Şimdi Ara

PlayStation Türkiye Raydan Çıkmıştır, İhbar Ediyoruz! | PS Plus İadesi Alma Yöntemi Eklendi! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
477
Cevap
8
Favori
43.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
493 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kur farkı iddiası bence çokta gerçekçi değil. Telefon satın almıyorsunuz.

    Fabrika da yüzbin telefon üretildiğini düşünelim, üretilen her bir telefonun parçası, işçisi, mühendisi müdürü vs.. gibi mecburi giderleri olur. Bunu da firmalar son tüketiciye yansıtırlar. Doğal olarak bunlar dolar para cinsi üzerinden olduğu için adamlar bizim piyasadan dolar çekmek zorunda kalacağından Telefon, televizyon gibi dışardan gelen ürünlerde kur farkı'nın olması doğaldır. Ama çoğu şirket işler iyiyse çarkın ivmesi azalmasın diye bir müddet bunu görmezlikten gelebilir bile.

    Kısaca "bir telefon yapıp diğerlerini ilk orjinden kopyalayıp üretmezler"

    Bu yüzden sony ps tr kur farkı yüzünden oyunları fiyatlarını arttırdım diyorsa.. yanlış anlamayın ama..

    Neyse,

    Mesela Reddit de öğrendiğim kadarıyla sırf bu yüzden başta Rusya ve Hindistan gibi ülkelerde kendi pazarları için fiyat belirleyen oluşumlar varmış.

    Bunlar sony'e diyor ki bu oyun bizde bu kadar satar şu fiyattan yapalım, eğer siz dolar üzerinden hesaplarsanız kimse almaz ya çok az kazanırsınız ya da hiç diyor.

    Sony de belirleyin o zaman diyor ve tahmin ediyorum hani şu fiyattan da aşağı olmasın diyordur (tabi yerelleşme için de sony nin harcamaları olacaktır, hizmetler vs..)

    Ve böylece her ülke bakın her ülke "Türkiye" "Hariç"! kendi ülkesi için en uygun fiyatı belirleyebiliyor.

    Sonuçta yazılım bu beyler, böyle olması da zaten en düşük I.Q. bilincine sahip insanın bile anlayabileceği cinsten bi şey.

    Dünyanın dört bir sony ps kullanıcısı böyle bir sistemi kullanırken sin niye enayi gibi böyle bir sistemden mahrumsunuz? bi kere bunu düşünmeniz gerekir.

    Adam kur farkı diyor!

    Akıl alır gibi değil.

    Yani bu noktaya gelinceye kadar o kadar şey var ki.. Ne desem boş..




  • Yahu anlamadınız mı hala böyle yazarak falan sonuca ulaşamazsınız. Almayacaksınız birkaç ay. Almayın. Bundan önceki fiyat artışından sonra da alınmadı en yüksek indirim oranları ülkemize uygulandı. En güzel ceza bu yani.
  • Ps5 e dur. Xbox series x e merhaba de. Alın da o ex oyunlarınızı. Karakter yoksunlari. Yolunmak isteyen varsa devam edebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dysquest

    Yahu anlamadınız mı hala böyle yazarak falan sonuca ulaşamazsınız. Almayacaksınız birkaç ay. Almayın. Bundan önceki fiyat artışından sonra da alınmadı en yüksek indirim oranları ülkemize uygulandı. En güzel ceza bu yani.
    Aynı fikirdeyim. NBA 2K20 459 TL'sına satılıyorken almadım ve bir süre bekledim, geçenlerde 114 TL'sına satıldığını görünce hiç düşünmeden oyunu satın aldım. Şimdi yeniden 459 TL'sına yükselmiş. Psn store üzerinden oyun almak yerine P1 yada P2 hesap satın almak bana daha mantıklı geliyor.
  • mustafa hong kong a geçmedi mi şu an kim var tr psn in başında?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shankssan

