Şimdi Ara

ROBOCOPY programları nasıl kullanılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ROBOCOPY türü 1-2 değişik program indirdim,(Robocopy GUI ve Microsoft Robocopy)
    fakat tüm parametreleri doğru girmeme rağmen, (retry, time ve diğer)
    ya bir defa copy yapıp kalıyor ya da hiç yapmıyor.
    Bu tür programların kullanımı hakkında bilgi verebilecek arkadaş varsa yazabilir mi lütfen.
    Teşekkürler.

• robocopy, gui kullanmadan comandden calisan bir programdir, xcopy gibi, yada sıklıkla kullanilan copy komutu gibi. (tabi robocopy daha fazla yeteneklere sahip :>)

robocopy icin gui kullanmadan once robocopy.exe dosyasini windows klasorunun icine koyman gerekir. (vista sp1 ile gelmis te olabilir, robocopy.exe var mi yok mu bakarsin), belki kullandigin gui programinin klasorune koymanda gerekebilir.

resimde verdigin gui de:
    copy methods da olmayan secenegi (4.) seç
    copy mode da backup olani sec
    1 klasorune bisiler koy
    start copy ye tikla, calismasi gerekir.

robocopy yerine genel kullanim icin daha rahat olan teracopy öneririm.

Amacin backup isleri icin kullanmaksa google da "backup utility" gibi bir arama ile bircok program bulabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real
    robocopy, gui kullanmadan comandden calisan bir programdir, xcopy gibi, yada sıklıkla kullanilan copy komutu gibi. (tabi robocopy daha fazla yeteneklere sahip :>)
    robocopy icin gui kullanmadan once robocopy.exe dosyasini windows klasorunun icine koyman gerekir. (vista sp1 ile gelmis te olabilir, robocopy.exe var mi yok mu bakarsin), belki kullandigin gui programinin klasorune koymanda gerekebilir.
    resimde verdigin gui de:
    copy methods da olmayan secenegi (4.) seç
    copy mode da backup olani sec
    1 klasorune bisiler koy
    start copy ye tikla, calismasi gerekir.
    robocopy yerine genel kullanim icin daha rahat olan teracopy öneririm.
    Amacin backup isleri icin kullanmaksa google da "backup utility" gibi bir arama ile bircok program bulabilirsin.

Lancelot, önerin için sağ ol,
    teracopy'de sanırım zaman ayarlaması yok( gerçi pek incelemedim ama.)

Robocopy.exe yi windows klasörüne kopyalamak işe yaramadı.(sp1 var ama zaten de yokmuş orda)
    Parametleri aynen ayarladım.
    retry 10 yaptım,
    waiting time 30 yaptım, 30 sn sonra hiç bir şey olmadı, 60 sn sonra da hiç bir şey olmadı....
    Alternatifler arıyorum bilhassa...

• evet, teracopy genel kullanim icin (bende cok incelemedim ama neyse)

biraz inceleyip senin robocopy.exe icin buldugun gui programini kullanman icin kendime ayarladim, yaptiklarim:

C:\Programz\RobocopyGUISH
    isimli bir klasor acip icine RoboCopyGUI.exe ve robocopy.exe dosyalarini koydum,

RoboCopyGUI.exe calistirip options->find robocopy den C:\Programz\RobocopyGUISH\robocopy.exe yi gosterdim (resimde goruluyor)

masaustumde 1 (icine bisiler koydum) ve 2 (boş) isimli klasorler acip source ve target bolumlerinden buldum

Target ve source bolumlerinde başa ve sona tırnak (") koyup source nu sonundaki ters bolu isaretini (\)sildim. (resimde goruluyor)

sonrada start copy dedim ve calisti.

*vistada masaüstü konumu başka, kendi sectigin klasorleri yukarda yazdigim gibi kullandiginda sorun cikmayacaktir
    *yaptiklarim biraz kisisel düzenleme, calistirabildikten sonra kendi istegine gore degistirirsin.

1) ne yapmak icin bunu kullanmak istiyorsun?? (zaman ayarlamasi ile bi ilgisi var sanirim)

2)
    ayrica, başlat-->calistir-->cmd yazip entera bastiginda cikan command penceresinde ekrana:
    robocopy
    yazip enter a bastiginda robocopy yazilari cikiyor mu?

