Şimdi Ara

PLAYSTATION 4 PRO | ANA KONU

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
34.823
Cevap
288
Favori
1.310.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PLAYSTATION 4 PRO | ANA KONU


    SSS

    PS4 Pro ne zaman satışa çıkacak ve satış fiyatı ne olacak?

    Çıkış Tarihi: 10 Kasım 2016 , Satış Fiyatı: 399$ - 1699TL

    PS4 Pro tam olarak nedir?

    PS4 Pro , PS4'ün daha güçlü donanıma sahip yeni modelidir.4K çözünürlüğü,HDR'ı daha stabil FPS değerlerini oyuncuya sunacak PS4 Pro yeni bir jenerasyon yani PS5 değildir.PS4 Pro , PS4 ailesinin bir üyesi olacak ve aynı yazılımı aynı oyunları kullanacaktır.

    Neden Sony PS4 Pro'yu çıkartma gereği duyuyor?

    2013 yılında çıkan PS4'ün donanımı günümüzün en son teknolojisi olan 4K çözünürlük ve Virtual Reality yani Sanal Gerçekliği desteklemek için yeterli değil.Bir önceki jenerasyon konsollar yani 2005 yılında çıkan Xbox 360 ve 2006 yılında çıkan PS3 bugünün konsollarından çok farklı tasarlanmışlardır.O yıllarda konsollar tamamen kendilerine özel donanımla satışa çıkar ilk yıllarında firmasına genelde donanım olarak zarar ettirir uzun vadede de kâra geçerlerdi.Yine o yıllarda bir konsol çıktıktan sonra uzun süre teknoloji standardı değişmediği için konsollarda 6-7 sene mevcut güçleri ile dayanabiliyorlardı.Örneğin Xbox 360 ve PS3 çıktığında henüz Full HD çözünürlük bile standart değildi ve yaygınlaşması uzun zaman almıştı.

    2013 yılında ise bu jenerasyon konsollar tanıtılırken aslında PS4 Pro ve Xbox Scorpio'nun ipuçları o zamandan verilmişti.Sony PS4'ü tanıtırken "artık kâr ettirecek donanım yapısına geçiş yapıyoruz" diyordu yani konsollara özel donanım tasarlayıp uzun yıllar süren ar-ge çalışmaları yapmak yerine konsol donanımlarını daha fazla PC'lere benzeyeceğinin sinyali verilmişti.Bunun başlıca 2 tane çok önemli ve temel sebebi var.

    Birincisi teknoloji artık 2005 ile 2013 yılları arasındaki gibi değişmiyor donanım ve yazılım güçleri o kadar hızlı artıyor ki bir konsolun tam 8 sene boyunca aynı donanım ve yazılımla bu hıza ayak uydurması mümkün değil.Örnek vermek gerekirse PS3 ve Xbox 360'ın son yıllarında kapalı kapılar ardında oyun yapımcıları artık isyan edecek noktaya gelmiş ve konsol üreticilerine ciddi baskı oluşturmuşlardı çünkü ellerindeki gelişmiş grafik teknolojileri o konsollar tarafından ciddi şekilde limitleniyordu.

    İkinci sebep ise klasik konsol mantığının yani 7 senede bir tamamen herşeyi değiştirmenin artık çok ciddi sıkıntılar doğuruyor oluşuydu.PS4 ve Xbox One ilk çıktığında konsolların işletim sistemleri o kadar çiğ kalmıştı ki düzelmeleri 1 yıldan fazla sürdü örneğin PS4'ün download listesinde pause butonu bulunmuyordu.Her jenerasyonda bir öncekini çöpe atmak yerine PS4 ve Xbox One donanımı x86 mimarisine geçiş yapmış ve gelecekte çıkacak olan "devam konsollarının" bir öncekilerle tam uyumlu olması sağlanmıştı.Eğer birgün PS5 çıkarsa onun bile PS4'e tam uyumlu olma şansı var.

    PS4 Pro çıktığında normal PS4 satışı devam edecek mi?

    Evet.Normal PS4 daha ucuza yeni Slim kasası ile satışta olacak.

    PS4 Pro'ya özel oyunlar olacak mı?

    Hayır.Hiçbir oyun sadece PS4 Pro'ya özel olarak çıkmayacak.

    PS4 Pro çıktığında elimizdeki PS4'lere ne olacak?

