Şimdi Ara

Phobya Touch 6 [Kullanıcı İncelemesi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

•  Phobya Touch 6 [Kullanıcı İncelemesi]

Selam olsun dostlar. Orada ,bir kontrolcü var uzakta mottosuyla yola çıktığım altıncı ya da yedinci fan kontrol ünitesi incelemesiyle tekrardan karşınızdayım

Yıl olmuş 2013 hala dügmeli kontolcülerle ugraşıyorum diyerek ,diger ürünlerden farklı olan dokunmatik ekrana sahip Phobya Touch 6 fan kontrolcüyü alıp inceleyim dedim.Phobya diger kalite markalarda alışık oldugumuz gibi ülkemizde olmayan Almanya menşeili ve su sogutma bileşenleri,fanlar,fan kontrolcüler ürünleri üreten kaliteli bir firma.Phobya'nın bu kulvarda diğer üreticilerden en büyük farkı ise uygun fiyata yüksek kalitede ürünler sunması.Örnegin bu incelemede ki kontrolcü rakipleri arasında en uygun fiyata sahip olan üründü.

Fan kontrolcüler son zamanlarda popüleritesi oldukça artmış ve ihtiyaçlar dahilinde kullanım özellikleri oldukça çeşitlenmiş hatta uzaktan kumandadan kontrol edilebilme özelligi dahi getirildi.Günümüz performans odaklı bileşenler genelde yüksek güç tüketim oranlarına sahip oldukları için ısınan bileşenler ve bu yüzden temiz havıyı dışardan alıp, içerdeki sıcak havayı ise dışarıya tahliye edebilecek fanlara ihtiyaç duyuyorlar.Piyasada oldukça çeşitli yüksek hava akımı sahip ve düşük seviyede ses üreten modeller olmasına ragmen belirli bir dönüş hızından sonra her fanda mutlaka ses oluyor.Bu yüksek ses genelde oyun vs gibi işlemler yapılırken rahatsız etmese dahi boşta internetde gezinen bir kullanıcıyı oldukça rahatsız ediyor.Kaldı ki boşta duran bir bilgisayar fazla enerji harcamadıgından ve bileşenler yük altına girmedigi için ısınmamasından dolayı bu fanların son devirde çalışması luzumsuz geliyor.Kulak bu sese zamanla alışsa bile sessiz bir ortama geçtiginizde kafanızın gerçekten ütülendigini anlıyorsunuz.Tam bu noktada fan kontrolcüler devreye giriyor.Fan kontrolcüler sayesinde bilsayarınız yükte degilken kısabilir ya da tamamen kapatabilirsiniz.Yüke geçtiginizde ise keyfinize göre fan devrini ayarlıyabilirsiniz.

Teknik Özellikleri

Ürünün en temel özelliklerinden dokunmatik ekrana sahip olması ve bu ekran sayesinde tüm ihtiyaçları karşılayabilirsiniz.Toplamda 6 adet fan bağlamak için kanal bulunuyor ve kanal başı 30W=2.5A destekliyor.Bu oldukça yüksek bir rakam ve phobya genelde su soğutma ürünleri ürettiğinden kullanıcılar kasalarında oldukça fazla fan kullandıklarından dolayı 30W olan her bir kanala çoklayıcılar yardımıyla çok sayıda fan bağlayabilirsiniz .Ürünün verebilgidi güç çıkışı ise 5V-12V arası ve %10 aralıklarla artırıp azaltabilirsiniz. Kısmen olumsuz bir özellik diyebiliriz buna çünkü bir fanı tamamen kapatmak için start voltajının 0V olması.Bu olay fanına göre değişmekle birlikte diyelim bir fanın start voltajı 5.1V ise ancak o fanı kapatabilirsiniz.Örnegin fanınn start voltajı 3V ise fanın devrini duyulmayacak seviyeye getirebilirsiniz ama fan tamamen kapanmaz.Kullanıcıya göre gerekli ve ya gereksiz olarak değerlendirilebilir bu özellik çünkü madem kapatacaksın niye aldın o fanı derler adama Ama tabi olsa iyi olurdu.Diğer bir önemli özelliği ise sadece bu kontrolcü de gördüğüm fanı manuel elle ayarlamanın yanında bir de otomatik olarak sıcaklığa göre kendi devrini ayarlaması gibi bir özelliği var. Üşengeç kullanıcılar için oldukça önemli bir özellik bu.Ayrıca 6 adet ısı sensörünü bağlayabileceğiniz kanal bulunuyor.Bu sayede sensörleri değişik yerlere konumlandırarak kasa için sıcaklığı ve bileşenlerin sıcaklığını takip edebilirsiniz.

