Şimdi Ara

Renault Sabit Fiyat Rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, hepimizin malumu olduğu üzere Renault fiyat sabitleme garantisi adı altında araç satacağını söylemiş ancak sonrasında sabitlediği fiyattan araçları vermeyeceğini belirtmiştir.


    Ben de babamın üzerine bir Megane alabilmek için Renault bayisi ile fiyat sabitleme garantili bir anlaşma yaptık, üstelik kredi kullandık. Biz nasıl olsa fiyatı sabitledik, artık araç bakmaya gerek yok diyerek Kasım ayında araç bakma işlemini sonlandırdık. Ocak ayına geldiğimizde ise aracı aynı fiyattan veremeyeceklerini, ek ödeme yapmamız gerektiğini belirttiler. Bu durumu ise tabiki kabul etmedim.


    Benim gibi mağdur olan binlerce insan olduğunu sosyal medya üzerinden gördüm. Ben bu adaletsizliğe başkaldırabilmek için, yasal yollara başvuracağım.


    Benim gibi mağdur arkadaşları da, yapılan bu haksızlığa pabuç bırakmak istemiyorlarsa haklarını aramak üzere yanıma davet ediyorum. Şu anda bir avukat ile görüşüp süreci başlatabilmek adına adımları attım. Ancak birlikten kuvvet doğar. Sizleri de bu haksızlığa karşı, adalet mücadelesinde yanımda bekliyorum.


    İlerleyen süreçte valilikten yasal izni aldıktan sonra, mağdur arkadaşlarla bir araya gelerek Renault-Mais genel müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yapmayı planlıyorum.


    Desteklerinizi bekliyorum.


    Saygılarımla








  • bayi sabit fiyat verecek he,o bayiyi babam açsa inanmam.düpedüz dolandırıcılık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar istediler arkadaş Clio almıştı 10000 bin fazla verdi araç için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • en1gma kullanıcısına yanıt

    Bayi değil mais Türkiye veriyordu güvenceyi. Ben de aramıştım, 10 bin bize 150 bin (bu rakamdan emin değilim fakat büyük bir rakamdı) maise yollayacaksınız dediler, o esnada clio 1.0 touch otomatik 245 idi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işten en büyük kazığı ben yedim 236 ya anlattığım 2 taliantın birini 296 birini 310 dan çaktılar bana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paranın tamamını ya da yarısından fazlasını ödemeden fiyat sabitlemek hikaye. Hepsini ödedim diyen hakkını arasın, gerisi zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaparodan sonra 100.000 TL kredi çekilerek verildi. En son 262 bine anlaşılan Megane için, 330 bin isteyip bunu da lütuf gibi sundular.


    Ben burada işin kolaylığı ya da zorluğunda değilim arkadaşlar.


    Ortada yapılmış bir haksızlık var mı, var.

    Kaybedilen bir katma değer var mı vatandaş için, var.

    Tutulmamış bir söz var mı, var.

    Araba vergide üst dilime geçerse, fiyat artar denilmiş mi? HAYIR.


    O halde büyük bir kusur var ve bu kusurun tanzimi için gerekli yasal yollara başvuracağımı belirtiyorum. Burada benim gibi mağdurlar varsa, beraber hareket edelim derim

  • Helal olsun hocam hakkınızı sonuna kadar arayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parayı çat diye koyacaksın masaya. diyeceksin ki arabanın şasi numarası belli olduysa yanı uretime girdiyse kes bakalım faturasını diyeceksin kestireceksin.

    o saatten sonra araba senın. kımse ık mık yapamaz.

  • 2020 yılında clio almak için bayiye gidip kapora verdim.

    Fiyat sabitlmesi yapıldı.

    Aracım gelene araba kaç defa fiyat artışı yaşandı.

    Benden herhangi bir para talep edilmedi.

  • III I II III I I kullanıcısına yanıt

    Keşke bizde de aynı durum yaşansaydı ancak 2021 yılının sonunda fiyat sabitlemesi adı altında satılan özellikle Megane araçlarda Renault maalesef olayı farklı bir boyuta taşıdı. Benim gibi yüzlerce insan olduğunu biliyorum ve birlik olmamız lazım.


    Renault-Mais hala bu ülkede yapmış olduğu ayıba rağmen araç satmaya devam ediyor. En azından insanları haberdar etmemiz gerekiyor

  • baranel B kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam

  • usd 9 dan 18 e çıkmış fabrikada araba yok, bayiye gittim yetkili bayi yani, satacak ve gelecek araç yok plazayı 2.elle döndüreceğiz bayağı bi süre dedi, dedim yaz listeye 150-200 bin neyse vereyim sabitle, tamamını da ödesen sabitlemem dedi 10 ekim falandı tarih, döviz inanılmaz yükseliyor fabrikada üretim az bende satmalık araç kalmadı dedi bayi neye göre sabitleyelim dedi, hergün fiyatı artan malın fiyatı sabitlenir mi hiç zaten, ben gittiğimde fiyat sabitleme mevzusu yoktu zaten daha başlamamıştı, satılmayan mala kampanya yapılır zaten her gün zam gelen sınırlı sayıdaki aracı ne diye sabit fiyatla satsınlar çok mantıksız

  • zaferk_tr kullanıcısına yanıt

    Hocam iyi güzel anlatmışsın teşekkür ederim ama koskoca Renault-Mais yaptım dedi. Fiyat sabit dedi. Renault'ya inanmak mı suç oldu? Hırsızın hiç mi suçu yok diye boşuna dememişler.


