Şimdi Ara

Pazarlık Nasıl Yapılır Minimum Fiyatla Ürün Nasıl Alınır ? (ÜSTADLAR KONUYA)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Ülkemizde acayip bir pazarlık muhabbeti dönüyor ve ben bu konuda kendimi zayıf hissediyorum. Örneğin bir saatçi dükkanına girdiğimde 300 liralık saati öğrenci indirimi ile ancak %10 indirimle alabiliyorum ama bir yahudi geliyor %40-50 indirim ile alıyor.
    Aynı şekilde pazar da domates kilosu 3 lira diyelim ben ancak 2.75'e indirip alabilirken bir başkası 2 kilodan alabiliyor. Pazarlığın sırrı nedir arkadaşlar satıcıya nasıl yaklamak lazım ?

• Hoş sohbet ortamı derken eskisini getir onu firmaya götürür yeniletiriz bile dedi adam Tatlı bir insan olduğumu söylerler, belki ondan da olabilir. Genellikle yüzüm güler hep. Ciddi ve sert olmak ters etki yaratıyor.

Malin ortalama fiyatini bilmek gerekir. Avizecilerde mesela fiyati bol tutarlar yari fiyatina alirsin. Ama sanayide sarf malzeme icin ayni sey gecerli degil genelde (servis harici) 100 liralik gelisi olan sanayide max. 120-130 fiyat cekerler. Ordan ortalama fiyat baglayabilirsin kendin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satıcıda yine gelirim havası uyandırmalısın. Ve güler yüz, espiri şart. Türkiyede satılan her şeyin bir pazarlık payı vardır önemli olan onun da altına inebilmek bu yüzden çekinmeye gerek yok. Ve işler yolunda gitmezse en kötü almazsın, pazarlık yaptın diye kendini mecbur hissetme.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

SediciValvole
  • Sahibinden.comda

Abi öğrenciyim Ankara içi elden alacağım şu kadar param var eğer sizin için uygunsada belirleyeceğimiz bir yerde buluşalım olmaz dersende canın saolun. Hayırlı işler

Ben böyle pazarlık yaparım.

Birde öyle aman aman pazarlık yapmam Yani adamın ürününü öldürmem kendimde sahibinden.comda bazen ürünleri sattığım için öldürücülerin ne kadar gıcık olduğunu biliyorum

Daha Fazla Göster
  • pazarlıkla uğraşacağına para kazanmaya uğraş böylece pazarlığa gerek kalmaz

öğrenciysen de sabredeceksin yapacak bir şey yok. ben hiç pazarlık yapmadım mesela fiyat işime gelirse alıyorum çok gelirse almıyorum pazarlığı gereksiz görüyorum
  • Daha 2 gün önce Swiss Military saati indirim yaparak aldığımı bilirim;https://www.youtube.com/watch?v=gDmK9-5eCUg Acentacılıkla alakalı biraz kafam çalıştığından dolayı bu sektörde de insanların yüksek fiyattan bazı şeyleri "pazarlık payı vardır" mantığı ile hareket etmesini sağlıyor. Hatta girin sahibinden.com'a bir çok apple ürünleri bu mantıkla yüksek fiyata konulmuş vaziyette, dilersen telefondan arayıp indirimin alasını yaparsın adamla aldıktan sonra da sen kazık fiyata koyarak satmaya çalışırsın ama tanımadığın insanlarla anlaşıp ürünü almak veya satmak hiç kolay olmuyor.

Pazarlık için en çok yaptığım taktiklerden birisi; alacağım ürünün dükkanına giderken bir kaç gün o ürünü bekletir öğrenci olduğumdan dolayı nakit parayı bulmaya çalıştığımı filan söyleyip adamı inandırmaya çalışırım, nakit olarak parayı vereceğimi ve öğrenci olduğumu bildikten sonra zaten adamın insiyatifi altına kalmış bir durum olacaktır. Gittiğimde orada alacağım ürün dışında ilgimi çeken başka bir şey varmış gibi yapıp, "bir sonraki ay kız arkadaşımın doğum günü, kartınızı alayım belki şunu şunu alırım" vs diye onun devamlı müşterisi olmak istediğinizi belli edip biraz muhabbetle samimi olmaya çalışırım, sonrasında adamın yaptığı indirimin atıyorum 245 lira fiyat biçildiyse 10 - 20 lira daha eksik vererek kabullendirirsin kendini. Pazarlık çok güzel bir şey aslında, bazen de insanlar kafayı kullandığını sanıp satın alacağın kurumu "baak indirimden aldımmm" diye hava atmaya çalışır ama adamın zaten tedarik ettiği ürüne biçtiği maliyet normal fiyatın yarı fiyatına olduğundan dolayı "pazarlık payı vardır" olayına takılabiliyor işte.

• selaminaleykum kaptan bu ne kadar. hmmm su kadara olmaz mi yav ogrenciyiz. euvallah canim benim
    bu kadar basit

Orijinalden alıntı: Amedra

Daha 2 gün önce Swiss Military saati indirim yaparak aldığımı bilirim;https://www.youtube.com/watch?v=gDmK9-5eCUg Acentacılıkla alakalı biraz kafam çalıştığından dolayı bu sektörde de insanların yüksek fiyattan bazı şeyleri "pazarlık payı vardır" mantığı ile hareket etmesini sağlıyor. Hatta girin sahibinden.com'a bir çok apple ürünleri bu mantıkla yüksek fiyata konulmuş vaziyette, dilersen telefondan arayıp indirimin alasını yaparsın adamla aldıktan sonra da sen kazık fiyata koyarak satmaya çalışırsın ama tanımadığın insanlarla anlaşıp ürünü almak veya satmak hiç kolay olmuyor.