    PS4 Pro kendi başına ayrı bir platform olmadığı için tüm oyunlar PS4'e göre geliştirilip PS4 Pro için ek özellikler sunacak.Pro kullanıcıları normal PS4 kullanıcılarından daha yüksek grafik ayarlarında oyun oynayabilecek fakat içerik değişmeyecek.Yani iki konsolda aynı ailenin üyesi olacak ve bu değişmeyecek.

    Daha yüksek FPS haksızlık yaratmayacak mı?

    Bir oyun PS4 Pro'da daha yüksek grafik kalitesi sunsa da o oyunun multiplayerında farklı FPS değerleri vereyemeyecek.Örneğin bir oyunun multiplayerı normal PS4'de 30FPS ise Pro'da 60FPS olamayacak,Pro yalnızca daha yüksek grafik kalitesini aynı FPS'de verecek.Singleplayer oyunlarda ise FPS farkı olabilecek.

    Elimizdeki kutulu veya dijital arşivdeki oyunlar Pro'da çalışacak mı?

    Evet.Tüm PS4 oyunları PS4 Pro'da direk olarak çalışacak fakat Pro'dan önce çıkmış oyunlar Pro'nun ekstra gücünü kullanmak isterse yapımcılarının yama yayınlamaları gerekecek.10 Kasım'da PS4 Pro'nun çıkışından sonra gelecek oyunlar ise direk olarak Pro modunu destekleyecek ve ekstra grafik özellikleri sunacak.

    Tüm PS4 oyunları Pro'nun gücünü kullanmak için güncelleme alacak mı?

    Büyük oyunların hemen hemen hepsi güncelleme alacak ancak tüm oyunlar güncellenmeyecek.Güncellenmeyen oyunlar PS4 versiyonu ne ise o şekilde çalışacak.

    PS4 Pro için önceki oyunların yayınlayacağı güncellemeler için bir ücret ödenecek mi?

    Bugün gelen bir habere göre eski oyunlar Pro güncellemesi için ücret talep edebilir fakat bu haber kesin değil.

    PS4 Pro'nun gücünü anlamam için 4K HDR TV'ye sahip olmam gerekiyor mu?

    Hayır.PS4 Pro oyunları 4K'da çalıştırma seçeneği sunduğu gibi 4K TV'si olmayanlar içinde Full HD TV'de daha yüksek grafik ayarları sunacak yani TV'nizin çözünürlüğü ne olursa olsun PS4 Pro sizin için daha gelişmiş bir oyun deneyimi sunabilecek.

    4K çözünürlük dışında PS4 Pro'nun ne gibi artıları olacak?

    Bir yapımcı PS4 Pro'nun gücünü 4K çözünürlük için kullanmak yerine 1080P'de en üst grafik detaylarına yoğunlaşmak isterse bunu yapabilecek.Bu oyunlar daha yüksek kaplama çözünürlüğü,daha yüksek çevre ve karakter detayı,daha yüksek FPS,daha iyi AA gibi özellikler sunabilecek.

    Elimde PS4 var ve PS4 Pro almayı düşünüyorum konsollar arası veri transferi yapabilecekmiyim?

    Eğer PS4 Pro'yu elinizdeki PS4'ü satmadan alacaksanız iki konsolu yan yana koyup standart internet kablosu ile bağlayıp iki konsolada aynı kullanıcı adını girip dosya transferi yapabileceksiniz.Bu işlem için iki konsolunda 4.00 sürüm veya daha yukarısına güncellenmiş olması gerekiyor.

    4K Checkerboard Rendering nedir?

    quote:

    GranTurismo

    Şu checkerboard olayı yanlış anlaşılıyor. Checkerboard Rendering nedir? derseniz biraz açıklık getirmeye çalışayım. Bu bir algoritma ve basitçe açıklamak gerekirse o anda gösterilen kareyi, bir önceki yani son gösterilen kareyi de kulanarak bir çeşit tahmin etme yöntemi ile tamamlıyor. Örneğin 2160p'lik(Yani 4K) bir görüntü elde etmek istiyorsunuz ve elinizde native olarak 1800p'de çalışan bir oyununuz var. Yani istenilen görüntünün yaklaşık %70'ine zaten sahipsiniz. Geriye kalan o %30'luk kısmı da az önce bahsettiğim tahmin etme yöntemi ile tamamlıyor. Ancak burada şöyle bir şey var:

