Şimdi Ara

Parçası değişmiş 2. el araç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Araba almak istiyorum ve uzun bir süredir araştırma yapıyorum. Bir adet Accent Era buldum, ancak sol ön çamurluğu serviste orjinaliyle değişmiş. Ne olursa olsun parçası değişmiş arabayı almamakmı lazım yoksa bir aracın çamurluğun değişmesi önemli değil mi?
    Bir de araçların plakası sorgulandığında bazı araçlarda Hak Mahrumiyeti var diyor ve banka ismi yazıyor. Bu nedir? Hak mahrumiyeti kredi ile ilgili bir şeymi? Hak mahrumiyeti olan araç alınır mı? Bilgilendirirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferrari_ocb -- 15 Haziran 2008; 20:43:10 >

• on camurluklar vidali parcalardir. buyuk bi kazadan oturu degismemisse pek sorun olmaz. al gitsin.

hak mahrumiyetine gelince.

haciz olabilri rehin olabilir.

genelde bankadan cekilen kredi sonucu arac uzerinde rehin olabilir.
    bankanin borcu odenir rehin kaldirilir sonra arac satisi yapilabilir
  • aslında büyük kazası yoksa ki o araçta sadece çamurluk değişmiş sorun olmaz. fakat insanlar değişmiş parçalı araçlara karşı daha negatif. satarken zorlanırsın. bence farklı araçlara bak.
  • Bizim milletimiz orjinaliyle değişmiş parça yerine vuruk kırık olanı macunlatıp üstüne boya atmayı değişmeden daha güzel birşey zannetiği için satarken zorlanırsın. Ama değişen parçanın herhangi bir mahsuru yoktur.
  • çamurluğu değişmeyen araba mı var
  • çamurluk konusunda birşey diyemeyeceğim ama,şu rehin olayı.

kredi ile çekilen araç borcu bitmeden satılamaz.satılsa da devri mevri kalır ortada alamazsın üstüne diye biliyorum.

o yüzden eğer araçta hak mahrumiyeti varsa,başka bir araç bul.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Orcunsau

Bizim milletimiz orjinaliyle değişmiş parça yerine vuruk kırık olanı macunlatıp üstüne boya atmayı değişmeden daha güzel birşey zannetiği için satarken zorlanırsın. Ama değişen parçanın herhangi bir mahsuru yoktur.

benim önceki aracımla iki defa ön çamurluğu vurmuştum ikisinde de macunlanıp boyanmıştı ama kötü duruyordu dalgalı dalgalıydı bence değişmesi daha iyi ama işte değişen olduğu zaman satamazsın arabayı,satsan bile değerinin altında gider falan diyorlardı ama satarken oranın darbeli olduğu anlaşıldı yine değişmiş gibi oldu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. El Araç Önerisi
    6 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben bu değişen olayını anlamıyorum
    99 senesinde istanbulda deprem oldu
    bütün binalar yerinden oynadı
    sonra o binaları süsleyip püslediler
    incecik kolonlarla destek yaptılar..

sonra bu evler satılmaya devam etti
    100-150-200 milyar hatta daha fazlasına ev satıldı
    kimse kimseye sormadı bu evin değişeni varmı diye

araç geçici bir şeydir
    yani eşyadır
    şasi eğilmediyse
    ekspertiz raporu sağlamsa sorun yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: giza

araç geçici bir şeydir
    yani eşyadır
    şasi eğilmediyse
    ekspertiz raporu sağlamsa sorun yok

aynen
  • artık değiişen ve boyalı kavramı kalkıyor.zaten artık muayeneden geçemiyorsun uygulama başladı ufak çizik göcukte parçayı boyatıyorlar ondan sonra geçer veriyorlar.zaten yurt dışında da boyatma vs rutin işler olağan karşılanıyor.araba eskisi gibi 3 e al 5 e sat dursun köşede kar et dönemi bitti artık araba değerini koruyan bır meta değil ev gibi.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: enforacle

artık değiişen ve boyalı kavramı kalkıyor.zaten artık muayeneden geçemiyorsun uygulama başladı ufak çizik göcukte parçayı boyatıyorlar ondan sonra geçer veriyorlar.zaten yurt dışında da boyatma vs rutin işler olağan karşılanıyor.araba eskisi gibi 3 e al 5 e sat dursun köşede kar et dönemi bitti artık araba değerini koruyan bır meta değil ev gibi.....

tabiki dediğin olması gerekir
    cumartesi dod a gittik
    adamlar 200-300 ytl taksitle araba satıyorlar
    olmayana tabiki çok para
    ama eskiye göre basitleşti artık
  • Arkadaşların dediği gibi şasi ve yürüyen aksamda bir sorun yoksa alın.Serviste hasar kaydı vardır belki, oradan öğrenebilirsiniz.
    Çamurluk değişecek kadar darbe aldıysa bence tekerleğe de bir darbe mutlaka gelmiştir yani araç lifte kaldırıp incelenmeli,rot balans ayarına bakılmalı (şasi darbeliyse bunlar ayar tutmayabilir)
  • ayrıca istanbul gibi yüzbinlerce aracın aynı anda hareket ettiği bir şehirde
    bu nesnelerin birbirine değmeden hareket etmesi mümkün gözükmüyor.
  • araca hak mahrumiyetinin ne zaman kondugu ve suresi onemli.

ornegin 2006 yilinda 1 senelik konmus ise, simdi bitmistir, ama gidip yeni ruhsat cikartmamistir. elinde odendi kagidi vardir. o zaman sorun olmaz.

quote:

Orjinalden alıntı: denizza

çamurluk konusunda birşey diyemeyeceğim ama,şu rehin olayı.

kredi ile çekilen araç borcu bitmeden satılamaz.satılsa da devri mevri kalır ortada alamazsın üstüne diye biliyorum.

o yüzden eğer araçta hak mahrumiyeti varsa,başka bir araç bul.
  • araç çok şiddetli bir darbe amadıysa bir sorun olmaz.önemli olan şasi tabi.. ama arabanın değişeni olması yinede düşünülmesi gerken bişey.. çünkü nasıl bir kaza geçirdi bilemiyosunuz.. ben servisten değişeni boyası yok diye rapor alınan arabaların daha sonra kazalı çıktığını gördümde, duydumda...

birde takılan parça çoğu zaman orjinalı gibi oturmuyor. tabi bu dediğim şey çok belirgin olmayabilir.çoğu insan bunu fark etmez bile..
  • Artık gayrimenkul dışında hiç bir malda 3-5 sene kullanır sonra satar kar ederim şansı kalmadı.. Bakın dikkat edin 3-4 seneye kadar etrafta bir sürü 400-500.000 km lerde araçlar görecegiz çünkü 2. elde satış fiyatları yerlerde sürünecegi için insanlar bari kullanayımda parasını çıkaralım düşüncesine sahip olacaklar. Sizin bu araç meselesine gelince şaşide problem yoksa bence alınır uzun yıllar boyuncada kullanılır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.