Yarbay
08 Nisan 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
73 üye
Görüntülenme
Toplam: 1176 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Değerli DonanımHaber Otomobil Ailesi ;

Herkese sağlıklı ve hayırlı günler dilerim.

17.11.2021 tarihinde , aracım hatalı park sonucu çekildi. İşe yetişmem dolayısıyla , otoparka giderek hızlıca ilgili ücreti ödedim ( Yaklaşık 170 TL ). E-Devlet tarafından gönderilen e-maile istinaden , aracımla alakalı gözüken borç durumu söz konusu ve %25 erken ödeme indirimi yapılmakta.

Bu duruma istinaden , otoparka ödediğim ücreti iade alıp , e-devlet üzerinden ödeme yapabilir miyim ?

Aciliyetim sebebiyle otoparktan aracımı alırken hiç bir fiş/fatura / ödeme belgesi almadım.

Değerli bilgilerinizi iletirseniz çok sevinirim.

Herkese sağlıklı günler.

Arkadaşlar herkese hayırlı ve sağlıklı günler dilerim.

Google'da aramama rağmen bilgi bulamadığım bir durumu , öğrenebilmek açısından forumda tecrübeli arkadaşlardan destek almak amacıyla açıyorum

2019 Yılında, İtalya'dan satın aldığım iPhone 11 Pro Max telefonumu 2020 yılında pasaportuma kayıt ettirdim. Bugüne kadar telefonumu sorunsuz kullanıyordum ancak bugün bir kızgınlıkla telefonumu paramparça ettim. Şuan ekranda hiç bir görüntü yok, WhatsApp üzerinden bildirim gelince telefon tepki veriyor ancak arama sırasında telefon ulaşılamaz gözüküyor.

Telefonumun kaydını sildirip , tekrar yurtdışından bir telefon satın aldığımda, yeni kayıt yapabiliyor muyum ?

Yoksa 2023 'ün 1 Ocak tarihine kadar pasaport kaydını beklemek durumunda mıyım ?

İlgili Regülasyona erişemedim. Bilgi verebilecek varsa sevinirim.

Sevgiler.

Değerli DonanımHaber Otomobil Sevdalıları ; Hepinize sağlıklı günler dilerim.

Bugün tarafıma gelen postada , İkâmet ettiğim Bakırköy'de - Fişekhane Caddesi - ( Bakırköy Meydan, Carousel ve Capacity'nin olduğu lokasyon ) konumu belirtilerek tarafıma '' SEYİR HALİNDE CEP TELEFONUYLA KONUŞMA '' şeklinde trafik cezası gelmiş.

Bana hiç bir şekilde bir tutanak tutturulmadı, çevirme olmadı . 24/08/2020 tarihinde, saat 12:18'de ceza yediğime dair bir not düşülmüş, imzalanıp tarafıma iletilmiş ve E-DEVLET üzerinde, böyle bir ceza gözükmemekte.

Belirtilen konum, Istanbul | Bakırköy'ün en işlek caddesi ve trafik yoğunluğunun gayet yoğun olduğu bir vakit.

Bunun itirazını nereye , nasıl yapabilirim ? Böyle birşey nasıl olur anlamış değilim. Yolda giderken, kafalarına göre ceza yazabiliyorlar mı ?

Sevgiler.

Sevgili Otomobil Genel Ailesi, Merhaba.

Pazar günü, lstanbul'un en sakin olduğu bir pazarda, Boğaziçi'nde, bir mercedes, Clio aracıma arkadan ufak çarptı.
OLAY ŞÖYLE GELİŞTİ.

60 KM/H hızında, sol şeritte seyrederken önümdeki araç aniden durdu ve takip mesafesi sayesinde ucu ucuna öndekine vurmaktan kurtardım. Ancak arkamdan gelen mercedes şöförü (2001'li bir kardeşimiz ) arkadan vurdu. O sırada refleksle aracı durdururken dikiz aynasından baktım ve gelen aracı görünce ayağımı frenden çekerek olası bir şiddeti arttırmak istemedim, arkadan vurunca aracım 1m - 1,5m kadar ileri kaydı.
Yanımda kız arkadaşım vardı ve panik oldu kendisi biraz. El Freni çekip, aracı stop dahi ettirmeden araçtan indim ( Aracım stop dahi etmediği bir kaza diyeyim sizlere). Geçmiş olsun, birşey var mı yok mu derken, genç kardeşimizin ehliyetini ve vuran aracı ( yanlış bir açı ile - ki plaka vs gözüküyor ) ktim. Ancak ne yazık ki, arkadan benim araca vurduğu şekliyle çekme işlemi yapmadım. Burada hata ettim.

