Yarbay
17 Temmuz 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme
Toplam: 73 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Merhabalar arkadaşlar, yeni aldığım Keysight (Agilent) Technologies DSOX2002A cihazının açılışı esnasında birkaç fotoğraf çektim. Kutunun içinden ne çıkıyor vs. gibi soruları olan kişilere yardımcı olmasıyla da sizlerle paylaşıyorum. Cihazla ilgili sorularınız varsa cevaplayabilirim, ciddi bir talep olursa ürünün incelemesini de yapabilirim.

Resimlere geçmeden önce ürünle ve alım süreci ile ufak bilgiler vermek istiyorum. Öncelikle neden bu ürünü tercih ettiğimi belirteyim; osiloskop denildiği zaman güvendiğim birkaç firma var bunlar; Agilent, Tektronix, LeCroy ve Fluke. Rigol veya Instek gibi uzak doğu üretimi ürünlerin gözümde pek bir değeri yok. Fluke'a ürünleri alışılagelmiş masaüstü osiloskopları olmadığı ve ciddi fiyatlarla satıldığı için yönelmedim, zira LeCroy'un ürünleri de kısmen pahalı bu nedenle Agilent'ın bütçe dostu InfiniiVision serisi ile Tektronix'in T serisini incelemeye koyuldum. Tektronix'in EDU uzantılı ürünleri oldukça iyi fiyatlandırmaya sahip olsa da saniyede 50,000 dalga formu gösterebilen ve ileride alabileceğiniz lisans anahtarlarıyla 70 Mhz'lik bir osiloskop'u 200 Mhz'e yükseltme seçeneği bulunduğu için ve güncel yapısı nedeniyle Agilent'ın ürünlerine yönelmeye karar verdim. Markayı belirledikten sonra modele karar vermek çok zor olmadı çünkü fiyatlar inanılmaz hızlı bir şekilde büyüyor; hemen şu anda hazır fiyatlardan konu açılmışken bu konuyu daha da genişleteyim; ürünü Agilent'ın Türkiye satış temsilcisiSpark Ölçüm Teknolojileri'nden aldım ( TekaFos osiloskop distribütörü değil; elektron mikroskopları, atomik kuvvet mikroskopları gibi daha fantastik ürünleri getiriyor). Ürünün liste fiyatı 1536 Dolar (KDV Hariç) lakin şahsıma yapılan hatrısayılır bir indirimle daha ucuza aldım (kusura bakmayın indirimli fiyatı sizlerle paylaşamıyorum). Havale/EFT ile %2'lik ek bir indirim daha yapıldı. Karar vermemin neden bu kadar kolay olduğunu anlamanız için aynı modelin 4 kanallı modelinin indirimsiz fiyatı 2340 Dolar (KDV Hariç) Aradaki farkı ödeyebilecek bir bütçem olmadığı için 2 kanallı bir ürün almak zorundaydım. En üzücü kısım da bu idi; frekansı, bant genişliğini vs. sonradan alabileceğiniz lisans anahtarları ile artırabiliyorken aldığınız kanal sayısını sonradan artırmanız mümkün değil; çünkü donanıma ihtiyaç duyuyorsunuz (diğer özellikler için de donanım gerekli ama bu konuya birazdan geleceğim. Tekronix cephesinde ise markanın Türkiye distribütörü Netes Mühendislikten aldığım fiyatlar şöyle idi; TBS1102B 1500 Dolar (KDV Hariç), TDS2012C 1715 Dolar (KDV Hariç) ve DPO2012B 2105 Dolar (KDV Hariç). DPO'ya ihtiyacım olmadığı için ve ciddi fiyatından dolayı DPO2012B'yi eledim, TDS2012C 100 Mhz ve 2 Gs/s oluşuyla dikkat çekse de ekranının 5.7 inch olması nedeniyle eledim, TBS1102B 100 Mhz olsa da DSOX2002A'nın saniye 50,000 dalga formu göstebilmesi ve güncel yapısı nedeniyle ondan da vazgeçtim. Kaldı ki DSOX2002A'nın daha birçok üstün yanı da var sırf 100 Mhz diye TBS1102B almak mantıksız olurdu. Fiyat konusunu son bir başlıkla noktalayalım; osiloskoplar çok pahalı ürünler