Şimdi Ara

PC--Donma,Reset,Kapanma ve Açılmama Problemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
2
Favori
14.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayarınız da donma ve resetlenme problemleri var ise >

1-) Bilgisayarınızı virüs taramasından geçirin.(Tüm güncelleştirmelerini yaptıktan sonra)

NOD32 - 30 Günlük Deneme Sürümü

http://www.nod32.com.tr/download/free_trial_download.asp

KASPERSKY

http://www.kaspersky.com.tr/yuklemeler.html

AVAST - Ev kullanıcıları için bedava antivirüs proğramı :)

http://www.avast.com/tur/download-avast-home.html

PANDA - 1 Aylık deneme sürümü

http://www.pandasecurity.com/homeusers/downloads/?sitepanda=particulares

2-) Bilgisayarda antivirüs programlarının silemediği yada etkisiz hale getiremediği zararlı programları temizlemek için.(Virüsler, solucanlar ve Truva atları)

Ad-aware

http://www.lavasoft.com/single/trialpay.php

Spyware Terminator

http://www.spywareterminator.com/

Spyware doctor

http://www.pctools.com/spyware-doctor/

3-) Donanım sıcaklıklarınızı kontrol ediniz.

Everest

http://www.lavalys.com/products/overview.php?pid=3&ps=UE&lang=en

Core Temp

http://www.alcpu.com/CoreTemp/

HWMonitör

http://www.cpuid.com/hwmonitor.php

Speedfan

http://www.almico.com/sfdownload.php

4-) Güç kaynağınız ile bağlantılı olarak, donma problemleri yaşayabilirsiniz , sisteminizdeki donanımları ve kullandığınız güç kaynağının markasını ve kaç watt olduğunu yazabilirseniz yardımcı olmaya çalışırız .

5-)Kullandığınız HD’de bad sector olabilir , bunu görebilmek için , aşağıdaki proğramı indirip HD’inizi kontrol etmelisiniz.

http://www.hdtune.com/

6-) Ramlerinizle ilgili bir problem olabilir. (Ram’in bozulması yada Ram uyumsuzluğu),

2 yada çoklu ram kullanıyorsanız , tek tek çalıştırmayı deneyin , farklı ram ile deneme şansınız var ise , kullandığınız ram(leri) çıkartıp diğer rami takın ve çalıştırın.

Ramlerin düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol etmeniz için ;

http://forum.donanimhaber.com/m_7299012/tm.htm

7-) Yakın zamanda BİOS güncellemiş iseniz , bios ayarlarından dolayı yada farklı (stabilite,uyumsuzluk) nedenlerinden dolayı , bilgisayarınız reset atıyor olabilir.

Not:Bilgisayarınızın biosunu güncellediğiniz zaman, bazı parçalar donanım çakışmalarına yada uyumsuzluğuna neden olabilir.

8-) Bazı donanım parçalarının arızalı olması ya da çakışma yapması.

9-) Elektrik tesisatınız , evinizdeki voltajın düşük olması ya da bir anda düşüp tekrar yükselmesi.

Bilgisayarınızda kapanma problemi var ise >

10-) Sürücülerinizin ve windowsunun güncelliğinden emin olun.

11-) Donanımlarınızda uyumsuzluk olabilir.(Sisteminize hiçbir donanım takmadan sade bir şekilde çalıştırmayı deneyin.)

12-) Donanımlarınızın sıcaklıklarını kontrol edin.( 3. madde )

13-) Ramlerinizde uyumsuzluk ya da arıza olabilir.( 6. madde )

14-) PSU ile ilgili bir problem olabilir , (yetersiz gelmesi , arızalı olması) ve ( 9. madde )

15-)Kasa içindeki kabloları ve bağlantıları kontrol edin.

16-) Bilgisayarınızı virüs taramasından geçirin. (Solucanlar ve Truva atları)
    [ 1. Madde ve 2. Madde ]

17-) Bios güncellemesi yapmayı deneyin.