    Burada üst kısımlarda da herkes akıl vermiş, teşekkür ederim. Siz doğru olanı yaparsınız. Ben burada bir adalet mücadelesinden bahsediyorum. Destekleyecek olanları beklerim, destek vermeyip bir de üstüne akıl verecekler de gölge etmesinler başka bir isteğim yok kendilerinden.

  • oguz58 kullanıcısına yanıt

    Ben sabit fiyat zamanında da almayın dedim olmaz bu iş dedim forumda, sen kimsin dediler, dedim bana sebep söyleyin niye adam böyle bi mal satsın, renault kaporaları toplayıp üretime hammadde tedarik eder falan diyenler olmuştu, adamların buna ihtiyacı mı var yahu, bayi kendi adına alır alamadı güvenecek kim varsa bulup buluşturup onların adına alırdı yinede son kullanıcıya kalmazdı bu iş, aynı zaman diliminde başkaca markalarda yaptı bunu, kimse sabit fiyattan teslim etmedi aracı, kaybınızı tazmin etmiyormu peki, yani ödediğiniz paranın değer kaybını falan? diğer bi konu vergide üst dilime geçerse fark alınacak mı mevzusu bunu ayrıyetten belirtmelerine gerek yokki zaten, kdv kısmı satıcıyı bağlamaz yani %8 den %18 e çıkarılsa bi üründe kdv aradaki fark devlete gidiyor biliyorsunuz satıcıya gitmiyor ki, fark alınmadığı takdirde satıcı cebinden ödemiş olur aradaki farkı, haksızsınız demiyorum elbette ama sabit fiyatı duyan atlamış olaya, bende araç alıyordum o ay forum olmasa sabit fiyattan haberim yoktu hemde piyasanın içindeyken, kim nerden duyurdu reklamını yaptı bu işin anlamadım..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferk_tr -- 22 Şubat 2022; 13:29:26 >




  • Bende aynı şekilde 1.0 Otomatik Tüm Opsiyonlar Eklenmiş Clio Aldım

    235.900₺ ye anlaştım ben aracın teslim edilmesini beklediğim dönemde araç kur farkı yüzünden gelen zamlarla 80 lik dilime atladı 350.000₺ ye dayandı.

    Sonuç olarak benim aracı 55₺ fark ile %50 lik dilimde tutmuşlar
    10.350₺ fark ödeyerek aracımı teslim alabildim.

    O süre yaklaşık bekleme süresi 2 ay sürdü cok zorlayıcı oldu benim için.

    Clio alanlar küçük farklarla bazıları hic fark ödemeden araçlarını aldilar ama Meganlar dan çok ciddi fark istendi.

    Bu konu ile alakalı pek çok wp grubu FB grubu kuruldu. Yasal yollar deneneceği söylendi.


    Ama ben bir sonuç alınacağını sanmıyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bundan tam 2 sene önce toyota corolla en boş paket vision donanım + otomatik liste fiyatı 125 bin lira idi. daha pandemi başlamamış.


    açtım bilgisayarı, telefon numaralarına ulaştım. ordu, samsun, trabzon, ankara, antalya, istanbul.... araç yok. sadece sıraya yazıyoruz diyorlardı. mayıs haziran aylarına sıra veriyorlar, teslim alacağınız gün liste fiyatı ne ise o rakam diyorlardı.


    bir çok yere; aracın ücretinin tamamını vereyim ne zaman araba gelirse o zaman teslim edersiniz dememe rağmen hiç biri kabul etmemişti. mayıs teslimleri yılbaşını bulmuş, fiyat ikiye katlanmıştı.


    nasip değilmiş.

  • zaferk_tr kullanıcısına yanıt

    Sizin gördüğünüz kur oynaklığını fabrika sizden çok daha iyi görüyor, profesyonel yatırım uzmanları ile çalışıyor.


    Araç 180bin diyelim ki, sabitlemek için de 90bin aldı, fabrika bu parayı 90bin değil 10bin dolar olarak görüyor, 10bin dolarlık ithal hammadde alıyor ve manfaat sağlıyor, karşılığında müşteriye de fiyat sabitleyerek bir menfaat yaratıyor. İki tarafta karlı çıkıyor bu işten. Bu kampanyada ise mais kendi menfaatini sağladıktan sonra tüketiciye alenen kazık atıyor.

  • Bu dönemde kimse sabit fiyat garantisi veremez.


    Mart ayında %5 zam daha bekleniyor.


    "Sabit fiyat garantisi" vermeyecekti, baştan "her türlü zamlara hazır olun, işinize gelirse alın, pahalı gelirse almayın zaten sırada bekleyen 500 kişi var. "denilecekti. Bunu en başından kapora alırken diyecekti.


    Zaten satarlar, istemiyorsanız almayın, kaporanızı ve tüm paranızı verirler.

  • 2020 şubat ayı. Focus sipariş verdik 10 bin lira kaporayla. Araya pandemi girdi, araç tam eylülde teslim edildi. 3 ay kala ikame araç verdiler, üzerine tek kuruş para alınmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.