ve ülkemize gelince de gümrük, KDV vs. derken daha da pahalı bir hâl alıyorken neden ürünü yurtiçinden aldım; öncelikli sebebi garanti durumu idi; ürünler global garantili olsa da Spark Ölçüm Teknolojileri'ni arayıp yurtdışı fiyatı hakkında firmayı bilgilendirerek yurtdışı fiyatına yakın bir fiyat almaya çalışırken bu konu açıldı ve ister istemez herhangi bir servis durumunda yardımcı olacaklarını belirttiler ama ses tonlarından gönülsüz yapacakları belli idi ve kendilerinden almam kalibrasyon ve benzeri gibi durumlarda ücretsiz yardımcı olacaklarını belirttiler; ben son bir fiyat araştırması yapmak üzere teşekkür edip telefonu kapattım. Yurtdışı fiyatını analiz edecek olursak; tequipment.net'ten 1260 civarı bir teklif aldım lakin yetkili son satıcı olmadıkları için ürün siparişi sonrasında oldukça uzun bir süre beklemem gerekecekti ama bildiğiniz gibi yurdışında satış yapan bazı sitelerde kredi kartının Amerika adresli olması, kredi kartı bilgileri ile teslimat adresi bilgilerinin uyuşması gibi bir zorunluluk vardır lakin tequipment.net'te böyle bir zorunluluk bulunmuyor ( yine bir Agilent satıcısı olan ve en iyi teklif olan 1105 Doları veren ve bu fiyattan da anlayabileceğimiz gibi Agilent'ın en büyük hacimli satıcısı olan Microlease için bu durum geçerli; kredi kartınızın adresi Amerika konumlu olmalı) bu nedenle tercih edilebilirnir. Sonrasında resmi/ devlet onaylı bir satıcı olan Newark ile iletişime geçtim; hemen burda belirtmem gereken bir durum var ki ürünün güç gereksinimleri gerek Avrupa (220V, 50 Hz) gerek Amerika (120V, 60Hz) ie uyumlu olsa da Agilent farklı ülkelerden alınmış ürünlerin kullanımına sıcak bakmıyor ve satıcılarına da bu durumu tembihlemiş yani birazdan bahsedeceğim bir başka satıcı olan TestEquity'de Türkiye adresli bir kredi kartı ile alışveriş yapabilir miyim diye sorduğumda neden ürünü yurtdışına mı çıkartmak istiyorsunuz diye sordu, her neyse Newark'a da kredi kartı ile ilgili olan durumu açıkladım, bizim için sorun değil istediğiniz adrese kayıtlı bir kredi kartı ile alışveriş yapabilirsiniz ama bu durumda size indirim uygulayamayız liste fiyatı olan 1285 Dolar'dan ürünü satabiliriz dediklerinde sevinmiş olsam da ödeme sayfasındaki 115 Dolar'lık vergi oldukça moralimi bozdu, vergi ve kargo ile birlikte ürün 1412 Dolar tutuyordu ki ürünü önce aracı bir firmaya yönlendirip sonra kendime kargolatacağımızı düşünürsek ürün olası bir gümrük vergisi ile Türkiye fiyatından pahalıya, aksi taktirde Amerika-Türkiye kargo parasıyla neredeyse Türkiye fiyatına geliyordu bu nedenle bu kapı da kapanmıştı. Son olarak daha önce de belirttiğim TestEquity'ye yöneldim kendilerinden 1171 Dolar (Vergiler Hariç) gibi oldukça iyi bir rakam aldım, kredi kartı ile ilgili durumu sorunca neden ürünü yurdışına mı çıkartacaksınız diye sordular, ben de hayır zaten kargo adresine bakarsanız Amerika adresi vs. gibi bir çok şey söyledim bu sefer adresten şüphe duydular ve adresi sorguladılar, aracı şirket adresi vs. mi diye ben her ne kadar hayır desem de (ki öyle idi) biz adresi bir araştıralım size döneceğiz dediler ben de iyi diyerek görüşmeyi sonlandırdım. Sonrasında ne arayan var ne soran, yine ben iletişime geçince hep