Tutanak formu bende ve arkadan vuranda olmadığı için, trafiği oyalamamak ve köprüde ekstra ceza yemememek adına, vuruş açısını içeren fotoğrafı çekmeyi unuttum.

Gayet medeni bir şekilde, ilerideki ilk noktaya aracı çektik ve görüştük.Böyle bir kaza için, kaskoları bozdurmamayı, aramızda halletme teklifini - BEN - yaparak ayrıldık.
Kazayı yapan çocuğun babasıyla karşılıklı kontak için kartlarımızı verdik vs.

Sonuç : Arka Bagaj Kapağının sol alt tarafı eğildi ( Clio 4 2017 )
Bagaj içindeki yer 3-4 cm kadar içine göçtü.

Bugün Avcılar/Esenyurt sanayi'ye götürdüm ve araç için 800₺ fiyat verdiler. Arka tampon hasarına dahi sebebiyet vermiş olmasından dolayı, daha önceden var olan bir tampon hatamdan dolayı, bu fiyatı karşıdaki insanlara eklemek istemedim ( Bagaj Kapağı 15 cm çapında boyanacak ve alt plastik tampon kırılan yer onarılacak )

Aracım ile alakalı kaza yaptığım kişiyi arayarak 500 ₺ fiyat verdiklerini söyledim ve buna çok dedi, Kadıköy'de bayramdan sonra benim sanayideki ustaya gösterelim dedi ( ki Avcılar'dan Kadıköy'e gitme teklifi, beni kazadan daha çok sinir etti )

Şimdi karşıdaki kişiyi, tutanak ve net bir kaza fotoğrafı olmadan kaskoyla sanayide halletmeyi düşünüyorum.Yarın uçuşum olduğu için aracımı bırakmadım.
Bayramdan sonraya bıraktım.

Bu durumda, araçla alakalı sizce karşı tarafa '' ÜCRET ÖDEMESİ KONUSUNDA ISRAR MI EDEYİM '' yoksa '' HİÇ UĞRAŞMADAN KASKOMA MI BIRAKAYIM ( Kaskocuma tutanak vs olmadığını söyledim ama vuran aracın fotoğraf ve ehliyeti var olduğunu söyledim - onlardan talep ederiz vur / kaç olarak - ) dedi.

Siz değerli donanımhaber üyeleri dostlarımın yorumlarını merak etmekteyim.

SEVGİLER.

Değerli Otomobil Genel forum üyeli arkadaşlar , herkese selamlar.
Bir konuda , fikrinize ve tecrübelerinize dayanarak sizlerden destek bekliyorum.

Yaklaşık 5 ay önce (13Bin KM'de ) Renault Clio satın aldım, şuan 26Bin KM'de aracım var . Aracıma severek ve keyifle binmekteyim. Günde ortalama 150 KM yol yapmaktayım. Mesleğim gereği , programım dahilinde , Istanbul Havalimanı'na gidip , gelmekteyim.
Yakıt Performansı ve Yeni model bir araç olmasından Clio , Tüm istek ve ihtiyaçlarımı şuan için karşılamakta. Düz vites bir aracım var ve sıfır kadar temiz.

Asıl soruma gelecek olursak ; Çok yakın bir dostumun '' 2014 Model BMW 1.16i '' aracı var ve kendisi , yakıt tüketimi konusundan aracını satmak istemekte. Aracın kilometresi 80.000'de ve biçtiği fiyat 105.000 TL.
Araç 2014 yılında , arkadan çarpmadan dolayı - arka tampon, Borusan'da değişiyor ve hasar kaydı (İşçilik vs ücret 10.650 TL ) çıkıyor. Bunun haricinde , benzin deposu yandığından dolayı değişim yapıldı ( Borusan : 6,000 ₺ - tramer kaydında vs gözükmüyor )ve klima'da oluşan arıza , yine borusan da değiştirildi.
Araç, düzenli olarak Borusan'da bakımları yapılan , temiz ve özenli kullanılan bir araba. Çok yakın bir dostum olduğu için de aracın nasıl olduğunu biliyorum.

