Şimdi Ara

radarın varlığını nasıl anlıyorsunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
4.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: crowman

Navigasyon cihazi alip icine speed cam dosyasini atarsin bircok radari haber eder sana

@@@@ HIZ KAMERASI UYARISI Bu seçenekte gerek kendi işaretlediğimiz hız kamerası lokasyonlarını gerekse TXT olarak verdiğimiz SPEEDCAM dosyasını kullanarak ,lokasyonlarda uyarı alıp hızımızı belirlenen limitlerde tutup trafik kazalarını en aza indirgeyip, güvenli sürüş sağlıyoruz.Sizlerinde çok iyi bildiği gibi bu işlem radarların yerini tespit edemez!!!! Navigasyon cihazları sadece uydudan gelen sinyaller ile arcımızın yerini belirleyerek navigasyon yaptırır !!!! Radar olsun olmasın bu işlem size uyarı verecektir..Aynı, radar olan yerlerden 1 km önce sizi uyaran RADAR levhaları gibi....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • meslek sirri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihaz mihaz hikaye çok uğraştırıyor ayrıca ülkemiz radarları doğrudan ceza yazma amacıyla hareket ettiği için cihaz fark edene kadar radara girmiş oluyorsun.Kullandığım güzergahlardan sık sık gelip giderim radar yerlerini not ederim sağlam bir veri tabanı var.Genelde 80-85 civarı hızlarla gittiğim için sıkıntı olmaz ama seri gitmem gerektiği zamanlar ve araba kalabalık olunca işe yarıyor.

Radar araçları açık renk,genelde beyaz ve gri olmakta.Bu araçlar MeganeII,Clio Symbol gibi araçlar genelde.Tepeyi aşınca,keskin viraj ardında devamında uzun düzlük olan ve sapak olmayan yerlere park etmekteler.Aracın sana dönük olması ilk işaret,kimse ters yönden o yola girip öyle durmaz yolun ortasında.Ayrıca doğrudan seni görecek biçimde park ederler ki radar seni görebilsin.Camları filmli olur.Hareketli radarlar yerel plakaya sahip olup yine filmli ve bahsettiğim modeller oluyorlar.Ayrıca bu tip yerel plakalı ve filmli araçların yanından geçerken önce plakaya sonra biraz hız kesip içine bakarım cihaz ufak bir şey değil zaten.Yan aynadan da kesebilirsin içeriyi uzaktan.Otobanlarda akış yönünde oluyor genelde,köprü altlarında çok duruyorlar.Tüm bunları ve aldığım kerterizleri birleştirince ve genelde de yavaş gidince yakalanma ihtimalim çok düşüyor.Allah yakalatmasın ne diyelim

Üç ya da dört kez radarı geç fark ettim fakat gözlerim hep kenarda radar aradığı için farketmemle frene abanmam bir oldu ve hiç birine girmedim.İkisini net hatılıyorum,biri Bilecik tünellerin çıkışında tünelden çıktığım gibi karşıma çıktı,arabayı gördüm(Geniş açıyla viraj içini taramak hassas nokta,sol şeritten takip ederim böyle durumlarda),bariyerler yüksekti anında hızımı düşürüp plakayı düşük hızla gösterdim çevirmediler,ceza gelmedi.Diğeri Bursa çevre yolunun bitimine yakın köprü altında duruyordu yokuşu tırmandım köprüye geldim-geleceğim yerel plakalı megane yatmış bekliyor,hızım yüksekti 190'dan 120-130 civarlarına düşebildim sıkıntı olmadı sınır 132 olduğu için.Bunlar da böyle anım işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 13 Haziran 2013; 22:12:54 >