--------------------------------------------------------------------------------

Bilgisayarım hiç açılmıyor, ya da (fanlar çalışıyor ama görüntü gelmiyor)

1-) İlk olarak güç kaynağının arka kısmında bulunan , açma kapama düğmesini kontrol edin.

2-) –Power- Açma düğmesinin , anakarta bağlı olan kablolarını kontrol edin.

3-)Power’ınızın anakart'a güç girişi olarak giren soketlerini çıkartıp tekrar takın.(20-20+4)

4-)Bios bilinin yakınlarında CMOS CLEAR diye bir jumper olmali bu jumperı kullanarak bios’unuzu sıfırlayın , eğer yok ise kasaya gelen elektriği tamamen kesin ve bios pilini çıkartın 2-3 dk. bekledikten sonra tekrar takın ve sisteminizi çalıştırmayı deneyin.

5-)Bilgisayarınızın içindeki tüm parçaların güç ve veri kablolarını çıkartın tekrar takın.

6-)Ekran kartınızı çıkartıp tekrar takın ve yuvasına tam oturduğuna emin olun.

7-)Monitör ve ekran kartınızın arasındaki bağlantıyı (vga/dvı) kuran kabloların tam olarak yuvalarına oturduğuna emin olun.

8-)On-board VGA’nız var ise ekran kartınızı çıkartıp on-board vga’yı kullanmayı deneyin.

9-)Eğer yok ise

Ekran kartı haricindeki PCI aygıtarınızı çıkartmayı deneyin (Modem - Ses kartı - ethernet - Tv kartı gibi—Sisteminizi sade bir şekilde çalıştırın)

10-)Anakartı kasadan dışarı çıkartıp, dışarıda çalıştırmayi deneyin (Şase yapıyor olabilir)

Ek olarak

Açma düğmesine bastığınızda bilgisayar açılmıyor ve bu seslerden birisini alıyorsanız

-Sürekli Ses ======Güç kaynağı arızası
    - Birçok kısa bip ===Anakart arızası
    - 1 uzun ========= Bellek tazelenmesinde hata
    - 1 uzun 1 kısa ==== Anakart veya BIOS çipi arızası
    - 1 uzun 2 kısa ==== Ekran kartı arızası - (BIOS ekran kartına ulaşamıyor olabilir. Ekran kartının yerine oturup oturmadığını kontrol etmek gerekebilir. Ekran kartı, ekran kartı belleği hatası ) -
    - 1 uzun 3 kısa ==== Ekran kartı arızası
    - 2 uzun 1 kısa ==== Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı (?) )
    - 2 kısa ========= Bellek parity (eşlik) hatası
    - 3 kısa ========= Belleğin ilk 64k’lık bölümünde hata
    -4 kısa ========= Timer hatası
    - 5 kısa ========= İşlemci hatası
    - 6 kısa ========= Klavye işlemcisi hatası
    - 7 kısa ========= İşlemci hatası
    - 8 kısa ========= Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası
    - 9 kısa ========= BIOS ROM hatası
    - 10 kısa ======== CMOS okuma/yazma hatası
    - 11 kısa ======== Tampon Bellek Hatası

Forumda bu sorunları yaşayan birçok arkadaşımız var , bende bunu görerek kendi bilgilerimi ve bazı sitelerden öğrendiğim bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Z-DGİ -- 2 Haziran 2009; 16:45:56 >

• BAZILARIMIZ BİLSEK BİLE BİLMEYENLER ÇOK OLACAKTIR...
    ELLERİNE SAĞLIK, GÜZEL BİLGİLER
  • quote:

Orjinalden alıntı: XSYSTEM

BAZILARIMIZ BİLSEK BİLE BİLMEYENLER ÇOK OLACAKTIR...
    ELLERİNE SAĞLIK, GÜZEL BİLGİLER

aynen öle bilmeyen çok arkadaşımız VAR:::::::::::::::
  • İyi dilekleriniz için teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: Z-DGİ

İyi dilekleriniz için teşekkürler.

