İyi Parti'de Lidere Sadakat Yemini
Böyle yazınca haber başlığı gibi durdu ama bizzat kendim yazıyorum. İki üç senedir Kılıçdaroğlu'nun hain planlarına kulak tıkayan, göz yuman başarısız ve vasıfsız siyasetçi olan Akşener'e bu desteği çözemedim açıkçası.
Gerçi birkaç hoşuma giden istifa oldu ama Akşener hâlâ koltuğunda olduğu sürece Parti'nin samimiyetini hissetmeyeceğim (kendi adıma konuşuyorum tabii ki).

Haberin detayları için:

Apo'ya, Selahattin Demirtaş'a, casusluk yapan Kavala'ya bile böyle psikolojik harpler açılmadı.
https://twitter.com/metcihan/status/1634935634304577545?t=FdCTlL4qf3AA6TimYCrf9A&s=19
"1999 depreminde ordu ne yaptı? ilgili verileri bir tez içeriğinde buldum. acı bir karşılaştırma yapayım. bugün hulusi akar tüm imkân ve kabiliyetlerle tsk'nın 327 vatandaşı enkazdan sağ çıkardığını açıkladı. 1999'da tsk 10.528 vatandaşı enkazdan sağ çıkarmış. korkunç bir fark."
UNESCO, 150 bin kişinin konuştuğu Korsikacayı yok olma tehlikesindeki dillerden biri olarak görüyor.
2022'de yapılan bir anket Korsika halkının yüzde 71'inin özerkliği desteklediğini gösteriyor (AFP).
Fransa'da bir mahkeme Korsika parlamentosunda Korsika dilinin kullanılmasının anayasaya aykırı olduğuna hükmetti.
Bastia Mahkmesi'nin kararında bir kamu dairesinde konuşulabilecek tek dilin Fransızca olduğuna hükmedildi. Kararda, "Korsika halkının varlığını" etkili şekilde tesis eden yerel kuralların da anayasaya aykırı olduğu ifade edildi.
350 bin nüfuslu adada tepkiyle karşılanan karar, Fransa merkezi yönetiminin adadaki en yüksek temsilcisi olan Korsika Valisi tarafından yargı konusu haline getirilmişti.
Korsika dilinin yasaklanması kararı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un yerel siyasetçilerle daha fazla özerklik için görüşmeler yaptığı bir dönemde geldi.
Korsika Meclis Başkanı Marie-Antoinette Maupertuis ve Yönetici Konsey Başkanı Gilles Simeoni tarafından yapılan ortak açıklamada, "Karar Korsikalı vekilleri görüşmeler sırasında ana dillerini konuşma hakkından mahrum kılıyor. Bizim için bu gidişatı kabul etmek düşünülemez" ifadelerine yer verildi.
Açıklamada ayrıca Korsika dilinin yaşaması ve gelişmesi için Fransızcayla birlikte resmi dil statüsüne alınması gerektiği belirtildi.
Bağımsızlık yanlısı Core in Fronte partisi konuyla ilgili yaptığı açıklamada kararı 'utanç verici' olarak tanımladı. Korsika Ulusu Partisi lideri Jean-Christophe Angelini ise kararın kendilerince bir "aşağılama" olduğunu belirtirken, "haksızlık ve rezillik" ifadelerini kullandı.
BM'nin kültür organizasyonu UNESCO'nun yok olma tehlikesi olan diller listesinde, İtalyancaya benzeyen ve dünya üzerinde 150 bin kişinin konuştuğu Korsikaca da yer alıyor.
Macron "Özerklik konusunda tabum yok" demişti
Milliyetçi hareketlerin yerel siyasete hakim olduğu Korsika'da daha fazla özerklik ve hatta tam bağımsızlık talepleri Fransa merkezi hükümetiyle sorunlu bir ilişki geliştirilmesine neden olmuştu.
Macron geçen ay yaptığı açıklamada, Korsika'nın yasal statüsünde yapılacak reformlar konusunda bir tabusunun olmadığını belirtmiş ancak Korsika adasının Fransa'nın bir parçası olarak kalacağının altını çizmişti.
Paris ve Korsikalı liderler arasındaki son görüşmeler, 1998'de öldürülen Fransız Korsika Valisi Claude Erignac'ın suikastına karışan iki kişinin koşullu şekilde serbest bırakılmasının ardından başlayabilmişti.
Korsika'nın yüzde 71'i özerklik istiyor
Fransa'nın en yoksul bölgesi olan Korsika adası dili ve kültürüyle ana karadan farklılaşırken, coğrafi olarak da İtalya'ya daha yakın bir konumda bulunuyor.
Fransa'nın 18 bölgesinden biri sayılan Korsika adası, 2018'den bu yana kısıtlı özerklik sağlayan "özel bölgesel bütünlük" statüsüyle yönetiliyor.
Geçen yıl Claude Erignac'ı öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılan Colonna'nın cezaevinde saldırıya uğrayarak komaya girmesi adadaki tansiyonu yükseltmiş ve şiddet olaylarına neden olmuştu.
O dönemde Conse Martin gazetesinin yaptığı bir anket, Korsika'da yaşayanların ve Korsikalı Fransızların yüzde 71'inin özerkliğe "evet" dediğini, tam bağımsızlığa ise yüzde 32'lik bir destek olduğunu ortaya koymuştu.
Fransa genelinde ise nüfusun yüzde 53'ü Korsika'nın özerkliğine "evet" demişti. 1989'da yüzde 18 seviyelerinde olan bu oranın neredeyse üçe katlanması uzmanların dikkat çektiği noktalardan biri olmuştu.
Müzikte, videoda ve oyunda aynı kulaklığı kullanmam sorun mu?
Yıllardır böyle kullanıyorum aslında. Kulaküstü asla ve kat'a önermeyin. Kulakiçi kulaklık için amiyane tabirle kurşun atar kurşun yerim. Ben mobil ve istikrarlı bir dinleyiciyim. Yani sabahleyin de yolda da gece de yanımda daima kulaklıkla gezerim. Nerede ne zaman dinlediğim çok değişken. Adeta benim bir uzvum gibi. Neyse, başlıktaki soruma cevap verebilir misiniz?
Başlığın tam hali aslında şu olacaktı: Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Nuşirevan Elçi'nin ,CHP genel merkezinde, Rudaw TV'ye verdiği "Özerklik ve kürdistan" temalı Kürtçe röportajda Türk bayraklarına yer verilmedi.