    Ps5 e dur. Xbox series x e merhaba de. Alın da o ex oyunlarınızı. Karakter yoksunlari. Yolunmak isteyen varsa devam edebilir.
    Çok uzun yıllar xbox kullandım, size şu kadarını yazayım; gamepass olmasa xbox'ın tutulacak hiç bir tarafı yok. Yeni çıkan oyun fiyatlarını psn store ve xbox marketplace ile karşılaştırırsanız, ne demek istediğimi daha net anlarsınız. Fiyatlar xbox tarafında çokta farklı değil. Ucuz oyun almak için ya indirim kovalamak yada ucuz yollu hesap satın almak gerekiyor.

    Bir oyundan örnek vereyim, örnekler çoğaltılabilir.
    https://www.microsoft.com/tr-tr/p/doom-eternal-standard-edition/9p5s26314hwq?activetab=pivot:overviewtab
    https://store.playstation.com/tr-tr/product/EP1003-CUSA13275_00-DOOMETERNALBUNDL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 24 Mart 2020; 15:11:30 >




  • Gönül rahatligiyla PS3 ümü crackleyebilirim dkjfnakjsdf

    Saka bi yana sürümünüzü kontrol edin, uyuyorsa ps4 de jailbreaklenebiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Desider Specialist -- 24 Mart 2020; 15:12:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadas her olayı mıllıyetcılıge baglamayı amma sevıyorsunuz? Turk dusmanlıgıyla ne alakası var?? Sanırsın hayatı ıhtıyac
    Bu sırket, bunun gıbı olayları ılk defa yapmıyor kı? Bu sırket bıldıgın paragoz, acgozlu bır fırma. Asıl hata! Bu gıbı fırmalardan alısverıs yapan kısılerde. Ps olmadıgı ıcın tabı durumu bılmıyorum. Turkıye'de bır tek bu mu ps oyunu satıyor? Onlıne alamıyormusunuz? Almayacaksınız bunun gıbı fırsat duskunlerınden! haddını bıldıreceksınız. Ara, ara bu sırketın mılletı enayı yerıne koydugu, oyunları yuksek fıyatlardan sattıgını, acılan konulardan goruyordum. Adamlar oyuncu dostu degılkı. Sadece kendılerını dusunuyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ploff -- 24 Mart 2020; 15:17:42 >
  • Enes Eyibil E kullanıcısına yanıt
    öncelikle şunu söyleyeyim ben burda Sony'i savunmuyorum o konuda anlaşalım.

    Bu noktada bunu yapan Steam olsaydı, Xbox olsaydı yine aynı şeyi söylerdim. Çünkü benim fikrim budur.

    sonrasında ben hiç bir zaman Hindistan, Endonezya yada Afrika TR'den iyi diye bir muhabet yapmadım, haa ama konu bu olacaksa söyleyeyim Afrika hariç, Hindistan ve Endonezya 2 side bizimle aynı gelişmekte olan ülke ama evet senin dedediğin gibi ekonomileri bir tıkta olsa bizden iyi konumuz bu değil

    2 indirim döneminin bitmiş olmasına denk gelebilirsin. kendin söylüyorsun, Rusya'da var diye. Belki de daha önceki dönemde Mesela Mart Başında da Belki Rusya pazarında indirim yoktu, Ruslarda neden bize indirim yok diyordu. bilemezsin?

    şöyle sorayım, bir çok otomotiv üreticisi var ve bir çoğu ürettiği modelleri tüm pazarlara sokmuyor. mesela Citroen'in pek çok ekonomik sınıf aracı var marka TR pazarına satışını sunmuyor. Para güçse paran varsa hadi al. O zaman Citroen'demi Türk düşmanı? hem fiyat hem yakıt hemde motor hacmi olarak düşük vergi diliminde olan modelleri var? neden sokmuyor o zaman. bunu da öyle düşün.