*yukarda yazan waiting time, kopyalama basarisiz oldugunda kapyalamayi durdurup ilk resimde goruldugu uzere 30 sn bekleyip tekrar deniyor (ve 10 kere deniyor), senin sectigin \1 den \2 ye kopyalamada bir sorun olmayacagindan bisi cikmayacaktir.

1. sorumun cevabini bilmesemde daha once yazdigim gibi nette bu isi yapan daha kullanici dostu bircok program var, google da, softpedia da ...... "backup program download" yada "copy program" gibi aramalarla bulabilrsin. Tabi illa robocopy dersen sen bilirsin.

kolay gelsin.

• @Lancelot, yorumlar için sağ ol.
    Ben RAMDISK programı kurup, boştaki ram miktarını download anında hdd olarak kullanmak istiyorum.
    Bu şekilde hdd ömrünü uzatmak istiyorum ve download sırasında hard disklerini kapalı olmasını sağlamaya çalışacağım.
    Bu forumda bir arkdaş, bunu yapıyormuş, hatta tarif de etmiş ayrıntılı ama ben bir türlü şu robocopy olayını beceremedim.

senin resminde olduğu gibi bende birebir aynen uyguluyorum herşeyi.
    fakat retry 10 olmasına rağmen, 30 sn'de bir copy işlemi gerçekleşmiyor.
    neden alnlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levcho -- 27 Haziran 2008; 19:30:38 >
  • konu dağılacak ama bu program tam olarak ne işe yarıyor kısaca bahsedebilirmisiniz acepp
  • quote:

Orjinalden alıntı: blue_dreams_23

konu dağılacak ama bu program tam olarak ne işe yarıyor kısaca bahsedebilirmisiniz acepp

kopyalama programi, senin bir dosyaya sag tiklayip baska bi yere kopyalamanla ayni seyi programla yapiliyor...

quote:

Orjinalden alıntı: Levcho

@Lancelot, yorumlar için sağ ol.
    Ben RAMDISK programı kurup, boştaki ram miktarını download anında hdd olarak kullanmak istiyorum.
    Bu şekilde hdd ömrünü uzatmak istiyorum ve download sırasında hard disklerini kapalı olmasını sağlamaya çalışacağım.
    Bu forumda bir arkdaş, bunu yapıyormuş, hatta tarif de etmiş ayrıntılı ama ben bir türlü şu robocopy olayını beceremedim.

senin resminde olduğu gibi bende birebir aynen uyguluyorum herşeyi.
    fakat retry 10 olmasına rağmen, 30 sn'de bir copy işlemi gerçekleşmiyor.
    neden alnlamadım.

eger tahmin ettigim arkadas ise, o laptop hd si fazla isinmasin die bu yaptigini yapmisti, hd omrunu uzatmak icin degil, eger amacin hd omrunu uzatmak ise, bence bu isten vazgec.

yinede cevap yazalim tabi:

bir onceki mesajimda yazmistim, okumuyorsun

quote:

*yukarda yazan waiting time, kopyalama basarisiz oldugunda kapyalamayi durdurup ilk resimde goruldugu uzere 30 sn bekleyip tekrar deniyor (ve 10 kere deniyor), senin sectigin \1 den \2 ye kopyalamada bir sorun olmayacagindan bisi cikmayacaktir.

30sn de bir kopyalama yapmak istiyorsan, bunu en basit windows ile gelen scheduled downloads ile yapacaksin (vistacasi da her ne ise),
    veya,
    download programina download bittikten sonra programin "execute command" gibi bir ozelligi varsa onu kullanip robocopy ile bir komut ekleyecek yada daha onceden hazirladigin robocopy.cmd dosyasini gostereceksin. (download programinda bu ozellik varsa ne guzel)
    not:
    scheduled downloads ozelligini kullanmak icin xp de kullanicinin illa sifresi olmasi gerekiyordu, vistada nasil bilmiyorum.

her halukarda komut kullanacaksin, komut icin bir notepad acip icine suna benzer bisi yazarsin:

robocopy.exe C:\1\1\ C:\1\2\ /E /R:3 /W:30 /ZB /MOV

sonra bunu:
    robocopy.cmd
    ismi ile saklarsin, cift tiklayarak deneme yaparsin. (C:\1\1\ dekileri C:\1\2\ e taşıyor)

en başta yazdigim gibi, yazdigin amaç icin pek fuzuli bir ugras. ayrica yine diorum, biraz ararsan robocopy den başka programlarda var, komut dizilerine alışkın olmadigindan onlardan biri seni daha cok mutlu edebilir. Tabi komut kullanmaya alışırsan vazgecemezsin

not: scheduled tasks sanirim turkce windows ta zamanlanmis görev gibi bişi idi.

