Şimdi Ara

Playstation 4 - Sabit Disk değişimi [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
284
Cevap
43
Favori
20.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PS4'ün 500 GB diski bana yetmez diyenler, Türkiye de ilk siz okuyun, taklitlerinden uzak durun.

    Playstation 4 de Sabit Disk Değişimi



    How to Install a Hard Drive in a PlayStation 4 (İşleme başlamadan önce mutlaka izleyin.)





    Sizde benim gibi Playstation 4'ü alır almaz en az 1 TB sabit disk (mekanik veya SSD) takmayı düşünüyorsanız, cihazın garantisini bozmadan nasıl yapılacağı ile ilgili detaylı videoyu yukarıdan izleyebilirsiniz.

    Gerekenler;

    - Notebook (2,5 inch) sabit diski kullanacaksınız. (Mekanik veya SSD fark etmez ama SSD olursa, PS4 işletim sistemi açılışı, oyun açılışı ve ara geçiş yüklemeleri daha hızlı olur. Gürültü, sıcaklık ve enerji sarfiyatıda bir miktar düşer.)
    - Yıldız tornavida
    - En az 1 GB boyutunda flash bellek (FAT32 biçimlendirilecek.)
    - PS4UPDATE.PUP dosyası yani PS4 sistem yazılımı (Nasıl indirileğini 9. aşamada anlattım.)
    - Gamepad (Kablo ile PS4'e bağlanacak.)



    Aşağıdaki işlemler gözünüzü korkutmasın. İşlem çok basit;

    -Sabit diski değiştir.
    -PS4 sistem yazılımını sitesinden indir ve flash bellekte gereken klasöre at.
    -Flash bellek takılıyken PS4'ü çalıştır ve sistemi kur.


    UYARI: PS4 bazen yeni sabit diski görmüyor. Sabit diski "exFAT" olarak biçimlendirirseniz kesin görüyor. İşleme başlamadan önce yeni sabit diskinizi exFAT olarak biçimlendirmenizi tavsiye ederim. Windows'un biçimlendirme menüsünden veya "MiniTool Partition Wizard Free" programı aracılığıyla yapabilirsiniz. Yakınınızda bilgisayar yoksa veya aceleniz varsa bu işlemi atlayın. Kurulum aşamasında sabit diski görmez ise bu işlemi yaparsınız.

    1-) Öncelikle, videoda gösterildiği gibi PS4'ün kızaklı biçimde yapılmış üst kapağını elinizle çekerek çıkarıyorsunuz.

    2-) Sonra sabit disk kasasının vidasını söküp onuda yerinden çıkarıyorsunuz.

    3-) Sabit disk kasasının içindeki sabit diskin kasaya 4 vida ile vidalanmış olduğunu göreceksiniz. Bu vidaları söküyorsunuz ve sabit diski çekip yuvasından çıkarıyorsunuz.

    4-) Yeni sabit diskinizi söktüğünüz yönde sabit disk kasasına yerleştiriyorsunuz. Sonra söktüğünüz 4 vidayı vidalıyorsunuz.

    5-) Daha sonra sabit disk kasasını söktüğünüz şekilde PS4'e yerleştirip vidalıyorsunuz.

    6-) Kibarca kızaklı üst kapağı takıyorsunuz. Sabit diskin değişim işleminde donanımsal kısım bitiyor, sıra yazılımsal kısma geliyor.

    7-) Yazılımsal işlem için bilgisayarın başına geçiyorsunuz ve en az 1 GB boyutunda olan flash belleğinizi FAT32 olarak biçimlendiriyorsunuz.

    8-) Biçimlendirdiğiniz flash belleğin içine bir tane "PS4" klasörü açıyorsunuz, bu klasörün içine de bir tane "UPDATE" klasörü açıyorsunuz.

    9-) "PS4UPDATE.PUP" dosyasını yani PS4 sistem yazılımını indirmek için aşağıdaki resmi playstation linkine tıklıyorsunuz. web sitesi açılınca sayfanın en altında "SEÇENEKLERİNİZ" menüsünü göreceksiniz. Bu menü altında "Yeni bir sistem yazılımı yüklemesi gerçekleştirme" sekmesini göreceksiniz. Sekmeyi açmak için yanındaki "+" ya tıklıyorsunuz ve mavi renkteki "[ŞİMDİ İNDİR]" linkine tıklayarak yaklaşık 900MB boyutundaki "PS4UPDATE.PUP" dosyasını indirmeyi başlatıyorsunuz. Yanlışlıkla güncelleme dosyasını indirmeyin işe yaramaz.

