okulunuzun bilgisayarlarında niye quad-core kullanılıyor onu anlamış değilim. zamanında baya para dökülmüştür o sistemlere. internet e girmekten başka ne yapıyorsunuz ki o bilgisayarlrda.
okul bayılmıyor ki o parayı :D annemin okulun teknoloji sınıfı yaptı ulaştırma bakanlığı benim 3bin liralık sistemle yarışır cinsten i7 sistem kurulu her bilgisayardan hatta serverda 240 x 2 ssd var .... hee sonuç ne millet o bilgisayarları kullanıyormu ? tabikide hayır 1 yıldır odaya bile girilmedi paslancak yakında parçalar.
yok artık yaa.. bizim okulda Celeron 3.33GHz var, telefondan (Galaxy S) internete girdiğimde kat kat daha hızlı oluyor... Pc'lerin açılışı yaklaşık 8.5dk sürüyor bazılarında p4 var onlarda 7dk civarında açılıyor... GTA Vice City'de bile yavaşlama var.. onu geçtim yılan oynarken bile yavaşlama var... okulda i7'li sistem var bee...!!
1ghz amp sempron 1ghz p3 kullandım ama 8.5 dakkikada açılan pc ilg defa görüyorum.
hoca cache belleğini göz önüne alarak öyle demiştir doğrudur... cache ne kadar yüksekse işlemci o kadar iyidir çekirdek 32 de olsa faydası yoktur
quote:
Orijinalden alıntı: ferhatonair
hoca cache belleğini göz önüne alarak öyle demiştir doğrudur... cache ne kadar yüksekse işlemci o kadar iyidir çekirdek 32 de olsa faydası yoktur
inteli pek sevmiom ben kardeşimin bilgisayarı t4500 çift çekirdek benim bilgisayarım amd v120 2.2 ghz tek çekirdek geri herşey aynı ramdir ekran kartıdır anakartı benimkinden daha ii ama nedense benim bilgisayar onunkini herşeyde geçiyor nsl oluo onu anlamadım
Sonuç olarak quad daha iyi.Şimdi i3 3.0ghz+ ama q8300 ede o/c yapılır.Şahsen 3.3 de kullanıyorum kendi q8300 ümü.2 çekirdeğe kadar olan uygulamalarda o/c li i3 en az 3.6-3.7 olacağından daha iyi olabilir ama 2 çekirdek üstü uygulamalarda q8300 affetmez
quote:
Orijinalden alıntı: Firaristt
quote:
Orijinalden alıntı: MwaM
quote:
Orijinalden alıntı: Çardakçı
okulunuzun bilgisayarlarında niye quad-core kullanılıyor onu anlamış değilim. zamanında baya para dökülmüştür o sistemlere. internet e girmekten başka ne yapıyorsunuz ki o bilgisayarlrda.
okul bayılmıyor ki o parayı :D annemin okulun teknoloji sınıfı yaptı ulaştırma bakanlığı benim 3bin liralık sistemle yarışır cinsten i7 sistem kurulu her bilgisayardan hatta serverda 240 x 2 ssd var .... hee sonuç ne millet o bilgisayarları kullanıyormu ? tabikide hayır 1 yıldır odaya bile girilmedi paslancak yakında parçalar.
yok artık yaa.. bizim okulda Celeron 3.33GHz var, telefondan (Galaxy S) internete girdiğimde kat kat daha hızlı oluyor... Pc'lerin açılışı yaklaşık 8.5dk sürüyor bazılarında p4 var onlarda 7dk civarında açılıyor... GTA Vice City'de bile yavaşlama var.. onu geçtim yılan oynarken bile yavaşlama var... okulda i7'li sistem var bee...!!
bukadarı da abartı istersen bi dene celeron 3.33 lük sisteme 1 terabyte 32 mb önbellekli bi harddisk tak bi kullan ne kadar kısa sürede açılıyor bilgisayarın geç açılmasının en önemli nedeni harddisktir.
quote:
Orijinalden alıntı: doubleb
quote:
Orijinalden alıntı: CodeMachine
PC hocası değil Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, PC ile bilgisayarın farklı şeyler olduğunu öğrenin önce...
Anlat bakalım farkı neymiş bunca zamandır yanlış biliyomuşuk biz, anlat öğrenelim
Bilgisayar belirli komutlara göre veri işleyen ve depolayan bir makinedir.
Kişisel bilgisayar veya PC (İng: Personal Computer), şahsi kullanımına yönelik özel olarak tasarlanmış, herhangi bir uzman veya operatörün yardımı olmadan kişilerin kendi başlarına kullanabileceği bilgisayar türü.
öğrendin mi?
Benim eski Lisedeki iki tane PCde Pentium 4 extreme edition support HT tecnology 3.73Ghzlik işlemci var
quote:
Orijinalden alıntı: renklem
şimdi iki ordu savaş yapıyor, birinci ordunun 4 tane bölüğü, ikinci ordunun ise 2 tane bölüğü var. İkinci ordunun bölükleri eğer karşı taraf da 2 bölükle gelse kazanacak; ancak karşı tarafın 4 bölüğü olduğu için savaşı kaybediyor. yani 1. ordunun tek bir bölüğünü baz alırsak, 2. ordunun 1 bölüğü çok daha kuvvetli, sadece sayıca üstün gelme durumu var :)
Ama 1. Bölük Eski M1 piyade tüfeklerini kullanıyo 2. Az olan bölük yeni M16 ve Kitele imha silahlarını kullanıyo (Nükleer Bomba ) Az askeri olan 2. bölük sadece bir düğmeye basarak 1. çok askeri olan bölüğü yeniyo.