    Görüntünüz ne kadar dinamikse istenilen görüntüden yani 4K'dan uzaklaşır, Görüntünüz ne kadar statikse, o kadar 4K'ya yaklaşırsınız. Yani açın bir oyunu mesela geçin bir manzaranın karşısına karakteri hareket ettirmeden izleyin 4K'ya çok yakın bir görüntü elde edersiniz. Ama ne zaman oyun dinamikleşirse, özellikle patlamalı, aksiyonlu vs. yani sürekli değişen hareketli sahnelere gelirse o kadar 4K'dan uzaklaşırsınız. Ama sihir de burada zaten o tür sahnelerde gözünüz doğal olarak o değişimleri algılamayacak ve 1800p'yi 4K gibi oynayacaksınız. Olayın aslı budur, bir tür Akıllı Upscaling ya da Upscaling 2.0 gibi bir şey :)

    Basitçe açıklamaya çalıştım umarım anlatabilmişimdir :) Bilgisayar Mühendisliği okuyan arkadaşlar varsa Numerik Analiz dersindeki İnterpolasyon konusunda anlatılan teorik iş burada pratiğe dökülüyor, belki başka mühendislik bölümlerinde de vardır bilemiyorum :)


    Cevaplanmadığını düşündüğünüz bir sorunuz varsa bana PM ile dönüş yapın cevabı bu mesaja ekleyeceğim.



    PLAYSTATION 4 PRO | ANA KONU

    PLAYSTATION 4 PRO | ANA KONU

    PLAYSTATION 4 PRO | ANA KONU

    PLAYSTATION 4 PRO | ANA KONU

    PLAYSTATION 4 PRO | ANA KONU

    PLAYSTATION 4 PRO | ANA KONU


    PLAYSTATION 4 PRO | ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tinúviel -- 14 Mayıs 2017; 14:53:15 >



  • Eskiden konsolu alır oyunu takardın olur biterdi, sonra işin içine internet girdi xbox aylık ücrete bağladı online oyun oynamak isteyenleri adamlar bunu haklı buldu parayı bastılar, PS3 de bedava olacak denildi ki zaten oyunu aldıysan sana bu hizmeti sunmaları gereklilik olmalı.

    Sonra geldik DLC saçmalıklarına, millet yine oo süper yeni içerikler haritalar bilmemneler aldılar aldılar , sonra online password çıktı bir süre bu vurgunu da yaptı firmalar sonra kaldırdılar.

    Günümüzde tam olarak çıkması gereken oyunun nerdeyse yarısını kilitleyip bu herşeyi haklı görüp para veren aptal kitle sayesinde dlc olarak satıyorlar.

    Oyun duyurulmadan DLC ler duyuruluyor , Unutmadan Sony de baktı bu kadar çok aptal insan var bende Plus ı zorunlu kılayım nasılsa aptal bunlar PS4 ile gözlerini boyar itelerim dedi haklı çıktı herkes kuzu kuzu plus alıyor ne için ? satın aldığın oyunu online oynamak için (süper sebep)

    DLC lerle çıkışını yapan oyunlar alel acele çıktıkları için binlerce bugla ve stabilizasyon sorunlarıyla çıkmaya başladılar bir oyuna 11 15 gb patch gelir oldu hala aptal kitle ses etmedi dövüş oyunu çıkardılar hikaye modu içinde yok :) adamları da oyun parası ile satıyorlar haa oyun parası ile kim uğraşır dediler yine Season pass i itelediler.

    Artık her oyunun birde deluxe editionn ı çıkıyor aptallar çok mutlu çünkü normalde normal ücret ödeyerek edineceği içeriğe daha fazla para vererek kendilerini mutlu hissedeceklerdi buda oldu.

    Şimdi ise sıra konsollara geldi PS4 ün yeni bir konsol olmadığını çıktığı günden beri net şekilde ifade ettim , nasıl olsa adımız ismimiz var yine alır bunlar dediler satış rekorları kırdı.

    Paraya doymayan aç firmalar toplandı dediler biz artık 3 yılda bir bi konsol yapıp bu aptal kitleye iteleyelim belki tutar? Birde aptal bir başlık furyası çıkarırız nasıl olsa her çıkanı almak için kuyruğa giren aptallar sürüsü var dediler.

    ve bu konsol da bu aptal insanlardaki doyumsuzluk hissini kısa süreliğine tamamlamak için çıkmış olacak . Beyni aklı fikri düşüncelerini ifade şekli yerine aldığı arabanın pc nin telefonun konsolun ıvırın zıvırın reklamı ile toplumda bir statüye kavuştuğuna inanan ve çığ gibi büyüyen bu embesil sürüsü de şimdiden sabırsızlanıyor ilk alan ben olayım videosunu bilmemnesini çeker popüler olurum belki edasıyla ;)

    Sonuçta firmalar para için varlar bu kadar bilinçsiz bir neslide yakalamışken asla bırakacaklarını sanmam PS4 ü belki gelecek hali ile çıkaracakken gerek duymadılar çünkü her yıl zarar etmekten risk almak istemedi sony .

