Şimdi Ara

Polonya'ya taşınma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
732
Cevap
137
Favori
38.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bana Polonya'daki global bir IT firmasından iş teklifi geldi. Ortalama 2500 euro civarı net bir maaş teklif ettiler. Benim çalışma iznimi ve oturma iznimi ayarlayacaklar. Şehir olarak da Wroclaw'da duracağım.

Sorularıma gelince;

Wroclaw yada Polonya genel anlamda nasıldır? İnsan ilişkileri, Türklere karşı yaklaşımları nasıldır?
    Lehçe bilmiyorum ama oraya gittiğimde dil kursuna yazılacağım. Çok sorun yaşar mıyım?
    Ev kiraları nasıldır? Mortgage'a girmek istesem nasıl yaparım? Ev ilanlarını nereden takip edebilirim?
    Benim hanım için oturma izniyle uğraşmayacaklarını söylediler. Bunu ben nasıl çıkartırım? Neler gerekir? Ne kadar zaman alır?
    Alışveriş, yiyecek içecek fiyatları ne civardadır?
    Ulaşım nasıldır? Fiyat nasıldır?

Şimdiden teşekkürler

• Polonya'da herkes genc degil. Oranin yerli halki yasli, ve toplam nufus 34 milyon civarinda.

Turkiye'de yoldan bir taksici cagir, hatta sartlar esit olsun diye Uber'den taksi cagir. 2,5-3 KM oteye gidecegim de. Hem de yolculuk esnasinda sadece Ingilizce konus. Bakalim nasil bir tepki olacak. Burada daha bir tanesi bile gik demedi. 10-12 zloty civarina gidiyorum genelde. TRY'ye vurdugunuz da 7-8 TL ediyor. Ustelik adam gelmek icin 10 dakika harciyor. Bunu yagmurlu bir gunde Istanbul'da herhangi bir taksici ile yap bakalim.

Kicikirik Avrupa ulkesi dedigin yer tum Schengen ulkelerine vizesiz giris veriyor. 8 saat mesai yaptiriyor, senelik de 160 saat ek mesai, gunluk ise maks 3 saat ek mesai yaptiriyor. Her bir saat icinde ek ucret oduyorlar.

Heryerde bedava wifi var. Normal internet ise cok ucuz. 8 mbit AKK'li tarife en ucuz 59 TL o da iki sene taahhutlu diye biliyorum. Yanina bir de telefon hatti aliyorsunuz. Burada 300 mbit download / 50 mbit upload olan hiz 60 zloty = 45 TL.

Internette sansur yok, kafasina esti mi tusa basip twitter, facebook, youtube kapatan bir devlet yok.

Buradaki yeni hukumet de sagci, hatta en son kurtaji yasaklayacagiz dediler halk ayaklandi, onbinlerce kisi sokaklara dokuldu o anda kanun tasarisini geri cektiler. Bizde Gezi'de olanlar malum. Milyonlarca kisi sokaklara cikti, havadan paralelci diye bir kavram uretip masum ayaklarina yattilar. Cok sevgili halkimiz da inandi. Sonuc olarak ne oldu? Yuzlerce kisi olduruldu, binlerce kisi sakat kaldi. Coluk cocuk demeden herkese silah siktilar. Ceza alan var mi? Hala turbanli bacima saldiranlarin video goruntulerini bekliyoruz. O nerede?

Burada en cok karsilastigim sey olan yaya gecidi mevzusu, kicikirik Avrupa ulkesinde istisnasiz her arac yaya gecidinde duruyor. Turkiye'de kim duruyor? Durmayi birak yaya gorunce ondan once gecmek icin gaza basmiyorlar mi? Engelli yerlerine park etmiyorlar mi?

Kicikirik Avrupa ulkesinde A180 fiyati yaklasik 77000 zloty, 57750 TL. Ileri demokratik ulkemiz de ne kadar?

