|
Bildirim
|
Doğru söylemiş.
|
seviyorum bu celal beyi
![]() ![]() |
öyle olmadı füze atsaymış diyecektim de atom bombası atmış
![]() |
Profesör'de olsa insanın saçmalama hakkı vardır ?
|
adamın bokuna kafayı takacağına
onun kadar neden kitap okumadım demen lazım |
Dinde ilk emrin oku olmasının sebebi şudur buradaki yaılanları okuki ideolojiyi kabul et ya savun yada reddet oku akıl sahibi ilim sahibi ol değil.Okumadan nasıl birşeyi savunabilirsin.Ama görüyoruzki o kitap bile açıp okumadan din tüccarı yok menzil yok gavs denen zırbırtıların eteğine yapışan bir ton gereksiz insan müsveddeside var.
Aklın var beynin var dünya iki parmağının ötesinde artık sorgula düşün taşın mantık kur nerede ne yanlış var ben neyim kimin amacım nedir sorumluluğum nedir ne yapabilirim ne derece birilerine kendime çevreme yardımda bulunabilirim de.Din bir sömürü aracıdır maddi ve manevi olarak örneklerini çok görüyor.İnternet bile amacı özelinde iyi ve kötüdür dinde öyledir.Olguyu diline almış yada kullananın yaptığı ve söylediklerine bakarak pekala buna karar vermelisin. Gerçek islam bir yayılmacı politika izleyen önceki dinlerin toplaması olan bir ideolojidir.Türkiyedeki islam ise Yeni Türkiyede modifiyeye uğramış yayılmacı politikadan uzaklaşmış ve farklı bir formata dönmüş farklı bir olgudur yani gerçek islam ideoloji ile alakası yoktur.Osmanlının islamı ve araplaşmayı artırmasının sebebide arap yarımadası ve mağrip ülkelerini elinde tutma hakimiyet sağlama içindir.Yani gücü eline almak. Gerçek islam iran ve suudi arabistandadır ama pek ala insanın bir araç olduğu olguda hepsinin sonu bellidir.Çünkü bu ideolojinin varoluşu ve devamlılığında bile güç savaşı nedeni ile peygamber ve havarileri diye adlandırılan kimseler bile ölmüş öldürülmüştür ama kimse yardım etmemiştir.Devamlılık sağlanamadığında güç için birbirlerine saldırmışlardır.Bunu düşününce gerçekliğin ne olduğunu anlamak zor değil. Dünyada da bu böyledir.Güçlülerin dediği olur.Herkesin amacı gücü elinde toplamak insanları uzaktan kumanda gibi kontrol etmektir.Dinde bunun amacı ile çıkmıştır.Yoksa belli bir azınlık zenginleştirken diğer çoğunluk fakir kalmazdı.Şükür ve biat işte ana etken bu birileri zengin yaşaması için büyük bir çoğunluğun sürünmesi lazım.Birileri bu sürünen topluluğa vadedilen cenneti bu sayede bu görünen dünyada yaşıyor.Artık kör değilsiniz.Çok rahat görebilir her merak eden ortaçağda değiliz.Hayat iki sokaktan öte değil. |
Osmanlılar eğitime önem vermediler diyor, neresinde skandal söz var bunun?
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AB1E07F87 -- 9 Aralık 2019; 18:21:12 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestanealtcizgi -- 9 Aralık 2019; 18:21:22 > |
|