Şimdi Ara

--PS2 CRT/LCD MONİTÖRLERE NASIL BAĞLANIR, EN İYİ GÖRÜNTÜ NASIL ALINIR-- (Resimli anlatım) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
425
Cevap
11
Favori
120.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: semsemwar

    Ps2 component kablo olmadığından orjinal kabloyla bağladım bağladığım gibi çıkardım :(


    Anladım dostum bende ilk başta sırf merak ettiğim için kompozit ile bağlantı yapmıştım zaten ilk safyada kompozit ile komponent bağlantıları ile çektiğim resimler var aradaki farkı net olarak orada da görebilirsin.
  • @venom800 bende ilk aldığımda o an görüntüde beyaz veya parlak bir nokta olduğunda cızırdayıp yatay şekilde uzuyordu hemde dvi kablosu paslı çıkmıştı bende kablo bile paslandıysa alette zarar görmüştür dedim müşteri hizmetlerine götürdüm ordaki çalışan bana üstüne su dökmediğini nerden bileyim bile dedi klasik malı sattıktan sonraki garanti muamelesiyle karşılaştıktan sonra verip 30 küsür gün sonra elime geçti ,beyazlarda yazılarda hiç bir problem olmadan kablo tvde çok güzel kullanıyorum.Eğer biraz beklerim diyorsan bence yollayıp problem olup olmadığını öğrenebilirsin.
  • Çalışma için teşekkürler çok güzel olmuş.
    Aklıma takılan 1 kaç soru sormak istiyorum. Bende bu tv kartından alıcam.

    1-Şimdi bende 20" Samsung 1440*900 çözünürlük destekleyen lcd var, PS2' yi takınca çözünürlük sorunu olur mu?
    2-Monitör üstünde 2 adet dvi bağlantı var ekran kartım tekinden bağlı zaten, diğer dvi çıkışından tv kartını bağladığım zaman tv kartını açınca otomatik bağlantı olacakmı yoksa ekran kartının takılı olduğu kabloyu çıkartmam mı gerekecek?
    3-Birde aklıma takılan ses olayı, ses sistemi olarak logitech z-540 var ses çıkışı için nasıl bir bağlantı yapabilirim, kolonlar onboard olarak takılı. PS2 oynamak istediğimde kolon kablolarını onboardan söküp tv kartı üstünemi takmam gerekecek.?

    Sorularımı yanıtlarsanız sevinirim, teşekkürler.




  • @sefa249 bende 13 gün önce verdim ürünü garantiye haydi hayırlısı inşallah sorunsuz bir şekilde geri gelir o gelene kadar Ps2 yi kullanamıyorum maalesef.

    @bigboos rica ederim saolun Hemen sorularınızı yanıtlayayım

    1-Hiçbir sorun olmaz sorunsuz bir şekilde tv kartını monitörünüze bağlayabilirsiniz zaten ürünün içinden Türkçe kullanım kulavuzu da çıkıyor zorluk çekmezsiniz ama sorun yaşarsanız buraya yazın ben cevaplamaya çalışırım
    2-Şimdi ben tv kartının pc ile hiçbir bağlantısı olmamasını istediğim için ekran kartına bağlamadan direk lcd monitörüme bağladım tv kartını böylesi bana göre daha iyi sizde böyle yapabilirsiniz yani pc kasasını işin içine hiç sokmadan direk monitörünüzün arkasındaki dvı dan tv kartına bağlantı yapabilirsiniz o ara pc niz açık ise tv kartı ile pc arasında geçişte yapabilirsiniz source tuşu ile
    3-Hoparlörünüzün dijital bir decoderi olmadığı için analog bağlantı ile stereo ses almak durumundasınız bendeki gibi dijital decoderli bir sisteminiz olsaydı direk optik bağlantı ile dijital bir bağlantı yapardınız ama sorun değil elinizdeki sistem ile de verim alabilirsiniz. Z-540 ın kumandasını net olarak hatırlayamıyorum ama Z-5500 deki gibi kulaklık çıkışının altında mp3 çalar ve cd çalar gibi aletleri bağlamak için konulmuş bir giriş varsa o zaman sorun yok tv kartı ile gelen bir kablo var o kablonun bir ucunu tv kartının yanında bulunan ses girişine diğer ucunu da eğer varsa bahsettiğim kulaklık çıkışının altındaki girişe takarak ps2 oynarken hoparlörünüzden ses alabilirsiniz




