Şimdi Ara

ritalin kullanan var mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • alacağım gibi görünüyor.Geçen sene pharmaton kullandım bir etkisini görmedim.Sınav senesindeyim odaklanamıyorum,sürekli uyuyorum.Uyku düzenim yok.Kitabın başına oturamıyorum.

kullanan varsa işe yarıyor mu yan etkisi var mı?

• upss
  • Meraktan up

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu tarz ilaçları uzun süre araştırdım. Kullananları da dinledim. Son çaren bunlar olsun. Tamam işe yarıyor istediğin gibi odaklanıyorsun ama bu suni birşey. Üniversitede de devam etmeyeceksin ya. Ya da bırakmayacak mısın hiç?

Uykun çoksa vitamin değerlerine baktır. Benim D vitamini sıkıntım vardı hallettikçe uyku sorunum düzeldi. Y

Bu tarz ilaçlar ile yalnızca kendini kandırırsın, vücuduna da yazık edersin.
  • ChiefOfficer kullanıcısına yanıt
    vitamin eksikliğinden olduğunu düşünmüyorum hocam.Kullanırsam sınava kadar kullancağım hatta son 1 ay kala bırakırım.
  • boğaziçili bilgecan kullanıcısına yanıt
    Hocam benim tavsiyem aile hekiminde bir test yaptır. Gerçekten çok etkisi oluyor.

Ritalin hakkında da buradan kullanan çıkacağını sanmıyorum. İlle de kullanacağım diyorsan da sen bilirsin ama dikkat et.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Minoxil kullanan var mı
    2 yıl önce açıldı
    Prozac Kullanan Var mıdır?
    3 yıl önce açıldı
    Concerta Kullanan Var mı?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • boğaziçili bilgecan kullanıcısına yanıt
    hocam wp grubu için mesaj atmıştım bakarmısınız
  • crux07 kullanıcısına yanıt
    mesaj gelmedi hocam bana
    zaten telim yok size de tavsiyem gruplara çok takılmayın vakit kaybı
  • Hocam Netflix'te bunun bir belgeseli var. Ayrıntılı bilgiye oradan ulaşabilirsiniz.
  • Şu ritalini kurtarıcı bir ilaç gibi görmeyin ne olur...

Dikkat dağınıklığım var, testleri yapıldı, doktora kaç kere gittim geldim bilmiyorum. 11. Sınıfta kondu teşhisi. O zamana kadar kendimi hep aklı bir karış havada ama yine de bir şeyleri ucundan yakalayıp yapabilen biri olarak görüyordum.

Ritaline ilk başladığımda mucizevi bir şey gelmişti. Aynı anda tek bir şry düşünüp salondaki tv sesinden, üst komşunun yere topuklarını sürte sürte yürümesinden, kardeşimin odanın kapısını bam diye açıp girmesinden, kitaptaki renkli sorulardan, kendi şüphelerimden zibilyon tane saçma dersle alakasız şeyi düşünmeden takmadan test çözebilmek inanılmaz bir şeydi. Anlatamam o anki mutluluğumu.

O mutluluk çok suni. Üstteki arkadaş yazmış. Bu meretin bir de geri çekilme olayı var. Concerta gibi ilaçlara nazaran salınım süresi daha kısa. Beyin bir anda delirip bir anda normale dönüyor.

Birkaç ay içinde çok daha tahammülsüz ve sinirli bir insan haline geldiğimi fark ettim. Gerçekten bak, etkisi geçince en küçük bir şeye tahammülüm kalmıyordu. Korkunç bir sinir yapıyordu. Birkaç saat içinde bin bir duygu arasında git gel yapıyorsun.

Tonla yan etkisi var. Ben kalp çarpıntısını ileri düzeyde yaşadım. Geceleri uyku nedir bilmiyorsun. 2 ay sonra kontrol için gittiğimde antidepresan da kullanmaya başladım. Uyku problemi için + anoreksiya + kaygı bozukluğu için.

Sınav senesi sadece günde 1 tane içtim lanet şeyi. Nefret ede ede. Stresle beraber son aylara doğru kafayı çizittim diyebilirim. Ev içi çalışmak için pek uygun değildi. Komşular ruh hastasıydı. Uykusuz deneme çözüyordum. Tüm gün ağlıyordum. Saçma salak bir şekilde sınava girdim.

Kendimi saksağan olarak niteliyorum. Saksağanlar nasıl ki parlak şeyleri gördüğü zaman ona koşar, bende de aynı durum var. 1. Soruyu yaparken 5. Sorunun şekline kanıp oraya atlayabiliyorum. Paragraf okurken satır atlıyorum. Evet bunun gibi problemler için ritalin güzel. Ama son çare.

Nolur bunu deva görmeyin. Bu matah bir şey değil. Beyin kimyanın içine ediyorsun. Evet yardımcı, ama son çare. Git kanına baktır. Olmadıysa git psikiyatriye. Ama basit bir vitaminin eksikliği bile insanı yerle bir edebiliyor.

