Şimdi Ara

Megane E-Tech 2023 ICONIC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bütçem 1.600.000 tl ikinci el Megane E-Tech ıconıc paket almayı düşünüyorum.2023 model 25 bin kmde.Fakat ısı pompası yokmuş.Şuana kadar sadece bir araç kullandım o da dizel golftü.Sattım ve elektrikli araca geçmeyi düşünüyorum.Ama elektrkli araç konusunda hiç bir fikrim yok.Size kısaca bir aracı nasıl kullandığımı ve ne istediğimi anlatayım.Ben ankarada yaşıyorum ve uzun yol sadece yazın tatilde bir kere yaparım onun dışında yapmam çünkü bütün sülalem ankarada yaşıyor..Şehir içi ise sadece haftada maks 3 gün kullanıyorum.Beklentim ise menzili 300 kmnin altında olmaması ve bana pek sorun çıkarmaması,çünkü bütün paramı araca vereceğim oıuahsdcıua,Başlıktaki araç hakkında fikri olan varsa ve anlattıklarıma göre bana elektrikli araç konusunda bilgi sahibi edebilecek arkadaşlar varsa yardımcı olmalarını rica ederim.

• Hocam merhaba. Ben de 8 ay öncesine kadar elektrikli araç konusunda seninle benzer tereddütler yaşayan biriydim. 8 ay önce 6000 kmde 2023 model bir citroen e-C4 satın aldım. Alternatiflerin arasına bu aracı da alabilirsin arzu edersen. İlk elektrikli aracım ve genel olarak çok memnunum. Hem fiyatı megane'a kıyasla daha uygundur paranın bir kısmı cebinde kalır, hem donanım olarak iconic megane'dan aşağı değildir, hem de ısı pompası var. Yaz aylarında eco modda 356 km menzili gördüm.

Ben de senin gibi Ankaradayım ve kullanım stilimiz benziyor. Genelde şehir içi kullanıyorum senin gibi. Çok sık uzun yol yapmayacaksan elektrikli aracı tavsiye ederim. Evime 100 mt mesafede kamuya açık şarj istasyonları var. Akşam Ac şarja takıyorum sabah işe giderken çıkarıp yoluma devam ediyorum. Yakınlarında böyle bir imkan varsa zaten hiç düşünme. Aksi takdirde avm veya benzinlik gibi yerlerdeki hızlı şarj istasyonlarının başında 45-50 dk beklemek durumunda kalabilirsin şarj ihtiyacın oldukça. Bu durum belli bir süre sonra bıktırmaz dersen elbette bu da bir çözüm. Sakin, çok yüksek hızlara çıkmadan ve eko modda kullandığın sürece elektrikli araçtan dışarıda şarj etmene rağmen ciddi bir tasarruf sağlarsın. Hele ki evden şarj imkanın varsa neredeyse bedava gezersin 🙂 ben şu aylarda ortalama 320-330 km menzil görüyorum ve Fast GO şarj istasyonundan bana maliyeti 390 TL civarı oluyor bu menzilin.

Bir sorun olursa da yardımcı olmaya çalışırım yine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selamolsun1 -- 7 Ekim 2025; 17:26:51 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• selamolsun1 S kullanıcısına yanıt

Aslında benim evimin yakınında sarj istasyonu yok ama arabayla 5 dk mesafede falan sarj istasyonu var oraya gitmek benim icin bi sakınca degil.Eve de kurdurtamam cunku aile evinde yasiyorum.Benim aklıma takılanlar aslında sunlar.Birinci ısı pompası olmadigi icin yazın ve kışın kac km menzil alirim onu dusunuyorum.İkincisi ise arabayı yarın bir gün satmak istedigimde nasıl satarım.Çünkü elektrikli araclar ikinci elde zor satılıyor diye biliyorum.(Sizin onerdiginiz araca da bakacagim hocam tesekkurler)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam menzil konusu bilgisini en sağlıklı şekilde aracın kullanıcılarından edinebilirsiniz. YouTube test videolarını izlemeni ve forumda araştırmanı öneririm. Renault yetkili servisi de bilgi verebilir. Satış kolaylığı konusunda ise bir fikrim yok açıkçası. Ama ben satıcıdan ilanı ilk koyduğu gün aldım aracı. 1 günde satmış oldu adam 🙂 Biraz da kısmet meselesi. Fosil yakıtlılara göre biraz daha ağır gidebilir ama her geçen gün elektriklilere ilgi artıyor her aracın bir alıcısı çıkar illa ki.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alırken şuna dikkat edin 2-3 sene sonra 350-400 km menzilli bir aracı satamazsınız. ölene kadar binerim buna diyorsanız alın binin şimdi bile kiaev3 gibi elektrikli arabalar 700 km menzil sunuyor. aliminiumion bataryalar cıkınca 1500 km menzilli araçlar gelecek ve bunları kimseye satamayacaksınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunların üretimini bitirdiler galiba. Kullanan biriyle konuşmuştum 325 km civarı menzili var demişti söyleyenin yalancısıyım.

İşittim ki bazı arkadaşlar yoksulluğumuzu bahane ederek memleketlerine dönmek istiyorlarmış. Ben kimseyi zorla MİLLİ MECLİSE davet etmedim. Herkes kararında hürdür, bunlara başkaları da katılabilirler. Ben bu kutsal davaya inanmış bir insan sıfatıyla buradan bir yere gitmemeye karar verdim. Hatta hepiniz gidebilirsiniz. ASKER MUSTAFA KEMAL mavzerini eline alır, fişeklerini göğsüne dizer, bir eline de bayrağı alır, bu şekilde Elmadağı&amp;#8217;na çıkar, orada tek kurşunum kalana kadar vatanı müdafaa ederim. Kurşunlarım bitince bu aciz vücudumu bayrağıma sarar, düşman kurşunlarıyla yaralanır, temiz kanımı, kutsal bayrağıma içire içire tek başıma can veririm. BEN BUNA AND İÇTİM.
  • Biz de elektrikli bir araç düşünüyoruz ve megane olası bir adayımız.

Isı pompası 10-15 derece altında fark ediyor diyorlar. Ama şehiriçinde çok problem olmaz gibi.

Bir ara durmuştu ama şimdi tekrar satışta. Isı pompası falan eklemişler ama fiyatı 2.200 falan yapmışlar. O seviyeye o fiyat çok.

• Ben de 2023 veya 2024 model Megane e-tech techno bakıyorum. EV40 larda ısı pompası yokmuş(sanırım). Ancak 1.600TL fiyat çok makul kalıyor o teknolojiye. Ben de günde ortalama 70 km yapan ve apartman garajında priz olan bir kullanıcıyım.(Tabi apartman ahalisi kapalı garajda güvenlik sebebiyle garajda şarj etmeme laf etmez ise). 2 milyon tl lere çıkamıyorum malesef. Özellikle kullanıcısından deneyimlediği tavsiyeler ve artı eksi yönlerini alabilirsek ne ala.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaDu -- 9 Ekim 2025; 10:2:54 >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.