Ayrica markete girdiginizde herkes sirada bekliyor. Bir tane bile yandan giren, arkadasima bakacaktim diyen, kaynim bekliyor diyen yok. Bosalan kasanin numarasi yanmadan kimse yerinden kipirdamaz. Bunu yapan Tesco, Turkiye'de Kipa olarak biliniyor.

Alisveris yapip urun iadesine gittiginiz de size zorluk cikartan yok. Daha gecen gun HDMI kablo aldim ama ucu buyuk olani almisim. Saturn'e gittim iade edecegim dedim. Sadece fisi aldi, hemen iadesini yapti. Kutuyu parcalamistim, ona ragmen gikini cikarmadi.

Kizlari cok guzel, gercekten guzeller hemde. Ya berbere gittiginizde sizin sacinizi kesen hatun Istanbul'da caddede gezen hatunlara tas cikartir. Ama bir kisi bile donup laf atmiyor bunlara. Turkiye'de olsa kisacik giyinmeseydi, neden basini acmis, zaten araniyor, aksam vakti disarida ne isi var tek basina vs vs gibi laflar duyardiniz. Burada milletin umurunda degil. Polonya'nin komsu ulkelerinin Ukrayna, Belarus, Almanya ve Cek Cumhuriyeti oldugunu hatirlatmamda ve Avrupa ici geziler icin hicbir evrak istenmedigini bir daha soylememde yarar var.

THY'nin gelecek seneye 3300 TL'den verdigi Istanbul - Tokyo gidis donus bileti burada 1600 TL. Sadece Frankfurt'da tek bir aktarma yapiyor o da 1.5 saat suruyor. Arti biletin zamani Mayis ayina, oyle bir sene sonrasi falan da degil. Ya Italya'ya haftasonu bileti hersey dahil 180 TL..

Kicikirik Avrupa ulkesi Polonya bu.
    Her abonesi oldugum mecrada acik acik soyluyorum burada da soyleyeyim. Vatanini satan, iki zorluk gordugunde kuyrugunu kistirip kacan korkaklara zerre acimam. Yok multeciymis yok zor durumdaymis yok savas varmis falan filan hikaye. Ulkeden kacanlarin haddi hesabi yok. Gittikleri her yeri talan ettiler, suc oranini tavan yaptirdilar. Bazilariniz onlari kardes olarak goruyor olabilir, ama degiller. Polonya'da zaten sevilmiyorlar, sayelerinde islamafobi basladi. Isvec ve ozellikle Almanya'da durum daha kotu. Medyaya yansiltilmayan olaylari bilseniz. Hayatlarinda guzel kadin, daha dogrusu modern giyinen kadin gormediklerinden herkese ac kurtlar gibi saldiriyorlar. Hirsizlik, gasp, cinayet, cinayet, teror hepsi bunlarda. En komigi bu mahlukatlar muslumanim diye geciniyor ya, neden cok sevdikleri araplara gitmediler? Hani butun muslumanlar kardes, musluman olmayan herkes dusmandi? Almanya'da seriat gelsin diye cigirtkanlik yapan, alkol yasaklansin, daha da beteri Oktoberfest yasaklansin diyen bir gerizekali surusunden bahsediyoruz.

Kusura bakmayin ama bunlara zerre kadar acimam, acimiyorum da. Benim insanim (Turkler) issizlikten kirilacak, enflasyonu tavan yaptiracak, ogrencisi gece gunduz demeden senelerce calisip bir tane sinav icin hayatini paramparca edecek, tum calisanlar ve calismayanlar SGK ve GSS'ye zorla para verecek, ogrenci gelecek 400 TL burs icin bir tarafini yirtacak ama sonra bunlar gelip hastanelere bes kurus para vermeyecek, universiteye sinavsiz girecek, 1200 TL karsiliksiz burs alacak, vergi vermeyecek, uzerine oturacak yer ve erzak yardimi alacak. Neymis kardesmis. Nerede kardeslik gormusuz?

