Şimdi Ara

PS4 PlayStation 4 Hard Disk (SSD) Değişimi (Upgrade)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
7
Favori
19.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• --

2 yıl sonra gelen ekleme :)

Arkadaşlar bu konu benim PS4 ilk çıktığı zamanlarda açtığım ve çok detay içermeyen bir konu.
    Daha fazla bilgi için aşağıdaki konuları inceleyebilirsiniz.

Playstation 4 de Sabit Disk (2.5" 3.5") değişimi nasıl yapılır.[ANA KONU]
    http://forum.donanimhaber.com/m_83968877/tm.htm
    ilker_xxx

Taşınabilir diski PS4 diskine çevirin. (Video anlatım)
    http://forum.donanimhaber.com/m_107800556/tm.htm
    GoldPunch

Ben GoldPunch'ın yöntemini uygulayarak aynı taşınabilir diski alıp taktım, şu an 2 TB disk var PS4'te.
    SSD olayı hız için güzel ama hem pahalı hem boyut olarak düşükler. PS4'te disk konusunda hızdan ziyate boyut önemli, çünkü bir süre sonra yetmiyor.
    Yedekleme işlemi diskin doluluğuna ve yorgunluğuna göre değişken bir sürede oluyor. (Mesela GoldPunch'ın 4 saat sürmüş, videosunda görebilirsiniz.)

Kolay gelsin.
    İyi oyunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-TRanger -- 15 Aralık 2015; 9:14:01 >

• Abi garanti disi olmuyor dimi alet bu degisimden sonra

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OLmuyor diye biliyorum.

SSD hız olarak bayağı farkediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-TRanger -- 14 Kasım 2013; 0:54:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dennis Jr

Abi garanti disi olmuyor dimi alet bu degisimden sonra

Olmuyor.
  • Garanti bozulmuyor, zaten özel tasarım yapmışlar hemen değiştirebilelim diye.
  • Çıkarttığımız HDD'yi harici harddisk olarak kullanabilecek miyiz?
  • PS3'ün HDD bölmesi daha bir derli topluydu sanki.

PS4'te resmen kasayı söküyorsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Xbox one harici hard disk
    8 yıl önce açıldı
    Ps4 hdd değişimi
    2 yıl önce açıldı
    Playstation 4 Slim 1TB + 4 Oyun
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: I-C-O

PS3'ün HDD bölmesi daha bir derli topluydu sanki.
    />

I-C-O robota dönüşen PS3 gifinin PS4 olanı var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertvontrier

Çıkarttığımız HDD'yi harici harddisk olarak kullanabilecek miyiz?

Tabi ki. Harddisk kutusu alip, NTFS olarak bicimlendirip kullanabilirsin.

• quote:

/>

Yok yav o kadar değil. Bence çok pratik yapmışlar. Kapağı çıkartıyorsun o kadar. Makina gösterildiğinden beri harddisk değişimini merak ediyordum neresini açıcaz lan bunun diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-TRanger -- 14 Kasım 2013; 9:08:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: C-TRanger

quote:

/>

Yok yav o kadar değil. Bence çok pratik yapmışlar. Kapağı çıkartıyorsun o kadar. Makina gösterildiğinden beri harddist değişimini merek ediyordum neresini açıcaz lan bunun diye.

Abi canli yayin yapiyor elemanin biri . Salak bozdu makeneyi habire tak cikar yapiyor hard diski bol bol gorursun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• SSD takılması sebebi daha hızlı olması için mi? Ciddi fark yaratıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raskol

SSD takılması sebebi daha hızlı olması için mi? Ciddi fark yaratıyor mu?

SSD yükleme , kopyalama sırasında büyük hız sağlar, normal kullanılan hdd lerin okuma hızı ile ssd ler arasında 10 kat fark vardır.

Kendi bilgisayarımda kullanıyorum, açma kapama tuşuna basmamla win8 arayüzü birkaç saniye içinde geliyor.
  • quote:

SSD, Hard Diske göre daha yeni bir teknoloji. Zamanla hard disklerin yerini alacak. Ama şu an biraz pahalılar. Videoda adam Resogun adlı mini oyunu test etmiş. Yaklaşık 10 saniye daha hızlı açıldığını söylüyor.