    Şahsen PS de takip ettiğim 2 indirim vardır. Haziran ve Chirstmas indirimini beklerim. eğer bir oyunu çok beklediysem, heve ettiysem ve indirim beklemek istemiyorsam da alırım.

    mesela Fifa 20'yi ön siprişte aldım. Oyunu oynamya başladığımda daha oyun genel satışa çıkmadı. Chirstmas indiriminde 130 TL'ye kadar düştü yanlış hatırlamıyorsam kendimi enayi olarak mı hissetmeliydim? bu düzen böyledir. kapitalist düzen bu.

    f1 2019 çıktığında ben bunu şimdi almam dedim, Chirstmas indiriminde 120 TL'ye düştü aldım.

    PS varken FM serilerini hep 2. yarı kadro güncellemerinin düşmesini beklerdim. hem oyundaki buglar o zamana kadar düzeliyor, hemde transfer dönemi bittiği için en güncel kadrolarla oynamış olurdum.

    son olarak konunun dışında ama mantığı aynı olan bir başka konudaki meselede de buradaki fikrime ana konuda aynı mantığı belirtmişim. Ekonomide doğal seleksiyondur, bir şeye talep artarsa, fiyatıda artar bu nettir. serbest pazar ekonomisinde ve ticaret mantığında satıcı firmanın fiyat politikasını belirlerken etik değerlere göre mi yoksa ticaret gerçeklerine göre mi hareket etmesi ile ilgili sen sadece firmanın kararı doğrultusunda firmayı tercih etmekte yada etmemekle kalabilir, o firmanın davranışını beğenmiyorsan, senin istediğin gibi davranan firma varsa ona yönelebilirsin. (burada tek karşı çıkacağım kavram yada fırsatçılığa giren kavram stokçuluktur)https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/142375564

    konuya dönmüş olursak, gerek cihazın kendisi, gerek işletim ve grafik sistemlerinin kalitesi, gerek serverlar, gerek cihaz ve oyunların fiyatlarında Xbox daha iyi, çok iyi, hatta konsollar arasında en iyisi.

    ama erişebilirlik, oynanabilirlik, bilinirlik, ele yatkınlık, yaygınlık konusunda PS daha önde olduğu için ben PS'yi tercih ettim, maddi durumuma, ürünün bende yarattığı heyecan, oluşturduğu talep etme güdüsü doğrultusunda alıp geçiyorum.

    Pahalıymış, Türk'e düşmanmış, Rus'a yapmış bana vermemiş bakmıyorum. çünkü bu temel gıda maddesi, temel temizlik maddesi, yada 1.il yaşamsal bir tedarik ürünü değil, keyfi, hobi, ürünü

    ve zevkin pazarlığı da olmaz!

    saygılar;




  • Eline sağlık hocam verdiğin iki adresine mail attım bize yapılan çok büyük saygısızlıktır bu hiçe saymaktır birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece herşeyin üstesinden geliriz Allah’ın izniyle bununlada kalmayalım twitter da hastag başlatalım ne gerekiyorsa yapalım hep birlikte

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamen sony nin suçu bu diyordum ama az önce izlediğim bir videoda fikrim değişti.

    Sanırım malum firmayla Sony nin dava sürecinden dolayı kalkmış olabilir, raflarda satış yapan o malum firmayı biliyorsunuz. Dijital satışlar bizim satışlarımızı etkiliyor diye sanırım dava açmışlar ve dava sonuçlanmış ama neden sony açıklama yapmıyor bilmiyorum. Ben de az önce öğrendim can sungur un bir videosuna denk gelip doğru değil mi emin değilim, ancak geçmişte yaşananları ve steam e bile müdahele edilip yükseltilen fiyatları görünce doğruluk payı olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nathan - Drake -- 24 Mart 2020; 15:31:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nathan - Drake

    Tamamen sony nin suçu bu diyordum ama az önce izlediğim bir videoda fikrim değişti.