Ingiltere bile bunlar yuzunden AB'den cikti. Epey sevinen oldu biliyorum ama Ingilizce'yi AB'nin resmi dilleri arasindan cikartiyorlar. Isin ekonomik boyutunu zaten soylemiyorum. Ayrica butun bu belayi baslarina actigi icinde basta RTE olmak uzere neredeyse tum muslumanlara karsi kampanyalar baslatildi. Burada tanistigim Turkler bile turist olarak gelen yada islamci bir Turk gorduklerinde yollarini degistiriyorlar.

Evet, iyi ki de gitmisim. Bombalar patlatip ertesi gun kopru acilislarinda halay ceken bir yonetim yok. Halk sokaga dokuldugunde ama bunlarin hepsi paralelci diyen bir yonetim yok. Abuk subuk vergiler yok. Internet ve gazeteler de sansurlemeler yok. Polis gosteri yapanlara gaz bombasi atmiyor, ulu orta gavura vururmus gibi sakat birakacak sekilde vurmuyor. Yolda gecen yaya oldumu tum trafik duruyor. Bisiklet yollari ve bisikletler icin isiklar var. Herkes birbirine saygili. Fiyatlar ucuz, vergiler normal. Isyerleri insan gibi muamele yapiyor, is ve ozel hayati ayiriyorlar.

Evet iyi ki de gitmisim. Geldigim gunden beri bir kere bile pismanlik duymadim. Ama Turkiye'de olanlari gordukce ben de o hale gelmesinde parmagi olan herkese kufrediyorum. Sen vatan icin ne yaptin derler ya hani benim gibi gidenlere. Ben vatan icin Hakkari'de jandarma olarak askerlik yaptim. Daglica baskini olacagi zaman bile iki hafta onceden haber verip kimsenin kilini kipirdatmamasini izledim. Iki kamyon silah kacirilirken askere mudahale etmeyin emrinin verilmesini izledim. Tonlarca kacak mal, seker, uyusturucu gecirilirken kimsenin irgalamamasini izledim. Sonra ne oldu? Once askeri personeli sivil mahkemede yargilamayi getirdiler, ardindan Ergenekon diye bir sey cikarttilar. Kendilerine uymayan herkesi iceri attilar, atmadiklarina da santaj yaptilar, rusvet verdiler, kendi saflarina aldilar. Sunni Alevi diye ayrim yaptirdilar, Turk Kurt diye ayrim yaptirdilar, PKK'yi tekrar ayaklandirip ama bizi kandirdilar dediler. Sehitlere kelle dediler, Ataturk ve Inonu'ye iki ayyas dediler, Turk Bayragini yerlere attilar, huuulogggg diye cigliklar attilar, gotunun kiliyik diye bagirdilar, meydanlarda anani da al git dediler. Soma'da yuzlerce kisiyi katlettiler, uzerine korumalar laf edenleri dukkanlarin icine cekip bir guzel dovduler. Kendileri saraylar yaptilar, gemicikler aldilar.

Neyse daha da soylerim de konumu daha da siyasete kaydirmayayim. Benim gibi dusunenlere Allah kolaylik ve sabir versin diyorum. 'Kardes' severlere de lutfen getirdiginiz kardeslerinizin parasini kendiniz odeyin, yaptiklari her sucun cezasini kat ve kat siz cekin.
    Sonunda geldim :)

Yaklasik iki haftadir buradayim, dun oglen itibariyle de yeni evime tasinmis bulunuyorum.

Ilk izlenimlerim epey olumlu, hava haric. Iki haftada uc kere gunesi gordum o kadar, diger hergun yagmurlu anasini satayim.

