Yarbay
16 Ekim 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
124 üye
Görüntülenme
Toplam: 282 (Bu ay: 4)
Gönderileri
Cümleten merhaba

Yaklaşık 4 ay evvel Oppo A9 2020 telefon aldım ama kişi numarası kaydedince sadece "telefon" ve "Google Hesabı" seçenekleri çıkıyor. SİM Kartı bulamadım.

Bunun bir çözümü var mı? Veya olurda ileride yeni bir telefona geçersem numaraları nasıl muhafaza edecegim?
Selamün Aleyküm DH cemiyeti.

Konu Dışı'na da açtım. Sağolsun yardım etmek isteyen pek çok arkadaş çıktı fakat tam ve net cevap bulamadım. Birde buraya açayım.

Aranızda Arapça bilen varsa belirtebilir mi? Ona özel mesaj ile bir resim atacağım bana çevirmesi için. Bir kaç (4-5) kelime sadece.
Selamün Aleyküm DH cemiyeti.

Aranızda Arapça bilen varsa belirtebilir mi? Ona özel mesaj ile bir resim atacağım bana çevirmesi için. Bir kaç (4-5) kelime sadece.
Cümleten merhaba.
Şu an LG 42LV580N akıllı Tv kullanıyorum.

Televizyonun tarayıcısından internete girince, Google, Facebook gibi siteleri sorunsuz açarken, öbür tüm sitelerde "Bu web sayfası kullanılamıyor. Hata 105 (net::ERR_NAME_NOT_RESOLVED): Sunucunun DNS adresi çözümlenemiyor". hatası veriyor.

Bunun üzerine ben telefonda kullandığım DNS adresini TV'ye girdim. Her siteyi açmaya başladı ama 1-2 gün sonra girince tekrar ve tekrar sanki TV girdiğim tüm ayarları unutmuşçasına yukarıdaki DNS hatasını vermeye başlıyor.

Acaba DNS telefonla çakıştığı için mi böyle oluyor? Veya sizin kullanıp memnun kaldığınız, internet sitelerini sorunsuz açan DNS ayarlarınız var mı?

Bu arada LG TV'de internet ayarı yapmak işkence resmen. Sizde de öyle mi? Yoksa bendeki TV'de mi (veya modemde) problem var?

Ayarlar / Ağ Bağlantısı / Bağlantıyı Başlat / Manuel Kurulum / Kablolu-Kablosuz / DNS ayarları diyorum, sonraki gelen Ağ Bağlantı Durumu ekranında takılıp kalıyor.

Cevaplarınızı bekliyorum.
Cümleten merhaba.

Telefonuma (Huawei Ascend P7) önceden WhatsApp'tan, Waplog'tan vs çeşit çeşit uygulamadan sürekli bildirimler gelirdi ama son bir kaç gündür hiç bir bildirim gelmiyor.

Ancak ilgili uygulamaya girdiğimde zil çalıp bildirim geliyor. Örneğin WhatsApp'tan mesaj gelmişse ancak WhatsApp'a girince bildirim geliyor.

Android sürümü: 4.4.2 KitKat

Bildirim Yöneticisi'nde tüm uygulamalar "İzin Ver"de. Ve hemen üatede şu yazıyor "Bldrm paneline push msj gndrms kstlnn 0 uyg"

Uygulamalar'ın tümünde "Bildirimleri Göster"in yanında tik var.

Mobil ve Wifi internette de denedim ama sonuç aynı.
Sorun nedir acaba? Şimdiden teşekkürler.
Cümleten merhaba.

Şu şarkıda 1:38 ile 2:24 arasındaki nakarat bölümünde arkada kulak tırmalayan uğultumsu bir müzik var. Toplam 4 kere çıkıyor.
Çıktığı tam zaman aralıkları ise şöyle:

1:38 / 1:45
1:51 / 1:58
2:04 / 2:11
2:17 / 2:24

Sizden istediğim arkadaki şarkı sesi ve müziği keserek yukarıda verdiğim zaman aralıklarında çalan bu uğultumsu müziği saf bir bütün yapmanız.

İnşallah yapabilen bir usta çıkar. Şimdiden teşekkürler.

Donanım Haber ahalisi, cümleten merhaba.

İnternette yerli yabancı sitelerde
PS4 kardeşliği hakkında kolay anlaşılır ve kapsamlı bir rehber göremediğimden
"yıllarca her konuda abartısız binlerce kişiye yardımım dokundu ve dokunmaya da son hız devam edecek" dedim
(Süpperiko
)
ve rehberimle karşınızdayım.
(Daha size çok rehberler yapacağım hacılar.
)

Buyurun, rehbere geçelim
:

PSN KARDEŞLİĞİ NEDİR?