    PS4 sistem yazılımı linki: https://www.playstation.com/tr-tr/get-help/ps4-system-software/

    İndirme işlemi görsel anlatım:
    Playstation 4 - Sabit Disk değişimi [ANA KONU]

    10-) İndirme işlemi bittikten sonra PS4UPDATE.PUP adlı dosyayı hiç bir değişiklik yapmadan flash belleğinizin içindeki UPDATE klasörünün içine kopyalıyorsunuz.

    11-) Daha sonra gamepadi kabloyla PS4'ün bir USB girişine, flash belleği de diğer USB girişine takıyorsunuz ve PS4'ü çalıştırıyorsunuz. PS4 güvenli modda (Safe Mode) açılacaktır. Güvenli modda açılmazsa PS4'ü kapatıp tekrar açarken güç düğmesine 7 saniye basılı tutup açın.

    12-) Güvenli mod seçeneklerinden "Initialize PS4 (Reinstall System Software)" seçeneğine basıp, çıkan sorularda OK, YES seçip geçiyoruz. PS4 işletim sistemi yeni harddiskinize kendisini kuruyor ve kurma işlemi bitince kendiliğinden açılıyor.

    Not: Aşağıdaki linkte bulunan IGN videosunda, yukarıdaki videodan farklı olarak güvenli mod seçenekleri çıkmadan kurulum işlemini yapıyorlar. Güvenli modda açmasak bile yeni sabit disk takınca bu seçenek çıkıyor. Duruma göre, çıkmazsa güvenli modda açarsınız.
    http://www.ign.com/videos/2013/11/14/how-to-upgrade-a-ps4-hard-drive-ign-strategize


    Hepsi bu. İşlem tamam.


    UYARI: PS4 bazen yeni sabit diski görmüyor. Sabit diski "exFAT" olarak biçimlendirirseniz kesin görüyor. İşleme başlamadan önce yeni sabit diskinizi exFAT olarak biçimlendirmenizi tavsiye ederim. Windows'un biçimlendirme menüsünden veya "MiniTool Partition Wizard Free" programı aracılığıyla yapabilirsiniz. Yakınınızda bilgisayar yoksa veya aceleniz varsa bu işlemi atlayın. Kurulum aşamasında sabit diski görmez ise bu işlemi yaparsınız.


    -


    Bunlarda farklı sabit disk değişim videoları, işe başlamadan izlemenizde fayda var. Asıl en yukarıdaki videoyu izlemeniz gerekiyor.


    How To Upgrade the PlayStation 4's (PS4) Hard Drive to SSD!



    How to upgrade your PS4 hard drive



    How to Upgrade a PS4 Hard Drive - IGN Strategize

    http://www.ign.com/videos/2013/11/14/how-to-upgrade-a-ps4-hard-drive-ign-strategize



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 18 Mayıs 2019; 23:23:2 >







  • Merhaba

    playstation 4 3.5'' harddisk kendi çapımda uygulamasını aşağıda uygulamalı bir şekilde anlattım yapmak isteyenler rahatlıkla yapabilirler.. PS4 ALDIĞINIZ ZAMAN HEMEN YAPMANIZI ÖNERİRİM DİJİTAL OYUNLAR,UYGULAMALAR V.S GİBİ İŞLEMLER HDD DEĞİŞTİKTEN SONRA HİÇ BİR ŞEKİLDE AKTARIM YAPILAMAZ.. PS4 İÇİNDEKİ HDD 5400 RPM , WD 4 TB HDD 63 MB ÖN BELLEĞİ VE 7200 RPM OLDUĞU İÇİN HIZ AÇISINDAN 20 SN DAHA HIZLI OLDUĞUNU GÖRDÜM.. 10 dklık bir işlemle yapılabiliyor. bu uygulamanın dışında bekleyen yada takip edenler için ces2015 fuarında tanıtılan nyko marka 3.5'' ps4 aparatının lisans sorunu olduğunu yurtdışı sitelerinden öğrendim o yüzden üretim daha başlamamış ve başlansa bile satışının ne zaman başlayacağı ebay,amazon gibi sitelere düşse bile ( 100$ üzeri ürünlerde gümrükte vergi yüzünden takılıyor ) fiyatı 200 TL ve üzerinde olacağı düşünülürse. pek tercih edilmeyebilir.

    Kullanılan malz.

