Şimdi Ara

Pc Hocamız : Core 2 Quad İşlemci İntel İ3 Ten Daha İyidir Dedi. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
2
Favori
12.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: doubleb

quote:

Orijinalden alıntı: CodeMachine

PC hocası değil Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, PC ile bilgisayarın farklı şeyler olduğunu öğrenin önce...

Anlat bakalım farkı neymiş bunca zamandır yanlış biliyomuşuk biz, anlat öğrenelim

Programlanabilen, artimetik ve mantıksal işlemler yapabilen cihazlara bilgisayar denir. PC bu geniş bilgisayar dünyasının sadece bir üyesidir.

İki bilgisayarda yaparsın benchmarkları karşılaştırırsın. Benim veya herhangi birinin direk kafadan iki işlemciyi heleki ayrı mimariye, çekirdek sayısına sahip iki işlemcinin spesifik kullanım amacı verilmaden şu iyidir demesi mantıksızlık. Ama iki işemciyide kullanmış birisi ise dediği doğrudu, aksi halde işkembeden sallamaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CodeMachine -- 7 Ocak 2015; 23:14:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RapscallioN

Arkadaslar cevap vermis gerci ama ben senin cevabini merak ediyorum hocamMesajlari görmüs olmana ragmen hala cevap yazmamissin
    quote:

Orijinalden alynty: RapscallioN

Arkadaslar cevap vermis gerci ama ben senin cevabini merak ediyorum hocamMesajlari görmüs olmana ragmen hala cevap yazmamissin

Konuyu açalı 4 yıl olmuş. O zamanlarda yeterince cevap almıştım herkese teşekkürler. Bu arada bu konuyu 4 yıl önce açtığım zaman İnternet'tende araştırıp oradan da detaylı bilgi aldığımı hatırlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ygrammar -- 7 Ocak 2015; 23:33:43 >

• ThePiraeusHunter kullanıcısına yanıt
    İkinci dediğin ilk dediğinin aksini iddia ediyor anlamadım yani tamamen bütçeyle alakalı değil yani böyle sıkıntılarda karşımıza çıkıyor yükseltirken çipset soket kafaları karıştırdı iyice.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sybercomp

İkinci dediğin ilk dediğinin aksini iddia ediyor anlamadım yani tamamen bütçeyle alakalı değil yani böyle sıkıntılarda karşımıza çıkıyor yükseltirken çipset soket kafaları karıştırdı iyice.

bir de fa işlemci alayım diyosan i3 al
    şimdilik idare etsin 1yıl mesela diyorsan g2010 da çok rahat işini görür.
    g2010 ile i5 arasındaki fark bir yerde atıyom dvd yazıp diğer tarafta crysis 3 oynadığında ortaya çıkar
    bi de güncel bazı oyunlar işlemciye yükleniyormuş: bu tarz oyunlarda fps daha fazla alabilirsin
    ama geri kalan oyunalrda fps değeri hemen hemen tamamen tamamen ekran kartından

• http://cpu.userbenchmark.com/ bu sitede kullanıcılar kendi donanımlarını test ederek birbirleriyle karşılaştırabiliyor. Tercih yaparken bu siteden de faydalanabilirsiniz.
  • en basit anlatımla 2 tane 50 kuruşta 1 lira eder 4 tane 25 kuruşta
  • i3, ya da g3258 vs alanlar ve onlara bunları pohpohlayıp ( i7 ile aynı oyun performansı var ya ) gaza getirenler üzülmeye başlar yakında. Yıl 2015 artık çift çekirdek mi kaldı. En basiti bir kaç ay önce Far Cry 4 çıkınca i3 sahiplerini gördük tutuşmuşlar nasıl açmaz diye. Düşünsene kıydın paraya 100 lira verdin far cry 4 aldın ama oda ne oysa i3 i7 kadar güçlü olmalıydı. Nasıl açmaz. Aha da kaldın ortada.
    Yakında iyice coğalacak 4 çekirdek tam anlamıyla kullanılmaya başlanacak. 4 çekirdek i5 altı alınmaz. i3 ve türevleri ölü yatırımdır ofis pc topluyorsanız alın ama q9xx kullanıcıları bile oyunlarda geleceğe daha bir umutla bakar.
    Hele oyun oynamak için Fx 6300 fiyatına satılan i3 alan adam ağır fanboy gazına gelmiştir.

Not: 4 yıllık konu olunca dayanamadım yazdım kıymetli oldu konu yıllar geçince.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stargate_0404

İ3 ü de kullandım. Q8300ü de. İ3 hertürlü geçiyor.Çok ağır oyunlardan biri şu nfs nin ağır oyunu neydi hatırlamadım. Q serisi tekleme yapıyordu. 4 gb ram kullanıldığı için de olabilir aslında. Ama i3 2130 ile oyun akıyordu.
    İ3 bence daha iyi

Hocam yapmayin gozunuzu sevem 1. Nesil sandy bridge g840 kullaniyorum 8gb ram catir cutur cod ghostta 6150mb kullanimi var 8 i bu goruyosa yeni nesiller hayli gorur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: forvet09

kesinlikle i3 tercih ederim. 4160 ise sorulması bile abes olur.

Öyle bir şey olamaz hocam,konu 2011`de açılmış

• quote:

Orijinalden alıntı: nbacıshaquılle

quote:

Orijinalden alıntı: Stargate_0404

İ3 ü de kullandım. Q8300ü de. İ3 hertürlü geçiyor.Çok ağır oyunlardan biri şu nfs nin ağır oyunu neydi hatırlamadım. Q serisi tekleme yapıyordu. 4 gb ram kullanıldığı için de olabilir aslında. Ama i3 2130 ile oyun akıyordu.
    İ3 bence daha iyi

Hocam yapmayin gozunuzu sevem 1. Nesil sandy bridge g840 kullaniyorum 8gb ram catir cutur cod ghostta 6150mb kullanimi var 8 i bu goruyosa yeni nesiller hayli gorur.

Q8300e oc yaparsınız geçer. Oyuna da bağlı. Bazı oyunlar 4 işlemciyi de tam kullanmıyor. Tek çekirdek performansı çok önemli.

• AnqelTR kullanıcısına yanıt
    farketmez.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.