Şimdi Ara

Oyun pc'si varken xbox almak mantıklı mı sizce?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hazırda zaten fena olmayan bir oyun pc'im varken ucuza buldum diye bir de xbox aldım. Direksiyon setim g25'in xbox'a bağlanamadığını öğrenince bir hayal kırıklığı oldu önce. Ardından en iyilerden başlayarak bir sürü oyun denedim. PC'de Genel olarak fps tps ve spor/araba yarışı oyunları bir de bağımsız(indie) oyunlar oynarım.

Başlarda gamepad'e alışamamıştım sonra ona da alıştım.

Xbox'un en iyileri olarak gösterilen oyunların çoğunu zaten pcde oynamış bitirmişim.

Sonuç olarak son zamanlarda çıkan o kadar oyun arasında sadece splinter cell conviction'ı oynamaya değer buldum ve bitirdim. Bir diğer beğendiğim oyun olan just cause 2'yiyse pc'de daha yüksek çözünürlükte ve nvidia kartlara özel efektlerle oynamayı tercih ettim.

Bu tecrübelerimden yola çıkarak şu sonuca vardım. Benimle benzer durumdaki insanlar için hazırda oyun pc'si varsa xbox 360 almak pek de mantıklı değil. xbox'a çıkıp pcye çıkmayan fazla güzel oyun yok. Şimdi xbox'la ilgili tek umudum project natal.

Şu anda xbox daha çok fifa 2010 makinesi olarak hizmet görmekte evde.

• oyun oynayan biris iseniz evde bir konsol sart ozellikle fifa 2010 world cup oynayınca iyiki almışım dedim muhtesem olmus
    bende kendime yeni pc topluyorum ama konsolun yeri ayrı

cihaz kac senelik olmasına ragmen verdigi grafik gayet yeterli. bazı oyunlarda haklsıınız xbox su exclerde ps3 gibi olsa bence cok daha iyi satacak
    ama Alan Wake , Halo Reach , Gears3 , Red Dead: Redemption (Hem PS3 HEM x360)

bu oyunların hiçbiri pcye çıkmayacak bu oyunlarda kesinlikle oynanması gereken bir oyun

PC'de Genel olarak fps tps ve spor/araba yarışı oyunları bir de bağımsız(indie) oyunlar oynarım.

Genele inersek çok fazla oyun yazarım ama sadece favorim tarzlardaki oyunlardan x360 exc. birkaçını yazayım. GeoW 2, Halo serisi son oyunları, Dead Rising, Forza 3, PGR3, PGR4, Bullet Witch (pek poüler değil ama şahsi olarak çok sevdiğim bir oyundur) (bağımsız oyunlara zaten girmeye gerek yok live'da öyle oyunlar ekleniyor ki mükemmeller) ayrıcada Alan Wake, GeoW 3, Red Dead: Redemption gibi oyunlar da gelecek, konsol exc. olarak Bayonetta, Darksiders, Dante's Inferno (şahsi olarak hazzetmediğim bir oyun ama TPS seven çoğu kişi seviyor), Brutal Legend, WET, Midnight Club L.A., Darkness gibi çok oyun var. Eskilere inersek özellikle de diğer tür oyunlara girersek ipin ucu hepten kaçar. Örneğin dediğin tarzlar da olmasa da bir Fable 2, bir Lost Odyssey, bir SSF4 benim gözümde efsane oyunlardır (Fable 3 ve Lost Odyssey 2 duyuruldu ki değmeyin keyfime tabi Lost Odyssey 2 kesin olmayabilir emin değilim).

• Bende iyi sayılabilecek bir bilgisayara sahibim fakat deli gibi konsol almak istiyorum. Fifa 10 ve WC 2010, Fight Night Round 4, Fable 2, Geow 2 gibi oynamak için can attığım fakat etrafımda Xbox sahibi kimse kalmadığı için oynayamadığım oyunlar var. Her zaman pc taraftarı olsam da bazı oyunlar varki bana gözüm kapalı konsol aldırırlar.

Orijinalden alıntı: dortcahar

Xbox'un en iyileri olarak gösterilen oyunların çoğunu zaten pcde oynamış bitirmişim.

Xbox'ın en iyileri olarak gösterilen oyunları PC'de oynayamazsın.Çünkü PC'ye çıkmadılar.

Gears Of War 2
    Fable 2
    Forza 3
    Ninja Gaiden 2
    Dead Rising
    Halo 3

Alan Wake,Red Dead,Fable 3,Halo:Reach de PC'ye çıkmayacak.Tüm bu oyunlar ilgini çekmediyse,hangi oyunlar ilgini çekiyor cidden çok merak ettim.

Orijinalden alıntı: bluelabel

quote:

Xbox'ın en iyileri olarak gösterilen oyunları PC'de oynayamazsın.Çünkü PC'ye çıkmadılar.