[İyilik yap denize at.]
  • Yeni bi makine topladım oynadıgım 1 oyun var warcraft o da 2 oyunda 1 res atıyo makine..

Ram'i kontrol ettim baska ramle degistim düzelmedi hdd yi tarattım sorun yok ısınma problemi yok psu dan dolayı yaptıgını düşünüyorum..

Psu 300 lük everest yeni bi psu alıcam ama aklıma problemin baska bi yerde olma olsılığı geldi mesela ram slotlarında böyle bişey olabilir mi ? Normal masaüstündeyken fln res atmıyo oyundayken biraz kasıcak şeyler oldu mu res atıyo ..

Ramin slotunu değiştirdim bu sefer res atmadan 1-2 dk önce kasma yaptı makina ve sonra res attı sizce sorun nerde olabilir?

Amd 5200 x2
    Gigabyte MA69VM-S2
    palit 2600pro
    seagate 160 gb
    Kingston 1 gb 800 mhz
    Everest kasa (300 watt psu)
  • Kimse mi cevap atmaz ya konu kirliliği olmasın diye konu açmayım dedim ama burayada cevap gelmiyo..

1-2 güne kadar psu alıcam ama emin olamak istiyorum sorununun psudan kaynaklandıgına??
  • eline sağlık yararlı bilgiler
  • quote:

Orjinalden alıntı: cMbRs

Yeni bi makine topladım oynadıgım 1 oyun var warcraft o da 2 oyunda 1 res atıyo makine..

Ram'i kontrol ettim baska ramle degistim düzelmedi hdd yi tarattım sorun yok ısınma problemi yok psu dan dolayı yaptıgını düşünüyorum..

Psu 300 lük everest yeni bi psu alıcam ama aklıma problemin baska bi yerde olma olsılığı geldi mesela ram slotlarında böyle bişey olabilir mi ? Normal masaüstündeyken fln res atmıyo oyundayken biraz kasıcak şeyler oldu mu res atıyo ..

Ramin slotunu değiştirdim bu sefer res atmadan 1-2 dk önce kasma yaptı makina ve sonra res attı sizce sorun nerde olabilir?

Amd 5200 x2
    Gigabyte MA69VM-S2
    palit 2600pro
    seagate 160 gb
    Kingston 1 gb 800 mhz
    Everest kasa (300 watt psu)

PSU'dan dolayı hocam en mantıklı neden bu gözüküyor , geç kaldım belki ama kusurabakayın.

• Ayrı bi başlık açtım psu almaya karar verdim hangi psu yu tavsiye edersiniz siz?

HİGH POWER COOLMAX 350W nasıl yeterli olur mu?
  • quote:

Ayrı bi başlık açtım psu almaya karar verdim hangi psu yu tavsiye edersiniz siz?

HİGH POWER COOLMAX 350W nasıl yeterli olur mu?

Benim tavsiyem 400W'dan aşağı olmaması Tagan,OCZ,thermaltake,FSP,Zalman,Cooler Master bu markaların 400w ve + olan PSU'larını rahatlıkla alabilirsin.
  • quote:

Kimse mi cevap atmaz ya konu kirliliği olmasın diye konu açmayım dedim ama burayada cevap gelmiyo..

1-2 güne kadar psu alıcam ama emin olamak istiyorum sorununun psudan kaynaklandıgına??

genele at yardımcı olalım
  • Belli bir süre üst konu yapamazmıyız bu konuyu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Z-DGİ -- 25 Ekim 2008; 14:21:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Z-DGİ

Belli bir süre üst konu yapamazmıyız bu konuyu ?