    Bakalım daha ne gibi saçmalıkları görüp izleyeceyiz merakla bekliyorum.
    Atari aldık commodore 64 e imrendik , comodore aldık amigaya imrendik , amiga aldık pc coştu ona imrendik,para topladık pc aldık 2 ay sonra 3d kart furyası başladı, kartı aldık kısa süre sonra gelişmişi çıktı.Konsollarla kapitalismin pençesinden 6-7 yıl kurtulduk diyorduk buraya da bulaştılar.

    Benim gözler ultra pc grafikleriyle ps4 grafikleri arasında dramatik farklar göremediği için bana yazmaz Ps neo falan.Zamanında pc de crysis i 15-20 fps ortalamayla bitirmiş nesiliz biz.

    400 $ a çıkacak makineyle de abartı fark beklemeyin bence.En fazla 1080 p 60 fps standart olur , bir iki ekstra efekt eklerler o kadar.Amaç vr burada bence de.
    Konu işsiz kaynıyor resmen. 10 unda alsak 11 inde kargoya verirler mi 12si bana ulaşır mı falan diye stres yapanlar var. Ulan tek derdiniz bu olsun millet açlıkla hastalıkla uğraşıyor siz gelmişsiniz hobi aletinin 1-2 gün gec gelmesi durumunda ne yapacağınız hakkında tartısıyorsunuz. Oyun aleti bu sidik yarıstırma aleti de değil. İsteyen pro alır isteyen PC toplar size ne? Parasını siz mi veriyorsunuz? Birbirlerine laf sokanlar mı dersin eski versiyonu aldı diye dalga geçenler mi dersin... Toplum düzgün değil ki konsol 10tflops olsa ne yazar.
    Bir başka konuda da dediğim gibi eğer bu model çıkarsa Sony PS4 sahiplerine ya ücret iadesi yapmalı veya ücretsiz değişim sunmalıdır. Çıkış yapalı henüz 3 sene olmasına rağmen herkes mevcut nesilde aynı kalitede oyun oynayamayacaksa konsol almanın ne anlamı var? "Beni ilgilendirmez ya 4K tv'm mi var." dememeliyiz bu durumda Sonynin yaptığı (eğer haber doğruysa) resmen kandırmacadır. Müşterilerine eksik bitmemiş bir ürün sunmuştur.
    PS4 olup NEO haberine sevinenleri anlamak mümkün değil bana kalırsa. Zaten çıkan haberlere göre PS5'in olup olmayacağı kesin değilmiş böyle bir mantıkla 2-3 yılda bir yeni konsol çıkartma mantığına gidebilirler. Böyle olunca konsol oyuncuların 'biz para veriyoruz alıyoruz 6-7 sene kafamız rahat' mantığı güme gidecek. PS4'de failin daniskası sayılacak en kısa ömürlü konsollardan biri olacak sanırım. Şimdi PS4'e bir şey olmayacak devam edecek sözlerine inanmayın. Firmalar NEO'yu baz alarak yapacaktır Sony de buna zorlayacaktır böyle olunca normal PS4 sürümünde ya performans sorunları olacak ya da downgrade yemiş versiyon olacaktır. Konsol oyuncuları da artık PC ekran kartı performansları gibi performans karşılaştırma videoları izleyecekler artık. Ben sırf ex. oyunlar için PS4 kullanan biriyim ama tüm oyunlarını konsolda oynayan biri gitsin PC alsın o zaman zaten 2-3 yılda bir değiştirecekse. Ex. oyunlar için alanlar, oyunlarını full konsolda oynayan herkes gidip belki 1 belki 2 sene sonra Neo'yu alacaktır, almak isteyecektir PS4 eskisi gibi olmayacak downgrade sürümlerin çıktığı bir platform olacaktır çünkü bunu gören Sony ne yapacak bunu bir iş modeli haline getirecek Xbox da geri kalmamak için bu yola gidecek.
    Şurada atılan olumsuz yorumların % 90'ı bölgesel ve maddi yetersizlikten kaynaklı. Sony bu cihazı çıkarıp Ps4 ler ile 300tl karşılığında takas edeceğini söylese, kimse burada itiraz etmez.