Gears Of War 2
    Fable 2
    Forza 3
    Ninja Gaiden 2
    Dead Rising
    Halo 3

Alan Wake,Red Dead,Fable 3,Halo:Reach de PC'ye çıkmayacak.Tüm bu oyunlar ilgini çekmediyse,hangi oyunlar ilgini çekiyor cidden çok merak ettim.

Xbox'ın en iyileri derken metacritic top listine göre konuştum. Metacritic xbox games list

Saydığın oyunlar için konuşmam gerekirse;
    Halo 3ü insan bir modern warfare 2'yi bir bad company 2'yi ya da crysis'i oynadıktan sonra oynayamıyor.

Forza 3 güzel bir oyun gibi ancak ne yazık ki g25im xbox'da çalışmadığından oynayamadım. Artık klavye ya da gamepadle araba yarışı oynayamıycam sanırım.

Fable 2 türüm değil.

Ninja gaiden 2 gibi "button smashing" diye tabir edilen oyunlar olan Bayonetta ,devil may cry, dante's inferno, darksiders vs.. eğlenceli buluyor ve oynuyorum.

Dead rising'i ise oynamadım.

Gears of war serisi ise grafik ve oynanış olarak güzel olmakla birlikte artık eskimiş durumdalar.

Ben genel olarak xbox'a özel oyunların olmamasından değil pc oyunları ile kıyaslandığında inovatif ve çıtayı yükselten oyunların çıkmıyor olmasından veyahut bunun çok yavaş olmasından şikayetçiyim biraz ancak bu konuda tamamen umutsuz değilim. Kendi oyun zevklerim çerçevesinde PS3 cephesinde uncharted 2 ve GOW 3'e imrenerek bakmıyorum dersem yalan olur.

Ancak yeni çıkacak olan oyunlardan Alan Wake, Red Dead Redemption ve Split second(pcye de çıkacakmış gerçi) gibi oyunları kendi türlerine yenilik getirecek oyunlar olarak heyecanla bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: bluelabel

quote:

Gears Of War 2
    Fable 2
    Forza 3
    Ninja Gaiden 2
    Dead Rising
    Halo 3

Şu saydığın oyunlardan Fable 2, Geow 2, Fable 3 ve Red Dead için üzülüyorum. Ama bence Geow ve Fable'ın 3.leri gelince kaçırdığımız 2. oyunlar Pc ye çıkacak. (Umut fakirin ekmeği)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ps3 şu anda alınır mı?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @dortcahar

Amacım tartışma çıkarmak değil ama çıtayı yükselten PC oyunlar değil artık.Çıta yükselten oyunlar için PS3 Exc.'lerine bakabilirsin.360 Gears Of War 2'den beri fazla birşey yapmadı bu konuda maalesef.Ama Alan Wake,Halo:Reach ve Fable 3'den çok umutluyum.Gears Of War 3'ü söylemiyorum bile,o resmen efsane olacak:)
  • bilgisayar istediği kadar iyi grafik versin konsolun yerini tutamaz ancak yanında ek olur,lazım olduğunda kullanılır şu anda 5670'im var allaha şükür her oyuna yetiyor ki oynamıyorum bile pc ile,daha öncede 4770 ve 4850'im oldu ama pc'de oyun oynanmıyor bu kadar basit pc'de darksiders varmı yada dante's inferno bir alan wake olmayacak gears of war2 aklıma gelenler bunlar,grafik önemli ama çokda önemli değil önemli olan zevk vermesi oyunun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sendomi -- 29 Nisan 2010; 8:40:18 >
  • Konsolun en büyük nimeti tak çalıştır olmasıdır.. Bu oyun benim pcde çalışırmı? Vistada W7de çalışırmı? Ekran kartım yeterli gelirmi? gibi sorulara kafa yormadan takarsın dvdni açarsın oyununu oynarsın. Hemde konsolda kasmaydı windowsa dönmeydi mavi ekrandı gibi sorunlarlada karşılaşmazsın. Ayrıca pcde oyun oynamak için en azından 2000bin dolarlık bir makine almak lazım.. Artı pcde hergün bir yeilik olduğundanda upgrade giden paralarıda düşünmek lazım.. Bunları yazdım ama sadece Oyun Pcsi ile Oyun konsolu olarak karşılaştırdım.. yoksa tabiki kullanım açısından pc her zaman önde gelir, ama iş eğlence ise konsollar önde gelir diye düşünüyorum
  • keşke araştırıpta alsaydın biraz en azndan bu saçmalıklara maruz kalmazdık :) bu başlığı neden açtın çok merak ediyorum oyun önerilerine o kötü bu kötü şu şöyle eskidi diye yanıtlar veriyosun.. gears of war 2 eskimiş olabilir ama oynamadığın bir oyuna eski oynamam demek senn komikliğin olr :) halo3 le mw2 yi bir tutmanda ayrı komedi birinde oyunu oynarsın bitirirsin online sinde takılırsın birinde seneryosuna hayran kalırsın kesmez tekrar tekrar bitirirsin arkadaşlarınla onlinesini saymıyorum bile :D

komik

Herkes senin gibi milyarları çöpa atmamış da olabilir

Benim gibi 106 ekran karşısında üst düzey ses sistemiyle (ki logitech in hiç bi ses sistemini örnek vermeyin, sinema sistemi nasıl kurulur öğrenip ondan sonra tartışalım) koltuğuna yayılıp oynamak varken ve tabii ki de kurulum problemleri yaşamadan oyun oynamak varken 3-5 tane daha fazla efekt alacam diye kanser olmanın anlamı var mı?