• Çorum'dan Amasya'ya giderken Fiorino radar var.. Amasya-Samsun arası lacivert Symbol var.. Genelde Symbol-Megane-Accent Era vb kullanılıyor.
  • Hizli giden bir aracin arkasina takilirim bazen,ama aradaki mesafe biraz fazla olacak.Ondeki arac radari farkederse yavaslar ztn,fark edemezse illaki bir fren mudahalesi yapiyor.
    Karsidan gelenler zaten sellektor yapar illaki,bizim milletin sevdigim yanlarindan biri
    Bunun disinda sehir veya buyuk merkez giris veya cikislarinda olma ihtimali cok yuksek.
    110 hiz siniri olan yerlerde 90 sinirina dusen yerlerde olma ihtimali yuksek,hele birde tepe vs varsa.
  • şehir içi bazen limtileri aştığım oluyor o noktada ezberime güveniyorum izmir radarlarını nerede olduğunu bilmekte yara var bilmeyenler için

- sahil yolu konak istikameti vali konağı ile mithat paşa lisesi arası
    - sahil yolu baloçova isitkameti güzelyalı köprü altı
    - karabağlar yeşillik gaziemir istikameti cad. mezarlık önü
    - karabağlar yeşillik cad, üçyol isitkameti gaziemir otoban çıkışı opet önü
    - havaalını yolu izmir girişi 5 km izmir isitkameti
    - izmir aydın otoyolu aydın isitkameti tünelden çıktıktan 10 km sonra
    - izmir torbalı yolu torbabalı istikameti kokoreçileri geçtikten sonraki tepede.

ezberimdekiler bunlar umarım yardımcı olmuşumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dj_Gençkan -- 14 Haziran 2013; 0:54:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Çorum'dan Amasya'ya giderken Fiorino radar var..

bende tam bunu yazacaktım....
  • Malatya çevre yolunda yolun gidiş yönüne ters olarak genelde altgeçit çıkışına ve ya viraj sonuna falan koyuyorlar BEYAZ MEGANE II alt geçitten çıktıktan sonra hız limitini aşmışsanız bi el sallayın çünkü yavaşlama gibi bi ihtimaliniz kalmıyor bari fotoğrafınız düzgün çıksın. Ön camına bakarsanız zaten aletler falan var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Orijinalden alıntı: crowman

Navigasyon cihazi alip icine speed cam dosyasini atarsin bircok radari haber eder sana

@@@@ HIZ KAMERASI UYARISI Bu seçenekte gerek kendi işaretlediğimiz hız kamerası lokasyonlarını gerekse TXT olarak verdiğimiz SPEEDCAM dosyasını kullanarak ,lokasyonlarda uyarı alıp hızımızı belirlenen limitlerde tutup trafik kazalarını en aza indirgeyip, güvenli sürüş sağlıyoruz.Sizlerinde çok iyi bildiği gibi bu işlem radarların yerini tespit edemez!!!! Navigasyon cihazları sadece uydudan gelen sinyaller ile arcımızın yerini belirleyerek navigasyon yaptırır !!!! Radar olsun olmasın bu işlem size uyarı verecektir..Aynı, radar olan yerlerden 1 km önce sizi uyaran RADAR levhaları gibi....

Ayni seyi soylemisiz uzunuzun yazmadim cepten yazinca.Radari saptar demedim dosyadaki lokasyonlari haber eder diye yszmistim yanlus anlasildiysam kusura bakmayin.

• Karşıdan selektör yapan sürücüler olur ya da yolda bi yoğunluk olur arabalar yavaşladığından arabalar falan

• Babamda cok iyidir bu islerde

Gecen yaz İstanbul İzmir giderken 3 kere yedik cezayı

Bir de atıyorum cezayı yedik polis çevirmesi biraz ileride bizi göremeyecekleri sekilde saga çeksek 1 saat beklesek ceza gelir mı ? Gelse kime gelir ?

• Sağolsun karşı yönden geln sürücüler uyarıır uyaran olmasada çok dikkat çekiyor zaten symbol veya accent tipi araçlar yol kenarında dururlar...

