Şimdi Ara

PC--Donma,Reset,Kapanma ve Açılmama Problemleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
2
Favori
14.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ana kart GB MA770
    ram 2*2 a-data
    Bilgisayarı kapat diyorum.Sistem kapanıyor ancak kasa fanı,işlemci fanı ,kasa ışıklandırmaları çalışmaya dvm ediyor . Bunun dışında yeni ana kart+işlemci +ram taktıkdan sonra o eski disk birliştirme sorunlarımda kalktı ( masa ustunde donma olayını kontrl etmedim daha) Oyunlar da b prblem yok . Yalnız daha bios a hiç girmedim ,format atmadım Bunlarda etki etmiş olabilrimi ? son olarak aklıma gelen kasa bağlantılarında +MSG- +PW-
    +HD- -RES+
  • quote:

Orjinalden alıntı: coverdale

teşekkür ederim arkadaşım çok güzel bir konu olmuş .
    sorunuma gelince ; sürekli reset . artık kafayı yemek üzereyim .genelde açılışta masaüstü gelir gelmez ya mavi ekran veriyor ya da donup kalıyor . daha seyrek olarak normal kullanırken de reset atıyor . defalarca farklı işletim sistemleri yükledim sorun düzelmedi . arkadaştan ram alıp ramleri değiştirdim , farklı slotlara taktım gene düzelmedi . hdd lerden ve remlerden birini ve dvd writeri çıkarttım gene düzelmedi .
    donanım ; e6300 , p35 platinum msi , ocz 2x1 dual 800 , wd raptor 74x2 raid0 , 1 adet depo wd 7200rpm , 350 watt cooler master psu .
    psu mu yetmitor diyeceğim ama daha önce düzgün bir şekilde çalıştı bu sistem aylarca bu psu ile ve o kadar parçayı söktükten sonra bile sorun devam etti . elektrik kesintileri psuya zarar vermiş olabilir mi acaba?
    ekleme: sıcaklıklar normal ve bütün fanlar çalışıyor .

PSU olabilir hocam , ekran kartınızın marka ve modeli nedir ?

350w bir psu ortalama 300-310 w olarak hesaplarsak birde harici ekran kartı var ise , temel nedenlerden birisi olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Z-DGİ -- 6 Kasım 2008; 12:54:11 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Z-DGİ

quote:

sorunuma gelince ; sürekli reset . artık kafayı yemek üzereyim .genelde açılışta masaüstü gelir gelmez ya mavi ekran veriyor ya da donup kalıyor . daha seyrek olarak normal kullanırken de reset atıyor . defalarca farklı işletim sistemleri yükledim sorun düzelmedi . arkadaştan ram alıp ramleri değiştirdim , farklı slotlara taktım gene düzelmedi . hdd lerden ve remlerden birini ve dvd writeri çıkarttım gene düzelmedi .
    donanım ; e6300 , p35 platinum msi , ocz 2x1 dual 800 , wd raptor 74x2 raid0 , 1 adet depo wd 7200rpm , 350 watt cooler master psu .
    psu mu yetmitor diyeceğim ama daha önce düzgün bir şekilde çalıştı bu sistem aylarca bu psu ile ve o kadar parçayı söktükten sonra bile sorun devam etti . elektrik kesintileri psuya zarar vermiş olabilir mi acaba?

pardon unutmuşum palit 8600 gt sonic +
    yani bugüne kadar yetiyordu bu psu , şimdi mi az gelicek .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coverdale -- 6 Kasım 2008; 12:59:50 >

• quote:

quote:

quote:

pardon unutmuşum palit 8600 gt sonic +
    yani bugüne kadar yetiyordu bu psu , şimdi mi az gelicek .

Hocam allaha emanet olarak kullanmışsınız, o sisteme o PSU az ,Türkiyedeki elektrik sistemini anlatmaya gerek yok çünkü , voltaj dalgalanmaları,elektrik kesintieri vs. , siz ilk olarak çevrenizden bir psu bulun deneme amaçlı 460w'dan aşağı olmasın , sisteminizi çalıştırın gene aynı problem devam eder ise farklı yollara başvururuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Z-DGİ -- 6 Kasım 2008; 13:11:37 >

• Z-DGİ sorunu hallettim hocam psu un 24 lu girişi ana karta tam oturmamış . sistem kapansa bile fanlr çalışmaya dvm ediyordu . Fazla bastırmak istememiştim takarken . Şuan herşey normal ilginiz için çok teşekkür ederim.
  • harddisklerin birini , remlerden birini , dvd writeri ve tv kartını (bi de bu vardı söylemeyi unuttum) söktükten sonra bi hard diskleri kontrol edeyim dedi . hd tune hep aynı yerde (resimde) takılıyor ve o ara ekran bi karardı ve ekran kartı uyarısı geldi .
     PC--Donma,Reset,Kapanma ve Açılmama Problemleri
    [imagehttp://img90.imageshack.us/images/thpix.gif[/simage]

ekleme : ekran kartına stabilite testi yaptım ntune ile bi problem çıkmadı , sıcaklık en fazla 58 gördü .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coverdale -- 6 Kasım 2008; 16:06:32 >