    3.5'' Wd green 4 tb hdd - 460 TL

    Harici hdd kutusu : Termaltake Max 5 3.5'' ( Üretici firma 2 Tb desteği olduğu belirtiliyor. Bazı yabancı sitelerde 2 tb hardisk kutusuna 6 tb hardiski taktıklarını gördüm.bende 4 tb taktım pcde ve ps4 te soun çıkarmadan gördü.) - 150 TL

    SATA UZATMA EK KABLOSU 15+7pin (ERKEK-ERKEK) - 6 TL (http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/sata-uzatma-ek-kablosu-15-7pin-erkek-erkek-141797196 )

    E-satadan-sataya kablo (http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/hardisk-veri-e-sata-sata-guclu-kablo-esata-1-5m-143609951 ) - 14 TL


  • Playstation 4'e 3.5 inch sabit disk takmak


    Aşağıdaki linkte Playstation 4'e nasıl 3.5 inch sabit disk takılacağı anlatılmış.
    http://www.ps3news.com/playstation-4-ps4-news/ps4-mod-with-2-tb-external-sshd-drive-better-cooler-performance/

    Anladığım kadarıyla, PS4'e dışarıdan SATA kablosu ile 3.5 inch disk takmışlar ve uygulama sonunda PS4'ün içinde her hangi bir sabit disk çalışmadığı için, cihazın çalışma sıcaklığında ciddi düşüş olmuş ve bu da cihazın performansına ve ömrüne ciddi derecede katkı sağlamış. 3.5 sabit diskler hem daha ucuz, hem de kapasite sınırı yok.

    Playstation 4 de Sabit Disk (2.5" 3.5") değişimi nasıl yapılır.[ANA KONU]https://forum.donanimhaber.com/m_83968877/f_//tm.htm#83968877

    PS4'ü sabit duranlar, oradan oraya taşımayanlar için en mantıklı yöntem. SATA kablosu ile dışarıdan 2 veya 4 TB 3.5 inch diski bağla geç.


    Playstation 4 - Sabit Disk değişimi [ANA KONU]

    Playstation 4 - Sabit Disk değişimi [ANA KONU]

    Playstation 4 - Sabit Disk değişimi [ANA KONU]

    Playstation 4 - Sabit Disk değişimi [ANA KONU]

    Playstation 4 - Sabit Disk değişimi [ANA KONU]

    Playstation 4 - Sabit Disk değişimi [ANA KONU]


    "Following up on How to Swap In / Upgrade a PS4 HDD, today Paul Statham (aka Placebo) shared how to modify the PS4 to run with a 2 TB External SSHD drive, which he claims boosts better and cooler performance.

    To quote: "Paul Statham, who also happens to be Community and PR Manager at ARMA III Developer Bohemia Interactive, is one of those gamers, and decided that the tiny 500 GB 2.5″ HDD provided with the PS4 wasn't enough for his taste, so he set out to replace it with a massive 3.5″ 2 TB Solid State Hybrid drive.

    You’re probably asking yourself: “How the hell did he fit that in the console? It’s too big.” And in fact he didn’t. He purchased a few spare parts and actually mounted the drive externally, thanks to creativity and a bit of technical knowledge.

    Modifying the console like that has a few advantages: first of all 3.5″ drives have a cheaper cost per gigabyte than 2.5″ ones, and the SSHD offered also provides better performance.

    The issue is that the internal power source of the PS4 doesn’t have enough juice to run such a giant, so Paul had to actually include an external power source (just for the hard drive) with his creation. That actually gave a further advantage, as according to our bold modder it lets the system run slightly cooler since the internal power source has to draw less power and there isn’t a warm HDD inside.

    Below you can see a gallery with the finished modification, that didn’t “harm” the PS4 at all, thus not voiding the warranty. If you want to try this at home (but remember that we or Paul can’t claim responsibility if you fail horribly and destroy your console in the process, so proceed with caution and only if you know what you’re doing) you can also find a list of the parts Paul used and the order in which they’re connected here:

    Nope in the end I didn't have to "harm" the PS4 in any way at all, which of course I was pleased about as I'd imagine I haven't broken the warranty or anything, inside the PS4 you have a SATA 22 pin gender changer: picco.nl/catalog/product_info.php/cPath/334_350/products_id/4101/osCsid/sb91b0o7v8kg0d1ikoqgu2qrn3tv6c63
    Connected into that is a male - female 6gbps Sata cable: picco.nl/catalog/product_info.php/products_id/2491
    Which connects to the hard drive, then you just need to power the actual SSHD hard drive (the PS4 doesn't put out enough power for a 3.5" SSHD - specialtech.co.uk/spshop/customer/Phobya-External-PSU-230V-to-4Pin-Molex-24-Watt-including-EuroUK-Plug-pid-14472.html)
    Then finally a Molex - Sata Power connector (This one most people have spare from their computer motherboard/PSU - picco.nl/catalog/product_info.php/products_id/1296)

    Surprisingly the AV receiver doesn't get very hot at all, I have a thermometer sat next to the PS4 on top of the AV receiver right now and it's showing 30c despite being in the middle of a Fifa session.

