikleri kadar girmeye çalışıp ligde de ilk 4'e girmek için uğraşacaklar bundan sonra. orta sahaları yaratıcılık bakımından çökmüş durumda. hücum hattı en iyi forvetlerinden oluşsa da gol üretemiyor. ilk torbadaki takımların bence en formsuzu. ikinci torbadaki takımların hepsi manchester ile eşleşmek ister.

zorluk sıralamasını 1-2-3-4 diye yapmak çok zor. bayern, dortmund, atletico madrid, barcelona'yı aynı klasmana alıyorum. psg'yi ikinci klasmana. chelsea'yi 3'e manchester'ı da 4. klasmana alıyorum.
2012 yılından bu yana gs hangi yabancı takımı yense rakip takım taraftarları hemen gs'nin rakibini küçümseye başlıyor. klasik bahaneler ise,

ciddiye almadılar, eksik geldiler, zaten balonmuşlar, bizim ligimize gelseler ilk 2'ye giremezler.

evet hazırlık maçları dahil 2013 yılından bu yana gs'nin yendiği köy takımlarına bir göz atalım.

real madrid,

manchester united

schalke

arsenal

fiorentina

porto

juventus

lazio

hepsi de köy takmı harbiden :)
arkadaşlar bayramdan 4-5 önce ace 2 telefonumu samsung garantisine verdim. salı veya çarşamba günü dönüş yaparız demelerine rağmen yapmadılar ve araya bayram gidi. bayramdan sonra aadığımda ise samsung bayisine hırsız girdiğini ve benim telefonumun da çalınanlar arasında olduğunu söylediler. sigorta inceleme yaptıktan sonra bize yeniden geri dönüş yapılacakmış. bugün tekrar aradığımda ise ayın 5'ine kadar beklememi söylediler.

daha öne bu tip bir olay başına gelen oldu mu? herhangi bir hukuki hakkım kaç gün sonunda işlemeye başlar bir bilgisi olan var mı?
demirören 6+0+4'ü açıkladığı için ortalığı bayram yerine çeviren fenerbahçeli arkadaşlar ayın 17'sinde yine timsah olacaksınız.

tff kulüpler birliğini'nin ortak isteklerini yapmakla yükümlüdür. 17 kulüp bu kuralı istemiyor yd zaten bunu kendi ağzıyla da söyledi. tff başkanlığının gideceğini kendisi de çok iyi biliyor hatta büyük ihtimalle ayrılmak istiyor başkanlıktan.

şu an oyu kullanma hakkı olan 320 delege var. bank asya ve amatör delegelere ihtiyaç olmadan 17 kulüp 121 delege çıkarabiliyor. olağanüstü genel kurul için de 120 oya ihtiyaç var.

oylamada fenerbahçe'nin 7 oyu hiçbir işe yaramayacak. tff başkanı değişince her şey sizin için daha kötü olacak. yıldırım demirören son açıklamalarıyla 2015'e kadar buradayım diyerek kendi biletini kesti. zaten istediği de buydu. kaçtı gibi görünmeyecek. usulüne göre görevinden ayrılmış olacak.
geçen sezondan bu yana galatasaray'ın elite takımlar listesine gireceği konuşuluyordu.

önümüzdeki yıl nike'nin amiral gemisi arsenal puma'ya geçecek. yani bir tane takıma ihtiyaçları var vitrin için.

barcelona, juventus, manu var şu an için. sizce 4. takım olabiliriz.

en büyük adaylar şu an için city ve psg. bakalım kimi koyacaklar
puan farkı 4 değil 1

puan farkı 7 değil 4

evet sezon boyunca sürekli kadıköy'de banko yenileceğimizin hesabını yapıp şampiyonluk hayali kurdular. puan farkı 10 oldu. bunu abdullah kiğılı'sından tutun gökhan gönül'ü volkan demirel'i de yaptı.

haftaya puan farkı 13 değil 10 dedirtirmiyiz sizce
evet bu sene hepimizin bildiği gibi fenerbahçe'liler her fırsatta 3 kuvarda da yollarına devam ettiklerini ve bunun müthiş bir başarı olduğunu savunuyordu. hepsinin en büyük hayali tüm kulvarları şampiyon olarak tamamlamaktı ama olmadı.

2000 yılına döndüğümüzde ise ne kadar büyük bir iş yaptığımızı şimdi daha iyi anlıyoruz.

lig şampiyonluğu
tr kupası
uefa kupası
süper kupa
türkiye spor yazarları derneği kupası (son kez o sene düzenlendi)

o sene alınamayan bir tek şl ve kıtalar arası kupa var. zaten statü gereği de alamazdık. bunun şl'li ve kıtalar arası kupalı versiyonunu yapabilen bir tek barcelona var.

sizce böyle bir başarıyı herhangi bir türk takımı bir daha yapabilir mi?
geçen sezon tamamen yeni kadro ve yönetim ile şampiyonluğa ulaşıldı. normalde sezon başında herkes ilk 3'te bitirmenin gs için yeterli olacağını söylüyordu ama takım muhteşem bir direnç gösterdi ve şampiyon oldu.

bu sene ise gs ve fb'nin ligi forse edeceği tahmin ediliyordu beklenildiği gibi olmadı ama yine bitime 3 hafta kala 7 puanlık bir fark atıldı. şampiyonlar ligi'nde ise hedef sadece gruptan çıkmaktı. kadroya yeni ismler dahil oldu ve takım yine eklentilerin üzerine çıkarak çeyrek final oynadı.

bu durumun 1996-2000 yılındaki seriye çok benzer özellikleri var.

-takım o dönemde 4 sene şampiyon olurken her sene kadrosunu 1-2 takviye ile güçlendirdi ve bir sonraki şampiyonluk öncekinden daha kolay oldu.

-avrupa'da elle tutulur başarılar ilk seriye son senelerde gelmişti.

-yine o dönem suat-emre-okan gibi türkiye'nin en iyi yerli oyuncuları kadro iskeleti oluşturuyordu. aynı şekilde yine yönetim her sezon iyi yerli oyuncuları takıma kazandırıyor. (selçuk-alper-burak)

-dönemin en iyi türk golcüsü hakan şükür kadrodaydı. şimdi aynı şekilde en formda yerli golcü burak yılmaz takımın en önemli gol silahı.

- teknik adam aynı ama o şimdiki yönetim sportif başarısının yanı sıra ekonomik olarak dönemden çok iyi

- taffarel o dönemin en iyi kalecilerinden biriydi. şimdi ise muslera gibi dünya'nın ilk 5 kalecisi arasında yer alan birisi kaleyi koruyor.

şimdiki kadronun o döneme göre eksik yani kesinlikle savunma hattı. artı yanı ise drogba olarak gösterilebilir.

sizce savunma takviyeleri ve alper gibi kaliteli yerli oyuncularla yine böyle bir seri yakalanabilir mi?

Hakkında
Forum İmzası:
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
T-100
Otomobil
Volkswagen
Mobil cihaz
Sony
Operatör
Türk Telekom
ISS
TTNET
Oyun Platformu
PS4
Takım
Galatasaray
TV
Sony
Dünyadan Futbol
galatasaray
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9.156
İkinci El Bölümü Mesajları: 56
Konularının görüntülenme sayısı: 200.144 (Bu ay: 155)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 495 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.