(valla hiç sevmiyorum bunu ya... Nefret ediyorum desem yeri... Bi ben sevmiyorum herhalde...)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• concerta nın kısa etkili olanı psikiyatrist uygun görürse yazar zaten ama senin bir kaç yazıyı görmüştüm bunalımlı ve sıkıntılıysan yan etki yaptığından concerta ritalin gibi ilaçlar antidepresan takviyesi ister prozac gibi bu sana daha da kötü gelebilir bu yan etkiler bünyeye bağlı ama kısacası deneyimli biri olarak söylüyorum ki ritalin ders istegi vermez sadece yaptığın işin başında kalma süren artar hiperaktifsen aşırı etkili sadece dikkat dağınıklığı yaşıyorsan bilemiyorum ama tabiki etkili bir ilaçtır ama başlarsan sakın sınav öncesi bırakmaya kalkma sınavın ertesi gün kesersin dostum .
  • Adhd varsa calisirken ise yariyor ama sinavdan once birakman lazim yoksa uyarici etkisiyle sinav heyecani 2 katina cikabilir.
    Kalbe olan zararli etkisi de var cok zor durumda degilsen kullanilmamali.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • zyhrr Z kullanıcısına yanıt
    kalp çarpıntısı gerçekten çok kötü hocam ben ritalinci değildim concertaydı benim gerçi ama gerçekten en küçük seslere dahi mouse sesi komşu sesi takılıyordum ve en kötu yanı bende obsesiflik yaptı takıntılı tikli biri oldum sizde de oldu mu bu önceden
  • İlaçsız çözümü var mı odaklanmak için

• quote:

Orijinalden alıntı: animallover.

kalp çarpıntısı gerçekten çok kötü hocam ben ritalinci değildim concertaydı benim gerçi ama gerçekten en küçük seslere dahi mouse sesi komşu sesi takılıyordum ve en kötu yanı bende obsesiflik yaptı takıntılı tikli biri oldum sizde de oldu mu bu önceden
    Seslere takıntılı olma bende hep vardı. Yani küçüklüğümden beri en ufak seste, tıkırtıda hemen dağılırım. Ama ilaç etkisini kaybettikten sonra takıntı durumu bende de oluyor. Dışarıdan gelen seslere bile sinirleniyorum. Geceleri uyuyamıyorum. Ufak bir seste uykum açılıyor.

Tavsiyem eczaneden kulak tıkacı almak. Süngerli sarı. Onlar gerçekten insanı rahatlatıyor.

İlaçsız çözümü youtube daki "alpha waves"
    Sinir bozucu bir ses. Ama dikkati topluyor. Geçen sene deneme çözerken bu sesle çözüyordum. Baş ağrısı yapabilir ama. Gıcık bir ses gerçekten

(mobilim alıntı yapamıyorum kusura bakmayın)

Evet, yan etkiler için prozac kullanıyorum. Ve doğru. Ders çalışma isteği vermiyor. Sadece başında oturma yetisi ve çevreden gelen uyarıları takmamanı sağlıyor.
    Concerta kullanmadım. Daha doğrusu istemedim. Kuzenim de bu illetten muzdarip. Benden çok daha ağır seyrediyor onunki. O uzunca bir süre concerta kullandı. Sonra neden bilmiyorum bıraktı. Kalbine zarar verdiği söyleniyordu. Ne kadar doğru bilmiyorum.

Kalbimde doğumsal sıkıntılar var. Açıkçası korktum ondan. İstemedim. Concerta etki süresi bakımından ritaline göre çok daha avantajlı. Yanlış hatırlamıyorsam 8 saate kadar etkisini gösteriyor.

Sınavdan sonra hemen bıraktım. Ama şimdi günde 1 tane içiyorum. Mezuna kaldım :/ Matematik geometri çözerken kitap başında kalamıyorum. Gönül isterdi ki şu zıkkımı içmeden de kitap başında kalabileyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zyhrr -- 2 Kasım 2018; 11:7:57 >

• zyhrr Z kullanıcısına yanıt
    aynen öyle ben de mezuna kaldım ve insanlar anlayamıyor ne çektiğimizi uykudan uyanma olayı aşırı sinir bozucu bulaşık dizme sesi konuşma sesi komşular baş düşmanım oldu :(çok iyi anlayabiliyorum. ama prozac ın bi değişiklik yaptığını göremedim doktorum yazdığından kullandım.çok tesekkür ederim umarım bu sıkıntılarımız gecer
  • quote:

Orijinalden alıntı: animallover.

aynen öyle ben de mezuna kaldım ve insanlar anlayamıyor ne çektiğimizi uykudan uyanma olayı aşırı sinir bozucu bulaşık dizme sesi konuşma sesi komşular baş düşmanım oldu :(çok iyi anlayabiliyorum. ama prozac ın bi değişiklik yaptığını göremedim doktorum yazdığından kullandım.çok tesekkür ederim umarım bu sıkıntılarımız gecer
    Çevremdekiler bunu "şımarıklık" olarak algılıyor. Şımarık olduğum için tv sesinden nefret ediyorum, konuşan insanların diyaloglarına kilitleniyorum sanki...

Prozac bende uyku sorunumu kısmen giderdi. Daha kolay uykuya dalıyorum. Ama gece kesintisiz bir uyku uyuyamıyorum. Buna da şükür :D Ve artık ruh hastası gibi kalori saymıyorum. Sayamıyorum, umursamıyorum. İyi mi kötü mü bilemedim.

İnşallah bu mezun senesi istediğimiz gibi geçer. Başlıktaki dikkat eksikliği olan herkese Allah sabır versin.

• çok ciddi problemleriniz yoksa şu ilaçları kullanıp beyninizin kimyasını bozmayın , sonra çok pişman olursunuz . ciddi bir hastalığınız yoksa çalışamamanızın sebebi tembellik , alışkanlığın olmaması vs . çalışa çalışa alışacaksın . daha iyi çalışayım diye keyiften bu ilaçlara bulaşırsan yazık edersin kendine .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.