Xenon Far - Sunroof ve Runflat lastikler mevcut. Sanırım Araç JOY Paket olarak geçmekte.

Bende ki araç ise , kazasız , problemsiz , tertemiz bir araba.Kendi arabamı satıp , üzerine biraz daha koyup bu arabayı satın alabilme şansım var. Galerici bir tanıdığımız , aracın fiyatının uygun olduğunu ve bu fiyata satın alınabilir olduğunu ifade etti.

Normalde Aralık ayı gibi aracımı yenilemeyi düşünüyordum ancak böyle bir durum ile karşı karşıya kalınca , biraz daha erken aksiyon alma ihtiyacı hissettim kendimde.

Siz değerli donanımhaber üyelerine sormak istiyorum ; Bu yukarıda bahsettiğim BMW model aracı bu fiyata satın alıp , 115-120K fiyat aralığından elimden çıkartma durumum olabilir mi ? Ne kadar sürer , ne kadar zorlar ? Bu konu hakkında engin bilgi ve tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.

Herkese hayırlı haftalar diliyorum.
Arkadaşlar herkese merhabalar.
Bir konu hakkında acil desteğe ihtiyacım var . Konu öncelikle “ Cool Story “ değildir .

Bugün bir arkadaşımla görüştük , kendisini eve bıraktıktan sonra inerken , arabada bildiğiniz leş kokusu hissettim . Sokaktan geldiğini düşündüm önce , ancak koku yol boyunca devam etti. Sonra fark ettim ki koku arabadan geliyor.
Kaputu falan açtım önce acaba icinde bir canlı mı oldu diye ama yok , ne yazık ki koltuğa sızmış vaziyetteydi .

Arabamda inanın sıfır kokusu uzerindeydi .

Özetle , koltukların hepsini ic - dış yıkatmak istiyorum. Bu konuda önerebileceginiz yer var mıdır ( Avcılar - Beylikduzu - Bakırköy Civarı )
ARAÇ KOLTUK YIKAMA ( Dışkı kokusu ) (SS’li)
Arkadaşlar herkese merhabalar . Bir konu hakkında haftalardır çıkmazdayım. Araba alma vaktim geldi , 6 Yıldır gururla ; Babamın WV Transporter aracını kullanıyorum . Her yere gittim şehir içi ve şehir dışı . Şimdi işim gereği daha makul boyutlarda bir araç almam gerekiyor .

Bütçem : 100.000 ₺ max 130’lara belki çıkabilirim.
Borçsuz Clio almayı düşünüyordum az yakmasından dolayı ( benzin masrafımı şirketim karşılıyor , bana ait olmayacak ) çünkü işim gereği ortalama 100KM yol yapacağım.

O kadar kararsızım ki ; Sıfır mı İkinci el mi alsam ne yapsam bilmiyorum . Seat Ateca çok istiyordum ancak ona hem teslim süresi olarak hem de bütçe olarak suan denklestiremedim

Bugun babamın eski bir dostu galerici bir abimizi ziyaret ettik , aklımda yokken ; Aşağıdaki aracı inceledim , beğendim . Siz degerli kidemli arac ustadlarının yorumları da bir hayli önemli.

Galerici tanıdığımızın aracı : Kia Ceed
İlan No : 685681385

Arabaya 1 sene binmeyi düşünüyorum .
Lütfen yorum ve onerilerinizi esirgemeyin
Sevgiler
Arkadaşlar herkese merhabalar ; Forumda ve Google üzerinden yaptığım araştırmalar sonucu net ve sağlam kaynak bulamadığım için buraya bilgi almak için konuyu açıyorum ...

