Şimdi Ara

Reçetesiz antidepresan alan var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
62.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2016'da çıkan anayasayla reçeteli oldu diyorlar.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Reçetesiz Antidepresanlar: Bilmen Gerekenler

Depresyon yaygın bir ruh sağlığı sorunudur ve tedavisinde reçetesiz ilaçların rolü araştırılmaktadır.

Selectra Reçetesiz Alınır mı?

Selectra markalı bir reçeteli antidepresandır. Reçetesiz olarak satılmaz. Depresyonu tedavi etmek için reçete edilmesi gerekir.

Reçetesiz Antidepresanlar

Bazı ülkelerde depresyon ve kaygıyı tedavi etmek için reçetesiz antidepresanlar mevcuttur. Bu ilaçlar tipik olarak daha hafif semptomları olan kişilere önerilir.

Reçetesiz Antidepresanların Etkinliği

Reçetesiz antidepresanların etkinliği reçetesiz satılanlara göre değişir. Bazı çalışmalar belirli semptomların giderilmesinde etkili olabileceğini göstermiştir. Bununla birlikte, daha şiddetli depresyon vakaları için uygun olmayabilirler.

Reçetesiz Antidepresanların Yan Etkileri

Tüm ilaçlar gibi reçetesiz antidepresanların da yan etkileri olabilir. En yaygın yan etkiler arasında baş ağrısı, mide bulantısı ve uyku sorunları bulunur.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Reçetesiz antidepresan kullanmayı düşünüyorsan şunlara dikkat etmelisin:

• Semptomlarının ciddiyeti
    • Şu anda aldığın diğer ilaçlar
    • Mevcut sağlık durumun
    • Bir sağlık uzmanıyla konuşmadan hiçbir ilaç alma

Sonuç

Reçetesiz antidepresanlar, hafif depresyon semptomları için bir seçenek olabilir ancak şiddetli semptomların tedavisinde uygun olmayabilirler. Reçetesiz ilaç kullanmayı düşünüyorsan, önce bir sağlık uzmanına danışman önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Alınıyor ben aldım kac kere korkma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marka verin diyeceğim de reçetesiz olanlar ultra-hafif bir şeydir diye tahmin ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kancaaa

Alınıyor ben aldım kac kere korkma

yarın paxil ve cipralex almaya gideceğim hocam. vermezlerse sizin aldığınızı sorayım hangi ilacı reçetesiz aldınız ?
  • Cipralex çok aldım

Bu arada konu sahibi anayasa nedir la
  • quote:

Orijinalden alıntı: yyildirayy

Cipralex çok aldım

Bu arada konu sahibi anayasa nedir la

sus çaktırma. en son ne zaman almıştın cipralex'i eylül 2016'da haberler çıkmış reçeteli oldu diye.

• Eylülden sonra aldım diye hatırlıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dün cipralex aldım, reçetesiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonalaylı

dün cipralex aldım, reçetesiz.

adamsın fiyatı ne kadardı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fakir misin nesin defol

quote:

20 idi sanırsam, küsüratı da olabilir. geçen yıl 8 liraya felan alıyordum zam felan mı geldi acaba
  • quote:

quote:

quote:

20 idi sanırsam, küsüratı da olabilir. geçen yıl 8 liraya felan alıyordum zam felan mı geldi acaba

şimdi baktım

paxil 13 tl
    cipralex 20.80 tl
    dideral 6.40 tl

her ay 40 tl masraf geçmezsen söverim panik atak.

• quote:

quote:

quote:

quote:

şimdi baktım

paxil 13 tl
    cipralex 20.80 tl
    dideral 6.40 tl

her ay 40 tl masraf geçmezsen söverim panik atak.

ben selectra ve cipralexi aynı anda kullanıyorum. aslında ilk cipralex ile başlamıştım bıraktım sonra selectraya geçtim ancak selectra kesmedi, anksiyeteye hiçbir etkisi yok bende iki gün önce tekrar cipralex aldım ikisini bir arada kullanıyorum. cipralex hafif uyku yapıyor ama

• Etkileri nasıl, biraz da etkilerinden bahsedin. Reçeteli kullanmış olanlar varsa reçeteli ile reçetesiz karşılaştırması yapabilir mi?
  • Saçma sapan işler yapmayın gidin bi devlet hastanesine zaten dayıyorlar antidepresanı. En azından uygun dozunda kullanırsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben 4 yıldır aynı ilacı alıyorum bırakamıyorum yakında bırakmak icin bi doktora danışıcam
  • Lustral da alabilirsin

• Alınmıyor malesef. Ben de sürekli lustral kullanıyorum. İlacı alacağım zaman aile hekimine gidiyorum bana lustral yaz diyorum, yazıyor ilacı alıyorum. 50 mg ve 28 tablet olduğu için aslında tek recetete 4 tane yazabilir. Ama bizimkisi kafasına göre bazen 1 bazen 3 takılıyor işte. Reçetesiz şöyle alabilirsin. Benim sürekli alışveriş yaptığım eczane var. Lustral bittiği zaman gider ordan alırım. Aldığım zaman bana sorar, yazdıracak mısın diye. Bende evet ya da hayır derim. Yazdirmadigim zaman kendileri bir şekilde hallediyor ama nasıl bilmiyorum. Tabi tanış olduğumuz için. Normalde reçetesiz vermesi yasak. Sürekli de reçetesiz almıyorum, çok zor oluyor diyorlar. Arada reçeteli arada reçetesiz oluyor işte. Yani işin özetinde eczacı bir şekilde çözüm bulabiliyor ama bizim eczacı sadece samimi olduğuna o da sürekli olmamak kaydıyla yapıyor. Ama bazı eczacılar istediğin kadar veriyor tanıdık olmasan bile. Öyle eczane bulup alabilirsin. Ama dediğim gibi git aile hekimine, yazdır ilacını. Raporun varmı derse he de geç :)

• beyler bu antidepresanlar kafa yapıyor mu yav
  • Ne boka yarıyor ki bu ilac

• 2014-2015 yillarinda recetesiz Laroxyl aldim.Yazdirip alinca daha pahali oluyordu.

Edit:Migren icin doktor vermisti.Suan hic migren agrim olmuyor.10mg olanini kullandim,agrilar sıklığı tamamen kaybolmaya baslayinca 15 gun 5mg kullanarak bıraktım.Suan cok sukur hic migren agrim olmuyor.2 gunde bir kesin basim agrirdi,dersleri bile dinleyemezdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phantom II -- 6 Mart 2017; 1:20:6 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.