Şimdi Ara

pizza da lüks tüketime girmiş (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
1
Favori
18.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
323 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Her ne kadar ironi konusu olduğunu bilsem de, azc ik uğraşıp evde kendiniz yapın
    Afiyet ile..
  • souledge S kullanıcısına yanıt

ben hep evde yapıyorum tavada..

• Pizza avrupalı fakirin yemeğidir. Kimse asyalı fakirin demedi ki. XP

Yahu aslen italyan berduşlarının çıkardığı salçalı ekmektir bu. Sonradan içine zeytini, mantarı, sucuğu, salamı fln katılmış tabii ki dolayısıyla olmuş zengin yemeği.

• KILIÇDAR SSKYI BATIRDI KANKA

• PİZZA YOKSA ÇAY İÇSİNLER ÇAY İÇİN.

• Pizzalar zaten 20 liradan başlıyor en vasatı en dandiği en küçüğü. 40 tl ye kadar çıkıyor en baba kırmızı etli pizza istiyorsan oda frenchase değil normal bir pizzacı bulabilirsen iyi usta iyi yapan kaliteli malzemeler ile 40tl ye yiyorsun belkide içecek dahil veya değil. Kısacası çok pahalı hamburger bile 25tl den aşşa yiyemiyorsun. Hamburger alt tarafı diyonuz ama cidden 23 25 tl den aşşa hamburger yiyemezsiniz insan gibi. Çocuk menüleri bile 20 liradan başlıyor burger kingte...

• eskiden hatırlıyorum büyük pizza büyüktü ya şimdi büyüğü de küçüğü de aynı

• bunlar iyi günlerimiz..

• quote:

Orijinalden alıntı: yakup13

7 TL'ye sınırsız pizza yiyoduk 2010'da

şimdi kaldımı böyle sınırsız menüler

Aynem öyle 2012de lisedeyken pizza hutta giderdik 9.99 dı tıka basa yerdık😂 kolada 2 liramı neydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fakir kafasi diyip dominosu örnek vermek komik. Reyis sende fakirsin dominos nedir lol
  • Bizi bunlar dolandırıyor.

Amerikada pizzaların Boyutu yazıyor

Türkiye de boyut kavramı yok ! Her firmanın boyutu farklı

Dominos mesela Büyük boy yazıyor ama 1 kişiyi bile doyurmuyor.

Tüm hileci Pizzacıların önüne geçmek halkın dolandırılmasını önlemek için Ticaret bakanlığı Pizzaların satışı için İNÇ veya CM belirtme kuralı getirmeli

Örnek Bir menü, amerika veya avrupada bu şekilde

pizza da lüks tüketime girmiş
  • Pizzayı geçin, temel gıda maddelerinde bile durum bu:

pizza da lüks tüketime girmiş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • teramycin T kullanıcısına yanıt
    Domino'sun ucuz pizzası da var vallahi haklısın, gurme lezzetler dışında sipariş vermediğim için aklıma gelmedi :) bi orta boyu 68 TL gayet zengin işi. Ara sıra Ataşehir'de tek takılan entellerden sipariş veriyorum ama hiç de damak tadıma uymuyor :) o kadarda araştırıyor hatta yurt dışına gidip direk Türkiye'de uygulamaya çalışıyorlar ama bana hitap etmiyor. Dominos hakikaten çok iyi ama pahalı olduğu için çoğu kişi alamıyor yada ağzıma sürmeyeceğim ucuz pizzaları almak zorunda kalıyorlar.

Bu arada sen Domino'sun sürekli ucuz pizzalarından alıyorsan bide eski adı Turkish olan var onu dene partırmalı. Şimdiden para biriktir LoL.
  • Soğan ekmek neyinize yetmiyor. Böyle gavur yiyeceklerini bırakın arkadaş lüks bunlar lükssss.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi September Storm -- 30 Ocak 2021; 2:34:27 >
  • Dünyada fakir mutfağı denilen bir kavram vardır.. şefler ustalar bilir o yemeklerin çıkış noktası hep yokluk fakirlikten olmuştur..
    Bugün franchasing ürünlerin çoğu bu kültürden gelmedir..

Pizza misal fakir mutfağıdır çıkışı italya 1800 lü.yıllarda.yoksulluk perşanlık içinde halk hamuru açıyor domuz yağı sürülüp kızartılıp yeniyor sabah öğle akşam bazen balık falan koyuyorlar üstüne bazen domates peynir olursa.. İtalya kraliçesi bu sokak lezzetini duyuyor kendisine yapılması mı istiyor tabii halk kendi yediği o yağda kızartılmış ekmek gibi hamuru kraliçeye götüremez kraliçeye özel mozerella peyniri özel sos fesleğen domates falan süsleyip takdim ediyorlar kraliçe baylıyor ordanda tüm dünyaya yayılıyor bugün pek çok pizza yapan yerlerin menüsünde margarita pizza vardır o pizzadır..

Hala da İtalya'da ucuz sokak kültürü olarak satılır... Bizde pizza hep pahalıydı o zamanlar alım gücümüz yüksekti belki çok anlamıyorduk ama Türkiye de pizza hiç bir zaman ucuz olmadı..
    Uzun zamandır.almıyorum ama en son aldığımda 2 sene olmuştur büyük boy karışık pizza 43 TL idi.yanlış.hatırşamıyorsam o zamanlar o fiyata rahat 12-13 lahmacun alabiliyordun.. yani pizza hep pahalıydı .. Demek alım gücün düşmüş ki artık sana pahalı geliyor...

• Ülkenin çivisi çıkmış.Enflasyon öyle bir haldeki ülkedeki bütün restoranlar kaliteyi dibe indirmiş.Böyle bir ülke olmaz

• pizza luks tuketim degil, 100 lira tuvalet kagidi oldugu icin, pizza fiyati bu noktalarda...

• pizza da lüks tüketime girmiş pizza da lüks tüketime girmiş
    Tamam birikirim yeeenim

• Bazıları var utanmadan birde 90 TL üzeri yok litrelik yok soğan halkası hediye filan diye kampanya yapıyor yaa gülesim geliyor
  • Ben konu dışında pizzayla alakalı bir konu açmıştım maliyet içermeyen. Bana zengin muamelesi yaptılar şaşırdım.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.