Hız limitleri içrisinde gittiğimiz sürece hiçbir sıkıntı yok
  • Hız limitlerine uyuyorum. Radar var mı yok mu merak etmiyorum böylece

• Sellektör ve el işaretleri
  • Hareketli radara daha hiç denk gelmedim inşallahta gelmem. Öncelikle radar sizin plakanızın fotoğrafını çekecek aynı anda hız sınırının üstündeyseniz cezayı yersiniz. Ancak hız sınırının üzerinde olupta radarla araya başka araba kamyon vs alırsanız fotoğraf çekemez, gene de şu renkli şu araba şu hızla geçti durdurun diyebilir. Siz mutlaka fotoğraf isteyin belki çekememiş olabilir. Tabi bu çok düşük bir ihtimal.

-Büyük merkez giriş çıkışlarında olabilir. Örneğin şehirler arası yolda gidiyorsunuz hiç bir polis gidipte 100 kmlik yolun 50. kmsine radar kurmaz bu zaman kaybı olacaktır onlar için. O yüzden giriş çıkışlara kurarlar.
    -Sağda ters parketmiş arabayı her zaman kollayın sürerken amaçsızca sağa sola bakmak size bir şey kazandırmaz.
    -Özellikle karşıdan gelen sürücüler sellektör yapar ama bazen yapmaya da bilirler.
    -Sürücüden ziyade sağ koltukta oturan kişinin radarı kollamasında yarar vardır.
    -Ben Yanından geçtiğim son 15 radarın 14 ünü farkederek yavaşladım sadece birinde farketmedim ondada gene ceza yemedim yavaş gidiyormuşum demekki.
    -Radarı görürseniz mutlaka yavaşlayın hız sınırını yanlış biliyor ve ya yanlış sanıyor olabilirsiniz (örneğin 70 sandığınız yer 50 olabilir)
    -Radar eğer köprü civarına lokalize olmuşsa köprü üzerinde sollama yapmayın hatalı sollamadan cezayı yersiniz. (ve ya sollamanın yasak olduğu herhangi bir yerde)
    -Radarın yanından hızlı geçseniz dahi emniyet kemerini takın bir de kemerden ceza yemeyin
    -şehir içi radarları artık yaşadığınız şehirde radar yerlerini bilip ceza yememeniz gerekir. Örneğin mersin cep sinemasının oraya atılan radar çok iş yapıyor çünkü farkedilmesi çok zor. 20 tane arka arkaya park etmiş arabanın arasına ters olarak park etmiş radar arabası.
    -özellikle yazın polisler güneşin altında beklemeyi sevmez o yüzden radarı gölge yerlere kurmaları olası bir durum
    Verilen radar tespit cihazları illegaldir. Ayrıca plakanın fotoğrafta çıkmasını engelleyen özel camlar vs de illegaldir. (özellikle kaçak geçiş için öneriliyor) . Eğer bu riski göze almak istiyorsanız bu iki cihazıda alıp takın. (bence riske gerek yok)

• Geziciler için yapılabilecek fazla bişe yok.

Öncelikle ters parketmiş sağ tarafta duran araçlara dikkat.

Asıl önemlisi bölünmüş yolda vaya bölünmemiş yolda karşıdan gelen araç selektör yapıyosa ve sen sollama vs gibi yanlış bi durumda değilsen hızını acilen düşür. Çünkü o selektör az sonra radarla karşılaşıcaan diyodur...
  • TuVNeRa kullanıcısına yanıt
    Hiç deneme arkadaşımın arabasında var ileride radar ekibi olduğunu anladığı zaman söküp koltuk altına atıyordu. emekli polis olmam bile yakalanırsam beni kurtarmaz diyordu. cihaz radarı açık ekip ile normal ekibi farklı sesle ikaz ederek ayırıyordu.
  • Yeşil Peugeot ve Gül Kurusu Corolla da gezici radar olarak vazife yapıyor. Şirket aracıyla ikisine de yakalandım.
  • Sivrihisar'da radara yakalandım ileride ki kır kahvesine girdim bir müddet sonra ekip geldi hadi arkadaş mesaimiz bitti cezanı keselimde gidelim dediler. gelmeseler bile hiç merak etme posta ile cezayı gönderirler.
  • şehir girişlerine yaklaştığınız anlarda radar görünüyor. bunun haricinde pek münkün değil.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.