artık iyi şanslar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet bu programı kullanan bendim bir zamanlar diger konuda da soyledigim gibi rapidten indirdigim dosaların gecici olarak ramdiske yazılmasını saglayıp dosylara biriktiginde toplu birsekilde harddiske yazılmasını saglamaktı amac.. Bu sayede download zamanı (yaklasık 2 3 saat) boyunca harddiskin calısmasını engelleyip (enerji secenekleri) harddiskin cok fazla ısınmamasını saglamaktı amacım. Bunu da cok guzel birsekilde basarmıstım..

Gerek programları zaten konusmustuk.. Bir adet ramdisk programı tercihen cenatek.. Bir adet de otomatik ve zamanlanabilir yedekleme programı.. Benim diger konuda aklıma ilk olarak robocopy geldigi icin onu soylemistim Soylemeseydim keske hehe Delinin biri kuyuya hesabı.. Kullanımı biraz karısık olan bir program robocopy komut kullanıyorsunuz cunku..

bunun yerine download sitelerinde lancelotun da soyledigi gibi cok guzel ve ufak programlar var.. Herhangi bir yedekleme programı isini cok rahat yapmanı saglayacaktır.. Bircogunun zaten zamanlama ayarı var busayede 1 saatte ya da 2 saatte bir yedekle ayarı yapabilirsin.. Ben suanda yedekleme programı ihtiyacı hissetseydim kesinlikle arayuzu cok daha kullanıslı olan programlar mevcut, robocopyden once onlara bir bakardım.. Kolay gelsin simdiden..

Eger ise yararsa gercekten harddiskinin omrunu de uzatabilirsiniz, ufacık da olsa enerji tuketimi de dusecegi icin ısınma da azalıcak.. Ama ozelden de soyledigim gibi eger laptop kullanmıyorsan ya da windowsun saglıklı degilse ve mavi ekran verecek kapasitedeyse, yedekleme zamanını kısaltman ilk yapacagın sey olsun.. Atıyorum 2 saat yerine 1 saatte yedekle.. Cunku elektrik gider windows coker okadar inen veri dogru cöpe

• Beyler teşekkürler.
    @mutu07, öncelikle sana, bu fikri paylaştığın için.
    Ben tekrar, farklı programlar bakıp deneyeceğim.

@Lancelot sende sağ ol kardeşim.
    İş orda ki, bir işle uğraşırsın, ama zor ama kolay,
    onu başarılı deneyince/çözünce, onu öğrenmiş oluyorsun.
    Bende eski dos'ların bilgisayarcısıyım, bende çok şeylerle uğraştım, ama bu tür işlerle ilk defa uğraşıyorum.
    İstediğim gibi olmazsa, bir *.bat dosyasına komutu yazıp, windowsa otomatik zamanlı çalıştırtacağım.
    (bir zamanla işyerinde uygulamıştım bu şekilde, nasıl da aklıma gelmedi burda uygulamak.)

Teşekkürler.
  • merhaba arkadaşlar
    Robocopy ile ilgili yardımınızı bekliyorum,

4 tb civarında verilerim var bu verilerin belirli bir tarihten önceki kısmını yedeklemek istiyorum örneğin 2 yıl önce oluşturulan dosya ve klasörleri

konu ile ilgili yardımlarınızı beklerim.
  • kendi cevabımı kendim vereyim başka bir arkadaşa lazım olur belki

c:\>robocopy e:\xxxx F:\yedek\xxxxx /S /COPY:DAT /DCOPY:T /IT /MINAGE:717 /R:10
    00000 /W:30 /LOG:c:\robo.txt /TEE

Burada
    /DCOPY:T ve /IT seçeneği zaman damgasını da yazıyor
    /MINAGE:717 seçeneği 717 gün öncesine kadarki yazılmış dosyaları kopyala
    /LOG:c:\robo.txt /TEE log dosyası oluştur ve konsolda göster.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.