Şimdi Ara

Pc Hocamız : Core 2 Quad İşlemci İntel İ3 Ten Daha İyidir Dedi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
2
Favori
12.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar İntel i3 işlemci Kullanıyorum okulumuzun bilgisayarları intel core 2 Quad Q8300 2.50 Ghz Kullanıyor Ben İse İntel i3 İşlemci Bilgisayar Hocası Quad İşlemcinin yani kendi işlemcisinin daha iyi olduğunu söyledi sizce doğrumu?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Çoğu oyun/uygulamada denk performans göstermekle beraber işlemciyi sömüren (GTA IV mesela) bazı oyunlarda Quad işlemcilerin önde olduğunu hatırlıyorum. Şimdi dönüp tekrar incelemelerine bakmadım ama aklımda bu şekilde kalmış.
  • sonuçta i3 2 çekirdek Q8300 4 çekirdek fakat i3 ün öne geçtiği durumlarda var.frekans hızı yüksek çünkü ve yeni mimari..
  • şimdi iki ordu savaş yapıyor, birinci ordunun 4 tane bölüğü, ikinci ordunun ise 2 tane bölüğü var. İkinci ordunun bölükleri eğer karşı taraf da 2 bölükle gelse kazanacak; ancak karşı tarafın 4 bölüğü olduğu için savaşı kaybediyor. yani 1. ordunun tek bir bölüğünü baz alırsak, 2. ordunun 1 bölüğü çok daha kuvvetli, sadece sayıca üstün gelme durumu var :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: renklem

şimdi iki ordu savaş yapıyor, birinci ordunun 4 tane bölüğü, ikinci ordunun ise 2 tane bölüğü var. İkinci ordunun bölükleri eğer karşı taraf da 2 bölükle gelse kazanacak; ancak karşı tarafın 4 bölüğü olduğu için savaşı kaybediyor. yani 1. ordunun tek bir bölüğünü baz alırsak, 2. ordunun 1 bölüğü çok daha kuvvetli, sadece sayıca üstün gelme durumu var :)

güzel bir yaklaşım
  • Arkadaşlarında belirttiği üzre, çoklu çekirdek kullanımı gerektirmeyecek uygulamalarda yüksek saat hızına sahip Core 2 Duo öne çıkar, zira i3'lerin o.c kapasitesi de oldukça yüksek yeni mimaridir, söz edilen Quad işlemci ise önceki nesile ait sokete sahip çok iyi o.c olmasa bile (3.0+ghz yeterli olur) 4 çekirdek olmasından dolayı her türlü tercih edilir.
  • Sonuç Olarak Puanlarsak Hangisi Önde?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • i3 :7
    Q8xxx: 7.2

• okulunuzun bilgisayarlarında niye quad-core kullanılıyor onu anlamış değilim. zamanında baya para dökülmüştür o sistemlere. internet e girmekten başka ne yapıyorsunuz ki o bilgisayarlrda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çardakçı

okulunuzun bilgisayarlarında niye quad-core kullanılıyor onu anlamış değilim. zamanında baya para dökülmüştür o sistemlere. internet e girmekten başka ne yapıyorsunuz ki o bilgisayarlrda.

okul bayılmıyor ki o parayı :D annemin okulun teknoloji sınıfı yaptı ulaştırma bakanlığı benim 3bin liralık sistemle yarışır cinsten i7 sistem kurulu her bilgisayardan hatta serverda 240 x 2 ssd var .... hee sonuç ne millet o bilgisayarları kullanıyormu ? tabikide hayır 1 yıldır odaya bile girilmedi paslancak yakında parçalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MwaM

quote:

okulunuzun bilgisayarlarında niye quad-core kullanılıyor onu anlamış değilim. zamanında baya para dökülmüştür o sistemlere. internet e girmekten başka ne yapıyorsunuz ki o bilgisayarlrda.