Ne güzel, değil mi? Aman kızmayın ha. Muhalefeti muhalefetteyken düzeltmeyi becerememişsiniz ama iktidarda düzeltirsiniz zaten.
Ümit Özdağ: "AKP bir çeşit ihvan iktidarıdır. AKP, Türkiye'yi yönetilmesi gereken değil de fethedilmesi gereken bir devlet olarak görmüştür."
https://twitter.com/06whitewolf/status/1523770471132823552/video/1
Not: Mobilden tweet atınca tweetin mesaja embedlenme işi hallolmadı hâlâ :(
Taliban da Hibe İstedi: Türkiye Bizim İçin Kardeş Ülkedir
Taliban sözcüsü Süheyl Şahin A Haber canlı yayınında yaptığı açıklamalarda "Bizim mesajımız dünyaya mesajımız şudur: Afganistan'da bir hükümet kurulacak ve bu hükümet dünyadaki düzene uyum sağlayacak. Bölgesel olarak da herkesle uyum içerisinde olacağız. Pakistan ve Afganistan halkları için de Temel hakları da tanıyarak herhangi bir oluşumun Afganistan'ı kullanmasına izin vermeyecek bir yönetim kurmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.
Şahin "temel haklar" ifadesinden kastının ise "Temel haklar bizim için insanımızın eğitime, çalışmaya erişebilmesi, istediklerini konuşup söyleyebilmeleri ve bunların İslami yasalara göre yürütülmesi. Bütün bunlarla birlikte bütün Afganlar yasaya tabi olarak hiçbir ayrımcılık olmadan değerlendirilecektir" şeklinde açıkladı.
Şahin Türkiye için ise "Türkiye bizim için müthiş bir din kardeşidir. Türkiye ile çok güzel ilişkiler kurmayı ve parasal ya da farklı alanlarda iş birliği için bir arada olmak istiyoruz" dedi.
İslamcıların kullandığı veya kullanmaya başladığı her kelime ele ayağa düşüyor. Pakistan Taliban'a destek veriyor. Bu destek sonucunda da Türkiye'ye Afganlar göç ediyor ama sorsan Pakistan kardeş. Kardeşlik Pakistan'la, Taliban'la olmaz.
İzah edeyim: bir mesajım çok beğenilmiş diye bildirim geliyor. Bildirime tıklıyorum ama bildirim, beni ilgili mesajımın bulunduğu sayfaya değil de ilgili konunun ilk sayfasına atıyor. Önceden bildirimlerde okunmamış bildirim sorunu olurdu. Şimdi bu çıktı :/

Bu adamların Uygurları radikal islamcı diye tanımlayarak taraflarına taraf toplama, taraflarını konsolide etme çabaları ne komik.

Son Giriş: 3 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 4 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 6.497
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 49.445 (Bu ay: 748)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 10.580 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Spor