Şimdi Ara

pizza da lüks tüketime girmiş (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
1
Favori
18.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
323 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yabancı marka franchiseların çoğu artık lüks

burger kinge git, yurtdışında milletin yüzüne bakmadığı tavuk burgerlar burda 25 liradan başlıyor

yanına sulu kola ve patates var yersen

steak house yerdik 2012 de dolu dolgun, 15 lira falandı

2010 da king chicken menü 6 liraydı olm ya

25 krsluk soslar şu an 2 lira :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bimden lahmacun al 5 tanesi 10 lira isit ye
  • Birazda ünlü zincir mağaza pizza restoranlarının terbiyesizliği. Büyükbaş olduklarından giderleri fazla ve pizzaya yansıtıyorlar. Eğer İstanbul Kadıköy bölgesindeyseniz, zincir mağazalar yerine çok daha güzel ve büyük pizza yapan lokal pizzacılar var. El yapımı pizzaların malzemeleri bol ve fiyatları daha iyi.

Diğer bölgeler hakkında bilgim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamefry -- 30 Ocak 2021; 9:4:32 >
  • Bundan 20 yıl önce pizza mı yiyordunuz? Halinize şükredin. Salçalı ekmek neyinize yetmiyor?

Almanya'da memleketimizin taze fırınlarını özledik. Siz tutturmuş pizza pizza diyorunuz.

• Uzun zamandır hamburger yemiyorduk dün burgere gittik. köfteburger (double falan değil ha 3 ısırımlık) menüye 20 tl para gömdük ama hamburger nasıl ufalmış cheetos gibi olacak yakında. Patates de 10 tane falan vardı kola zaten su bardağına düşmüş yarısına da su basılmış.
    Dışarda yeme devri bitti a101den malzeme alıp evde yapacağız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FEE63FF01

Bimden lahmacun al 5 tanesi 10 lira isit ye

Bimdeki lahmacuna lahmacun demek için daha önce yememiş olman gerekir hani tadını bilmiyosan lahmacunun , bimdekinede lahmacun diyebilirsin kedi köpeğe verdim bakmadılar bile.

• Z kuşağı bilmez 2010 lara kadar pizza öğrenci yemeğiydi. Fakir durumu olmayanlar söylerdi uygun fiyatlı ve doyurucu olduğu için. O zamanlar pizzada gerçek dana eti kullanılırdı.

Sadece bu da değil en önemli maddeyi unutmuştun. Türkiyedeki pizza zincirlerinin neredeyse hiçbirinde dana salam sucuk sosis urunleri kullanılmıyor. Kullanılan salam sucuk sosis gibi et ürünlerinin tamamı tavuk eti. Bunlar tavuğun en değersiz yerlerinin sıkıştırılıp baharatlanıp işlem görmesiyle yapılıyor. Baharatı öyle bir basıyorlar ki millet farkı anlamıyor bile. Buna rağmen pizzalar bu kadar pahalı. En son bikaç hafta önce elime büyük boy pizzayı 4 tl ye alabileceğim bir kupon geçti onla aldım berbattı pizza ucuz diye aldım sadece. Bu pizzalara bu paraları verenlerin aklından şüphe ederim ama gel gör ki adamlar paket servisleri yetiştirmekte zorlanıyor o derece yoğunluk var. İnsanımız gerçekten ilginç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 30 Ocak 2021; 9:58:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ldr1907

Pizzanın lüks tüketim olduğunu bilmiyorsan diyecek bir şey yok. Biz İtalyan değiliz, Türk milletiyiz. Türk milletinin de ne yediğini herkes biliyor.

Edit: İçimizdeki İtalyanlar günyüzüne çıkmaya başlamış. Ne kadar çabalarsanız çabalayın, bu milleti sevdasından vazgeçiremeyeceksiniz.

arkadaş hiç zoruna gitmiyor mu bu kadar kişiden hakaret küfür yemek... insanda bi haysiyet olur.

• Normal bi pizza 45 liradan başlio

Buyuk boy 50-60 lira.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FEE63FF01

Bimden lahmacun al 5 tanesi 10 lira isit ye

pizza da lüks tüketime girmiş 

• ldr1907 kullanıcısına yanıt

Bu milletin sevdası düduklenmek mi valla 2021 de ne günlere kaldık ,cidden çok korkunç insanlar türedi ya

• O paraya pide toplanır
  • ldr1907 kullanıcısına yanıt

Tamam pizza lüks.

1 tas çorba ne kadar?

yada milli yiyeceğimiz dediğimiz kurufasülye nohut porsiyon ne kadar?

Pirinç?

• quote:

Orijinalden alıntı: sssemih24

Dominos fiyatlarına bakayım dedim orta boy pizza 50tl.

50 liraya bir pizza alacağıma ekmeğime salça sürerim birazda salam kaşar atarım hem lezzetli hemde ucuza gelir.

Haklısınız ama evde yemeyi tercih eden bir insan olarak dahi ekonomik daralmanın "ayda birkaç kez dahi olsa" dışarıda özgürce yemek yeme veya dışarıdan sipariş edebilme özgürlüğümüzü kısıtlamaması gerektiğini düşünüyorum, bu şekilde diğer konularda da direnç kaybına uğruyor ve içten çöküp "kuruyoruz"...

Evde yapmak çok güzel ama çoğumuzun mayalanmayla uğraşması, malzeme ayarlaması ve onların kalitesini, ayarını tutturması zor bugünlerde, bazen çok güzel oluyor sanki AVM pizzası gibi tat veriyor ve nasıl bittiğine inanamıyorsunuz bazen de yavan oluyor, bu yüzden "evde yap ye" demek ister istemez gericilik gibi duruyor...

Şunu tavsiye edebilirim; yaşadığım yerde insanlar farklı malzemelerden karışım hazırlar ve fırına gönderirler, fırın da istenilen şekilde hazırlayıp eve gönderir ama yazmadan geçemeyeceğim bu alternatif bile pahalı ve sıkıntılı gelmeye başladı nedense

• Birde yorum yapmadan geçemeyeceğim bir konu var. Yurt dışında amerikada vs.. açın youtube videoları gerçekten bol malzeme var adam dilimi kesiyor bir kaşar uzuyor bir malzeme bolluğu. Burda at hırsızı pizzacılar "Malum mavi ve turuncu renk firmalar!!!" malzemeyi ince tabaka üstüne sürüyor sanırsın ETLİ EKMEK/PİDE!

Bu Pizza ise bizim kazık fiyata yediğimiz ne? pizza da lüks tüketime girmiş 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Playstation5 -- 30 Ocak 2021; 12:58:20 >

• Pizza yemeyin, ejder şeyi yiyin.
    Ekonomik ve masrafsız, israfı önlemek için bütün devlet büyüklerimiz öyle yapıyor. Siz de öyle yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4EFD9F126 -- 30 Ocak 2021; 12:58:27 >
  • Playstation5 P kullanıcısına yanıt

sırf malıyetten kacmak ıcın pızzaları ince yapıyorlar eskıden normal dı :(

• Ben 2015'te Roma'da 6 euroya çok lezzetli margarita yemiştim. 2019'da tekrar gittiğimde, yine 6 euro idi.
    Enflasyon olmayınca, böyle oluyor. Bıraktığın gibi memleket.
    Biz dünden bu güne sabit tutamıyoruz fiyatları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9600_G_T

sırf malıyetten kacmak ıcın pızzaları ince yapıyorlar eskıden normal dı :(

Aynen öyle hadi ince hamur yaptın malzemeyi kim incelt dedi sana!? Rezalet ötesi. Ben şahsen almıyorum artık.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.