PSN Kardeşliği 2 kişinin anlaşıp, PS Store'daki oyunların ücretini yarı yarıya (Klasik kardeşlikte Primary-Secondary hakka göre ücret değişiyor) ödeyerek satın almasına denir.

-Mümkün olduğunca güvendiğiniz, tanıdığınız insanlarla yapmaya gayret edin.
-PSN kardeşliği sadece dijital oyunlarda olur, kutulu oyunlarda olmaz.

PSN kardeşliği 2 kişi arasında olur ama farklı farklı hesaplar ile onlarca, yüzlerce kardeşlik yapabilirsiniz. PS4'te kardeşlik "Daimi Kardeşlik" ve "Klasik Kardeşlik" olarak ikiye ayrılır. Hepsini aşağıda anlattım.

Primary hak: Bu hesaptan indirdiğiniz oyunları ve DLC'leri, PS4'ünüzdeki istediğiniz her hesaptan oynayabilirsiniz.
İstediğiniz hesaptan trophyler kazanabilirsiniz.
 PS4 PSN Kardeşliği Rehberi. (Primary-Secondary Hesap, DS4 Yöntemi)

Secondary hak: Bu hesaptan indirdiğiniz oyunları ve DLC'leri ise sadece bu hesaptan oynayabilirsiniz.
Ayrıca bu hesaptaki oyunları oynamak için internet bağlantısı şart. İnternet yoksa, bu hesaptaki oyunları oynayamazsınız.
Bu hesapta oyundayken internetiniz giderse eğer 30 dakika içinde geri gelmeli.

Önemli olarak: Secondary hesaptaki local coop oyunlar, yani aynı ekran üzerinden coop olarak oynanabilen oyunlar, Dualshock 4 Yöntemi ile istediğiniz hesaptan çalışıyor. Aşağıda Dualshock 4 yöntemini anlattım.

ÖNEMLİ MADDELER:

-PS4'ünüzde bir adet "Pimary" Plus hesabı var ise, PS4'ünüzdeki Primary-Secondary her hesaptan online oyun oynayabilirsiniz. Yani bir adet Primary Plus hesabı, PS4'ünüzdeki tüm hesaplara yeter.

-Her PSN hesabı bir adet PS4'te Primary olabilir. Ama bir adet PS4'te aynı anda 16 farklı PSN hesabı Primary olabilir.

-PS4, aynı anda 16 Kullanıcı'yı hafızasında tutabiliyor. 16 Kullanıcı, 16 PSN hesabı demek. Yani PS4'te aynı anda maksimum Kullanıcı (dolayısıyla PSN hesabı) limiti 16'dır.
Tabii ki limite ulaşınca gereksiz Kullanıcı'ları sile sile onlarca, yüzlerce hesap oluşturabilirsiniz.

-Primary hesabınızı elden çıkarmadan önce PS4 üzerinden deactivate yapmalısınız.

-Secondary hesabınızı elden çıkarmadan önce silmeniz yeterli. Çünkü bu hesaplar PS4'te aktif olmazlar. İsterse 10 kişi de Secondary hesabı PS4'üne kurabilir ama oyuna girecekleri zaman çakışacakları için hesap hepsini atar.
Bu yüzden Secondary hesabınızı sadece bir kişiye verin.

DAİMİ KARDEŞLİK.

Yöntem 1: Karşılıklı ana hesap paylaşma.

İko ve Zack daimi PSN kardeşliği için anlaşırlar ve ana hesaplarını(Oyun oynayıp, trophy kasıp, arkadaşlarının olduğu hesap) hesaplarını birbirlerine verirler.

İko, Zack'in hesabını kendi PS4'üne "Primary" olarak kaydeder.
Zack'te, İko'nun hesabını kendi PS4'üne "Primary" olarak kaydeder.

Böylece herkesin ana hesabı kendi makinelerinde "Secondary" olur. Yani bu demek oluyor ki ben hem Zack'in hesabındaki oyunları, hem de kendi hesabımdaki oyunları ana hesabımda sorunsuzca oynayabiliyorum. Zack'te aynı şekil.