Kutu ve Kutu içerigi

Ürünün dış kutusu diğer ürünlerinden alıştığımız koyu bir renkle ve feat it temasıyla birlikte sunulmuş.Kutuyu açınca epey hoş bir görüntüyle karışılaşıyorum çünkü kullanılan tüm fanların güç baglantı kabloları,ısı sönsürü kabloları ve diger tüm kablolar kaliteli bir sleeve ile kaplanmış.Bu oldukça önemli bir özellik görsellige önem veren kullanıcılar için.Kutu içeriginden 1 adet kontrolcünün kendisi 1 adet kullanma kılavuzu 1 adet 4 pin molex güç baglantı kablosu, 6 adet 3 pin fanları baglamak için gerekli kablo, 6 adet ısı senörleri için gerekli kablo,6 adet ısı sensörlerini yapıştırmak için gerekli bant ,4 adet montaj vidası ve 1 adet jumper çıkıyor. Fan baglıntı kabloların uzulugu 52 cm ,sensör kablolarının uzunlugu 72 cm,molex güç konnektörü 19 cm.

Phobya Touch 6

Ürünün ön panelinin tamamına yakını dokunmatik ekranla kaplı .Diğer yerler ise siyah alüminyum kullanılmış.Hemen ürünü çalıştırıp menülerinin detayına inelim. Ana ekranda 6 adet fan kanalını seçmemiz gerekli kanalları simgeleyen pervane sembolleri bulunuyor.En sağda ise kontrolcüyü açmak ve kapatmak için gerekli buton bulunuyor.Kanallardan birine girdiğimizde sag en üst köşede o kanala bağlı olan sensörün sıcaklığı yazıyor tıklandığında ise sıcaklık değeri celcius ve fahrenheit biriminden değerler yer alıyor.Hemen onun altında kontrolcüyü meraklı ellerden korumak için bir kilit butonu var .Kilit butonuna tıkladığımızda ekranın dokunmatik özelliği aktif konumdan çıkıyor.Hemen altında ana menüye geçebileceğimiz buton var. Ekranın en sol tarafında en üst kısımda fanın rpm biçiminden çalışma hızı yer alıyor ve üstüne tıkanıklığında voltaj cinsinden çalışma değeri var.Hemen altında ''M'' ve '' A'' yer alıyor.''A'' ya tıklandığında fan otomatik konuma geçip devrini sıcaklığa göre ayarlıyor.''M'' tık tıklandığında ise fanın devri manuel olarak kişi kendisi elle ayarlıyor.Ekranın ortasında ise diğer kanallara geçmek için yardımcı oklar ve fan devrini manuel ayarlamak için gerekli butonlar var.Yazılı olarak bu kısımları ancak bu kadar anlatabiliyorum.Daha detaylı görmek için video yu 1080P izlemeniz iyi olur.

Arkada tarafa geçtigimizde devreler yer alıyor.Devreler açık şekilde bırakılmış ısınma ihtimali düşünülerek ya da malzeme masrafından kısmak için ama kapatılsaymış daha hoş bir görüntü olurmuş.

Sonuç

Phobya Touch 6 fiyatı itibariyle kendi çeşitleri arasında alınabilecek en iyi kontrolcü.Rakibi Lamptron FC Touch bir adım gerisinde Alpenfoehn Touch un ise bir adım ilerisinde.Ürünün kanal başı 30W gibi yüksek bir değeri desteklemesi takdire şayan fakat 5V-12V olarak verdiği gerilim değeri olumsuz bir özellik Diger olumlu özellikleri fanların devrini otomatik olarak sıcaklıga göre ayarlaması,fanların çalışma voltajını göstermes,ekranın parlaklıgının ayarlanması, 105 dereceye kadar dayanıklı kapasitörler ve şık tasarımı.Olumsuz özellikleriyse : Ekranın aydınlatması daha kaliteli olabilirdi ve arkadaki devreler tamamen kapatılabilirdi

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Güzel inceleme olmuş hocam eline sağlık,logolar da ayrı bir hava katmış incelemeye.
  • Onetreehill...

Eline emeğine sağlık. Kasa modifikasyonuna geçtiğim zaman başını ağrıtacağım:)
  • Emre gerçekten çok iyi olmuş dostum ayrıca bu logolar süper olmuş Fotoğraflarıda sen çekiyorsan ellerine sağlık gerçekten güzel olmuş yakın zamanda elimde bir adet daha Lamptron Touch olucak (WaterCooling'in stoklarına girince) istersen onu gönderirim sana dokunmatik kalitesi vs olarak kıyaslama şansın bulunur
  • Güzel bir inceleme olmuş eline emeğine sağlık.