• @coverdale

PM.
  • @Z-DGİ alakan için teşekkürler .

hard disklerin performansında bir problem olmadığını , hatta oldukça iyi olduğunu düşünüyorum . bununla birlikte hd tune un hata taramasını tamamlayamasını anlayamadım .
    tv kartını da çıkarınca resetler kesildi . biraz zorladığımda ufak tefek takılmalar oluyor makinada ama reset atmıyor , donmuyor . psu kaynaklı bir problem gibi gözükmeye başladı .

• quote:

@Z-DGİ alakan için teşekkürler .
    />

hard disklerin performansında bir problem olmadığını , hatta oldukça iyi olduğunu düşünüyorum . bununla birlikte hd tune un hata taramasını tamamlayamasını anlayamadım .
    tv kartını da çıkarınca resetler kesildi . biraz zorladığımda ufak tefek takılmalar oluyor makinada ama reset atmıyor , donmuyor . psu kaynaklı bir problem gibi gözükmeye başladı .

Rica ederim hocam.

HD Tune 3.10'uda indirip denediniz mi hocam ? 3.10'da takılma yapmayabilir.

• quote:

quote:

350w bir psu ortalama 300-310 w olarak hesaplarsak birde harici ekran kartı var ise , temel nedenlerden birisi olabilir.

Katılıyorum.Bugüne kadar çok rahat kullanmış olabilirsiniz.Fakat sonuçta elektronik bir alet.Bunun da bir ömrü var.

• psunun az geleceği pek aklıma yatmadığından mütevellit ısrarlı denemeler sonucu sorunun anten kablosunda olduğunu keşfettim . anten kablosunu tv kartından çıkartınca resetler kesildi , takınca tekrar başlıyor . niye birdenbire böyle bir şey oldu bilemiyorum .
    yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler .
  • quote:

psunun az geleceği pek aklıma yatmadığından mütevellit ısrarlı denemeler sonucu sorunun anten kablosunda olduğunu keşfettim . anten kablosunu tv kartından çıkartınca resetler kesildi , takınca tekrar başlıyor . niye birdenbire böyle bir şey oldu bilemiyorum .

gene dondu
  • Güzel calışma olmuş ...
  • quote:

quote:

psunun az geleceği pek aklıma yatmadığından mütevellit ısrarlı denemeler sonucu sorunun anten kablosunda olduğunu keşfettim . anten kablosunu tv kartından çıkartınca resetler kesildi , takınca tekrar başlıyor . niye birdenbire böyle bir şey oldu bilemiyorum .

gene dondu

TV kartını tamamen çıkarın sistemden , hatta diğer bütün harici donanımları çıkarın , ekran kartı hariç

Sizin probleminiz %80 PSU , 350 w PSU ile harici tv kartı , ekran kartı , ve var ise başka bir donanım

quote:

Orjinalden alıntı: Arkın.

Güzel calışma olmuş ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Z-DGİ -- 8 Kasım 2008; 15:19:16 >

• bilgisayarım 2 3 gündür takılıyordu, reset atmadan mouse u bile oynatamıyordum, biraz önce de oldu aynı durum, yine reset attım, bu sefer microsoft windows xp ekranında takıldı, ilerlemiyor, hoşgeldiniz ekranına geçmiyor, klayve falan çalışmıyordu, reset attım güvenli kipte aç dedim, açıldı, 5 gün önceye sistem geri yükleme yaptım fakat değişme yok. ramleri teker teker çıkartıp denedim, harddisk kablosunu çıkarıp taktım değişen birşey yok. acil yardım bekliyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: cagdasalkan21

bilgisayarım 2 3 gündür takılıyordu, reset atmadan mouse u bile oynatamıyordum, biraz önce de oldu aynı durum, yine reset attım, bu sefer microsoft windows xp ekranında takıldı, ilerlemiyor, hoşgeldiniz ekranına geçmiyor, klayve falan çalışmıyordu, reset attım güvenli kipte aç dedim, açıldı, 5 gün önceye sistem geri yükleme yaptım fakat değişme yok. ramleri teker teker çıkartıp denedim, harddisk kablosunu çıkarıp taktım değişen birşey yok. acil yardım bekliyorum..