  • @venom800 cevaplar için tekrar teşekkürler.
    Fakat kolon sisteminin kumadasında kulaklık çıkışı harici başka bir çıkış malesef yok :( Yani buda demek oluyor ki düşündüğüm gibi PS2 oynamak isterken kolonun 3 tane kablosu var anakartın arkasından çıkartıp tv kartına takıcam buda her seferinde sıkıcı olur gibi...
  • O zaman şöyle bir şey dene bir adet stereo çoklayıcı al ama yerli malı kalitesiz 500 liraya satılanlardan değilde altın kaplama olan Philips marka bir stereo çoklayıcı olursa daha iyi olur (İstanbul'da oturuyorsan Mecediyeköy/Cevahir'de ki Teknosa'da bulabilirsin.) onu front yani ön uyduların olduğu girişe takıver ve sonra da stereo çoklayıcının boş kalan ilk girişine hoparlörün ön uydularının kablosunu tak diğer boş kısma da tv kartıyla gelen iki ucu stereo jak şeklinde olan kabloyu tak ve kabloyu tv kartının yan tarafında olan girişe takıver en azından tak çıkar olayından kurtulmuş olursun.
  • Evet İstanbul' da oturuyorum, çoklayıcı Beşiktaş Sinanpaşa' dan alırım sorun değil ama ön uyduların kabloları tek değil sağ/sol uyduların kabloları ayrı olarak geliyor ve ayrı girişlerden takılıyor suba. Senin tarifine göre tek uydudan mı ses alıcam.?

    Uydular subun arkasına takılıyor renge göre...
     --PS2 CRT/LCD MONİTÖRLERE NASIL BAĞLANIR, EN İYİ GÖRÜNTÜ NASIL ALINIR-- (Resimli anlatım)

    Uydu girişleri bu şekilde..
     --PS2 CRT/LCD MONİTÖRLERE NASIL BAĞLANIR, EN İYİ GÖRÜNTÜ NASIL ALINIR-- (Resimli anlatım)

    Ve son olarak kolonların kutusunda Yeşil, kırmızı ve beyaz olarak şöyle bir kablo çıkmıştı...
     --PS2 CRT/LCD MONİTÖRLERE NASIL BAĞLANIR, EN İYİ GÖRÜNTÜ NASIL ALINIR-- (Resimli anlatım)

    Birde bu stero çoklayıcı resmi varmı hiç, alırken muallakta kalmamak açısından...




  • Kaliteli bir şey olsun dememin sebebi bu yerli malı olanlarda oksitlenme, temassızlık, çızırtı gibi sorunlar olabiliyor o nedenle iyi bir şey al da başın ağrımasın diye söyledim Nasıl bağlantı yapacağını bir kez daha anlatayım belki yukarıdaki mesajımda biraz karışık anlatmış olabilirim. Şimdi ön uydulara giden kabloyu stereo çoklayıcının bir ucuna bağla demiştim onu biraz daha açayım yani yeşil olan kabloyu (bu kablo front olarak belirtilir) stereo çoklayıcıya takıyorsun iki boş kısma da tv kartından çıkan starao jak ı takıyorsun stereo jak ın diğer ucu da tv kartının yanında ki ses girişine takılıyor hepsi bu Ben sana stereo çoklayıcının resmini de vereyim gerçi google a yazsan stereo çoklayıcı diye hemen bulurdun ama garanti olsun diyorsan ben sana bir link vereyim oradan incelersinhttp://www.kablocenter.com/index.php?main_page=product_info&cPath=108_110&products_id=302&zenid=8c34f28071adedaece111238eff60a48 buradaki çoklayıcıdan alırsan söylediğim olayı gerçekleştirebilirsin yani ps2 oynarken stereo olarak hoparlörlerinden ses alabilirsin.




  • Şimdi oldu çok teşekkürler venom800

    Demin yazdığın mesajda kolonlardan gelen kablo sanmıştım, Son resimde 3 uzun olan kablo zaten ses kartı ve sub arasındaki bağlantıyı sağlıyor, ordaki yeşil (evet haklısın yeşil olan ön uydular) kabloyu ve tv kartından gelecek olan kabloyu çoklayıcıya takıcam ve çoklayıcıda subun arkaya takıcam. Peki son birşey daha, bu şekilde yaptığım bağlantıda normal pcde oyun oynarken yada film izlerken vs. ses kaybı olmaz değilmi bu dağıtım işleminden dolayı. Çoklayıcıyı kaliteli birşey alıcam.