"Nasıl oluyor?" derseniz:

Hani "Primary" hesaptan indirilen oyun PS4'teki her hesapta çalışır ya, "Secondary" hesaptan indirilen oyun da sadece o hesapta çalışır.
İşte ben Zack'in hesabını "Primary" yaptığım için Zack'in hesabındaki oyunları PS4'ümdeki her hesaptan sorunsuzca oynayabilirim. Benim hesabım da PS4'ümde "Secondary" olduğu için kendi hesabımdaki oyunları sadece kendi hesabımda oynayabilirm.

Yani böylece Zack'in hesabındaki oyunları da, kendi hesabımdaki oyunları da kendi hesabımdan online-offline, trophy kasarak özgürce sorunsuzca oynayabilirim. Tabii ki hepsi Zack için de geçerli.

Yöntem 2: Bir kişinin ana hesabı üzerinden tüm oyunları ortak alma.

İko ve Zack daimi kardeşlik için anlaşırlar. Ve oyunları kimin ana hesabından satın alacaklarını kararlaştırırlar. (Mesela diyelim İko'nun ana hesabından oyunları almaya karar verdiler.)

Zack, İko'nun ana hesabını kendi PS4'üne "Primary" yapar. Böylece İko'nun ana hesabı, İko'nun PS4'ünde "Secondary" olur.

Zack, İko'nun ana hesabını PS4'üne Primary yaptığı için, o hesaptan indirdiği oyunları PS4'ündeki istediği her hesaptan oynar.
İko'nun ana hesabı kendi PS4'ünde Secondary olduğu için ise, bu hesaptan indirdiği tüm oyunları bu hesaptan oynamak zorunda.
Böylece herkes oyunları kendi ana hesabında mutlu ve huzurluca oynar.

KLASİK KARDEŞLİK.

Bu yöntem PS3 zamanındaki ihtişamından çok uzak artık maalesef.

İki kişi aralarında kimin Primary, kimin Secondary olacağına karar verirler. Karar verdikten sonra oyunu alırlar (Secondary hesabı alan kişi daha az para öder) ve makinelerine hesabı kurup oyunu oynarlar.

Primary hesaptaki oyunlar, PS4'teki her hesapta çalışırken, Secondary hesaptaki oyunlar ise sadece o hesaptan çalışır ve internet bağlantısı gerektirir.

Bu arada ikinci el piyasasında da Secondary hesaplar daha ucuza satılır.

Dualshock 4 Yöntemi:

Secondary hesaptaki local coop oyunları ana hesabınız üzerinden oynayabilirsiniz.
Öncelikle Secondary hesap ile oyuna gireceksiniz. "Cihazı Ayarla" seçeneğinden Dualshock 4'ü kapatıp açıp kendi ana hesabınızı seçeceksiniz.

Ama bu yöntem sadece local coop oyunlarda, yani aynı ekran üzerinden oynanan coop oyunlarda işe yaraıyor.

Yani Primary-Secondarı olayı hâlâ çoğu oyun için tam hız devam ediyor ve edecektir.

Selamün aleyküm heyet-i DH.

Hep yapılmasını istediğiniz ya da "Ah be ah, bu şirket benim olacaktı da ne güzel sanat eserleri yapardım
"
dediğiniz bir veya bir kaç oyun var mı?

BENİMKİLER:

Öncelikle masalsı
, atmosferik
ve güzel hikâyeli
her oyun kabulümdür.

Hayao Miyazaki ustanın yapmış olduğu animelerin hepsi birer başyapıt
, hepsi birer potansiyel
J-RPG

1984 yapımı Nausicaä Rüzgarlı Vadi

Müziğinde ağlamam geliyor. Çok kaliteli bir eser.
Aksiyon ya da JRPG olabilir ama Miyazaki abinin filmlerine JRPG olmak yakışır ve takışır.

1986 yapımı Laputa Gökteki Kale

Harika bir J-RPG adayı. Düşünsenize hacılar gökteki kaledeyiz ve o sırrık robotlarla kapışıyoruz.

Geniş bir kale
, güzel bir atmosfer var, keşif yapmayacağız da ne yapacağız?

1988 yapımı Komşum Totoro

En çok istediğim de bunun çıkması. Birebir Ni No Kuni ile aynılar neredeyse.
O ormanlar
, gizli geçitler, dev Capon tarlaları
, boş araziler
, dağlar
ve kedi otobüsü gibi değişik bir ton karakter, aktivite.

Yılın JRPG oyunu My Neighbor Totoro.