Diger seylere gelince;

Insanlar yardim sever. Bircok kisi size ingilizce bilmese de tarzanca yardimci olmaya calisiyor.
    Hayat ucuz, ev kirasi haricinde. +1 diye bir oda kavramlari yok. Bizdeki bir oda bir salon kavrami onlarda iki oda olarak geciyor. Evler kucuk, kiralar ortalama. Su an 50 m2 civari bir ev tuttum, TL olarak 1500 TL civari para veriyorum. Evleri esyali olarak veriyorlar, gelecekseniz sadece kiyafet alin gelin. Tencere, tabak, kasik, catal vs bile var evlerde.
    Heryerde bisiklet var. Onlar icin ayri yollar ve trafik lambalari var. Bizdeki gibi yayanin uzerine de cikmiyorlar.
    Araclar kurallara uygun gidiyor, kornaya bile basan goremedik. Yaya gecidinin yaninda bir yaya varsa aninda duruyorlar. Kamyon, otobus vs ile de denedik valla duruyor butun trafik.
    Yaya gecidinde arac durmasi yasak, normal park yerinde bile araclar yaya gecidinin uzerinde durmuyor. En son alisveris merkezinde taksi beklerken adam yaya gecidinde durmadi ileri gitti.
    Metro yok ama tren ve tramvay bolca var.
    Trafik sikisikligi yok. Bir yerde araclar duruyorsa bilin ki kaza vardir.
    Arkada ambulans sesi duyuldugu anda tum trafik duruyor ve orta seridi aciyorlar. Arkasindan en az 10-15 saniye giden olmuyor.
    Emniyet seridi gibi salakca bir kavramlari yok. Acil durum oldugunda herkes yol veriyor.
    Yiyecek icecek fiyatlari cok ucuz. Dana kiyma fiyati 15-16 TL civari. Tavuk cok cok ucuz. Domuz yiyeniniz varsa her yerde var ve o da epey ucuz. Gordugum en pahali yiyecek T-Bone steak o da Tesco'da 24-25 TL civariydi.
    Internet neredeyse bedava. Yeni eve tasindigimda ev sahibi internet yavas dedi ama bu hafta icerisinde yukseltecekmis. Dedim ne kadar? 25mbit download var ama 100'e cikacakmis. Ben 5-10 mbit der diye bekliyordum. Adam magarada mi yasiyoruz DSL kullanalim dedi.. 100 mbit + TV 120 kanal + HBO + 100 dakikalik her yone konusma (cep telefonu dahil) 37,5 TL aylik ucreti var. (49.99 zloty). 300 mbit destekleyen yer olsaydi 60 zloty ucret olacakti.
    Taksi icin UBER kullanin. Acayip ucuz. Sehir disi diye bahsettikleri yerler 9-10 km mesafeler genelde. 20 TL'ye gidiyorsunuz.
    Elektronik nispeten ucuz, uzerine vergi iadesi de aliyorsunuz, epey karli oluyor.
    Cep telefonu operatorleri cok ucuz. Kontorlu olarak Plus hatti aldim. 15 zloty ye herhangi bir marketten aliyorsunuz. Icinde 15 zloty degerinde kontor, ve 3 GB internet geliyor, her kontor yuklemenizde de ek 1 GB internet veriyor. Ilk ay fazla olsun diye 50 zloty kontor yukledim (37.5 TL civari) bonus olarak 12 GB internet verdiler. Uzerine normal konusma ve sms islerini de yapiyorsunuz. Konusmanin dakikasi 0,29 zloty, sms de ayni fiyatlarda sanirsam.
    Neredeyse her yerde halka acik WiFi var. Hic internetsiz kalmiyorsunuz.
    AKK denen sacmalik yok :)
    Yolda cop atanlar, balgam atanlar, laf atanlar yok.
    Buranin kizlari insan degil, onlar insansa biz insan degiliz :) Ama kimse donup bakmiyor.
    Kredi karti geciyor, nakit tasimaniza cok gerek yok. Hatta gidin burada banka hesabi actirin, bir cogunun Ingilizce destegi var.

