Şimdi Ara

Pc Hocamız : Core 2 Quad İşlemci İntel İ3 Ten Daha İyidir Dedi. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
2
Favori
12.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • son 8 yıldır geliştirilen tüm işlemci platformaları gereksizdi ve sırf sizi sömürmek için ortaya cıkarıldı bunu da benden öğrenmiş olun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RonaldPeterson

i3 ama modeli ne bir sürü nesil çeşit çeşit i3 var.

Konuyu açalı 3 yıl olmuş. O zamanlar kullandığım bilgisayarımı değiştirdim. İşlemci modeli ise aklıma gelmiyor.
  • Q8200 den pentium g2010 gecmis biri olarak yorumum su yönde: i3 u bilmem ama g2010 q8200 den 2 kat hizlidir ve bunu hissedersiniz.g2010 ne zaman yavaslar 4~5 uygulama acarsaniz yavaslamaya baslar ve bunu da hissedersiniz : yani ben bi muzik acayim altda internet ustte oyun derseniz g2010 yada i3 gayet guzel performans verir. Bunun üstüne ek program acarsaniz virus tarama mesela bilgisayariniz yavaslar.g2010 dan i5 3470 e gectim bi fark hissetmedim günlük kullanımda belki oyunlarda rahatliyirdur bilgisayar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Orijinalden alıntı: CodeMachine

PC hocası değil Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, PC ile bilgisayarın farklı şeyler olduğunu öğrenin önce...

PC = Personel Computer

Computer = Bilgisayar

Personel = Kişisel

= Kişisel Bilgisayar.

Hunharca
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknogezgin

Arkadaşlar İntel i3 işlemci Kullanıyorum okulumuzun bilgisayarları intel core 2 Quad Q8300 2.50 Ghz Kullanıyor Ben İse İntel i3 İşlemci Bilgisayar Hocası Quad İşlemcinin yani kendi işlemcisinin daha iyi olduğunu söyledi sizce doğrumu?

i3 işlemci çok daha güçlüdür.

Salt güç olarak q8300 ün 4 çekirdekiğinin toplam gücü i3 4330 un 2 çekirdeğinden geride kalır.Tek çekirdek programlarda ise zaten i3 ezer geçer.

Çoklu çekirdek destekli programlarda ise i3 yine önde olacaktır ancak tek çekirdekteki fark kadar değil.4 çekirdek aynı anda kullanıldığında core 2 quad %20 civarı daha az performans gösterecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevecen69

quote:

Arkadaşlar İntel i3 işlemci Kullanıyorum okulumuzun bilgisayarları intel core 2 Quad Q8300 2.50 Ghz Kullanıyor Ben İse İntel i3 İşlemci Bilgisayar Hocası Quad İşlemcinin yani kendi işlemcisinin daha iyi olduğunu söyledi sizce doğrumu?

Salt güç olarak q8300 ün 4 çekirdekiğinin toplam gücü i3 4330 un 2 çekirdeğinden geride kalır.Tek çekirdek programlarda ise zaten i3 ezer geçer.

Çoklu çekirdek destekli programlarda ise i3 yine önde olacaktır ancak tek çekirdekteki fark kadar değil.4 çekirdek aynı anda kullanıldığında core 2 quad %20 civarı daha az performans gösterecektir.

böyle kullanmadan sallayanları kaale almayın öyleymişte böyleymişte ancak hikaye anlatırlar..dostum o işlemcilerin hepsini kullandım i3 q8300den çok nadir durumlar hariç hertürlü geri kalan bi işlemci mesela i3 ile bf multi fifa 15 oynayamazsin akıcı bi şekilde ama q serisi işlemciyle teklemeden saçma sapan düşüşler olmadan seni eglendirecek şekilde oynayabilirsin bu oyunları artı masaüstü performansındada q serisi daha önde size şöyle diyeyim ofis hariçi i3 hiçbir işe yaramaz eğer intel tarafında düzgün bi işlemci alınacaksa i5ten başlarsın g serisi varken i3 leri niye çıkarttığını hiç anlayamadım zaten..

• para tuzagi.

