Şimdi Ara

radarın varlığını nasıl anlıyorsunuz? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
106
Cevap
0
Favori
4.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özellikle otobüslere dikkat ederseniz anlarsınız. O aceleyle akan trafik birden kediye yatmış gibi yavaşlar böyle bi hoş olur ortam,anlarsınız ki radar var...
  • En güzeli radar cihazını satın almak. Dayımda vardı bir tane güzel işliyor fakat bazen kamyonların radyo antenlerinede ötüyordu bu cihaz araba modülünde oldugu için pek fark edilmez
  • Şehirlerarası yollarda il plaka kodu o ile ait olan araçlar oluyor.

Karşıdan selektör geliyor.

Genelde symbol ve megane oluyor ancak küçük şehirlerde farklı araçlar olabiliyor. Mesela bolu'da 2000-2001 corolla var yeşil. Yuvarlak far olanın makyajlısı. O arabadan zaten ülkede 3-5 tane var. Merkezden çıkarken karakolun bahçesine bakıyorsunuz, araba oradaysa basıp gidiyorsunuz

Bir de canı sıkılan symbol sahipleri var, yol kenarında durup yavaşlayanları gördükçe sırıtıyorlar, bunlara dikkat etmek gerekiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: takma ad

Ceza makbuzunu elime alınca anlıyorum lan ben

ahah çok iyi
  • Kahin olmak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

şehir içi bazen limtileri aştığım oluyor o noktada ezberime güveniyorum izmir radarlarını nerede olduğunu bilmekte yara var bilmeyenler için

- sahil yolu konak istikameti vali konağı ile mithat paşa lisesi arası
    - sahil yolu baloçova isitkameti güzelyalı köprü altı
    - karabağlar yeşillik gaziemir istikameti cad. mezarlık önü
    - karabağlar yeşillik cad, üçyol isitkameti gaziemir otoban çıkışı opet önü
    - havaalını yolu izmir girişi 5 km izmir isitkameti
    - izmir aydın otoyolu aydın isitkameti tünelden çıktıktan 10 km sonra
    - izmir torbalı yolu torbabalı istikameti kokoreçileri geçtikten sonraki tepede.

ezberimdekiler bunlar umarım yardımcı olmuşumdur.
    teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terazi43 -- 26 Haziran 2013; 15:14:25 >

• Bir de ön cama yakışıklı bir lnb taktın mı millet iyice strese girer radara girdik diye
  • Valla genelde yol kenarında radarla hız kontrolü yazıyor ya onlardan sonra genelde olabiliyor. Ama araç size doğru dönmüş ve hayvan gibi uzun bir anteni varsa kesin radardır. Birde karşı yönden gelen araçların selektörleri var tabiki.
  • Ters park etmiş arabadan korkucan usta her türlü radardır hele ki symboll veya Fleunce ise .
  • Karsidan gelen araba selektor yapinca anliyorumda onlar nasil anliyor bilmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Cihaz mihaz hikaye çok uğraştırıyor ayrıca ülkemiz radarları doğrudan ceza yazma amacıyla hareket ettiği için cihaz fark edene kadar radara girmiş oluyorsun.Kullandığım güzergahlardan sık sık gelip giderim radar yerlerini not ederim sağlam bir veri tabanı var.Genelde 80-85 civarı hızlarla gittiğim için sıkıntı olmaz ama seri gitmem gerektiği zamanlar ve araba kalabalık olunca işe yarıyor.

Radar araçları açık renk,genelde beyaz ve gri olmakta.Bu araçlar MeganeII,Clio Symbol gibi araçlar genelde.Tepeyi aşınca,keskin viraj ardında devamında uzun düzlük olan ve sapak olmayan yerlere park etmekteler.Aracın sana dönük olması ilk işaret,kimse ters yönden o yola girip öyle durmaz yolun ortasında.Ayrıca doğrudan seni görecek biçimde park ederler ki radar seni görebilsin.Camları filmli olur.Hareketli radarlar yerel plakaya sahip olup yine filmli ve bahsettiğim modeller oluyorlar.Ayrıca bu tip yerel plakalı ve filmli araçların yanından geçerken önce plakaya sonra biraz hız kesip içine bakarım cihaz ufak bir şey değil zaten.Yan aynadan da kesebilirsin içeriyi uzaktan.Otobanlarda akış yönünde oluyor genelde,köprü altlarında çok duruyorlar.Tüm bunları ve aldığım kerterizleri birleştirince ve genelde de yavaş gidince yakalanma ihtimalim çok düşüyor.Allah yakalatmasın ne diyelim