Baska sorusu olan varsa cevaplayayim.
    Gezi'de olanlari biliyorum ama o kadar kisi toplanip bir cacik basaramadiysa bu saatten sonra hic bir sey degismez. Bastakiler toplum muhendisligini iyi biliyorlar. AHL'de patlama oldu, ertesi gun kopru acip selfie pozlari verip halay cektiler. Uzerine gidip bayram havasi var dediler. Simdide 3 milyon "kardes" artik vatandas olacakmis.

Hayirli olsun ne diyeyim. Ama Avrupa'da RTE ve onun yandaslarini zerre seven yok soyleyeyim.

Havalimani patlamasi sonrasinda isyerindekiler bile izin verelim sana aileni akrabalarini gor dediler, ancak Turk halki gitti halay cekti. Dunyada bir cok sehirde yas ilan edildi, saygi duruslari yapildi, sizinkiler gulucuklerle selfie cekti. Ayiptir gunahtir.
    Cocuk? Onu savunmasi gereken aile nerede? Bunca zamandir besleyip buyuttukleri gruplar bu hale getirdi onlari. Genc yasli demeden herkes kaciyor ne is? Ya sayilari 10000 bile olmayan bir terorist grubundan kacti milyonlarca kisi. Neredeyse koyun koyuna yattiklari Esed, Esad, Eset, daha ismini bile telaffuz edemedikleri lideri bir anda dusman bellediler. Sanane baska ulkenin ic isinden. Batan birsey mi var? Gemicik alacak paraciklarini mi kestiler?

Her neyse, uc milyon ek oy pardon kardes ile sana hayatta basarilar. Ama sonra havalimanlarinda, Beyoglu'nda Taksim'de ve bircok yerde bombalar patladiktan ah vah etmek yok. Aksam arkadaslariyla disari cikan kizin, karin, akraban bir daha donmezse ah vah bilmiyorduk boyle olacagini demek yok. Vergi uzerine vergi bindirilirse, benim burada 15 TL ye aldigim dana biftege sen 70-80 TL verirsen ah vah etmek yok. Isverenin seni kapinin onune koyup yerine cok ucuz diye kardesini alirsa ah vah etmek yok. Sevgilinle yolda yururken yada yemek bile yerken Turkce konusmayan bir velet senden birseyler ister sende vermezsen o da sana bicak saplarsa ah vah etmek yok.

Turkiye savasa girse bir tane yandas bulamazsin. O insaat firmalari, marketler zincirleri, gemicikler, vs bakmissin bir anda Turkiye'den ucuvermis. Zaten kanunu cikarttilar zamaninda degil mi? Icisleri bakanligindan izin al 25000 TL ve uzeri tum parayi baska onaya gerek kalmadan sorgusuz sualsiz cikart.

Kafam gayet iyi, tesekkurler. Daha da politik bir sey yazmayacagim bu konuda. Sana kardeslerinle mutluluklar. Ama dikkat edin cok degil birkac sene sonra kendi ulkenizde multeci durumuna dusup ahlaksiz, alkolik, yobaz, sapik, ama hristiyan bunlar, ama ateist bunlar, dinleri imanlari yok, aaaa kadina bak nasil giyiniyor ahlaksiz oro...pular dediginiz ulkelere siz gitmeyin.
  • Kocham cie kochanie 😍

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eşiniz için niye oturma izni cıkarmıyorlar madem sizi çağırıyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polonya'da fast food işletmesi olan yakın akrabamız var. İnsanları genel olarak iyi ve zararsızmış. Herhangi bir sıkıntıdan bahsetmediler daha.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AvriL<3

Eşiniz için niye oturma izni cıkarmıyorlar madem sizi çağırıyorlar

Bende anlamadım, sadece destek veririz ama başka bir şeye karışmayız dediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baelros

Herkese merhaba

Bana Polonya'daki global bir IT firmasından iş teklifi geldi. Ortalama 2500 euro civarı net bir maaş teklif ettiler. Benim çalışma iznimi ve oturma iznimi ayarlayacaklar. Şehir olarak da Wroclaw'da duracağım.