6 Kasım Tarihinde oynanacak Schalke - Galatasaray Maçına gitmeyi düşünüyorum .
Hali hazırda vizem mevcut .

Almanya ( Köln ) şehrine 9 kez gittim . Schalke ( Gelsenkirchen şehri ) için ulaşım , bilet vb nasıl işliyor . Daha önce giden tecrübe eden arkadaşlar varsa bilgi verebilirse çok sevinirim .

Köln' üzerinden mi gitmek daha yakın olur veya farklı bir şehir lokasyonu var mıdır .

Lütfen bilgi veriniz

Sevgiler
Merhaba değerli DonanımHaber ekibi . Beni bir çoğunuz buradan tanırsınız muhtemelen .

Bugün , açmış olduğum bu konu içerisinde , GittiGidiyor platformu üzerinde ; '' alisverisadresimtr '' adlı basiretsiz satıcı / dükkanın rezilliğini İFŞA ETMEK İÇİN AÇIYORUM !

Çok değerli bir tanıdığım için kendisine adı geçen Satıcının dükkanı üzerinden , bir adet AirPods satın aldım. Bir apple ürününe dokunur dokunmaz yolunda gitmeyen birşey olsa anlayabilirdim 4 senelik çalışmışlığımdan dolayı.
Kargo sabah anneme teslim edilmiş olarak uyandım ve paketi elime aldığımda , hafif bir tebessüm ederek , hayırlısı olsun inşAllah dedim ve kutunun içinden çıkacağa güvenmek istedim.

Bugün ise tanıdığıma teslim etmek üzere gittim ve paketi açtığımda yaşadığım utanç ve mahçubiyeti hayatımın hiç bir anına kadar unutmayacağımı belirtmek isterim.
Kutu içeriğini ve cihazın resimlerini paylaşmak istiyorum.

ASIL REZALET : BU KULLANICIYI '' EDİTÖRÜN SEÇİMİ '' ve '' GÜNÜN FIRSATI '' statüsünde Reklamlamaları...
Bu rezalet için de 7₺ KARGO ÜCRETİ ÖDEDİM !
Aynı gün gidip TROY'DAN 999 ₺'ye BİR TANE DAHA ALMAK DURUMUNDA KALDIM ARABAYLA O KADAR YOL GİTTİM ! ( Ek'te faturam mevcut )
GittiGidiyor üzerinden IADE SÜRECİNİN BAŞLAMASI İÇİN TALİMAT VERDİM !

İLK TESLİM ALDIĞIMDAKİ AN ( 4 Tarafını çekmedim , özellikle anahtarlık vb . sert bir cisimle zorlanmış yeri çekmedim aldığım kişiye resim atmak durumunda olabileceğim için )

PAKETİ AÇTIKTAN SONRAKİ AN

ALMANYA'DAN ALDIĞIM AIRPODS'UM İLE KARŞILAŞTIRMAM

İÇİ BOŞ , KABLO YOK ! O KABLO BENİM KENDİ AIRPOD'UMA AİT.

GELEN KUTUNUN KİRİ

ANAHTARLIKLA vb. ZORLANAN YER

KUTU VE AIRPODSTA EŞLEŞEN SERİ NO'LAR - KENDİ ÜRÜNÜM -

BANA GÖNDERİLEN ÜRÜN KUTU VE SERİ NO

SIFIR AMBALAJLI ÜRÜNDE DİŞ İZİ

SIFIR AMBALAJLI ÜRÜNDE ASFALTA SÜRTÜLMÜŞLÜK HİSSİ

DIŞ KUTUDA GÖRSEL OLARAK HATA OLAN AIRPODS KABARTMASI

Ayaküstü hemen çektim
SATICI ADI : alisverisadresimtr
İLAN LİNKİ :https://urun.gittigidiyor.com/cep-telefonu-ve-aksesuar/apple-airpods-bluetooth-kulaklik-1-yil-apple-1-yil-ithalatci-firma-garantili-364647961#product-seller-info
Normalde konu açmak hiç huyum değildir , okur , yorum yapar ve çıkarım ama sevgili arkadaşlar bu zamana kadar olan bütün sıradışı olayların baş mimarı neden Fenerbahçe ?