Video olayı güzel olmuş ama o fanı 2800rpmde kullanmamak lazım yaprakları kopacak sandım
  • @
    inuh sagolasın.Daha epey logo var bakalım kim kazanma hakkı elde edecek
    @Gerginix

Beklerim Gergin abi.Hatta şimdi satışta Kaze Master pro var ayarlıyalım sana

@zhee

Aynen Sinan benim fotolar.Makine aldım sırf bu iş için.Yetmedi mini studio kurdum.Şimdi bu da yetmiyor bir paralanayıp 400 500 tl ye evde boş bir oda var orayı sütüdyo yapacam

Güzel olur aslında merak ediyorum epey o ürünü.

@Poyri!!!

Video yu kutuda çekince problem yok en fazla eskiz kagıdı delinir.

• quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

@Poyri!!!

Video yu kutuda çekince problem yok en fazla eskiz kagıdı delinir.

pratik bir stüdyo inşa etmek diye buna denir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güzel olmuş.
  • Bak ben bu işlerden (Fan kontrolcü) hiç ama hiç anlamam... Kaze Master pro eski araba teybine benziyor ve güzel görünmüyor... Ama sanırım sağlam - uzun ömürlü bir alet... Zamanı gelince başını şişireceğim sen dur hele...
  • quote:

Adama bak ya. Üşenmemiş, bir de mini stüdyo kurmuş eve. Helal olsun vallahi, söyleyecek söz bulamıyorum. Ne kadar tebrik edilsen azdır. Eline, emeğine sağlık.

• Gariban stüdyosu abi 50 60 liraya anca bu kadar çıkıyorAma ufak olunca sıkıntı oluyor elim boşa çıksın evde boş bir oda var orada ışıklandırma işini çözüp düzgün bir şey yapacagım oraya.Kasa filan inceleyecek olsam en fazla mini itx sıgar buna
  • Gariban stüdyosu diyorsun ama bu bile ev şartlarında çok iyi. Bugüne kadar kaç kişi yapmış acaba bunu? O sebeple "Ne kadar tebrik edilsen azdır" dedim. Daha iyisi için para falan harcama yani ama sen bilirsin yine de tabi.
  • quote:

Gariban stüdyosu abi 50 60 liraya anca bu kadar çıkıyorAma ufak olunca sıkıntı oluyor elim boşa çıksın evde boş bir oda var orada ışıklandırma işini çözüp düzgün bir şey yapacagım oraya.Kasa filan inceleyecek olsam en fazla mini itx sıgar buna

Çekim çadırı bezi hangi kumaştan, ve nerelerden bulunabilir. Ben de uzun zamandır çekim çadırı yapmak istiyorum da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 6 Mayıs 2013; 14:45:12 >
  • @bocekgrafik

Sagolasın abi.Çogu fotograf al tanıtım için kendi sitesine koy ayarında ama acamiyim dslr konusunda .Zaman geçtikte daha iyi şeyler çıkar. Aslında bu yöntemle foto işini çözdüm sayılır ama video olayı az sıkıntı.

O iş için aşşagıdaki 160 led li zımbırtıyı aldım ama ne zaman gelirse artık 30 gündür kargoda alet.

@_Dominic_Toretto_
    Zemin anam babam kagıt bildigin. Fotokopici filan varsa çevrende büyük onlarda rulo halinde oluyor.Işıgı yumuşatan kagıt ise eskiz kagıdı.Oraya beyaz baş örtüsü vs de oluyor.Yeterki ışıgı yumuşatsın.Build lightbox yaz epey kaynak var zaten.Bunların dışında ışıgı çözdükten sonra düzgün bir makine lazım dedim.Bende 650d var.Birde lightroom,fotoşop tamam

• quote:

Makina yönünden sıkıntımız yok D5000 var

Biraz araştırayım o zaman teşekkürler.
  • quote:

O iş için aşşagıdaki 160 led li zımbırtıyı aldım ama ne zaman gelirse artık 30 gündür kargoda alet.

Hayırlı olsun. Güle güle kullan şimdiden.
  • Ben resim için evde kardeşim varsa onu kullanıyorum arkaya geriyor beyaz örtüyü

Hadi itiraf edeyim çoğu zaman o beni kullanıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Gariban stüdyosu diyorsun ama bu bile ev şartlarında çok iyi. Bugüne kadar kaç kişi yapmış acaba bunu? O sebeple "Ne kadar tebrik edilsen azdır" dedim. Daha iyisi için para falan harcama yani ama sen bilirsin yine de tabi.

Ben

---

Emre eline sağlık inceleme konusunda elde olan imkanlar ile çok güzel işler çıkarıyorsun bu iş için gerçekten vakit ayırabiliyorsun , başarılarının devamını dilerim. İncelemelerin forum seviyesinin üzerinde zaten.

• Bi elin parmakları kadar bile yoksunuz işte.
  • guzel ınceleme olmus emegınıze saglık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.