    İtiraz nedenimiz para. Paranın arkasına saklanıp gereksiz argümanlar üretmeye gerek yok. Milli geliri daha iyi bir ülkede yaşayanlar için 400 doları, Ps4 pro için vermek sorun değil. Sony bu ürünü daha gelişmiş pazarlar için çıkarıyor. Biz de ağlıyoruz.

    Ağlamanız bir şeyi değiştirmeyecek ama.
  • 4K ya falan gerek yok, ihtimal de vermiyorum.

    1080p\60fps ve AA. Oyunlar standart olarak bu sekilde gelsin kafi..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • PSVR için daha güçlü bir donanım gerektiğini Sony'de kabul etmiş ve daha güçlü bir PS4'ün bu yılın sonuna doğru çıkacağına dair yeni bir söylenti var hatta PSVR'ın çıkışı için ekim ayını o yüzden seçti deniyor.
  • Grafik yönünden kaybetmiş olacağız gibi görünüyor. Eski konsol sahipleri daha düşük grafikle oynarken yeni alanlar daha güzel grafikle oynayacak sanki..
  • birde şöyle birşey aklıma geldi,acaba playstation un en baba oyunlarından biri olan god of war u,herkes gow 4 beklerken her yerde gow4 söylentileri gezinirken,neden remastered olarak yaptılar, sebebi bence,katılırsınız katılmazsınız ps4 bu oyunu kaldıramayacak kadar zayıf.
  • PLAYSTATION 4 PRO | ANA KONU
  • Bir an önce çıksınlar çıkacaklarsa artık. Üzülerek söylüyorum ki konsollar oyunları ciddi bir biçimde sınırlamaya başladı artık.
  • Eğer doğru ise ps4ü satarım üstüne para koyarım pc toplarım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kkratoss

    Bir an önce çıksınlar çıkacaklarsa artık. Üzülerek söylüyorum ki konsollar oyunları ciddi bir biçimde sınırlamaya başladı artık.

    "Grafiğe önem vermek" ne demek yahu? O kadar itici bir cümle ki...

    Grafik fetişistlerine de sinir oluyorum. Bir de sırf grafiğe göre oyun alan reziller var.

    "Oyunun grafikleri nasıl, iyi mi?" şu cümleyi kuranların ağzına vurasım geliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 19 Mart 2016; 1:17:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: venomstr

    quote:

    Orijinalden alıntı: kkratoss

    Bir an önce çıksınlar çıkacaklarsa artık. Üzülerek söylüyorum ki konsollar oyunları ciddi bir biçimde sınırlamaya başladı artık.

    "Grafiğe önem vermek" ne demek yahu? O kadar itici bir cümle ki...

    Grafik fetişistlerine de sinir oluyorum. Bir de sırf grafiğe göre oyun alan reziller var.

    "Oyunun grafikleri nasıl, iyi mi?" şu cümleyi kuranların ağzına vurasım geliyor

    Hocam yanlış alıntı yaptın galiba. Grafiğe önem vermekle ilgili bir cümle kurmadım ben.
  • Cok tatsiz soylentiler İnsanin keyfini kaciracak cinsten Ki ben konsol yeni aldigim icin bu tur dedikodularin cikmasi benim keyfimi kaciriyor Simdiden satsam diye dusunmuyor degilim :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rithone

    Cok tatsiz soylentiler İnsanin keyfini kaciracak cinsten Ki ben konsol yeni aldigim icin bu tur dedikodularin cikmasi benim keyfimi kaciriyor Simdiden satsam diye dusunmuyor degilim :/

    40 milyon satmış bir konsolun yenisini çıkarmazlar.

    PlayStation VR gibi saçma bir teknoloji yüzünden her şeyi silip atamazlar. Bunların hepsi düşünülmüştür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: venomstr

    quote:

    Orijinalden alıntı: rithone

    Cok tatsiz soylentiler İnsanin keyfini kaciracak cinsten Ki ben konsol yeni aldigim icin bu tur dedikodularin cikmasi benim keyfimi kaciriyor Simdiden satsam diye dusunmuyor degilim :/

    40 milyon satmış bir konsolun yenisini çıkarmazlar.