okul bayılmıyor ki o parayı :D annemin okulun teknoloji sınıfı yaptı ulaştırma bakanlığı benim 3bin liralık sistemle yarışır cinsten i7 sistem kurulu her bilgisayardan hatta serverda 240 x 2 ssd var .... hee sonuç ne millet o bilgisayarları kullanıyormu ? tabikide hayır 1 yıldır odaya bile girilmedi paslancak yakında parçalar.

yok artık yaa.. bizim okulda Celeron 3.33GHz var, telefondan (Galaxy S) internete girdiğimde kat kat daha hızlı oluyor... Pc'lerin açılışı yaklaşık 8.5dk sürüyor bazılarında p4 var onlarda 7dk civarında açılıyor... GTA Vice City'de bile yavaşlama var.. onu geçtim yılan oynarken bile yavaşlama var... okulda i7'li sistem var bee...!!

• Tek çekirdek bazında bakarsak i3 1156'nin mimari performansı C2Q'dan çok çok yüksekdir. 1336 ve 1156 i7'ler ile aynı seviyededir. Yeni nesil i3'ler ile kıyaslanamaz bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 4 Mart 2011; 16:20:42 >
  • PC hocası değil Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, PC ile bilgisayarın farklı şeyler olduğunu öğrenin önce...
  • quote:

Orijinalden alıntı: CodeMachine

PC hocası değil Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, PC ile bilgisayarın farklı şeyler olduğunu öğrenin önce...

PC = Personel Computer

Computer = Bilgisayar

Personel = Kişisel

= Kişisel Bilgisayar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CodeMachine

PC hocası değil Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, PC ile bilgisayarın farklı şeyler olduğunu öğrenin önce...

Anlat bakalım farkı neymiş bunca zamandır yanlış biliyomuşuk biz, anlat öğrenelim
  • i3 ler mimari yapısı ile bazen q2c ların önüne geçebiiyor (birkaç oyunda) ama saf 4 çekridek isteyen uyuglamalrda hiç şansı yok tabiikide..

yani hocanın hem haklı hemde haksız tarafları var ama genel olarak baakrsak [adam pc hocası olmuş haklı beyler]
  • I3 eğer 540 ise daha iyidir, savaşlar artık kafa kafaya değil teknolojik üstünlükle kazanılıyor. Veriyolları,işlem gücü daha yüksek işlemciler 4 çekirdeğe gerek kalmadan yüksek frekanslarda işi bitiriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

quote:

Orijinalden alıntı: MwaM

quote:

yok artık yaa.. bizim okulda Celeron 3.33GHz var, telefondan (Galaxy S) internete girdiğimde kat kat daha hızlı oluyor... Pc'lerin açılışı yaklaşık 8.5dk sürüyor bazılarında p4 var onlarda 7dk civarında açılıyor... GTA Vice City'de bile yavaşlama var.. onu geçtim yılan oynarken bile yavaşlama var... okulda i7'li sistem var bee...!!

bu işler böle genellikle bu teknoloji sınfılarını ilkokullara veriyorlarki daha az hırpalansın die lisede olsa ağlatırdım o pc leri :D direk ssdleri cebe zaten :P

• quote:

Orijinalden alıntı: renklem

şimdi iki ordu savaş yapıyor, birinci ordunun 4 tane bölüğü, ikinci ordunun ise 2 tane bölüğü var. İkinci ordunun bölükleri eğer karşı taraf da 2 bölükle gelse kazanacak; ancak karşı tarafın 4 bölüğü olduğu için savaşı kaybediyor. yani 1. ordunun tek bir bölüğünü baz alırsak, 2. ordunun 1 bölüğü çok daha kuvvetli, sadece sayıca üstün gelme durumu var :)

guzel bir anlatim teknigi, ordu savas falan deyince insan heycanla okuyor ve olayi tamamen anliyor
  • tabikide Q8300 öndedir çünkü 4 çekirdek..tek çekirdek performansında işler değişir.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.