Şimdi Ara

Bu sistem sizce alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Laptopumun ekran kartının rahmetli olması nedeniyle bilgisayar topluyorum. Aşağıdaki sistemi topladım, sizce nasıl? (Not: yabancı forumlara da atabilmek için sütun başlıklarını ingilizce yazdım)

Bütçem yaklaşık 70k.

Bu sistem sizce alınır mı?

SSD koymadım, laptoptaki 2 tane M.2 ve 1 tane 2.5" SATA SSD'yi kullanacağım. Görüşlerinizi bekliyorum.

Edit: bütçeyi yazmayı unutmuşum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LuHuLu -- 11 Nisan 2026; 1:52:40 >

• SSD olmadan olan tutara bak  

Bütçeniz 70k aşmayacaksa bana göre fiyat iyi işlemci olarak amd'nin x3d modellerini hep kullandım. Normal olanlar nasıldır bilmiyorum

7800x3D kullanan bir arkadaşım şiddetle tavsiye etti, ama onu koyunca toplam tutar 72 bini aşıyor. Aradaki 4 bin lira farka değer diyorsanız bütçeyi zorlayıp 7800x3D geçebilirim. x3D olunca L3 cache'leri artıyor biliyorum, ama performansa etkisi gerçekten fark edilir mi bilemedim. Kaldı ki şu ana kadar oynadığım neredeyse hiçbir oyunda şu ana kadar kullandığım işlemci i7 11800H ile CPU bottleneck yemedim, yani belki de CPU'yu fazla abartmaya gerek bile yoktur.

Build'i ilk yaptığımda 7800x3D ve Intel Arc B580 koymuştum CPU ve GPU'ya, sonradan işlemciden biraz kısıp ekran kartını yükseltmeye karar verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 11 Nisan 2026; 13:17:11 >

RTX Ekran Kartlı Hazır Sistemler - RTX Ekran Kartlı Sistemler - ITOPYA

Hazır sistemler daha mantıklı. Tek tek toplamak daha maliyetli. 9060XT yerine 5060TI daha iyi bir seçenek. 10K fark ile de ramleri 32 gb'a tamamlayabilirsiniz. 1 tb ssd de fazladan kazanmış olursunuz. Başka siteleri de araştırın mutlaka daha uygun fiyatlı oem sistemler karşınıza çıkabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu sistem sizce nasıl?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.