Herhalde var birileri için var ki böyle başlıklar açılıyor.

dikkat ettiyseniz pc lcd tv bağlantı sorunlarına girmedim bile. 2-3 yıl önce wd media player çıkmadan önce kaliteli ve ekranı tam doldurmak için çektiğim sıkıntıları ben bilirim ve tabii ki de saylarca bu konuda dert yanan arkadaşlar.Şunu unutmayın lcd tv monitor değildir. aynı mantıkla çalışmaz. gidip biraz albaninin mesajlarını okuyun ufkunuz genişlesin

Sonuç olarak Xbox mış ps miş bunlar home entarteinment dır. Şunu hala anlamayanların büyük çoğunluğu pc ile xbox ını ya da ps ini pc ile aynı monitorden kullanan insanlardır.

• dortcahar, Xbox 360 alarak düşeş atmışsın, PC oyunculuğu öleli yıllar oluyor.
  • ex , co-op , erken çıkan oyunlar veya pc ye port oyunlar , plazma keyfi gibi avantajlar için ile alınır bencede zaten okadar pahalı şeyler değil artık ... ama şuan çoğu oyun için sağlam bir pc daha ön planda dır

Asıl xbox gibi oyun canavarı bir konsol varken PC de oyun oynamak mantıklı mı sence?

Feel True Power

The most powerful console ever!
  • Bence mantıklı, Xbox 360 ın çok güzel exc. oyunlarını oynayacaksınız. Hayırlı olsun.

Ama oyun PC'si dediğiniz PC'de her oyunu 4x - 8x AA ile full detay oynuyorsanız büyüüük bir fark göreceksin tırtık konusunda. Yüksek beklentiye girme xbox 360 görüntüsünde bu zamandan sonra. (Alan Wake'i istediğin kadar yüksek beklentiyle bekleyebilirsin, o hayvan gibi geliyor )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 29 Nisan 2010; 10:35:09 >

|| PlayStation 5 | Fanatec GT DD Pro 8nm | GPX Blue92 Ultimate Plus Real Touch | Oculus Quest 2 VR - Halo Strap | DJI Mini 3 Pro Fly More Combo | Sapphire Pulse RX 7900 XTX @ 1.1v-3100Mhz-2800Mhz-15% PL | Ryzen 3700x @ 4.4Ghz | GSkill 16GBx2 3200Mhz DDR4 | Asus TUF X570 Plus | Xbox Elite Series 2 | Nintendo Switch | LG OLED C9 | Sony DN1080 - Dolby Atmos/DTS:X 5.2.2 Heco Victa Prime | HyperX Cloud 2 | Heritage H150CM | Zoom G5n ||
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pinky_Demon

quote:

Asıl xbox gibi oyun canavarı bir konsol varken PC de oyun oynamak mantıklı mı sence?

Ben yazıcaktım sen yazmışsın, yanlız yanlış hatırlamıyorsam sende zamanında çok hardcore bir pc ciydin

Anlaşılan başlığı açan arkadaş pek netten oyun oynamıyorki konsolun asıl nimetinden faydalanmadığı için pc nin biraz daha güzel olan grafikleri ona cezbedici geliyor. Mazur görmek lazım, biz gene arkamıza yaslanıp SSF4 ün, co-op Splinte cell in, 4 gün sonra çıkacak olan Halo:Reach betanın başında saatler geçirip eğlenelim.

• sırf gears of war için xbox alan biliyorum bende fifa 10 için almıştım mutluyum mesudum PC de gayet iyi ikisiyle yola devam hazirana doğru yanlarına bi ps3 almayı planlıyorum..

Orijinalden alıntı: sailsofcharon

quote:

Orijinalden alıntı: Pinky_Demon

quote:

Ben yazıcaktım sen yazmışsın, yanlız yanlış hatırlamıyorsam sende zamanında çok hardcore bir pc ciydin

Aynen öyle PC de oynamadığım oyun yoktu, çok fazla para harcadım PC ye ama karşılığını alamadım çünkü ağzım açık olarak baktığım oyunlar sadece konsollara çıkıyordu, yaklaşık 3 yıldır PC de bir tane bile oyun oynamadım ve o gün bu gündür bir daha da PC ye döneceğimi sanmıyorum:)

Feel True Power

The most powerful console ever!

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.