    Sanırım malum firmayla Sony nin dava sürecinden dolayı kalkmış olabilir, raflarda satış yapan o malum firmayı biliyorsunuz. Dijital satışlar bizim satışlarımızı etkiliyor diye sanırım dava açmışlar ve dava sonuçlanmış ama neden sony açıklama yapmıyor bilmiyorum. Ben de az önce öğrendim can sungur un bir videosuna denk gelip doğru değil mi emin değilim, ancak geçmişte yaşananları ve steam e bile müdahele edilip yükseltilen fiyatları görünce doğruluk payı olabilir.
    Doğru düzgün fiyata satsınlar da alsın insanlar 500 tl ye oyun mu olur bide dava açmışlar doğru ise eğer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Playstation türkiye den çıkmıştır diye okudum, kalbimemi indireceksiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tepkimi yeni nesilde Xbox Series X alarak da gösteriyor olacağım.

    Ek olarak;

    Bu durumu savunan ne kadar yayıncı veya ünlü gamer varsa artık bu şerefsizlere de hiçbir şekilde prim vermeyeceğim, verdirmeyeceğim.
  • Mail atacağıma xbox alırım. Cünkü laf ile çözülecek iş değil bu. Normal bir kafanın ürünü değil. Alım gücü düşmüş bir halka store indirimini kaldırıyorsan demek ki oynamayın diyorsundur bende o zaman xbox alırım. Ps store düşünsün.

    Zaten son konsol turları bu. Artık cloud gaming çağı başladı.
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    Bu kıyası bizimkilerin dikkate alacağını sanmıyorum bence en iyi tavır oyun almamaktır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnanılmaz bir durum, normalde burada bir üründe en ufak kusur çıksa dünyaları yıkarlar, hatta fotoğrafını çektiğiniz bir ürünün gerçeği fotoğrafından biraz farklı olsun, mesela renkleri daha doygun hemen iade etmek isterler. Bu yapılan gerçekten çok kötü ve üzücü.

    Bir de yukarıda bir arkadaş, birbirinden bağımsız, Japonya gösterişte var yorumu yazmış, daha önce 2 yıl kadar büyük bir Japon firmasında çalıştım, kişisel tecrübem diyebilirim ki, genelde kıtalara bölüyorlar markayı, her kıtada ana temsilcilik ve daha sonra alt birimler geliyor ama en nihayetinde karar verici hep genel müdürlükler oluyor. Yani Sony Japonya'nın böyle bir şeyden haberinin olmaması veya bilgisi dışında yapılması imkansız olmasa bile çok ama çok düşük ihtimal.

    Yapılabilecek en güzel şey bir anda tüm alımları durdurmak, mail gönderme ile bir sonuç alınabileceğine inanmıyorum, çünkü tüm birimler birbirine paslayacaktır, en kötü ihtimal sosyal medyada duyulursa belki bir hareket sağlar ama onun dışında naçizane tavsiyem hem donanım hem de oyunlarını almayı bırakmak. Belirli bir süre sonra ne oluyoruz paniği şirket içinde başlar.

    Türkiye pek çok marka için çok ama çok büyük ve önemli bir pazar emin olabilirsiniz, bu kadar kolay kazıklayamayacaklarını, tüketicilerinin bilinçli olduğunu sadece siz gösterebilirsiniz.




  • Burada Xbox alır geçeriz tayfasının çoğu PS5 alacak oyunlara da sağlam paralar verecek. Sorunca da "yiğenim gad of wor iki dı last of as part iki vardı" diyecekler. Kimse kimseyi keklemesin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: winwin35

    öncelikle şunu söyleyeyim ben burda Sony'i savunmuyorum o konuda anlaşalım.