1989 yapımı Küçük Cadı Kiki

Aslında bu filmden zamana dayalı arcade bir oyun olur. Çünkü bir tür kargoda çalışıyoruz
ve doğru zamanda teslimatı yapmalıyız.

Süpürgemizle uçarken, belli bir zaman diliminde engelleri aşarak hedefe ulaştığımız arcade bir oyun.

Hayao Miyazaki'nin her filmi oyun olmaya uygun, bu yüzden sadece en bilinen dört animesini yazdım. Oyunları çıkarsa hepsi Ni No Kuni gibi kaliteli anime görsellikleri ve dolu dolu içerikleri ile öne çıkmalı.

Shadow of the Colossus'un efsanevi mekânları ile ICO'nun o ürpertici ama çoğu zaman da iç açan o kalesinin
birleştiği, çizgisel değil özgür ilerlediğimiz tonlarca mekânı olan, animemsi karakterler ile yürek burkan, derin bir senaryolu aksiyon ya da JRPG oyunu süper "deli manyak" olurdu.

Devasa bir arazi ve o arazinin ortasında bir çiftlik
. Oyunda karakter olarak
çiftçi baba-oğul
ve yıllardır her filmde öldürüle öldürüle, işkence edile edile nesli bitmeyen tükenmeyen "bir grup kolejli meraklı genç
"

İşte bu gençler kaybolmuş, çiftçide kalıyorlar. Ardından tarlada beliren korkunç, garip işaretler ve ardından uzaylı baskını.
Baskını dediysem aklınıza uzaylı avladığımız bir Shooter oyunu gelmesin.
Bu baskın sonrasında hayatta kalmaya çalışan bir avuç insan. Oyun devasa mekânlarda geçecek ve Gerilim-Hayatta Kalma olacak.

Şöyle varoş, sersei dolu pis bir mahalle.
Bu mahallenin ortasında ufak tefek bir polis karakolu.
(Kontrol neredeyse çetelerde, biz oraya devlet tarafından süs diye konulmuş bir yol geçen hanıyız.
)

Sürekli ağır silahlarla
, zırhlı araçlarla
baskın yapan çetelere karşı burada bir düzine polis hayatta kalmaya çalışıyoruz
. Gece operasyon düzenleyebiliyoruz, her eve girebiliyoruz. İstediğimiz kişiyi tutuklayabiliyoruz.
Tutukladığımız kişinin kimsesi varsa saldırıyorlar. pusu kuruyorlar. Gece devriye gezdiğimizde
çeteler bizi durdurup kimlik kontrolü yapmak istediği, tüm kararların elimizde olduğu bir Açık Dünya-Aksiyon oyunu da hoş olurdu.

Ve tabii ki Milli Oyunlarımız.

Bir elimizde Kuran-i Kerim, öbür elimizde keskin bilenmiş bir kılıç.

Tekbirlerle, vatan aşkıyla, büyük bir İman ve inanç ile İstanbul'u aldığımız duygusal ve gerçekçi bir Fatih'in oyunu.

Tabii şanlı tarihimizde çok savaş var. Herhangi bir biri bile yeterli.

System Note: New dream found.

Bu hayalimin esin kaynakları: Animeler, Final Fantasy 7, Jak 3, Miyazaki kaptanın eserleri ve Gundam.

Öncelikle şu mekânlara bir bakın:

Ve animelerdeki, Final Fantasy ve Jak serilerindeki, Miyazaki filmlerindeki atmosferi düşünün. (GTA4'te de ilk şehirde gece helikopter ile online olarak 4 oyuncuyla uçmayıda düşünün
)

Şimdi hepsini sentezleyin
ve izninizle hayalime geçeyim hacitolar.

Unutmadan belirteyim: Oyun Açık Dünya - JRPG
olacak.

Sentezi yaptıysanız
ışıl ışıl
, içinde ormanı
, dağı
, ovası
, bahçesi
, köyü
ve merkeziyle
birlikte animelerde gördüğümüz o muhteşem atmosferli şehirleri düşünün. Fantastik uçan ve tekerlikli araçlarda var ama o kıyamet oyunlarındaki veya Jak'teki gibi değil, araçları bile atmosferik.

Anime çizimi karakter modellemeleri
ve derin işlenilmiş, bir çok animeden parça almış
Türkçe
altyazılı
bir senaryo.