  • Valla kaliteli bir çoklayıcı aldığın takdirde bir sorun yaşayacağını pek sanmıyorum ama yine de müzik ve film uygulamalarında hoparlörlerden cızırtı vb şeylerin gelmediğinden emin ol.
  • @venom800 yolladığın iyi olmuş bence bir problem olup olmadığını öğrenir rahat kullanırsın daha sonra,ama üzülerek söylüyorum ki yaklaşık 20 gün kadar kullandıktan sonra bir gün trt2 izlerken di sanırım, yine o beyaz cızırdama uzama oldu belkide alet belli bir beyazı veremiyordur yada kullandıkça bozuluyordur ancak yazılar hala çok düzgün ben pek anlayamadım açıkçası .
  • Ya aslında benim kartın durumunda pek bir şey de yoktu biraz da evham yaptım galiba. Sadece üç kanalda beyazların uzaması olayını gördüm bir de nba tv de hem beyazlar uzuyordu hem de o kanalda cızırtı oluşuyordu ama odaya yeni gelen Vestel tv de böyle bir şey yok o nedenle vereyim dedim en iyisi nasıl olsa alalı çok az oldu yeni alet sorunu varsa tamir etsinler veya yenisini yollasınlar artık.
  • 24 gün geçti ama hala tv kartından ses seda yok sinir bir durum valla Yarın arayacağım bakalım ne diyecekler 24 gündür Ps2 yi açmadım canım feci halde Street Fighter EX3 ve Nba 2K8 oynamak istiyor
  • Arkadaşlar ucuz 2. el bi aver tv box 7 live buldum. Evde tek tv olduğundan fazla ps2 oynayamıyordum. Evdeki tv 70 ekran ve kompozit ile bağlıyordum.Şimdi diyorum ki ben bu ürünü alıp ps2 oynasam kompozit ile bağlasam tv deki görüntü kalitesini yakalayabilir miyim? Yoksa boşa mı yatırım olur? Sırf ucuz olduğundan alıyorum. TV box 9 ile arasındaki farkı biliyorum. He bide bu tv box 7 live de ntcs oyunlarında siyah beyaz sorunu olur mu? Sorularımı cevaplarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
  • venom zahmet olmassa tv deki ss lerinide bekliorz ben tv izlemek icin almayı düsünüorum ğc den bagımsız olması cok güzel cünkü bi zamandan sonra fan sesi insanın sinirini bozuo simdiden tesekkürler
  • Venom800 pm attım bakar mısın?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogzgunner23 -- 19 Temmuz 2012; 20:33:25 >
  • @eeerdem eğer ps2 yi bağladığın monitör iyi bir monitör ise ortalama bir görüntü alabilirsin kompozit bağlantı ile ama tv deki gibi de olmaz onu belirteyim. Tv Box 7 Live de Ntsc desteği olduğunu sanmıyorum bende daha önce Tv Box 9 vardı (DVI modeli değil) ve bu model sadece Pal desteğine sahip olduğu için ve benimde elimdeki oyunların çoğu ntsc-j olduğu için hemen hemen her oyundan siyah beyaz görüntü almıştım ve monitörüm tüplü Samsung 19" 957mb olduğu için ve kompozit bağlantı yaptığım için kötü bir görüntü elde etmiştim. İnternetten Tv Box 7 Live in teknik özelliklerine dikkatlice bak eğer Pal/Ntsc/Sceam ibaresini görüyorsan tamam demektir ama ben o modelde bütün bölgelerin desteklendiğini sanmıyorum.

    @Stroma bugün itibariyle Vatan Bilgisayar'ın Taksim Elmadağ şubesine gelmiş bulunuyor benim tv kartım yani tam 25 gün sonra servisten geldi akşam üzeri yetişebilirsem gidip alacağım kartı ama yetişemessem yarına kalacak. Aldıktan sonra yakın bir arkadaşımdan fotoğraf makinasını alıp kartın tv performansını görmeniz açısından bir kaç resim çekip buraya koyarım merak etmeyin

    @tony00 pm cevaplanmıştır




  • venom sanaa bise daha sorcam bende hp w2207h lcd var tv box dvı 9 la tv kalitesini yakalayabilirmiyim ?
  • @Stroma oldukça iyi bir lcd monitöre sahipsiniz Tv Box DVI 9 üzerinden uygun ayarları yaptığınız takdirde gayet iyi bir görüntü elde edebilirsiniz Uygun ayarlardan kastım Tv kartında ki çözünürlüğü monitörünüzün maksimum çözünürlüğüne getirmek. Sizin monitörünüz yanlış hatırlamıyorsam maksimum 1680*1050 çözünürlüğü destekliyor Tv kartının ayar menüsünden de çözünürlüğü 1680*1050 ye getirin bunun haricinde görüntü ayarlarını keyfinize göre ayarlayın kontrast, renk, keskinlik, parlaklık vs vs.
  • venom cok tesekkür ederim cok ii oldu bu ya yarın ben vatana gidim en iyisi monitör alırken 226bw le hp w2207h arasında kaldım parlak ekran ve ergonomik olması ben cezbetti peki nakitte ne kadar aver dvı9 tv box ?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.