• quote:

Orijinalden alıntı: StickyGreen

quote:

Orijinalden alıntı: sevecen69

quote:

böyle kullanmadan sallayanları kaale almayın öyleymişte böyleymişte ancak hikaye anlatırlar..dostum o işlemcilerin hepsini kullandım i3 q8300den çok nadir durumlar hariç hertürlü geri kalan bi işlemci mesela i3 ile bf multi fifa 15 oynayamazsin akıcı bi şekilde ama q serisi işlemciyle teklemeden saçma sapan düşüşler olmadan seni eglendirecek şekilde oynayabilirsin bu oyunları artı masaüstü performansındada q serisi daha önde size şöyle diyeyim ofis hariçi i3 hiçbir işe yaramaz eğer intel tarafında düzgün bi işlemci alınacaksa i5ten başlarsın g serisi varken i3 leri niye çıkarttığını hiç anlayamadım zaten..

iyide i3 3,7ghz işlemciler var.Bu işlemciler g3258 gibi mhz yüzünden performanslı kalıyor.

q9xxx değilse elinizdeki işlemci ve oc yapmadıysanız 3,7ghz i3 den geride aklırsınız.Son nesil i3lerin cekirdek performanslarından haberiniz yok galiba.çok çekirdek uygulamada bile sentetikse eğer test zaten izlek sayısı sayesinde i3 performanslı kalıyor.

Bugün g3258 4,2ghzde 4,2ghz 6300 le çarpışıyor pek çok oyunda.i3 3,7ghzde her türlü q8xxx serisini geçer.g3258 ağır oc yapın aynı şekilde q serisi bir işlemciyede ağır oc yapın.g3258 önde olacaktır bence.g3258 i i7 4770k ile kendim karşılaştırdım.İsterseniz geniş bir test yaparım.Sitedede yayınlarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevecen69 -- 12 Kasım 2014; 0:11:05 >

• İkisinin de iyi olduğu yönler var ama çoğu i3 den iyi quad casper den çıkan i3 ise büyük ihtimalle quad iyidir
  • Ben Q9400 kullanan birisi olarak imzamdaki sistemle overclock'lu halde "sentetik test olmaksızın" pratikte, i3'lerden hep öne geçiyorum. Özellikle çok çekirdek destekli oyunlarda/programlarda.

Evet i3 yeni nesil bir işlemci ailesidir ama daha çok giriş seviyesinde kullanılan bir işlemcidir. Sanal (i3) ve gerçek (quad) serisi işlemcilerle, oyun, arkaplanda müzik ve video kayıt vs. gibi uygulamamar kullanırsanız dediğimi çok daha iyi anlayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 12 Kasım 2014; 19:23:40 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci alt modellerine göre değişir.Hızlı bi i3 ile yavaş bi Q serisi işlemci arasında tabii ki fark olucaktır..

Sen de şu şekilde cevap verebilirdin.Biri 4 diğeri 2 çekirdek ve performansları ortalama aynı.Önemli olan artık çok çekirdekli işlemci değil ki.Tek çekirdek performansı

Eğer öğretmeninin mantığıyla gidersek X6 6300 yada X8 8320 şuanda en iyi işlemciler ?!?!?! Ama 6 çekirdek işlemci 4 çekirdekli işlemciden daha az performans veriyor..
  • hoca doğru söylemiş küçük farkla quad core daha iyi.
  • quote:

I3 işlemcinizi laptopta mı kullanıyordunuz ve hocanız bu cevabı verdi acaba?
    Konunun girişi nasıl oldu merak ettim :D
  • kesinlikle i3 tercih ederim. 4160 ise sorulması bile abes olur.
  • ThePiraeusHunter kullanıcısına yanıt
    İntel zaten iyice cıvıttı g serisi çıkardı aralarındaki farklar karman çorman oldu , peki ileride yükseltme açısından anakartlar için hangisi tercih edilmeli i3 mü yoksa g serisimi yada farketmez mi?
  • sybercomp S kullanıcısına yanıt
    Tamamen butceyle alakali hocam g serisi islemcim 8gb ram desteklemiyordu ve bu bilgi hicbiyerde yoktu cok sıkıntı cektim bu yüzden cok komplike işlemler yapmiyorsan i3 seni yillarca götürür veya yeni sistem topluyorsan g 2010 80 tlye aliniyor ve gercekten seri islemci bunlar.islemciden tasarruf ettigin parayi ekran kartina yatirabilirsin sonra 80 e geri satar i5 i7 yoluna gidebilirsin

• İ3 ü de kullandım. Q8300ü de. İ3 hertürlü geçiyor.Çok ağır oyunlardan biri şu nfs nin ağır oyunu neydi hatırlamadım. Q serisi tekleme yapıyordu. 4 gb ram kullanıldığı için de olabilir aslında. Ama i3 2130 ile oyun akıyordu.
    İ3 bence daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babangida Babayaro -- 7 Ocak 2015; 14:58:38 >
  • CodeMachine C kullanıcısına yanıt
    Arkadaslar cevap vermis gerci ama ben senin cevabini merak ediyorum hocamMesajlari görmüs olmana ragmen hala cevap yazmamissin
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.