|
TIM Nedir? İki katı yüzey, ne kadar pürüzsüz görünürse görünsün, mikroskobik düzeyde pürüzlere ve boşluklara sahiptir. Bu boşluklar hava ile dolar ve hava, kötü bir ısı iletkenidir. Termal arayüz malzemeleri, bu mikroskobik boşlukları doldurarak ısı üreten bileşen ile soğutucu arasında daha iyi bir termal temas sağlar. Bu sayede ısının daha verimli bir şekilde soğutucuya aktarılmasına ve bileşenin aşırı ısınmasının önlenmesine yardımcı olur. ![]() Faz değişkenli Termal Pad nedir? Faz değişkenli termal pedler (PCM pedler - Phase Change Material Pads), elektronik bileşenler (CPU, GPU gibi) ile soğutucu bloklar arasındaki ısı transferini iyileştirmek için kullanılan özel bir tür termal arayüz malzemesidir (TIM - Thermal Interface Material). Neden Honeywell PTM 7950 Popüler Oldu? Honeywell PTM 7950, (PCM - Phase Change Material)'dir. Özellikle ekran kartı, dizüstü bilgisayar ve oyun konsollarındaki PUMP-OUT sorununa çözüm olduğu için popülerleşti. Yakın zamanda çıkan AMD RX 9070XT modelinde fabrikasyon olarak PTM 7950 kullananlar: ![]() Basit şekilde çalışma prensibi: Faz Değişim Dinamiği: Katı → Yarı Sıvı → Katı Döngüsü 45°C sıcaklık üstünde Pad formundan Macun formuna geçiyor, 45°C sıcaklık altında tekrar Pad formuna geçiyor. Gelelim bu konuya açma sebebime: Malum bu PTM 7950'nin sahtesi çok oluyor. Aliexpress'ten xx satıcısından aldım, ubuy7'nin bu linkinden aldım vs. Son zamanların aranan bu PTM 7950 ürünün Re-Branded, dengi, benzeri vs diyenlerin olduğu Upsiren PCM-1 ürünü. https://www.reddit.com/r/overclocking/comments/16ki9m9/upsiren_pcm1_report/?utm_source=share&utm_medium=web3x&utm_name=web3xcss&utm_term=1&utm_content=share_button Bu videoda tablo olarak Arctic MX-4, Honeywell PTM 7950, Upsiren PCM-1, Upsiren UTG-X karşılaştırması var. https://www.youtube.com/watch?t=622&v=4QWS2cLQofM&feature=youtu.be Resmi Satıcıdan Alabilme İmkanı Upsiren PCM-1, resmi satıcıdan alınabiliyor. https://upsiren.aliexpress.com/store/1102121892?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.2.60193d12BxjntS Ürünler arasında 2 tane PCM-1, 1 tane PCM-2 ve Soket Çerçevesi (Frame) var. 1.PCM-1: Fiyatı pahalı, kargo ucuz. 2.PCM-1 Fiyatı ucuz, kargo pahalı. 3.Soket Frame seçeneklerde: AM5 BK and 40x40 ve LGA1700 and 30x40 Satın al ekranında 1+3 kombinasyonu ile biraz daha uygun fiyatlı oluyor. Bu sayede PCM-1 80x40x0.25 + AM5 Frame + PCM-1 40x40x0.25 almış oldum. 10. gün elime ulaştı. ![]() 1.Seçenek = Soldaki poşet + PCM-1 80x40x0.25mm 3.Seçenek = PCM-1 40x40x0.25mm + AM5 Frame NOT: Yaptığım araştırmalarda PTM 7950'nin orijinalinin 0.25mm kalınlığında olduğunu okudum. Bu yüzden PTM 7950 siparişi verecekseniz özellikle inceleyin bunu. NOT: PCM-1 = 0.25mm ama PCM-2 = 0.2 olarak yazmasına rağmen kullanıcıların yüklediği fotoğraflarda, etikette 0.25mm olarak yazıyor. PCM-2'nin boyutları farklı ve toplam sepet biraz daha ucuza geliyor. UYARI: Ürünleri denemedim. Sadece Ekran kartı ve Dizüstü bilgisayarında Pump-Out sorunundan şikayetçi olanlar için yardım amacıyla açtım. Herhangi bir maddi çıkarım YOKTUR. Reklam ve İş birlikteliği YOKTUR! (N'olur, n'olmaz bunu da ekleyeyim ) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFoster -- 11 Mayıs 2025; 23:16:40 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
R5 7600x *** Noctua NH-D15 chromax.black *** Asus TUF x670e-plus *** G.Skill Trident Z5 NEO 5600@CL28 *** Asus TUF RX 6800 *** Samsung 980 Pro 1TB | Samsung 990 Pro 1TB | Samsung 870 Evo 512GB *** Enermax Revolution D.F. X 1350W *** Cooler Master Masterbox 600 *** Mercusys MA30E
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt

.

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt