Şimdi Ara

OYUNDA GRAFİK DALGALANMASI SORUNU ! yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • (şuanda 2600xt 256mb vga takılı pc'mde)
    pes 2009 u sorunsuz oynuyordum.
    windowsu baştan kurduktan sonra, tamamen aynı ayarlarla oynarken, bırakın oyun esnasını, açılıştaki konami yazısı gelirken ve giderken bile dalgalanma oluyor.
    normalde bunu önleyen ayar : wait for vsync. şuan zaten seçili. catalyst ayarlarında da vertical sync kapalı değil.
    bi arkadaşım catalyst control center'da iki tane monitör tazeleme hızı ayarı olduğunu, onların ikisini de 60hz yaptığında sorunun düzeldiğini söyledi. yaptım, ancak yine sorun çözülmedi.

eski windowsumda olup da yenisinde eksik olan ne var bilemiyorum.. sorunun çözümü için bi fikriniz varsa paylaşın lütfen..
    teşekkürler

ama birde çöz . masa üstü ile aynı yapıp dene istersen

pes'in settings'inden window mod'u seçince (sonradan tam ekran yapılsa bile) dediğim sorun oluyor.
    ama direkt full screen ile oyunu açınca , sonradan alt+f4 ile pencere modunda oynansa bile sorun yapmıyor.
    window modda başlatılınca böyle bi sorunu oluyor oyunun...

olay bundan ibaret..

(ilgilenen arkadaşlara teşekkürler)
  • Kardeş aynı dalgalanma sorunu bendede var çözemedim tek bir hat şeklinde . benim ekran kartı eski 6600 gt sistem yazılı imzada. PES 2008 dede aynı sorun oluyordu. 19"CRT monitörde aynısı oluyordu LCD aldım gene aynı Fakat başka hiçbir oyunda o dalgalanma olmuyor .Sonra PES 2009 çıktı dedim bunda olmaz bundada oldu o dalgalanma tek çizgi şeklinde oyuna kapılınca fazla dikkat etmiyorsun ama yeri geliyor gözüne batıyor.Ve nedenini bende çözemedim belkide Ekran kartı driverı diycem ama başka hiçbir oyunda sorun yaşamazken NEDEN PES 2008 VE 2009 da bu oldu? bilmiyorum
    İ5 3570K 3.4ghz @4.5ghz yaşlı kurt 1.26volt :) - Asrock Z77 Extreme 6 GTX 1080 Evga SC - GSKILL 8GB Ripjaws X DDR3 1600Mhz CL9 Single - Samsung 120 GB SSD - 32 inc LG tv * Z5500 ;) - Dark Falcon özel yapım Kasa :D

• @BLADE66
    oyunun settings dosyasını açın, aşağıdaki wait for vsync şıkkını işaretleyin.(hatta ordaki 3seçeneği birden işaretledim ben)
    sonra eğer full screen seçili değilse onu seçin.

bakalım düzelicek mi..
    Ekran sorunu yardım lütfen
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: c0ss

wait for vsync şıkkını işaretleyince sorun halloluyor..

gerçekten mi?
    sayfada yazanları okumadan cevap yazmayın lütfen.
  • dalgalanmanın vsync ile alakası yok bir de vsync her zaman açık olmamalı(single player futbol araba yarışı gibi oyunlarda açılabilir) örneğin: cstrike oyununda açın bakıyım vsynci oynayabiliyomusunuz ? dalgalanma sorunu monitörün Hz değeri ile alakalı monitörünüzü 75Hz e ayarlayın sorun çözülcektir...
    vsync:Hz=fps eşitlemektir..

Orjinalden alıntı: s3k0

dalgalanmanın vsync ile alakası yok bir de vsync her zaman açık olmamalı(single player futbol araba yarışı gibi oyunlarda açılabilir) örneğin: cstrike oyununda açın bakıyım vsynci oynayabiliyomusunuz ? dalgalanma sorunu monitörün Hz değeri ile alakalı monitörünüzü 75Hz e ayarlayın sorun çözülcektir...

Dostum pes2009'da ekran yenileme sıklığını 60 hertz'e düşürmeden "wait for vsync" aktif olmuyor.

Orjinalden alıntı: *BlaCkEaGLe*

quote:

Orjinalden alıntı: s3k0

dalgalanmanın vsync ile alakası yok bir de vsync her zaman açık olmamalı(single player futbol araba yarışı gibi oyunlarda açılabilir) örneğin: cstrike oyununda açın bakıyım vsynci oynayabiliyomusunuz ? dalgalanma sorunu monitörün Hz değeri ile alakalı monitörünüzü 75Hz e ayarlayın sorun çözülcektir...

Dostum pes2009'da ekran yenileme sıklığını 60 hertz'e düşürmeden "wait for vsync" aktif olmuyor.

İşte öyle bi gariplik var ama saolsun ati tray tools var catalysti en son 2 sene falan önce kullandım onda da vardır böyle bi seçenek heralde wait for v-sync always on yapıcaksınız ( oyuna bağlı olmayacak yani her türlü açıcak). Her oyunda da açsın istemiyorsanız profil oluşturun (catalyst'de profil oluşturma imkanı olup olmadığını bilmiyorum) pes'e girerken o profili seçip girersiniz şu an ben öyle kullanıyorum 2 tane profil var biri "genel" diğeri "pes".

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.