3 ya da 4 kişilik bir online coop sistemi.
Ve emrimize amade devasa ve birazda belalı
bir Açık Dünya şehiri. Bu şehir sadece süslü değil, aynı zamanda çokta işlevsel. Yapacak birbirinden zevkli ve farklı bir sürü yan görev, aktivite
(Sinemaya gitmek
- Animelerden bölümler ve tek bölümlük animeler var ve dediğim gibi oyun Türkçe altyazılı.
Oyun salonlarına gitmek
- Gerçek retro oyunları oynayabileceğiz,
Ve gerisi GTA ve Yakuza oyunlarından bildiğimiz aktiviteler
)
ve para kazanma - karakter geliştirme için işler.

Dediğim gibi 3 ya da 4 kişilik coop ve kesinlikle oyunda ve trophylerde bug
, glitch, coop oynarken lag
, düşme
vs olmayacak. Oyunda şehirin büyüklüğü ve atmosfer inanılmaz olacak. Bir bakmışsınız Komşum Totoro'daki atmosferi vb yaşıyorsunuz
, bir bakmışsınız Kiki'deki, bir bakmışsınız FF Advent Children'daki
, bir bakmışsınız Pokemon'daki
ve bir bakmışsınız One Piece'teki
atmosferi yaşıyorsunuz. Oyun tadında bitecek ama bittikten sonrada şehirde yapacak tonla aktivite olacak. Ne çok zor, ne de çok kolay olacak. Herkes zevk alarak oynayacak.

Yeni hayâl: Kurtlar Vadisi.

2 sene önceki konum:http://forum.donanimhaber.com/m_49782694/f_//tm.htm#49782694

Hayâlsiz insan kanatsız kuşa benzer.

Kurtlar Vadisi'nin oyununun da çıkması hayallerimin arasında hacı hocalar.
Şimdi izlemeyenlerinizden bazılarında Vadi doğal olarak kötü izlenimler bırakmıştır. Hep "dıgşyön dıgşyn pişuv çuf
"tan veya kafa kesmeden
ibaret sanıyorsunuz. Oysaki özellikle ilk 97 bölümlük Kurtlar Vadisi Türk dizi tarihinin gelmiş geçmiş en iyi senaryo ve kurgusuna sahiptir. İnanmayan izlesin.

'nin basit ve klişe Amerikan kültürü empoze eden dizilerinden kat be kat daha kalitelidir.

Şu müzikler eşliğinde oynayacağız (Şu vasat videolar için kusura bakmayın hacılar, sadece müziğe odaklanın.):

Buluşma (Tulum) Bu müziğe bitiyorum.

Adını bilmiyorum ama dizinin efsane müziğidir:

Karacadağ:

Cendere

İstanbul mix.

Gladio

2-3 müzik daha vardı da bulamadım.

Polat'ı çizgiselliğe zincirleyemeyiz
malûm. Bu yüzden oyun Açık Dünya (Open World) TPS olacak. Tabii ki fetihlerin en güzelini yaşamış şehir olan İstanbul'da geçecek.

Senaryo diziye mi bağlı olsun veya yan senaryo mu yazılsın onu düşünmedim. (İko, yapımcı o.) Ve oyunda coop ve multiplayer modları da olacak. Senaryo gereği karakterler ölse de, coop ve multiplayerda tüm efsane karakterler olacak.

Oyun Açık Dünya olacağı için bir çok yan görev ve aktivite de olacak. Oyun çok özgür olacak.
Mesela yakaladığımız çete-adamları öldürüp-öldürmeme kararını vereceğiz. Buna göre çetenin gücüne göre mekânımıza ağır baskınlar olacak
, veya uzlaşmaya gelecekler ya da bizden hamle bekleyecekler.

Oyunda otomobilden
jipe
,
kamyondan
otobüse
,
motorsikletten
gemiye
,
helikopterden
uçağa
hatta zırhlı araçlara kadar
sürüş hissi en kalitelisinden bir çok araç olacak.

Aktivitelerimiz ise şunlar:

Yerli ve yabancı siyasilererle görüşme.

Başta Kız Kulsesi olmak üzere oturup
hoş manzaralara dalmak.

Topluca eve veya ebru dükkanına gidip Ömer babadan nasihat ve hikâye dinlemek.

Sevdiğimiz kadın ile buluşmak.
(Yanlış anlamayın, Polat'ın bir sevdiği ancak olur)

Büromuzdaki televizyondan heberler, siyasi belgeseller izlemek.
Türkü dinlemek.

Çeşitli bölgelerdeki ele geçirmenin çok ama çok zor olduğu düşman üslerine saldırarak ele geçirmek.
-

Bar
, kafe
, restaurant
gibi yerlere ağır abi olarak gidebilmek.