Sorularıma gelince;

Wroclaw yada Polonya genel anlamda nasıldır? İnsan ilişkileri, Türklere karşı yaklaşımları nasıldır?
    Lehçe bilmiyorum ama oraya gittiğimde dil kursuna yazılacağım. Çok sorun yaşar mıyım?
    Ev kiraları nasıldır? Mortgage'a girmek istesem nasıl yaparım? Ev ilanlarını nereden takip edebilirim?
    Benim hanım için oturma izniyle uğraşmayacaklarını söylediler. Bunu ben nasıl çıkartırım? Neler gerekir? Ne kadar zaman alır?

Şimdiden teşekkürler

Merhaba kısa süre önce polonyadaydım.Umarım öylesine yazmamışsınızdır.Doğrudur iş olayı

Kendi gözlemlerim. Olarak polonyalılar(lehler) gayet iyi insanlardır yani kötü birşey beklemeyin 3 şehri gezdim hiçbir sorun yaşamadım.Yardım istersen yardım ederler.Tabi Türkiye gibide değil. Birden ev satın almak yerine bir süre kirada oturman daha mantıklı

2500euro çok iyi bir rakam orada sana yeter.Yiyecek içecek fiyatları Türkiye ile aynı neredeyse.
    Ama bilmen gereken şey.Polonya çok soğuk olur dikkat etmen gerekicek .Kızlarıda samimi ve güzeldir

• quote:

Orijinalden alıntı: Blizzard Days

quote:

Herkese merhaba

Sorularıma gelince;

Şimdiden teşekkürler

Merhaba kısa süre önce polonyadaydım.Umarım öylesine yazmamışsınızdır.Doğrudur iş olayı

Kendi gözlemlerim. Olarak polonyalılar(lehler) gayet iyi insanlardır yani kötü birşey beklemeyin 3 şehri gezdim hiçbir sorun yaşamadım.Yardım istersen yardım ederler.Tabi Türkiye gibide değil. Birden ev satın almak yerine bir süre kirada oturman daha mantıklı

2500euro çok iyi bir rakam orada sana yeter.Yiyecek içecek fiyatları Türkiye ile aynı neredeyse.
    Ama bilmen gereken şey.Polonya çok soğuk olur dikkat etmen gerekicek .Kızlarıda samimi ve güzeldir

Merhaba

İş ciddi, şu an benden son yanıtı bekliyorlar. Teklif olarak da dediğim maaşı verecekler. Yanında özel sağlık sigortası, şirketin anlaşmalı olduğu yerlerde indirimler, spor salonu, ücretsiz dil kursu vb ekstraları da var. Ama benim hanıma bir şey yapmamaları canımı sıktı sadece. Ben gidip de o kalırsa olmaz öyle. Ev işini bir sene sonunda yapmayı planlıyorum, hem iş durumu da garanti olur. O zamana kadar kiralık bakacağım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • POLONYA INGILIZCE BILMIYOR. ARADIĞIN SEY MEDENIYET VE KIZSA ORALARA KADAR GITMEYE GEREK YOK IZMIR DURURKEN.

• Kurwa jebana

• quote:

Orijinalden alıntı: affiliation

POLONYA INGILIZCE BILMIYOR. ARADIĞIN SEY MEDENIYET VE KIZSA ORALARA KADAR GITMEYE GEREK YOK IZMIR DURURKEN.

Izmir'de benim istedigim maasi ve olanaklari verebilecek firma yok.

Polonya'da uc sene kalinca vatandaslik da geliyor arti olarak.