kaçamak cevap verdiler size bu ürünü satamayız vs. gibi ama nedenini sorduğumda net bir cevap vermediler ben de daha kıdemli biri ile görüşmek istedim ama yok deyip konuşmayı kapattılar bu tutumlarından örütü bu firmayı kınıyorum ve Agilent'tan konu ile ilgili firmaya gerekli yaptımı yapmasını rica ediyorum. Eğer siz gözünü karartıp yurtdışından alacaksanız en uygun fiyatı veren TestEquity'den teklif isteyip detaya inmeden alışverişi tamamlarsanız ürünüzü daha iyi bir fiyata alabilirsiniz ama sorumluluk size aittir Belirttiğimmantıklı nedenler sonucunda Spark Ölçüm Teknolojileri'nden ürünü almaya karar verdim, bu sefer de farklı bir sürprizle karşılaştım; tedarik süreci. Siparişim yıl sonuna rastlardığı için firmada stok kalmamıştı ve 11 hafta gibi tahmini bir tadarik süresinin olduğunu belirttiler. Lakin benim bu kadar sürem olmadığı; ürüne en kısa zamanda ihtiyacım olduğunu belirtince firma ile iletişime geçip bu süreyi daha da kısaltmaya çalışacaklarını bildirdiler (8 hafta), bununla da kalmayıp ellerindeki aldığım üründen daha iyi bir "demo" ürününü, ürünüm bana teslim edilinceye kadar ücretsiz şekilde kullanmam için verdiler. Bu tutumlarından dolayı burdan Spark Ölçüm Teknolojileri'ne bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Bu tutumu ile firma ne kadar profesyonel bir yaklaşım güttüğünü belirtmiştir; tereddütsüz bir şekilde firmaya güvenebilirsiniz. Böylece ürünüm bana teslim edilinceye kadar MSO-X 2014A ürünü kullandım ve bugün de benden kaynaklı bir gecikme dolayısıyla ürünü teslim aldım.
Ürünün alım hikayesi böyle idi. Ürünle ilgili tek bir şikayetim var o da daha önceden belirtmiş olduğum yükseltilebilir özelliklerin fiyatı; sonradan aldığınız lisans anahtarları ile ürünüzün özelliklerini yüksetebiliyor/farklı özellikler ekleyebiliyorsunuz. Bu da demek oluyor ki cihazın içerisinde zaten en üst modelde olan donanım var, yani Agilent içine fiziksel unsuru koymuş ama bu özelliği aktif edebilmek için anlamsız rakamlar ödemeniz gerekiyor. Benim şu anda hatırladığım bir örnek WaveGen; ürünün içerisinde "function generator" donanımı bulunuyor Agilent zaten masrafı yapıp bu donanımı cihazın içerisine koymuş; parayı çoktan ödemiş ama siz bu özelliği aktif edebilmek için çok komik bir rakam olan 500 Dolar civarı bir ödeme yapmak zorundasınız. Beni en çok rahatsız eden durum da bu; bir function generator'a ihtiyacım vardı ve ürünün içerisinde zaten olduğu için Agilent ile iletişime geçtim, dedim ki siz zaten masrafı yapıp bunun içerisine donanımı koymuşsunuz rica etsem bana size hiçbir maliyeti olmayan Wavegen bir lisans anahtarı verebilir misiniz? Kabul etmediler tabii ki, bu durum beni oldukça üzdü, en ucuz cihazı alıp sonradan en üst model seviyesine çıkartabilmek fikri çok iyi; o anda kişinin parası olmayabilir, ihtiyacı olmaya bilir ama bunun için uçuk kaçık rakamlar istemek çok anlamsız; nitekim masraf çoktan yapılmıştır; donanım ürünün içerisine yerleştirilmiştir tek gereken maliyetsiz basit bir lisans anahtarıdır. Durum böyle, lafı çok uzatmadan resimlere geçelimdiyeceğim ama çoktan lafı uzattım :) unutuğum/atladığım/merak ettiğiniz bir şey varsa cevaplamaktan memnuniyet duyarım işte cihazın kutu açılışı;

