Şimdi Ara

Radar ve Polis kontrollerinin fazlaligi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1 aydir ulkedeyim Antalya'da arac kullaniyorum her yerde her saatte radar ve polis kontrolleri mevcut.Komunist Cin mi olduk ne olduk bu nedir ya koca 3 seritli yolda hiz sinirini 82 yapmislar hic radarlari eksik olmuyor yol mu bitiyor o hiz limitiyle?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam Amerika'da LosAngeles,New York,Seattle radar sistemi yok ki.


    Polis seni çevirmediği sürece ceza yemiyorsun. Hatta en sol şerite geçtiğinde arabada 2'den fazla kişi varsa , o hız limitini de aşabiliyorsun.


    Bizim ülkemizde valla bu hız olayları gerçekten çok saçma. Eve her ya bilmem kaç ay öncesinden ceza geliyor. Bir tane fotoğraf gelmiş geçen, Bakırköy Sahil Yolu - Kennedy caddesinde , elimde telefon varmış , onu çekmiş yukarıda ki kamera sistemi.



    Valla ben bu durumdan çok rahatsızım.

  • para lazım galiba kasaya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosasaurus -- 22 Mart 2024; 19:15:34 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kurallara uyana vız gelir tırıs gider.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yurtdisinda basabiliyor sanki de Turkiyeye gidince laf ediyor.

    amerikada 4-5 seritli otoyolda 65 limit. radar filanda yok, hadi basta goreyim.


    bir arkadas 80e kadar sorun olmaz dedi ama onun disindaki herkes fazla diyor 80e. yol bos olsa bile 80le giden bir elin parmagini gecmiyor. 80i gecen zaten gormedim sayilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 23 Mart 2024; 1:58:47 >
  • OzzY® O kullanıcısına yanıt

    Hocam Amerika'da LosAngeles,New York,Seattle radar sistemi yok ki.


    Polis seni çevirmediği sürece ceza yemiyorsun. Hatta en sol şerite geçtiğinde arabada 2'den fazla kişi varsa , o hız limitini de aşabiliyorsun.


    Bizim ülkemizde valla bu hız olayları gerçekten çok saçma. Eve her ya bilmem kaç ay öncesinden ceza geliyor. Bir tane fotoğraf gelmiş geçen, Bakırköy Sahil Yolu - Kennedy caddesinde , elimde telefon varmış , onu çekmiş yukarıda ki kamera sistemi.



    Valla ben bu durumdan çok rahatsızım.

  • TheMarjinaLs kullanıcısına yanıt

    Bende onu diyorum zaten radar yok ama yiyorsa bas, yani radar olmasada basamazsin cunku polisin ne zaman nereden nasil cikacagi belli olmaz ve kendini mahkemede bulman neredeyse %100. Turkiyede en fazla cezayi oder gecersin, amerikada bir daha girememeye kadar gider olay. Radarda var ayrica bazi yerlerde (California icinde).


    HOV olayinin hiz siniri ile alakasi yok, sadece o seridi kullanma hakki tanir.


    Kurallari ihlal etmezseniz ceza yemezsiniz.

  • OzzY® O kullanıcısına yanıt

    Florida'da yasiyorum hiz limitini kimsenin ana yollarda pek umursadigi veya taktigi yok 60 mph speed limit olan yerlerde 80-90 la gidiyoruz hicte oyle surekli radar sistemi yok veya cok nadir.Sadece okul yollarinda asiri dikkat edilir gayette normal.

    Bizde ise her yerde radar kamera eksik olmuyor hic bir farkimiz yok sanki Çinde yasiyoruz belki orasi bile bu kadar degildir


    Hatta kisa bi ani anlatayim Florida'ya tasinali 1 ay olmustu 45 olan yerde 70 le yardirmisim gidiyorum sehir ici arkamda bi anda polis isigi gordum gecr beni saga cektirdi Polis geldi yanima sordu neden boyle suruyorsun diye bende geldigim ulkede km'ye aliskin oldugumu o yuzden daha alisamadigimi soyledim bu seferlik uyariyorum bir dahakine dikkat et dedi ticket bile vermedi 🙂 Bunun Turkiye'de olabilecegini dusunen ihtimal verebilen biri var mi? Imkansiz.

    Turkiye'deki sistem insanlari yildirmis sindirmis korkutmus insanlar korkularindan 50-60 la gidiyorlar ben 120 sabit gidiyorum sasiriyorum herkesi solluyorum yollarda herkes 80-90 kendimi reckless driver gibi hissediyorum ama hiz bolunmus yollardaki son limit onlar o yavaslikta nasil bunalmiyorlar anlamiyorum ben hala alisamadim bu yavasliga




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aléister Crowley -- 23 Mart 2024; 9:47:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aléister Crowley kullanıcısına yanıt

    valla ben florida da (tampa ya gittim) gormedim 90la giden. zaten adim basi radar kamera vs olmamasinin nedeni insanlarin bunlar olmadan da kurallara uymasi. dedigim gibi 70i gecen cok nadir burada (sf bay area).


    turkiye gibi ulkelerde ise tam tersi radar olmayan yerde basar radar olan yerde de gereksiz yavaslar. en son gittigimde ortalama hiz koridorlari baya yayginlasmisti, orada bile basan vatandaslar vardi sonrada burada agliyorlardi ceza geldi diye. tatilimin yarisi yolda gecti, %10u da kullanarak ve gpse gore hiz sinirina sabitleyerek kullandim hep bir tane bile ceza gelmedi.


    o tip uyarilari sisteme isliyorlar mi bilmiyorum ama isliyorlarsa ikincide o isin sonu cok kotu olur. turkiyede boyle birsey tabii ki olamaz cunku yasal degil.


    turist olarak gelen bir arkadasimda havaalanina biraz gec kalinca basmislar, sonucunda telefonla mahkemeye katilmak zorunda kaldi. para cezasi ile yirttilar neyse ki...