core 2 quad daha iyidir hem i3 çift çekirdekli ama her zaman core 2 quad önde degil
Sistemde ekran kartından tam verim almak isteyenlerin çözüm seçeneğiöncelşkle büyük bir ekran kartı varsa işlemcin ekran kartın ve remin büyük olması gerekmektedir az kaldı 2x2 remlerin tarih olmazına 4x2 ye geçiliyor artık 2gb ekran kartları çıktı e8600 ve q9550 ve q9300 kullandım ama quad işlemciler duo lardan hızlı çünkü ekran kartıyla quad işlemci veri yolu hızı kadar fsb hızıda önemli o da zaten overclockla kapatılabilir bir farkdır.
i7li sistemmi? orası özel okul felanmı. yok devlet okuluysa bizde yazılı kağıt paralarını bile bizden alıyorlar bir yerlere ütopik sistem kuracaklarına neyse
ama adam quad derken q9650 yi kastetmişte olabilir
quote:
Orijinalden alıntı: Freeline
quote:
Orijinalden alıntı: renklem
şimdi iki ordu savaş yapıyor, birinci ordunun 4 tane bölüğü, ikinci ordunun ise 2 tane bölüğü var. İkinci ordunun bölükleri eğer karşı taraf da 2 bölükle gelse kazanacak; ancak karşı tarafın 4 bölüğü olduğu için savaşı kaybediyor. yani 1. ordunun tek bir bölüğünü baz alırsak, 2. ordunun 1 bölüğü çok daha kuvvetli, sadece sayıca üstün gelme durumu var :)
Ama 1. Bölük Eski M1 piyade tüfeklerini kullanıyo 2. Az olan bölük yeni M16 ve Kitele imha silahlarını kullanıyo (Nükleer Bomba ) Az askeri olan 2. bölük sadece bir düğmeye basarak 1. çok askeri olan bölüğü yeniyo.
hey gidi hey nerde o eski savaşlar kılıçlarla süngülerle yapılan
quote:
Orijinalden alıntı: dennjS
quote:
quote:
PC hocası değil Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, PC ile bilgisayarın farklı şeyler olduğunu öğrenin önce...
Anlat bakalım farkı neymiş bunca zamandır yanlış biliyomuşuk biz, anlat öğrenelim
Kişisel bilgisayar veya PC (İng: Personal Computer), şahsi kullanımına yönelik özel olarak tasarlanmış, herhangi bir uzman veya operatörün yardımı olmadan kişilerin kendi başlarına kullanabileceği bilgisayar türü.
öğrendin mi?
aslında buda yanlış cevap.
pc windows tabanlı sistemlere deniyor. mac osx tabanlılara mac denir windows tabalılara pc gibi.
quote:
Orijinalden alıntı: soar.kerrigan
quote:
Orijinalden alıntı: dennjS
quote:
quote:
öğrendin mi?
aslında buda yanlış cevap.
pc windows tabanlı sistemlere deniyor. mac osx tabanlılara mac denir windows tabalılara pc gibi.
Yuh artık herkes başka birşet soyluyor Belki bu foruma katılıp yorum yapan arkadaşlar daha dünyada yokken bile pc kullanan birisi olarak "pc windows tabanlı sistemlere deniyor" ifadesine kayıtsız kalamadım.
Benim ilk kullandığım pc 4.7mhz (dikkat ghz değil mhz) hızında işlemciye sahip monochrome ekranlı sabit diski olmayan yalnızca 5.25 lik 360kb boyutunda double density disketler ile çalışan bir pc idi
Şimdi bu da mı windows tabanlı oluyor ?
daha windows bile yoktu biz pc kullanirken. !!
PC yani personal computer ifadesi bir arkadaşın belirttiği gibi, kişisel kullanım için tasarlanmış bilgisayarlara denir.
PC ile Bilgisayar aynı şey değildir. AS400 yada IBM 9370 mainframe sistemler bilgisayarın ağa babasıdır ancak pc değildir örneğin. Lütfen bilip bilmeden ahkam kesmeyin.
Bahsettiğim sistemleri bilmeyenler için ise www.google.com
Saygılarımla
Şu PC ile Bilgisayar arasındaki farkı anlatmaya çalışan arkadaşların amacı ne cok merak ediyorum. Buradaki insanların eminim bircogu pc ve bilgisayar arasındakifarkı biliyordur ama pc deniyor artık.
Yani burada bilgelik taslamaya gerek yok arkadaşlar. Konu farklı arkadaş işlemcileri sormuş. Muhalefet olacagim diye sacmalıyorsunuz artrık bilmem farkındamısınız.
Ayrıca PCnin Windows tabanlı bilgisayarlara dendigini soyleyen arkadasın yorumuna gulmedimdegil :D Burası bir bilgi merkezi ancak baslıklar altında farklı konular tartısıldıgında olay corba oluyor ve hickimse hicbirsey anlamıyor.
Herkese saygılar sevgiler.
i3 ama modeli ne bir sürü nesil çeşit çeşit i3 var.
quote:
Orijinalden alıntı: Teknogezgin
Arkadaşlar İntel i3 işlemci Kullanıyorum okulumuzun bilgisayarları intel core 2 Quad Q8300 2.50 Ghz Kullanıyor Ben İse İntel i3 İşlemci Bilgisayar Hocası Quad İşlemcinin yani kendi işlemcisinin daha iyi olduğunu söyledi sizce doğrumu?
Malesef hocan doğru söylemiş
Konuyu açan arkadaş Q8300 işlemci i3 işlemcilerden iyi midir ? gibi bir soru yöneltmişken bu konuyla alakasız Pc nin açılımı nedir tartışması çıkmış.Hatta şu yorum beni benden aldı "pc windows tabanlı sistemlere deniyor. mac osx tabanlılara mac denir windows tabalılara pc gibi."