Merhabalar arkadaşlar, biraz önce yaşamış olduğum deneyimi sizlerle de paylaşmak istedim ki benim gibi siz de zamanınızı kaybetmeyin.

corsair.com üzerinden Türkiye Ip adresimle aracı bir siteye bir adet bellek kiti siparişi verdim, lakin sipariş verilen Ip adresinin konumu ile teslimat adresi uyuşmadığı için siparişim dolandırıcılık gerekçesi ile reddedildi. Corsair'i arayıp durumu anlatsam da birşey yapamayız diye direttiler. Ben de durumu kabullenerek telefonu kapattım. Vpn kullanarak siparişi tamamlayabilir miydim bilmiyorum, deneyen olursa bizleri de bilgilendirsin.

Neden bu konunun üzerinde duruyorum; çünkü belirtilen miktara bloke koyulmuş olsa da hesabımın bulunduğu Garanti Bankası'nda miktarın tekrar hesabıma yansıması 1 ayı bulabiliyor.

Böylece Türkiye'de kayıtlı kartlara ve Türkiye konumlu siparişlere izin vermeyen firmalar listesine bir yenisi daha eklenmiş oldu. Kendi listemdekiler;
-Newegg
-NCIX
-TigerDirect
-Linksys Online Shop
-TemplateMonster (Tam Türk düşmanı, Türkiye'den sipariş için arıyorum derdemez yüzüme kapattılar telefonu)

Sizler de bilgi sahibi olduğunuz firmaları yazarsanız, hep beraber işe yarar bir bilgi bankası oluşturabiliriz.

Not: Telefondaki çalışan Türkiye'ye direk sipariş için çalıştıklarını söyledi ama ne kadar doğrudur bilinmez ya da ne kadar süreceği. Sözde K95 RGB Ağustos sonunda satışa çıkıyordu ama ses seda yok.
Merhabalar arkadaşlar, yeni aldığım Fluke 289 cihazının açılışı esnasında birkaç fotoğraf çektim. Kutunun içinden ne çıkıyor vs. gibi soruları olan kişilere yardımcı olmasıyla da sizlerle paylaşıyorum. Cihazla ilgili sorularınız varsa cevaplayabilirim.

Resimlerden önce ufak bir açıklama. Ürünü Netes Mühendislikten Fluke'un kendisinin yapmış olduğu %25'lik bir indirimle 1500 Tl'ye aldım. Isı prob'u da %25 indirimle 100 Tl'ye geldi. Ürünü elinize aldığınız zaman verdiği kalite hissi zaten fazlasıyla yeter, yaptığı ölçümlerin seviyesinden bahsetmeme bile gerek yoktur sanıyorum ki. Üründe negatif yön olarak belirtilebilecek 2 durum var bunlar; oldukça iyi bir pil canavarı; arka ışık olmadan 200 saat gidiyor tam dolu piller. Diğer sorun ise cihazı kayıt moduna alıp optik porta ışık gelecek biçimde bırakırsanız cihaz kendini tamamiyle kapatıyor, ama yazılım güncellemesi yapılarak bu durum giderilebilir. Küçük bir not yazılım güncellemesi için ihtiyaç duyduğunuz kit 600 Tl civarı.

Merhabalar, internet üzerinden aldığım 7210N elime ulaşıp kurulumunu yaptığımda cihazdan üzerinden akım geçen devrenin oluşturduğu elektronik bir ses geldiğini fark ettim. Aynı zamanda 5210G kullanıcısı olduğum için sesin olağan dışı bir durum olduğununu düşünüyorum bu nedenle aldığım yere geri yolladım.Sanıyorum ki orda bulunan teknik eleman tarafından incelenmiş ve bana sesin normal olduğunu, bildirim ledlerinden geldiğini söylediler, lakin ledler ses yapmaz. Tp-Link teknik desteği aradığımda cihazdan herhangi bir ses gelmemesini belirttiler. Yaklaşık 1 metreden cihazdan ip alınca ve arayüzde dolaşınca artan, başlatılırken ritmik bir bir şekilde dip ses oluşturan ve genel kullanımda(veri aktarımı vs.) stabil olarak devam eden bu ses acaba diğer 7210N kullanıcılarında da var mı 1mt'den sakin bir ortamda duyuluyor mu? Cihazı dinleyip paylaşabilirlerse memnun olurum.
Mehabalar,az önce sistemi birleştirdim ve ilk açışı yaptım lakin monitöre herhangi bir görüntü gelmedi.Ben de biraz daha bekleyip sistemi kapattım ardından Bios tabanlı bir problem olabileceğini düşünüp 1404 sürüm biosu yükledim üzerine Rom to Cap updaterini yazdıktan sonra 3001 bios'u flashlamaya çalıştım lakin olmadı.Sistemde bir görüntü yok sizce sorun nedir?

Dip not:8 pin CPU güç girişinin 4 pini bir kapakla kapatılmıştı ben de kapağı çıkartıp 8 pin güç girişi taktım.Ayrıca sistemde anakart hoparlörü yok hata kodlarını duyamıyorum malesef.