*
    quote:

SSDD İngilizce: Solid State Disk Drive Türkçe Katı Hâl Disk Sürücü, veri depolamak için geliştirilmiş harddisklerin'lerin yerini alan veri depolama aygıtıdır. Mekanik bir harddiskin yazma hızı ortalama 200mb/sn iken SSDD'lerde bu hız 1gb/sn'dir. En büyük avantajları...ısı, ses ve mekanikliğin ortadan kalkması. SSDD'lerin çalışma mantığı RAM'ler ile aynı. Yani Rastgele Erişilebilir Belek RAM (random acces memory). Veri yolları her mikroçipe paralel bağlanarak istenilen bilgiye eş zamanlı olarak erişilebilir. Bu nedenle SSDD'ler çok yüksek hızlara erişebilir.

*wiki

• Videoya göre küçük oyunda bile 10-15sn fark attı SSD disk, yükleme süreleri uzun ve ağır oyunlarda bu fark giderek açılacaktır.

Zaten ilerleyen dönemlerde ssd diskli modellerininde çıkacağını düşünüyorum ben ps4 için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi U_şen -- 14 Kasım 2013; 9:44:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: U_şen

Videoya göre küçük oyunda bile 10-15sn fark attı SSD disk, yükleme süreleri uzun ve ağır oyunlarda bu fark giderek açılacaktır.

Zaten ilerleyen dönemlerde ssd diskli modellerininde çıkacağını düşünüyorum ben ps4 için.

SSD güzel hoşta çok pahalı.500 gb ssd almaya kalksan fiyatı 1000 liranın üzerinde.Fiyatlar ucuzlayana kadar 10-15 saniye beklerim daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: C-TRanger

quote:

SSD, Hard Diske göre daha yeni bir teknoloji. Zamanla hard disklerin yerini alacak. Ama şu an biraz pahalılar. Videoda adam Resogun adlı mini oyunu test etmiş. Yaklaşık 10 saniye daha hızlı açıldığını söylüyor.

*
    quote:

SSDD İngilizce: Solid State Disk Drive Türkçe Katı Hâl Disk Sürücü, veri depolamak için geliştirilmiş harddisklerin'lerin yerini alan veri depolama aygıtıdır. Mekanik bir harddiskin yazma hızı ortalama 200mb/sn iken SSDD'lerde bu hız 1gb/sn'dir. En büyük avantajları...ısı, ses ve mekanikliğin ortadan kalkması. SSDD'lerin çalışma mantığı RAM'ler ile aynı. Yani Rastgele Erişilebilir Belek RAM (random acces memory). Veri yolları her mikroçipe paralel bağlanarak istenilen bilgiye eş zamanlı olarak erişilebilir. Bu nedenle SSDD'ler çok yüksek hızlara erişebilir.

*wiki

Teşekkür ederim.
    Fiyatlara bakınca şimdilik değiştirmek için erken :)

• GT_55 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam bem 30 sn de beklerim :)
    Şimdi soruyorum 2 tb hdd mı alırsınız yoksa 250 gb ssd mi, aynı fiyat büyük ihtimal :) ps4 için konuşuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

quote:

Orijinalden alıntı: U_şen

Videoya göre küçük oyunda bile 10-15sn fark attı SSD disk, yükleme süreleri uzun ve ağır oyunlarda bu fark giderek açılacaktır.

SSD güzel hoşta çok pahalı.500 gb ssd almaya kalksan fiyatı 1000 liranın üzerinde.Fiyatlar ucuzlayana kadar 10-15 saniye beklerim daha iyi.

Şu an için lüks konumun da, 1 sene sonra felan değişim yapılabilir.

Samsungun var 1TB lik olması lazım. 1250TL civarında.

• quote:

Orijinalden alıntı: ridvan1903

Aynen hocam bem 30 sn de beklerim :)
    Şimdi soruyorum 2 tb hdd mı alırsınız yoksa 250 gb ssd mi, aynı fiyat büyük ihtimal :) ps4 için konuşuyorum

1TB 2.5 HDD yi 5400rpm olanları rahat bulursun ama 7200rpm olanları zor. Hatta 1TB 2.5hdd sıkıntısı bile var.

2TB 2.5 inch 7200rpm. Ben henüz görmedim satış olarak 2.5 inch 7200rpm.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.