    Bu noktada bunu yapan Steam olsaydı, Xbox olsaydı yine aynı şeyi söylerdim. Çünkü benim fikrim budur.

    sonrasında ben hiç bir zaman Hindistan, Endonezya yada Afrika TR'den iyi diye bir muhabet yapmadım, haa ama konu bu olacaksa söyleyeyim Afrika hariç, Hindistan ve Endonezya 2 side bizimle aynı gelişmekte olan ülke ama evet senin dedediğin gibi ekonomileri bir tıkta olsa bizden iyi konumuz bu değil

    2 indirim döneminin bitmiş olmasına denk gelebilirsin. kendin söylüyorsun, Rusya'da var diye. Belki de daha önceki dönemde Mesela Mart Başında da Belki Rusya pazarında indirim yoktu, Ruslarda neden bize indirim yok diyordu. bilemezsin?

    şöyle sorayım, bir çok otomotiv üreticisi var ve bir çoğu ürettiği modelleri tüm pazarlara sokmuyor. mesela Citroen'in pek çok ekonomik sınıf aracı var marka TR pazarına satışını sunmuyor. Para güçse paran varsa hadi al. O zaman Citroen'demi Türk düşmanı? hem fiyat hem yakıt hemde motor hacmi olarak düşük vergi diliminde olan modelleri var? neden sokmuyor o zaman. bunu da öyle düşün.

    Şahsen PS de takip ettiğim 2 indirim vardır. Haziran ve Chirstmas indirimini beklerim. eğer bir oyunu çok beklediysem, heve ettiysem ve indirim beklemek istemiyorsam da alırım.

    mesela Fifa 20'yi ön siprişte aldım. Oyunu oynamya başladığımda daha oyun genel satışa çıkmadı. Chirstmas indiriminde 130 TL'ye kadar düştü yanlış hatırlamıyorsam kendimi enayi olarak mı hissetmeliydim? bu düzen böyledir. kapitalist düzen bu.

    f1 2019 çıktığında ben bunu şimdi almam dedim, Chirstmas indiriminde 120 TL'ye düştü aldım.

    PS varken FM serilerini hep 2. yarı kadro güncellemerinin düşmesini beklerdim. hem oyundaki buglar o zamana kadar düzeliyor, hemde transfer dönemi bittiği için en güncel kadrolarla oynamış olurdum.

    son olarak konunun dışında ama mantığı aynı olan bir başka konudaki meselede de buradaki fikrime ana konuda aynı mantığı belirtmişim. Ekonomide doğal seleksiyondur, bir şeye talep artarsa, fiyatıda artar bu nettir. serbest pazar ekonomisinde ve ticaret mantığında satıcı firmanın fiyat politikasını belirlerken etik değerlere göre mi yoksa ticaret gerçeklerine göre mi hareket etmesi ile ilgili sen sadece firmanın kararı doğrultusunda firmayı tercih etmekte yada etmemekle kalabilir, o firmanın davranışını beğenmiyorsan, senin istediğin gibi davranan firma varsa ona yönelebilirsin. (burada tek karşı çıkacağım kavram yada fırsatçılığa giren kavram stokçuluktur)https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/142375564

    konuya dönmüş olursak, gerek cihazın kendisi, gerek işletim ve grafik sistemlerinin kalitesi, gerek serverlar, gerek cihaz ve oyunların fiyatlarında Xbox daha iyi, çok iyi, hatta konsollar arasında en iyisi.

    ama erişebilirlik, oynanabilirlik, bilinirlik, ele yatkınlık, yaygınlık konusunda PS daha önde olduğu için ben PS'yi tercih ettim, maddi durumuma, ürünün bende yarattığı heyecan, oluşturduğu talep etme güdüsü doğrultusunda alıp geçiyorum.

    Pahalıymış, Türk'e düşmanmış, Rus'a yapmış bana vermemiş bakmıyorum. çünkü bu temel gıda maddesi, temel temizlik maddesi, yada 1.il yaşamsal bir tedarik ürünü değil, keyfi, hobi, ürünü

    ve zevkin pazarlığı da olmaz!

    saygılar;
    Tamamdır teşekkürler kendi görüşünüze saygı duyuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.