• 2500 euroya kral gibi yaşarsın wroclawda

• quote:

quote:

POLONYA INGILIZCE BILMIYOR. ARADIĞIN SEY MEDENIYET VE KIZSA ORALARA KADAR GITMEYE GEREK YOK IZMIR DURURKEN.

Ben Wroclaw'da yaşıyor ve okuyorum. Öncelikle alıntıladığın adam kolpa, Türkiye ortalamasının fersah fersah üstünde ingilizce bilir genç nüfus. Ancak sizin mesajınız da yanlış bilgi içeriyor. 3 sene kalana vatandaşlık falan gibi birşey yok. Neticede AB mevzuatı uygulanan bir ülke. Polonya vatandaşıyla evli olsanız bile önce 5 yıl oturum veriyorlar sonra süresiz oturum veriyorlar daha sonra vatandaşlığa başvurma hakkınız doğuyor. Bakın vatandaş oluyorsunuz demiyorum. Vatandaşlığa başvuru hakkınız oluyor diyorum.

Wroclaw ve Polonya'ya gelince. Normalde iyiydi buralar ama son mülteci krizleri ile maalesef ırkçı saldırılar olmaya başladı. Bu arada bahsettiğiniz şirket sanırım Credit Suisse.

• Polonya ucuzdur genel olarak, Wroclaw da güzel bir şehirdir. Tek sorunları sadece yeni neslin çat pat İngilizce bilmesi, orta ve ileri yaş grubunun İngilizcesinin olmaması. Yani Lehçe şart. €2.500 Polonya gibi bir yerde harika para, gayet güzel birikim yapabilirsin. Evli olmasaydın, Rus, Ukrayna kızlarının yerini fazlasıyla tutacak, Rus ve Ukrayna kızlarının çok ilerisinde kızları var. Ama evlisin, şanssızlık.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek bildiğim alkol dışında fiyatların Türkiye ile mukayese edilebilecek düzeyde olduğu. Pahalı değil ama ucuzda değil gibi. En ucuz bira 75 krş. 1 TL fiyatta bile olduğunu duymuştum. Restorantlar dışında kişisel yemek zevkleri bizle tam örtüşmüyormuş.

Onun dışında ben de konuyu takip edeyim bari genel kültür olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC DC

quote:

quote:

Ben Wroclaw'da yaşıyor ve okuyorum. Öncelikle alıntıladığın adam kolpa, Türkiye ortalamasının fersah fersah üstünde ingilizce bilir genç nüfus. Ancak sizin mesajınız da yanlış bilgi içeriyor. 3 sene kalana vatandaşlık falan gibi birşey yok. Neticede AB mevzuatı uygulanan bir ülke. Polonya vatandaşıyla evli olsanız bile önce 5 yıl oturum veriyorlar sonra süresiz oturum veriyorlar daha sonra vatandaşlığa başvurma hakkınız doğuyor. Bakın vatandaş oluyorsunuz demiyorum. Vatandaşlığa başvuru hakkınız oluyor diyorum.

Wroclaw ve Polonya'ya gelince. Normalde iyiydi buralar ama son mülteci krizleri ile maalesef ırkçı saldırılar olmaya başladı. Bu arada bahsettiğiniz şirket sanırım Credit Suisse.

Polonya ile ilgili şeylere bakarken 3 sene diye görmüştüm ama dediğiniz gibi yanlış anlamış olabilirim. Üç sene sonra vatandaşlık başvurusuna hakkım olabilir. Credit Suisse değil, globaldeki en büyük IT firmalarından birisi diyeyim.

Dil olarak resmi kurumlarda ve ülkenin yaşlıları lehçe kullanıyor geri kalanı İngilizce biliyor diye biliyorum. Vize evraklarına baktığımda bile İngilizce metinler var. Zaten çalışacağım firma İngilizce bilmen yeterli dedi. Ben üzerine orada rahat etmek adına Lehçe'de öğreneceğim.

Bir de şu hanımın oturma iznini halledebilsem süper olacak.