Sistem açılış dosyalarınız zarar görmüş , bunu düzeltmek için sisteminize repair(tamir-onarım) etmeniz gerekicek ;

XP CD mizi takıyoruz ve bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz.
    Eğer bilgisayarı yeniden başlattığımızda bios ekranı geçtikten sonra “CD den önyükleme yapmak için bir tuşa basın…” yazısı geliyorsa sorun yok, gelmiyorsa Bios ayarlarından CD ROM u 1. aygıt olarak belirtmemiz gerekicek.

CD-ROM'u 1.aygıt olarak belirttikten sonra karşımıza ,
    CD den önyükleme yapmak için bir tuşa basın yazısı çıkıcak , bu ekranda klavvyeden herhangi bir tuşa basın.

Kurulum CD'si bazı dosyaları yükledikten sonra ,
    Karşımıza tekrar bir ekran daha gelecek ve bu ekranda sadece ENTER a basacağız (R=onar seçeneğini seçmeyin), onarım yapmak İSTİYORSAK-TA sadece ENTER a basacağız R ye BASMAYACAĞIZ.

Karşımıza Lisans Sözleşmesi gelecek kabul etmek için F8 e basacağız.

Lisans anlaşmasını kabul ettikten sonra ,
    YENİ BİR XP'mi kurmak yada ONARIM(REPAIR)'mı yapmak istediğimizi soran bir ekran daha çıkacak.

REPAIR yapacağımız için bu ekranda R ye basacağız , bundan sonraki süreç dosyaların tekrar yüklenmesi ,ve format esnasında karşımıza çıkan (Serial , Saat-Tarih Ayarları) gibi birkaç menü daha karşınıza gelicek , repair komutu ile sisteminizdeki mevcut dosyalarınız silinmeyecek , ama bazı dosyalarda problemler oluşabilir , önemli dosyalarınızın yedeğini mutlaka alın.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Z-DGİ -- 9 Kasım 2008; 0:09:24 >

• quote:

quote:

gene dondu

Hocam PSU almaya karar vermişsiniz galiba

Ekran kartı hariç bütün harici donanımları çıkarınca , donma hala devam ediyormuydu ?

• rest sorunu bende de var maalesef çoğunlukla oyun oynarken oluyo ilk etapta xp sp3 kuruluydu onda reset yoktu ama ekran karariyodu ve de reset atmaktan başka çare yoktu şuan vista yüklü kendiliğinden reset atıp insanı çıldırtıyo bugün pes 2009 oynarken maçın ortasında yine reset attı tekrar açtım yine aynı dakikalarda reset attı sistemim şöyle
    amd 6000+ , gigabyte ga-ma770-ds3 , seagate 250gb , asus 8500gt 512mb , cooler master rc-332 350w , seagate 2x2 ram

acaba bende de mi sorun güç kaynağında
  • quote:

Orjinalden alıntı: nfbakir

rest sorunu bende de var maalesef çoğunlukla oyun oynarken oluyo ilk etapta xp sp3 kuruluydu onda reset yoktu ama ekran karariyodu ve de reset atmaktan başka çare yoktu şuan vista yüklü kendiliğinden reset atıp insanı çıldırtıyo bugün pes 2009 oynarken maçın ortasında yine reset attı tekrar açtım yine aynı dakikalarda reset attı sistemim şöyle
    amd 6000+ , gigabyte ga-ma770-ds3 , seagate 250gb , asus 8500gt 512mb , cooler master rc-332 350w , seagate 2x2 ram

acaba bende de mi sorun güç kaynağında

Evet hocam 350 w , o sistem için az gelir , ve söylediginiz sorunları güç kaynağından dolayı yapabilir.(Yüksek bir ihtimal)
  • Bigisayar grafik tabanlı bişeyler yaparken kapanıyor(oyun veya yüksek kaliteli videolarda) açılması için psuyu kapayıp 15-20 saniye beklemem gerekiyor yoksa power butonu tepki vermiyor
    2 bilgisayarım var ikisininde ortak tarafı psuları frisby marka 400 ve 350w lık psu aldım sorun bundan sonra başladı(eski psum ile sorun yok)

sorunun psudan olduğu kesin
    psu yetersiz değil
    ısı değerleri normal
    diğer parçalarda sorun yok
    sistemin kullandığı güç 330w psum 400w (diğeri 270-350)

aklıma 2 neden geliyor elektrik dalgalanmaları ama öyle olsa diğer psudada kapanır diğeri ise biostan yapmam gereken bir ayar(ama ne?)
    büyük ihtimal bunlar değil ama :D neyse önerilerinizi bekliyorum

(not: kullandığım işletim sistemleri farklı birinde sp3 diğerinde sp2 yüklü ve iki pc nin donanımları psu dışında tamamen farklı)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.