Yeterli talep görürse yaparlar bence.Ama şu an için erken.
  • yararlı bilgiler saol
  • dizüstüne warcraft yükledim internet üzerinden oynamak için

tam servera girince bilgisayar donuyor,

format attım başka bir windows cd'si ile olmadı, sürüm değiştirdim oyunun gene aynı şekilde dondu

başka oyunları oynayabiliyorum, vista yüklesem sorun düzelir mi acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: KırıkKılıç

dizüstüne warcraft yükledim internet üzerinden oynamak için

tam servera girince bilgisayar donuyor,

format attım başka bir windows cd'si ile olmadı, sürüm değiştirdim oyunun gene aynı şekilde dondu

başka oyunları oynayabiliyorum, vista yüklesem sorun düzelir mi acaba?

Arkadaşım oyunu tekrar kurmayı dener misin?Yine olmazsa tekrar silip başka bir cd'den veya kaynaktan kur.
  • Suan ekran kartım bozuk 2 gundur yenisini alıcam ama ondan daha onemlı bir prblemmım var yaklasık 1 senedir . Aylarca oyun oynıyım pc basında olayım pc de tık yok ama ne zamn masa ustunde 15-20 dk bırakıp gitsem pc donuyor . Msn acık bırakıp dısarı cıkamıyorum , bişi indiremıyorum .. Donmasın diye media playerdan 2-3 filim acıyorum arka arkaya onları oynatıyorum oyle ayrılyıorum pc basından . defalarca format attım . Gittim orjinal kaspersky aldım taratma yaptım vs hala sorun dvm edıyor . 2.5 seneyı geçmiştir imzamdaki sistem herhalde ilk 1 yıl boyle prblemım yoktu . Tam olarak ne zamn cıktı bu prblem onuda hatırlamıyorum .Ama bi bios guncellemesı yapmıstım uzan zaman once . Sorun HDD yada ramden mı oluyor donanımsal mı . Yoksa Hdd diğer bolumlerinde ( D, E ) bulunamayan bi virüs mu var . Ekran kartı aldıkdan sonra hdd komple formatlamayı dusunuyorum ama işe yaramazsa okadar filim resim muzıklerım boşa gidicek dahada uzulucem . Sizce sorun ne olabilir arkadaşlar çözume ilk nerden başlamalıyım . Ana kartımda belirgin olmayan ince bi arıza olabilirmi ? Bios pilinimi çıkartıp taksam . Oyun oynarken vs hiç bir uygulamada donma resetlenme sorunum yok , hiç bir zamn oyunun ortasında uzmedı benı pc. Sorun filim, uygulama ,oyun vs kapattığım zaman pc yı masa ustunde acık bırakıp gidememek . bazen direkt donuyor bazende mavi ekran ile donuyor ( Sistem bi prblem algıladı ve zarar gormesın dıye kapatıldı vs gibi bişidi tam hatırlamıyorum ) Yukarda yazılanlar cok guzel acıklamalar ama nerden bailıcağımı bilemıyorum acıkcası : Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kozlowski -- 26 Ekim 2008; 15:07:45 >

• arkadaslar benım harddiskimi takıyorum modem kapalıyken sorun yok bilgisayar calısıyor..modemi acıyorum bı sure sonra (5-10 dk) donuyor.o anda muzık acıksa TARRRR dıe ses cıkıyor..ethernet kartı aldım ayrıca yıne aynı seyı yasadım..

başka bir harddisk takıyorum modem kapalıyken doğal olarak donma problemi falan yok herşey yolunda ama modemi açıyorum bu kez donma falan hiç olmuyor tık yok..

oysa benim harddiskim takılı iken modemi açarsam 5 dk ıcınde donuyor modem kapalıysa hiç problem yok..

anladınız mı arkadaşlar ben bu olayı çözemedim çözüm bulamadım neden kaynaklanır anlamadım...

bu konuyla ilgili bilgisi olan varmı arkadaslar bunu çözebilir miyiz?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.