• quote:

quote:

quote:

İYİ BİNDİGİN TAKSİDE ADAMLA İNGİLİZCE KONUSURSUN ARTIK NASIL OLSA POLONYADA HERKES GENÇ :d
    BURDA DA GENÇ NÜFUS İNGİLİZCE KONUSUYOR KENDİNİZİ EZİK GÖRMEYİN BU KADAR POLONYA KIÇIKIRIK AVRUPA ÜLKESİ.

• Açmayın şöyle konular çok imreniyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Polonya ile ilgili şeylere bakarken 3 sene diye görmüştüm ama dediğiniz gibi yanlış anlamış olabilirim. Üç sene sonra vatandaşlık başvurusuna hakkım olabilir. Credit Suisse değil, globaldeki en büyük IT firmalarından birisi diyeyim.

Dil olarak resmi kurumlarda ve ülkenin yaşlıları lehçe kullanıyor geri kalanı İngilizce biliyor diye biliyorum. Vize evraklarına baktığımda bile İngilizce metinler var. Zaten çalışacağım firma İngilizce bilmen yeterli dedi. Ben üzerine orada rahat etmek adına Lehçe'de öğreneceğim.

IBM

İş ortamında büyük şirketlerde ingilzice konuşuluyor. Ben geçen gün Credit Suisse'deydim IT Speed Networking etkinliğine katıldım staj fırsatı arıyorum çünkü. Zaten o tarz büyük şirketler çeşitli ülkelerde bulunan developer takımlarıyla iş yaptıkları için ingilizce konuşmaları lazım. Singapur'daki takım ile Londra'daki takım ile senkronize çalışılıyor zaten.

Bu arada aşağıdaki görgüsüz herifi takmayın. Oldukça gelişmiş bir yer Polonya. Binlerce Erasmus öğrencisi var burada yaşayabilen tek kelime lehçe bilmeden, ben tam zamanlı öğrenciyim Polonya'da 3. Wroclaw'daki 2. senem. Genç nüfus ingilizce konuşur. Yaşlılar da yok haliyle. Sıkıntı yaşamazsınız.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

IBM

İş ortamında büyük şirketlerde ingilzice konuşuluyor. Ben geçen gün Credit Suisse'deydim IT Speed Networking etkinliğine katıldım staj fırsatı arıyorum çünkü. Zaten o tarz büyük şirketler çeşitli ülkelerde bulunan developer takımlarıyla iş yaptıkları için ingilizce konuşmaları lazım. Singapur'daki takım ile Londra'daki takım ile senkronize çalışılıyor zaten.

Bu arada aşağıdaki görgüsüz herifi takmayın. Oldukça gelişmiş bir yer Polonya. Binlerce Erasmus öğrencisi var burada yaşayabilen tek kelime lehçe bilmeden, ben tam zamanlı öğrenciyim Polonya'da 3. Wroclaw'daki 2. senem. Genç nüfus ingilizce konuşur. Yaşlılar da yok haliyle. Sıkıntı yaşamazsınız.

KARDEŞİM GÖRGÜSÜZ SENSİN POLONYAYI UTANMASAN BİR USA CANADA YAPACAKSIN SURDA AYIP GÜNAH.
    BİNLERCE ERASMUS ÖĞRENCİSİ VAR ÇÜNKÜ YUKARDA *EVILLOL.GIF* YAPAN ADAMIN DEDİGİ GİBİ KIZLARI SAMİMİ(?) VE GÜZEL. BİR ÜLKENİN GELİŞMİŞLİGİNİ ERASMUSA BAGLAMAN DA AYRI GÜZELMİŞ:d

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

IBM

Evet orası :)

İngilizce'de sorun yok zatende orada yaşam nasıldır acaba? Ev kiralarına bakıyorum da İngilizce sitelerde çok abuk subuk fiyatlar geliyor.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.