Bileşenler;
Rampage IV Extreme
3930K
Vengeance 32gb 1600 Mhz
MSI Hawk 5770
Vertex 4
Western Digital Green Series 2 Tb Hdd
Hx850
H100 CPU Cooler
Obsidian 800D

Video;

Vatan Bilgisayar'da yapılan indirimli fiyatları gerek karşılaştırmak için gerekse hatırlayamadığınız durumlarda yardımcı olması amacıyla 06.10.2012 tarihinde yansılamış bulunmaktayım.
Log In sayfası yanlış anlaşılmalara/tatsız durumlara neden olmaması için SİLİNMİŞTİR.
Bazı ürünlerin sayfası açılmaması gibi bir durum var ama TÜM ÜRÜNLERİN İNDİRİMLİ FİYATLARI GÖRÜLEBİLMEKTEDİR.
Üst Flash menü yansılanmamaktadır.Sayfa altında bulunan menüyü kullanınız.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.Konudan daha çok kişinin yararlanabilmesi için cevap yazarak konunun daha yukarda kalmasını sağlayabilirsiniz.

www.vatan.odtubilgisayar.com

Zaman aşımına uğramış konu, silinebilir.
Merhabalar,elimde iki adet Z5500 ve bir adet Edifier DA5000Pro var.Kullandığım ses kartı"creative sound blaster surround 5.1".Bu üç ses sistemini de aynı anda kullanmayı düşünüyorum.Nasıl bir çıkış kullanmamı tavsiye edersiniz.
Şu anda bir z5500 optik,diğer z5500 analog bağlı.Edifieri 3.5mm jack'tan takınca analog z5500'ün çıkışı otomatikman iptal oluyor.Aklımdaki düşünce kartın üzerindeki analog çıkışı amatör olarak çoklamak ama farklı bir öneri sunacakları da dinlemek isterim.

Silinebilir.
Merhabalar DonanımHaber.com da ve diğer Türk Android forumlarında yeteri kadar doyurucu ve detaya inebilen bir konu olmadığı için rehber tarafımca hazırlanmıştır.
Konuya başlamadan belirtmek isterim ki yapacağınız tüm işlemlerden kendiniz sorumlusunuz!
Başlıkta da belirttiğim gibi Htc Evo 3D hakkındaki en kapsamlı rehberi size sunmaktan gurur duyarım.
Root/S-Off vb. gibi terimleri açıklama gereği duymuyorum çünkü bu konu hakkında internette oldukça doyurucu bilgiler var.
Kesinlikle işlemlerden gözünüz korkmasın oldukça basit bir şekilde anlattım ve herkesin yapabileceğine inanıyorum.
Her başlığı ayrı bir mesaj şeklinde atmayı düşünüyorum.
Dilimiz sürçerse affola.
Konu altından yardıma ihtiyaç duyanlara elimden geldiğince yardım edeceğimi de belirtmek isterim.

Saygılar , İnuh.

Not:Konu içerisinde ihtiyaç duyabileceğiniz Tüm! ekipmanı ilgili arşiv içerisinde topladım.Burdan! indirebilirsiniz.

Geri bildirimde(feedback) bulunarak veya bazı düzeltmeler yaparak konuya yardımcı olan kişilere teşekkürlerimi bir borç bilirim;
-redplay
-FuXiN
-zeuphr
Hakkında
İlgi Alanları: Bilgisayar, Dart!
Forum İmzası:

Sistem 1: Asus Rampage V Extreme-Intel Xeon E5-2630v3-Asus GTX 690-G.SKILL Ripjaws4 DDR4 16 Gb 3000 Mhz@1866 Mhz -Corsair F240-WD Caviar Black 1 Tb-Corsair H100i-Corsair Obsidian 900D-Acer GD245HQ 3D-EVGA SuperNova 1600W G2(ölü)/Corsair HX1000i-Creative ZxR-Corsair K95 RGB-Razer Ouroboros/Corsair M65 Pro RGB-Audio-Technica AD2000X-2*Logitech Z5500+Edifier DA5000 Pro-Logitech G27
Sistem 2: Asus Rampage IV Extreme-Intel 3930K-EVGA GTX 1080 F.E.-Corsair Vengeance 32 Gb 1600 Mhz -Ocz Vertex 4 256 Gb-Corsair HX850-Corsair H100i-Corsair Obsidian 800D-Asus VG278H 3D-Creative Recon3D Fatal1ty Champion-Creative Fatal1ty MKII-Corsair K95 RGB-Razer Ouroboros-Seagate Barracuda 1.5 Tb-Western Digital Green Point 2 Tb*2-Western Diital Green Point 4 Tb
Sistem 3: Asus G750JH-Logitech MX Master-Asus Xonar U7 Echelon
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 11 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 11 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5.131
İkinci El Bölümü Mesajları: 67
Konularının görüntülenme sayısı: 15.728 (Bu ay: 661)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 328 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.