|
Bir süredir FPS drop ve gpu kullanımının %0'a inmesi sorunu yaşıyordum. 2 hafta kadar sayısız araştırma, ayar değişikliği, kontrol, test yaptım ve kafayı yeme noktasına geldim. Tüm değerler, sıcaklıklar kusursuz çıkıyordu. En son pes edip Diablo 4'te grafik ayarı kısarak oynamaya karar verdim. Ve sadece bir tık kıstığımda sorun ortadan kalktı. Kontrol ettiğimde sadece 3 ayarı kısmıştı oysa. Bunlardan biri SSAO teknolojisi idi. Diğerlerini ultra yapıp sadece bunu bıraktığımda hiçbir drop, donma yaşamadım. Kaynağı bulmuştum. Sonra Diğer sorun yaşadığım NFS Unboun'u açtım orada da SSAO yerine Nvidia'nın ortam aydınlatma teknolojisi olan HBAO'yu açtım ve oradaki problem de çözülmüştü. Bu SSAO teknolojisi neden böyle sorunlu ve bu teknolojiyi işleyen donanım hangisi bilen varsa yazsın lütfen. Ya da bir ayar mı değiştirmem gerekiyor? Nvidia kartı olup da bazı oyunlarda drop, kasma sorunu yaşayan varsa bu ayarı kapatsın yahut kıssın. |
|
Ekran Kartı: Palit RTX4080 Gamerock Oc 16GB 256BIT GDDR6X İşlemci: Amd Ryzen 5 7600x Anakart: MSI PRO B650-P WIFI AMD AM5 DDR5 6400MHz (OC) M.2 Ram: GSKILL 32GB (2x16GB) TRIDENT Z5 NEO Siyah DDR5 6000MHz CL32 1.35V SSD: SAMSUNG (SAPSI) NVMe 980 1 TB İşlemci Sıvı Soğutucu: Cooler Master MasterLiquid ML240L V2 240 mm |

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

Hızlı