Şimdi Ara

muayene ve trafik cezası problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar,haziran 1'de araç muayenemin süresi bitiyor.Muayene randevusu almak için TÜVTÜRK'ün sitesine girdiğimde trafik cezası borcum olduğunu ve muayene öncesi bunun ödenmesi gerektiğini belirten bir yazı çıktı.Hemen altında da ceza sorgulaması yapmam için ivd.gib.gov.tr adlı siteye yönlendirdi.Siteye girdiğimde 2 adet borç gözüküyor.Biri vadesi gelmemiş motorlu taşıtlar borcu(bunda sıkıntı yok sanırım),diğeri ise 2015 Kasım ayında 266 TL'lik bir ceza ve 532 TL'lik faiziyle toplamda 798 TL olarak gözüküyor.

Soruna gelecek olursak,eve gelmiş herhangi bir trafik cezası yok,bunun yanı sıra her ay e-devletten sorgulama yaparım,orada da plakaya yazılmış bir trafik cezası gözükmüyor.HGS geçiş ihlalidir vs diye KGM'nin geçiş ihlali sorgulama sayfasında da plakamı sorguladığımda herhangi bir geçiş ihlali cezası gözükmüyor.Her şeyi geçtim bu ceza 2015 kasım ayına ait ama ben en son 2017 haziran da muayene girmişim.madem bu ceza vardı o zaman 2 yıl sonrasında nasıl muayeneye girebildim ? İşin garibi cezanın ne olduğuda gözükmüyor ivd.gib.gov.tr'de.Sadece 266 TL'lik bir ceza ve 532 lira faizi var.Gerçekten akıl alır gibi değil.Böyle bir haksız ücreti ödemek istemediğim için muayene randevusuda alamıyorum.Bayramda 800 km yol gidicem aracımın muayeneye girmesi lazım.

Herhangi bir fikriniz var mıdır ?Ne yapmam gerekir?Yardımlarınızı bekliyorum

• Mecbur ödeyecen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÖlüyenYörüler kullanıcısına yanıt
    Ama ben böyle bir cezam olmadığına eminim.Evime gelen herhangi bir ceza yok,ek olarak sürekli e-devletten cezalarımı kontrol ederim orda da bir ceza gözükmüyor.Geçiş ihlali de yok.Ayrıca madem trafik cezası varken muayene olunmuyor ceza 2015 yılına ait,ben 2017 yılında nasıl muayene oldum.O zaman neden böyle bir borç yoktu.Bu nasıl bir saçmalıktır anlamış değilim.Haksız olan bir cezanın içeriği bile gözükmüyor ayrıca sebebini bile bilmiyorum
  • E93 M3 kullanıcısına yanıt
    Dediklerinde yanlış hiçbir şey yok sonuna kadar da haklısın. Ama unuttuğun tek bir şey var. Burası Türkiye. Burada hukuk falan olmadığı içün mecburen cezayı ödeyeceksin peşin peşin. Sonra da dava açacaksın itiraz için. Sonuç alır mısın alamaz mısın Allah bilir artık. Biliyorsun devlete çok para lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burası Türkiye 🇹🇷 1-2 yıl sonra bile ceza gelebilir ispat edemezseniz geçmiş olsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • işin garibi,düzenli olarak her ay e-devletten ve diğer kanallardan trafik cezası,vergi borcu sorgulayan bir insanım ve böyle bir borcun daha önce gözükmediğine hatta geçen ay dahi gözükmediğine eminim.Yazıklar olsun gerçekten
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.