Mağazalara gidip kıyafet ve saat vb almak.

Adamlarımızın varsa sorunlarını dinlemek, yardımcı olmak.

Vs vs. Uzar da gider.

Böyle bir oyun epey iyi satar yurtdışında da Türkiye'de de.

Bu arada Palto, Polat'ın yakıyor hani.
(Palto-Polat kelimeler neredeyse aynı olduğu için minik bir espri yapayım dedim. Tamam vurmayın.

)

Valla çok "deli, manyak" hayallerim var ama işte imkân yok.

Aklıma geldikçe güncelleyeceğim.

Ee hacılar, sizin fikirleriniz nelerdir?
Merhaba ey ahali.

Malûm hacılar, yıllardır bir sürü kullanıcı bu özellikleri bekliyor.

Özellikle güzel ülkemizde Türkiye PSN çok geç açıldı.

PS3 2006'da satılmaya başladı, Türkiye PSN 2010'da açıldı.
Bu yüzden çoğu Türk kullanıcı ya Us ya da Uk PSN kullanıyorlar.(Üşüyoruz reis.)

Sadece biz değil, dünyada bir çok ülkenin PS3 kullanıcıları da aynı derdi çekiyor.

Dünyada bir sürü insan ülke değiştiriyor, taşınıyor vs bunlar da var. Bu bir ihtiyaçtır.

İkinci dert ise PSN ismimizi değiştirememek. Bir sürü kullanıcı online ismini değiştirmek istiyor (Bende dahil. Caniko'nun suçu ne?) ama Sony'den hâlâ bir atak yok.

PSN isim değiştirme kısmen Japon PSN'de var sayılır ama pek kapsamlı değil. Hemen anlatayım;
Hesap Yönetimi / Hesap Bilgileri bölümünde online kimliği değiştirebiliyoruz ama sadece oyunlarda değişiyor. Onun dışında herşey aynı kalıyor.

Örneğin Japon PSN'nizin ismi "SonyyiDürtek", Hesap Yönetimi bölümünden Japonca harflerle bir isim alıyorsunuz ama sadece oyunlarda geçerli.
Mesela birine mesaj attığınızda ya da arkadaş eklediğinizde ya da "Karşimmm ekleeee" dediğinizde yine "SonyyiDürtek"i kullanacaksınız.

Bu PSN isim değiştirmeden çok, klan
adı vermeye benziyor. Yani gereksiz birşey.

Biz Sony'den gerçek PSN isim değiştirme bekliyoruz.

(Ver gazı) Hadi Sony'm aslansın
, Sen Allah tarafından gönderilmiş büyük bir kılıç ustası
, büyük bir samuraysın.

Hesap kapatma olayı da önemli. Sonuçta bir sürü saçma sapan yan hesap açıldı.
Hesap kapatmada aslında direk PSN isim değiştirme ile bağlantılı; Çünkü sevdiği isimdeki PSN'yi sonradan benim gibi açanlar var.
Şimdi ben geçenlerde IcoTurk diye ID açtım. (Yan hesap olarak duruyor şuan belirsizlikten dolayı.) PSN isim değiştirme gelse de ben bu ID'yi kullanmak isterim. Bunun içinde İcoTurk hesabımı tamamen kapatırım ve ana hesabımın isminİ "IcoTurk" yaparım. (Adını İcoTurk koydum)
Bu yüzden hesap kapatma olayı da çok önemli. Ayrıca etraf hesap çöplüğüne
döndü resmen.

Trophy transferi... Bilirsin Joe...
Aslında en önemlisi bu sayılabilir. Yukarıdakileri tamamen boş verelim. Bu özellik ile hem isimlerinden hemde bölgelerinden memnun olmayan kullanıcılar tüm bilgilerini, oluşturdukları istedikleri hesaba taşıyabilirler.

Bunlar gerçekten önemli eksiklikler. XBOX 360' ta achievement transferi dışında bu özelliklerin hepsi var. Sony'de artık bu açıkları kapatmalı. Online olarak bu yönden biraz geri kalıyor. Onun dışında şahsen memnunum.

Sony'den istediğimiz;

PSN bölge değiştirme
PSN isim değiştirme
PSN hesap kapatma
Ya da direk PSN trophy transferi.

Yıllardır PSN'im Amerika
Yazarım sana matbaada tuka taka
Tak beni Kaz abi, gömleğin polo yaka
İsterim bunları yoksa Sony tüü kaka

İsterim ICO'lu aydi (ID)
Kırma beni Sony haydi
Olurum sevinçten tatlı Bambi
Gözlerim oldu şeker Candy

Evet hacular, sizin de fikirlerinizi bekliyorum.