3 Temmuz Şike Süreci .
Timsaha Gelinen Şampiyonluklar .
Şampiyonlar Liginde '' 0 '' çekmeler .
Beşiktaş'ın Sahaya Çıkmaması .
Galatasaray maçında Fatih Terim'in alnının açılması .
Yine bir Galatasaray maçında Bünyamin Gezer'in , yardımcısı Yan Hakemin( Tarık Ongun ) kafasının yarılışı .
Galatasaray'ın , Kadıköy Fenerbahçe stadında kupa kaldırması .
Galatasaray'ın yine stadında Şampiyon olması .
Kadıköy'e bayrak dikilmesi .

Şöyle bir yakın geçmişe bakınca aklıma gelenler bunlar .
Neden sizce liste bu kadar uzun
Hakkında
İlgi Alanları: Drone Kullanmak - Seyahat - Video Editleme - Fotoğrafçılık - Figür Koleksiyonu - Konsol ve Oyunları - Ticaret
Forum İmzası:
YOUTUBE ve INSTAGRAM SAYFALARIMA AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN ULAŞABİLİRSİNİZ
PlayStation Network : TheMarjinal | XBOX Live : ErenAslanhan
Donanım Tercihlerim
Sony : Playstation Pro 500 Million Limited Edition (27552/50000) | Microsoft : XBOX One X CyberPunk 2077 Limited Edition| | DJI : Mavic Pro | Mavic Mini | Osmo Pocket | Osmo Mobile
Apple : iPhone 11 Pro Max | iPhone XS Max | AirPods Pro | MacBook Pro 16'' TouchBar | Mac Mini | Time Capsule 2 TB
Forum İkinci El İmzası:
YOUTUBE ve INSTAGRAM SAYFALARIMA AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN ULAŞABİLİRSİNİZ
PlayStation Network : TheMarjinal | XBOX Live : ErenAslanhan
Donanım Tercihlerim
Sony : Playstation Pro 500 Million Limited Edition (27552/50000) | Microsoft : XBOX One X CyberPunk 2077 Limited Edition| | DJI : Mavic Pro | Mavic Mini | Osmo Pocket | Osmo Mobile
Apple : iPhone 11 Pro Max | iPhone XS Max | AirPods Pro | MacBook Pro 16'' TouchBar | Mac Mini | Time Capsule 2 TB
Hakkımda:
Merhaba ; Ben Eren Aslanhan.2009 Yılından beri aktif olarak DonanımHaber Forumları içerisinde ilgisi ve bilgisine sahip olduğumu düşündüğüm konular dahilinde ; Deneyimlerimi , tecrübelerimi yazmaktayım.10 yılı aşkın süredir , çeşitli forum içi organizasyonlar , paylaşımlar vb. DonanımHaber'in sahip olduğu dinamiklere ve etkinliklere uygun olarak forumu kullanmaktayım.Aynı zamanda , 10 yıldır aktif olarak İkinci El bölümünde Dükkanım mevcuttur. Hobi olarak : Figür Koleksiyonculuğu , Konsol Oyunları , Seyahat Etmek , Drone Kullanmak , Alışveriş Yapmak , Elektronik aletler ile çeşitli incelemeler çekmek ve buna benzer durumlara ilgim var. Tüm sorularınızı PM ile tarafıma iletebilirsiniz.Gün içerisinde dönüş yaparım.
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
MacBook
Otomobil
Volkswagen
Mobil cihaz
iPhone
Operatör
Turkcell
ISS
TTNET
Oyun Platformu
nintendo
Oyun Platformu
PS3
Oyun Platformu
Xbox
Oyun Platformu
PSVITA
Takım
Galatasaray
TV
Sony
Ses Sistemi
Logitech
Tablet
iPad 2
Notebook
Apple
PSN ID
TheMarjinaL
Game Center
TheMarjinaL
Dünyadan Futbol
Galatasaray
Clash of Clans
Aslanhan
İşlemci
Intel
Sabit Disk
Corsair
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 18 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 14.390
İkinci El Bölümü Mesajları: 2.395
Konularının görüntülenme sayısı: 74.321 (Bu ay: 992)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3.526 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.