    A female to male SATA cable can also be used instead of the gender changer, but according to Paul his option provides a more secure fit. You don't necessarily need the gender changer, you can get by simply with the female to male SATA cable: picco.nl/catalog/product_info.php/products_id/2214

    The problem I found was that pushing that cable directly into the PS4 it was very loose, so with having both the gender changer and the female-male sata cable I was able to secure the cable into the gender changer with a little electricians tape and then the gender changer because it also goes into the sata power slot of the PS4 it holds a little better, then I secure the cable with a small plastic zip tie to the metal frame which adds that final layer of security

    In theory you could secure the cable the same way directly into the PS4 without a gender changer. I had ordered both a male-female SATA cable and a gender changer at the exact same time one from Ireland and one from Sweden as I wasn't sure which would arrive first!

    One thing to be aware of, changing to an external 3.5" hard drive powered externally means that your PS4 can't be set to stand by anymore (apparently this is an issue with some internal replacement drives as well), personally I wasn't too fussed about this as I didn't want to leave it constantly in stand by anyway and I have other means of charging the controllers

    Unfortunately the modification seems to have a drawback, as it won’t allow you to set the PS4 in stand-by mode, but nothing is perfect. Ultimately this is definitely a clever way to make the impossible possible (at least a little bit), and isn’t that what Sony’s philosophy is all about?"


    Read more:http://www.ps3news.com/playstation-4-ps4-news/ps4-mod-with-2-tb-external-sshd-drive-better-cooler-performance/#ixzz2qTYci2ce




    Bu değerli paylaşım için HASBIHAL arkadaşa teşekkürler.


    Tecrübe eden arkadaşlar bilgilerini burada paylaşırsa çok daha faydalı olacaktır.

    -



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 18 Mayıs 2019; 23:36:44 >




  • Yararlı bir başlık. Eyvallah.

    PS3'den HDD değişimi tecrübesi olanlar yabancılık çekmeyecektir.

    Bu arada PS3'de PUB dosyasının adı PS3UPDAT.PUB olması lazımdı. PS4'de de değiştiğini zannetmem. PS4UPDATE.PUB yazmışsın. Yanlışlık varsa düzeltirsin. Eğer PS4'de bu şekilde oluyorsa dosya ismi öncelikle ben özür diliyorum senden.
  • PS4'e takılacak disk'in formatıda sanırım FAT32 olmak zorunda?
  • Yararlı konu teşekkürler.

    SSD ile PS4 daha da hızlanır. Ama SSD'lerin GB / Fiyat oranı HDD lere göre düşük.
  • Yararlı konu..Teşekkürler..

    Edit: Beyler bu işlerden çok anlamıyorum..32mb cache iyimi ?

    Mesela şöyle bir şey..

    http://www.amazon.com/HGST-Travelstar-2-5-Inch-7200RPM-Internal/dp/B0097LG9U8/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1384527293&sr=8-1&keywords=2.5+inch+1tb+hdd



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EltenAKH -- 15 Kasım 2013; 16:57:26 >
  • Kardeşlik devam ediyorsa oyunları psn'den almaya devam ederim .

    Yalnızca Bf4'ün 38 GB olduğunu düşünürsek (dlc hariç) hard disk yetmeyecek gibi
  • Mesajim.bulunsun



    1 tb az 2 tblik şart

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim için bilindik şeyler
    ama özellikle konsolla alâkası olmayanlar için (
    ) çok faydalı.
    Playstation 4 - Sabit Disk değişimi [ANA KONU]

    Ellerine sağlık.


    PS4'ü aldığımızda şu hallere düşebiliriz:




    Ekleme:

    PS4'te kardeşlik kalkarsa ya da yapılmaya değmeyecek kadar kısıtlanırsa 500 GB hepinize yeter diyecektim ki (Bunun için mesajımı editledim) PS4'te disk oyunların bile gereksizce tamamen HDD'e kurulacağını unutmuşum.