Pazarlık için en çok yaptığım taktiklerden birisi; alacağım ürünün dükkanına giderken bir kaç gün o ürünü bekletir öğrenci olduğumdan dolayı nakit parayı bulmaya çalıştığımı filan söyleyip adamı inandırmaya çalışırım, nakit olarak parayı vereceğimi ve öğrenci olduğumu bildikten sonra zaten adamın insiyatifi altına kalmış bir durum olacaktır. Gittiğimde orada alacağım ürün dışında ilgimi çeken başka bir şey varmış gibi yapıp, "bir sonraki ay kız arkadaşımın doğum günü, kartınızı alayım belki şunu şunu alırım" vs diye onun devamlı müşterisi olmak istediğinizi belli edip biraz muhabbetle samimi olmaya çalışırım, sonrasında adamın yaptığı indirimin atıyorum 245 lira fiyat biçildiyse 10 - 20 lira daha eksik vererek kabullendirirsin kendini. Pazarlık çok güzel bir şey aslında, bazen de insanlar kafayı kullandığını sanıp satın alacağın kurumu "baak indirimden aldımmm" diye hava atmaya çalışır ama adamın zaten tedarik ettiği ürüne biçtiği maliyet normal fiyatın yarı fiyatına olduğundan dolayı "pazarlık payı vardır" olayına takılabiliyor işte.

Baskan bukadar pazarlik anlatacagina 2-3 pm at, cok hayirsizsin

• Önce ortalama değerini ogrenirim ne alacaksam sonra almak için giderim yüzde 40a oynarım ugrasirim yemezse direk param bu vermiyosan söyle abim derim tabiki yerse yemezse hic ugrasmam. Ve yaptigim iste benle pazarlik yapmak icin konusanlara fiyatimiz budur daha iyisini bulursaniz ben sevinirim der kapatirim. Kafanizda limit belirleyin hedefinizi sekillendirin ona göre hareket edin derim.
    Ryzen 5600x / MSI x570 Gaming Plus / Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti GAMING OC PRO / Gskill 2x8GB DDR4 3600Mhz / Samsung 970 Evo Plus M2 250GB / Evga BQ 750W 80 / Xigmatek Windpower Pro / Sharkoon S25W / Seagate 1TB / Asus VG248QG 165HZ / Logitech G213 Prodigy / Zowie EC1-A / Creative S.B X-fi 5.1 Pro / Corsair HS35
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

Daha 2 gün önce Swiss Military saati indirim yaparak aldığımı bilirim;https://www.youtube.com/watch?v=gDmK9-5eCUg Acentacılıkla alakalı biraz kafam çalıştığından dolayı bu sektörde de insanların yüksek fiyattan bazı şeyleri "pazarlık payı vardır" mantığı ile hareket etmesini sağlıyor. Hatta girin sahibinden.com'a bir çok apple ürünleri bu mantıkla yüksek fiyata konulmuş vaziyette, dilersen telefondan arayıp indirimin alasını yaparsın adamla aldıktan sonra da sen kazık fiyata koyarak satmaya çalışırsın ama tanımadığın insanlarla anlaşıp ürünü almak veya satmak hiç kolay olmuyor.

Müdür nakit para verince vergi kaçırmış oluyorsun dikkat et mutlaka fiş fatura kestirmek lazım

• 9 yaşındayken cdciye giderdik babamla, hiç pazatlık yapmazdı çıkarıp 10 lirayı verirdi gözünü kırpmadan. bir gün babam berberdeyken 15 lira para vermişti git istediğini al demişti, bacak kadar boyumla gidip "çok pahalı almam" deyip 3 cd alıp çıkmıştım.

demem o ki işin aslı "pazarlık yapmasan da alırım" değil, "çok pahalı, asla almam" mesajını vermek satıcıya. zaten keyfinden değil, pazarlık yapmazsa almayacağını bildiğinden düşürüyor fiyatı adam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crimson -- 18 Nisan 2014; 15:26:10 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

yâr ab-ı force
    misal parıldar
    nâban gözlerin
  • ufak bir piyasa araştırması yetiyor bana.

peşinden kafamda bir rakam oluşuyor. O rakamı teklif ediyorum. Günümüzde pek çok ürün pek çok yerde satılıyor o açıdan teklifim kabul edilmese bile gider başka magazadan alırım. Ama genelde teklifim kabul ediliyor. En önemli taktik satış temsilcisi ile yapay bir samimiyet kurabilmek. Arada başka konulardan falan bahsedip satıcının kafasını fiyat dışına çekmeyi başarmak önemli. Ki çoğu satıcının kafasını şahsen karıştırabiliyorum. Bir diğer taktik nakit para. Pek çok kez kafamdaki rakamı masaya bırakır pazarlığı bitiririm. şimdiye kadar kabul olmadığını daha görmedim.

Daha geçen hafta liste fiyatı 3350 euro olan bir şeyi %30 indirimin üzerine ekstra %10 daha indirim alarak satın aldım. Her işletme müşteri ve kazanca ihtiyaç duyar. Kar marjları içinde kaldığınız sürece istediğiniz kadar pazarlık yapabilirsiniz. Az kar hiç kar etmemekten çoğu zaman sermaye için daha karlı olduğundan kabul edilir.

Babama kızıyordum eskiden şimdi ondan daha beter pazarlık yapabiliyorum :)

Ben zarar edeceğime bende kazanayım satıcı da karından kıssın o da kazansın. win to win

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.