    PlayStation VR gibi saçma bir teknoloji yüzünden her şeyi silip atamazlar. Bunların hepsi düşünülmüştür.

    Saçma teknoloji dediğiniz vr teknolojisi,bir devrim ve geleceğin teknolojisi olarak görülüyor.Cihazı deneyen herkes bunu söylüyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ateş olmayan yerden duman çıkmaz zamanında bu forumda cihaz yetersiz kalıyor deyince duymadığımız laf kalmadı özellikle belli başlı fanboylardan,E3 ü sabırsızlıkla bekliyorum ekran görüntülerim ile birlikte



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReflexAction -- 19 Mart 2016; 12:55:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: braVe112


    quote:

    Orijinalden alıntı: venomstr

    quote:

    Orijinalden alıntı: rithone

    Cok tatsiz soylentiler İnsanin keyfini kaciracak cinsten Ki ben konsol yeni aldigim icin bu tur dedikodularin cikmasi benim keyfimi kaciriyor Simdiden satsam diye dusunmuyor degilim :/

    40 milyon satmış bir konsolun yenisini çıkarmazlar.

    PlayStation VR gibi saçma bir teknoloji yüzünden her şeyi silip atamazlar. Bunların hepsi düşünülmüştür.

    Saçma teknoloji dediğiniz vr teknolojisi,bir devrim ve geleceğin teknolojisi olarak görülüyor.Cihazı deneyen herkes bunu söylüyor.

    aynen hocam
  • uncharted 4 çıksın oynar bitirir satar pc toplarım
  • TheBearGrylls kullanıcısına yanıt
    Aynen bunu yapacağım ben de, zaten korsan da yok.Bıktım bu esaretten...
  • artik bu cagda omru 7-8 sene olan teknolojik hic bir alet kalmadi.

    sonucta ortada bir cep telefonu gercegi var. kaldiki bugun son model ust duzey bir telefon ps4un 2 kati ve bunu her sene olmasada 2 senede bir degistiren insan sayisi bir ton.

    playstation ve xbox one her ne kadar onemli olsada onlardan daha onemlisi yapimcilar. onlarin istegine kayitsiz kalamazlar. en buyuk sorun ps4 ve xone yeterince guclu gelmedi.

    daha dogrusu o gunun sartlarinda guclu olsalarda oyle 7-8 sene gidecek kadar guclu gelmediler.

    bence artik sony ve microsoftun onunde 2 yol var...ya 7-8 sene gidecek cihaz cikarticaklar fakat fiyati en az 2 kati olacak

    yada her 3 senede bir cihaz cikarticak sekilde daha alinabilir bir fiyat politikasi izleyecekler.
  • Nesil değiştirmeme muhabbeti iyi olacak da diğerlerini bilmem. Çok sık yeni konsol çıkarsa bu iş tatsızlaşır.
    Şimdi Microsoft Xbox One'a 360 oyunlarını getiriyor, zamanla tüm oyunlar eklenir belki geriye uyumluluk sistemine. İlk Xbox oyunlarının da geleceği yönünde bir açıklama vardı. Artık nesil değiştirilmeyecekse tıpkı pcdeki gibi çıkmış ve çıkabilecek tüm oyunları oynayabileceğimiz bir platformumuz olacak. Aynı alette hem Red Dead Revolver'ı oyna, hem Redemption'ı hem yeni çıkacağı hem de 7-8 yıl sonra yenisini. Tıpkı pc gibi.
    Ayrıca aksesuar değiştirmeme de önemli bir olay. 360'ta 2 tane gamepadim vardı One geldi fiyatlar 200 lira civarında, çok da önemli olmadığı için 2. gamepadi bile almadım daha. 1 kere al hep kullan işte ne güzel.
  • Nasıl araba satın alırken en iyisini alamıyorsak, veya çoğu diğer elektronik ürün gibi bütçemize göre bir model seçiyorsak oyun konsollarıda böyle olabilir. Yani 800 dolarlık PS4 Plus çıksa isteyen 4K gaming için onu alır isteyen düz modeli. Ama burada normal PS4 sahiplerinin isyan etmemesi için kırmızı çizgi olmalı. O da PS4 Plus'a çıkan tüm oyunlar PS4'e de çıkmalı. Yani tüm oyunlar ortak olmalı. Sadece daha iyi grafik/çözünürlük ve framerate farkı olabilir.

    Konsol mantığına aykırı filan diyoruz ama sonuçta artık teknoloji bambaşka bir yere doğru gitti.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.