    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-PS4teki_Zorunlu_Yuklemeler_Nasil_Olacak-45055.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I-C-O -- 15 Kasım 2013; 19:24:53 >




  • 2TB HDD desteği varmı ki PS4'ün ?
  • Bugün dosyayı indirdim, ekran alıntısında PS4UPDATE.BUP şeklinde olduğunu görebilirsin. PS4'üm falan yok, çıkar çıkmaz alacak durumum falanda yok, dosyalarını indirip, kullanma kılavuzunu indirip, kendimi avutuyorum işte

    Ekran alıntısı
    Playstation 4 - Sabit Disk değişimi [ANA KONU]


    @Only Love




    PS4' e de PS3' e de takılacak sabit disk' in FAT32 biçimlendirilmiş olmasına gerek yok, dosya biçimi ne olursa olsun, PS3 de PS4 de önce kendi dosya formatında biçimlendiriyor sonra işletim sistemini flash bellek üzerinden kuruyor.

    @Ginga Bishounen



    -



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 17 Nisan 2016; 23:19:24 >




  • Ps4 ü olan var mı şuan ?
  • PS4 harddisk değişimi ile ilgili daha detaylı bir video...

    How To Upgrade the PlayStation 4's (PS4) Hard Drive to SSD!



    Birinci mesaja da ekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 17 Nisan 2016; 23:19:58 >
  • PS4 var da şimdilik hdd ye gerek yok oyunlar çıksın önce : ) SSD diskler çok mu pahalı bana mı öle geliyor
  • SSD, HDD, Hybrid hdd lerin , açılış - oyuna giriş gibi bazı değerlerini de yazıya eklemenizi tavsiye ederim, giren adam neye para vermesi gerektiğini de öğrenir.
  • Ben 750 gb 7200 rpm w.d black taktım gayet iyi çalışıyor .Çıkan diskide 2.el kısmında satıyorum.Bu arada konsolu açmadan hdd değişimi yapmadı illaki açıp güncelleme yaptırtıyor.Ayrica sony psn sitesindeki 300 küsur mb lık dosyayı kabul etmiyor.900 mb a yakin büyüklükteki 1.51 updatesini indirip yüklemeniz gerekiyor .Bir ara tırstım konsolu bozdummu diye sonra büyük olan dosyayi indirince sorun kalmadı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • takip...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ABUX

    Ben 750 gb 7200 rpm w.d black taktım gayet iyi çalışıyor .Çıkan diskide 2.el kısmında satıyorum.Bu arada konsolu açmadan hdd değişimi yapmadı illaki açıp güncelleme yaptırtıyor.Ayrica sony psn sitesindeki 300 küsur mb lık dosyayı kabul etmiyor.900 mb a yakin büyüklükteki 1.51 updatesini indirip yüklemeniz gerekiyor .Bir ara tırstım konsolu bozdummu diye sonra büyük olan dosyayi indirince sorun kalmadı.

    Hocam, 7200 RPM ile 5400 RPM arasında ses farkı var mı? 7200 RPM daha mı gürültülü

    Birde 7200 RPM diskler daha çok ısınıyor. PS4' ün ısısını 3-4 derece artırır diye düşünüyorum.
  • Cihazı bir alaydık hayırlısıyla harddisk değişmesemde olur hocam.
    Şaka bir yana teşekkürler, ileriki yıllarda yeterli gelmez ise 500 gb değişim için güzel konu olmuş.
  • Seagate PS4' e özel 2TB sabit disk geliştiriyormuş, aslında PS4' e özel değil, notebooklar da ve disk kutularında da kullanılabilecek

    http://www.ps3news.com/playstation-4-ps4-news/seagate-spinpoint-m9t-2tb-hdd-small-enough-to-fit-in-playstation-4/

    http://n4g.com/news/1389101/new-2tb-laptop-hdd-from-seagate-small-enough-to-fit-ps4

    http://www.seagate.com/www-content/support-content/samsung/internal-products/spinpoint-m-series/en-us/samsung-m9t-internal-ds.pdf



    Bunu üretmesinin nedeni şuan ki 2,5 inch 2 TB diskler 12mm kalınlığında üretiliyormuş, PS4' e, çoğu notebook' a ve netbook' a da sığmıyormuş, o yüzden PS4' ün de 9mm ye ihtiyaç duymasıyla böyle bir model üretmek için kolları sıvamış. Hem PS4'e uyumlu hemde tüm notebooklara, netbooklara uyumlu ilk 2,5 9mm 2TB diski üretmiş olacak, sata 2 hızında olacakmış, belki sata 3 modeli de çıkar. SATA 2 olması PS4' e takacaklar için sorun değil, çünkü PS4 de SATA 2




    Spinpoint M9T mobile SATA drive 2TB

    2.5 inç genişliğinde
    9.5mm derinlik
    5400 RPM hızında
    SATA 2 (PS4 de SATA 2)



    -



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 17 Nisan 2016; 23:21:11 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.