Bu arada yakında Sony ile bu konu hakkında iletişime geçmeyi düşünüyorum.

Artık bir mücahid şart.

Güncelleme:

Pek resmi konuşmacı değilim ama Sony'ye mektup yazdım.
(Gerçi pek mistik bir ortam oluşmayacak, Sony "Yuppi mektup aldım.
" demeyecek. Alt tarafı "Bildirim
uyarısı alacak.)
Haydi mesaja.

Sony, uzun yıllardır Playstation konsollarını ve Sony ürünlerini kullanan bir kullanıcı olarak bazı eksiklikleri ve mağdur olduğumuz konuları belirtmek istiyorum.

Öncelikle bazı ülkelerde PS3 ilk günden satıldı ama Store yıllar sonra açıldı. Ben bir Türküm ve Türkiye'de PS3 ilk günden satıldı ama Türkiye PSN Store 2010 yılında açıldı.
Ayrıca düntada bir çok insan ülke değiştirip taşınıyor.
PSN'de bölge değiştirme olmaması büyük bir eksik.

Ve bir çok PSN kullanıcısı online ID ismini değiştirmek istiyor. Ama sadece PSN ismi değiştirme gelmesi yetmez. Bunun yanında hesap kapatmada gelmeli.
Benim gibi istediği isimde hesabı çok sonradan açıp yedekte tutan onbinlerce kullanıcı var.
PSN isim değiştirme ve hesap kapatma sayesinde sonradan açıp yedekte tuttuğumuz istediğimiz isimdeki hesabı kapatıp, ana hesabımızda PSN ismimizi değiştirerek o kapattığımız sevdiğimiz hesabın ismini verebiliriz.

Ya da en azından trophy transferi gelmeli.
Böylece yanlış bölge PSN hesabı kullanalar & PSN isminden memnun olmayanlar direk trophylerini istedikleri bir hesaba taşıyıp, içleri rahat bir şekilde kullanabilirler.

Bu özellikler paralı olsalar da sorun değil, yeter ki gelsinler. Ve karışıklıkların önüne geçmek için her kullanıcıya bir hak verilebilir.

Ve PS4'te trophyler sıfırlanacak mı? PS3 trophylerini görebilecek miyiz?

Bu arada buda konu ile ilgili forumdaki konumuz:
http://forum.donanimhaber.com/m_71295387/mpage_1/f_/key_//tm.htm#71332038

Teşekkürler.

Çeviri tamamlandı:

I want to describe about some problems and the subjects which we are aggrieved, as a user of Sony products and Playstation consoles for years.

First of all, PS3 has been sold at the first day but PSN Store has been opened many years later. For example; in Turkey, PS3 has been sold at the first day but PSN Store has been opened in 2010.
As well as too many people in the world, move and change their location. It’s the biggest problem that cannot change location at PSN.

Also many PSN users want to change their online IDs. However it’s not enough to change it only. There should come an account deleter too. There are too many users who get an account with their names which they want and keep it stand-by like me.
Because of changing names and deleting accounts, we may delete our stood-by accounts and change PSN name of our main account.

Or hereby, there should come a trophy transfer, so the PSN users who are using wrong locations and not glad of their names, may move their trophies to another account which they want to, and use it happily.
These properties are not important even we pay some, they come as long as. And to solve these problems, users should have only one chance.

Will trophies be reset at PS4? Will we see the PS3 trophies? It’s going to be very good for too many users if trophies will be reset. Hereby everybody may leave their accounts which they are not glad of, and they may use account which they want.

Bunu gönderelim, Sony'yi bombardımanı tutalım millet.

UK Destek.
You can contact us by email at: help@uk.playstation.com
For PSN related queries: networksupport@uk.playstation.com

Destek sayfası
https://support.us.playstation.com/app/ask

Türkiye Destek.
networksupport@tr.playstation.com

Playstation Facebook
Playstation Twitter.
Playstation Forum.

Burada da tüm ülkeler için destek adresleri var.
http://faq.en.playstation.com/app/answers/detail/a_id/842/locale=en_GB

Sony'den yanıt geldi.

Hello Murat,

Thank you for taking the time to contact PlayStation® Technical Support with your ideas. My name is Ken, I will be assisting you today.