  • yav neyi tartışıyorsunuz ki? 3 şeritli otoyolda 82 km/s limit saçmalık mesele bu kadar basit. artık 50 sene önceki kampana frenli, gitmeyen, durmayan, viraj almayan araçları kullanmıyoruz, karayollarının da teknolojiye ayak uydurması lazım. ayrıca meraklısı varsa çıkarsın istatistiğini bu ülkede trafik kazalarında ölenlerin %kaçı 150 ve üstü ile gidip de kaza yapmış da rahmetli olmuş. sizin bu gereksiz duyarınız aynı hollywood un her filme mecbur tuttuğu çinli, hintli ve zenci duyarlılığı. tamamen safsata.

  • OzzY® O kullanıcısına yanıt

    Bende Tampa'dayim adim basi kamera olmamasinin sebebi insanlarin oyle bir durumda cikip hemen protesto edeceginden sadece kurallara saygidan degil Amerikalilar bizdeki gibi hemen sinmezler. Tampa trafigi zaten berbat en kotu 10 sehir trafigi arasinda kurallara ara sokak harici uyan yok.Havalimaninin yanindaki 5 seritli yolu gormusseniz biliyorsundur orada speed limit 55 ama ben daha 55 le oradan gectigimi hatirlamiyorum 70-80 le gayette gidiyoruz.Miami Orlando yollarinda yine cokca basiyoruz.Polislerde anlayis gosteriyor cunku onlarda biliyor speed limitlere herkes uysa trafigin duzeni bozulacak.Polisler genelde reckless driver ariyor yollarda alkollu makas ata ata 100 uzerinde gidenlere bakiyorlar.

    Son 1 aydir Turkiye'de Radardan da biktim Polis kontrollerindende biktim her gun ben neden kimlik sorgulamasi yaptiriyorum anlamadim onceleri bu kadar degildi bu son yil asiri abartilmis demek istedigim o.Bide gerginler bir tane cevirmede artik yildim Florida id cikardim ehliyet diye verdim ugrassin diye bu sefer benle tartisiyor senin Tr ehliyetin yok mu diye bak elindeki ehliyet iste dedim ceza yazmakla tehdit ediyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aléister Crowley kullanıcısına yanıt

    80e kadar burda da normal sayilabilir zaten, dedigim gibi bende 80e sabitliyorum yol musait oldugunda ancak o kadar hizli giden cok cok az. 70 zaten normal. 90 gormemisimdir hic. sinirlenip anlik 100e ciktigim oluyor tabii o ayri.


    tampaya inipte st. petersburga gecerken uber soforude 70 filan gidiyordu, o zamanlar bende yeniydim adama sordum bu hizlar sorun olmuyor mu diye, genelde olmaz dedi. 2 dk gecmedi sivil bir araba icin bak su polis diyip yavasladi onu gecmedi.


    yani zaten en bastan dedim 65 yazan yerde 80e kadar gidiliyor diye, yasal bir sey degil tabii turkiyedeki %10 gibi olmus o da sonuc olarak. sorun ondan sonrasinda basliyor zaten. ben artik 80den bile cekiniyorum. benim yemuyor yani, yiyenede diyecek birseyim yok. dedigim gibi birini gecmelik filan anlik hizlanmadan bahsetmiyorum.

  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt

    Benzeri bir kavşak Ataşehir Gümrük bölgesinde var. Fakat bu ayarlanabiliyor hocam. Sadece iyi niyetli olmak lazım. Öyle yoğun bir trafikte ışığın ne zaman kırmızı olacağını çözüyorsun zaten. Tam kırmızı yanacakken kavşağın içine dalıyorsan suçlusun. Biraz iyi niyet.

  • Çok fazla ölümlü kaza yaşanıyor bence daha çok artmalı denetleme uygulama ayrıca trafik cezaları Avrupa ya kıyasla çok düşük daha yüksek olmalıdır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün boş yolda hız limiti 90 70 30 diye düşüyordu, etrafta yerleşimde yok hem. 30 limitin altında da polis bekliyordu. Bende 80 le geçtim bakalım ceza gelcek mi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polise para lazimsa yasak park edenleri ceksinler hamuduyla para kaldirmazlarsa arabami bagisliyim bunlara. Basima gelen olay şöyle pazar günü sabah 8 de aracimi annemin evinin önünde çektiler , durak mesafesini ölçtüm tam 150m mesafe olmasina rağmen , annemlere gittiğimde evin önündeki durağın içini geçtim ,2 sira araba koyuyorlar ariyorsun tersliyorsun hala çekmiyorlar , sipariş üzerine iş yapiyorlar , geçen de geldi beni aradi hatta polis, dedim benim numaramla ne işiniz var, cagri merkezine şikayet kaydimi söyledim işinizi yapin geçin bidi bidi yapmayin. Aylak bakkal t.ş.k tartar hesabı bunlarin ki…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 24 Mart 2024; 21:26:8 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.