Üç ya da dört kez radarı geç fark ettim fakat gözlerim hep kenarda radar aradığı için farketmemle frene abanmam bir oldu ve hiç birine girmedim.İkisini net hatılıyorum,biri Bilecik tünellerin çıkışında tünelden çıktığım gibi karşıma çıktı,arabayı gördüm(Geniş açıyla viraj içini taramak hassas nokta,sol şeritten takip ederim böyle durumlarda),bariyerler yüksekti anında hızımı düşürüp plakayı düşük hızla gösterdim çevirmediler,ceza gelmedi.Diğeri Bursa çevre yolunun bitimine yakın köprü altında duruyordu yokuşu tırmandım köprüye geldim-geleceğim yerel plakalı megane yatmış bekliyor,hızım yüksekti 190'dan 120-130 civarlarına düşebildim sıkıntı olmadı sınır 132 olduğu için.Bunlar da böyle anım işte

Ayni benim iki durumum gibi daha dun otobanda 140 idimkopru altinda pusuda goruru gormez fren 90 a kadar dustum ins. Yakalamamistir.ikinciside viraji aldim 110 lrdan frenleyince 80 e kadar dustu tam karsisndaydim o ara uc ay oldu haber o zamn dusmemisim demktir.birde su varki radarin yakalamasi icin bi kac saniye o hizda olman lazm diye biliyorum

• Trafiğin rahat akmasi
    Sellektor yapan. Panik şoförler
    2 km kadar düz yol

• bana genelde tırmanışlardan sonra uzun inişlerde rast geliyor. tabii araba istem dışında hızlanıyor elinde olmadan ve radara giriyorsun. bi nevi soygunculuk bunun adı.
  • Aracı ters park etmenin amacı ne akış yönüne doğru park etse algılamıyor mu

• Peki diyelim ki bu radar araçlarından birine denk geldik biraz ilerisinde başka bir ekip hemen durdurup Cezayi tebliğ etmedigi bir durumda olabilir mi? Bayramda konya cikisinda radar clio ile karsilastim hizimda fazla idi ama ileride durduran olmadi.Plakaya mi yazdilar acaba?

• Aynen oyle eve kagit geldi benim 166 tl adamlar farkettirmeden adrese yollamislar faturayi,ee hiz tabelesi var su hizda gidin ne radar var işareti var kafalarina gore tuzak,pusu kuruyorlar.

bolunmus yolda km 110 geçmeyin,sehir için 50 dede modu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kudretx -- 15 Ağustos 2013; 14:44:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kudretx

Aynen oyle eve kagit geldi benim 166 tl adamlar farkettirmeden adrese yollamislar faturayi,ee hiz tabelesi var su hizda gidin ne radar var işareti var kafalarina gore tuzak,pusu kuruyorlar.

bolunmus yolda km 110 geçmeyin,sehir için 50 dede modu...

eve gelen mtv için sorgulamada maliye sitesinde çıkıyor mu?

Bir radara girdim, ama ne çevirme vardı ne de maliye sitesinde gözüküyor, eve gelecek diye bekliyorum kurbanlık koyun gibi. 15gün içinde ödeyip uyguna kapatayım işi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 15 Ağustos 2013; 14:49:48 >

• Valla 20 gun once ceza kesilmiş simdi geldi,evet 10-15 gun içinde oderseniz 25 indirim varmis,mtv sorgulamadım ruhsat sahibi olmadigim için.Ama bu yaptiklarina resmen tuzak denir.
    Bundan sonra sehir disi 100 sabit sehir ici 50 kaplumbaha modu ile devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kudretx -- 15 Ağustos 2013; 14:56:42 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.