We truly appreciate your enthusiasm and continued support for our PlayStation® family line of products. We are always happy to receive new ideas and suggestions. I am going to take note of this for you today, and I highly recommend posting your suggestions our Share Blog so it can be viewed there as well. I suggest this because we are constantly reviewing this forum to see what our consumers are requesting.

This link will provide you with the opportunity to give us feedback on a daily basis. Feel free to submit any of your ideas for games, or suggestions that will make the PlayStation®3 system more enjoyable.

http://share.blog.us.playstation.com/

Unfortunately, as much as I would like to answer your question regarding trophies on the PS4, I am unable to. We cannot comment on future PlayStation® developments, projects, or products. We hope you understand our position. You may however, visit our website athttp://www.us.playstation.com/ and view our current press releases and future updates.

Thank you for contacting PlayStation Support today. You may receive a brief email survey. Please feel free to answer some questions regarding your email experience with us today.

Sincerely,
Ken O.
PlayStation® Technical Support
1-800-345-7669
http://us.playstation.com

Meali:

Fikirlerinizi Playstation Support'a iletip zaman ayırdığımız için teşekkür ederim.
İsmim Ken, bugün sana yardımcı olacağım.

Biz her zaman yeni fikir ve önerileri almaktan mutluluk duyuyoruz.
Bugün senin için bu konuya dikkat çekmek için gidiyorum. (Eyvallah Ken)

Bu bağlantı bize geribildirim vermek için iyi bir fırsat. Oyunları ya da PS3 sitemini daha eğlenceli kılacak öneri ve fikirlerinizi göndermekten çekinmeyin.
http://share.blog.us.playstation.com/

Ben ne kadar PS4 ile ilgili trophy sorularınıza cevap vermek istesemde ne yazık ki yapamam.Biz gelecekteki Playstation projeleri, gelişmeleri ya da ürünler hakkında yorum yapamayız. Umarım bizi anlıyorsundur. (Anlıyorum tabii hacı, Mazallah işinizden olursunuz.)
Fakat bizimhttp://www.us.playstation.com/ adresindeki web sitemizi ziyaret edip bizim güncel basın bültenlerimizi ve gelecekteki güncellemelerimizi görebilirsiniz.

Bugün Playstation Support'a ulaştığınız için teşekkür ederim. Bizimle postalaşmaktan çekinmeyin.

İçtenlikle,
Ken O.
PlayStation® Technical Support
1-800-345-7669
http://us.playstation.com

Anlayacağınız hacılar, PS4 çıkmadan bunları öğrenmemiz çok zor. Ama en azından böyle bir çalışmaları var mı yok mu onu söyleseydiler.
Merhaba DH reisleri

Bugün biraz Mw2'ye gireyim dedim. (Sevemeiyorum bu oyunun multisini aşırı sıkıcı yav) Oynarken bir İspanyol arkadaş Psn'den "Mw2 shıt" diye mesaj attı "He loo, doğrudur" dedim hacılar

Konu konuyu açtı tabi, İngilzcen nasıllara kadar geldi

İSPANYOL SORDU
-Niçin oyunları İngizce oynuyorsun?

BEN CEVAPLADIM
Çünkü Türkçe oyunlar çok az. Türkçe olarak sadece:
Killzone 3
İnfamous 2
Gran Turismo 5
Crysis 2
Start Party

Türkçe çıkacak olanlarda:
Uncharted 3
ve
Hitman dedim

İSPANYOL SORDU
Ooo:( Peki oyunları iyi anlayabiliyor musun?
dedi.

BEN CEVAPLADIM
Eh işte normal
dedim

İSPANYOL YAZDI
Çok üzgünüm gerçekten.
dedi.

Vay be reisler Avrupalılar duyduğunda şok oluyorlar merak doluyorlar.
Sözün özü gerçekten en azından TÜRKÇE altyazı şart.

Millet anadili hariç oynamaz, oynayanları garipser, bizimkiler ancak:
"Dublajı beğenmedim :D :O :G :F bu tarz oyunlar orjinal seslendirmelerinde oynanmalıdır "

Ben şimdiye dek bir Capon'un İngilizce oyun oynadığını görmedim.
Ya da bir Rusun.
Ya da bir Alman'ın.
Ya da bir Fransız'ın

Ama itiraf edeyim İngilizlerin İngilizce oynadıklarrını çok gördüm
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 12.490
İkinci El Bölümü Mesajları: 91
Konularının görüntülenme sayısı: 151.718 (Bu ay: 2.590)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 901 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.