Şimdi Ara

Oyun oynarken başı ağrıyanların (özellikle de astigmatı olanlanların) dikkatine... (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
515
Cevap
37
Favori
22.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Yeni seri kartlarda durum nasıl acaba?

Sorun çözülmüş gibi Geforce 210 u tüm yaz kullandım eskiden cok rahatsız ederdi ama yeni güncelleme gelmiş onu kurdum renkler iyiydi ayrıca gtx960 da kullandım yakın tarihte 15 gün kadar sorun olmadı
  • cinayet13 kullanıcısına yanıt
    Düzelttiklerine göre, biliyorlardı demek onlar da sorunun neyden kaynaklandığını. Çakallar...

Demene göre, eski kartlarda da sorun çözüldüğüne göre, sorunu yazılımla çözdüler demektir. Sorun ya da değişiklik yaptıkları neydi acaba; çok merak ettim gerçekten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Düzelttiklerine göre, biliyorlardı demek onlar da sorunun neyden kaynaklandığını. Çakallar...

Demene göre, eski kartlarda da sorun çözüldüğüne göre, sorunu yazılımla çözdüler demektir. Sorun ya da değişiklik yaptıkları neydi acaba; çok merak ettim gerçekten.

Geforce 210 bende uzun zamandır olan bir karttı hani kıyıda köşede görüntü versin diye tutuyordum elimde baska kart kalmayınca idareten takayim sonra değiştirirm dedim ama durumun düzeldiğini görünce bıraktım öyle :)

gtx960dada düzeldiğine göre biliyorlardı demek ki yazılımla düzeltildi sorun yazılımsal bir çakallık mıydı yoksa bir hatamıydı bilemiyorum... Fakat alacak arkadaşların bence artık içi rahat olabilir :) Zaten bu yaz ki tecrübelerimden sonra tekrardan nvidia önermeye ve almaya başladım ilk deneğim 960 oldu başarıyla çıktı işin içinden :)

• Konu çok yararlı bir konu. Bende monitörümün parlaklığını hep 0 da tutuyorum. Öğlen 20ye alıyorum en fazla o da ekranı görebilmek için. Herneyse

Nvidia nın yeni kartlarında hala aynı mı renkler? Hem göz ağrıması problemi olup hemde nvidia kullananlar yorum atabilir mi? Ben gtx 960 almayı düşünüyordum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lalala25

Konu çok yararlı bir konu. Bende monitörümün parlaklığını hep 0 da tutuyorum. Öğlen 20ye alıyorum en fazla o da ekranı görebilmek için. Herneyse

Nvidia nın yeni kartlarında hala aynı mı renkler? Hem göz ağrıması problemi olup hemde nvidia kullananlar yorum atabilir mi? Ben gtx 960 almayı düşünüyordum.
    vx207ne tarzı monitör alın flicker free low blue light işe yarıyor

bunlara ek olarak

color temp. değerini 4k yapın amdden

Oyun oynarken başı ağrıyanların (özellikle de astigmatı olanlanların) dikkatine...

ekran kartı süper olanlar içinse bu dediklerime ek:

super sample x8eq açın tırtıkları yok eder (oyun içindende antialiasing açarsanız)

Oyun oynarken başı ağrıyanların (özellikle de astigmatı olanlanların) dikkatine...

bunlara ek vsr açıp tırtıklı görüntüden kurtulabilirsiniz ki supersample ile bende hata verdi 20fps zor almaya başladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyağı -- 24 Eylül 2016; 9:21:18 >

• Bende de astigmat var .monitörü internet moduna alınca saatlerce oynarım ama otun moduna alınca 1 2 saat sonra başım gözlerim felaket ağrıyor ...

Gözlük hiç kullanmıyorum ama

• bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Gtx1070'de sorun yok. Driver 372.70.

Fast sync acik. Rgb, 8bit, tam modda.

Monitörler 60 @ 75hz. Asus ML239H, surround.

Uzun süre proje/oyunda sikinti cekmedim.

• Nvidianin sorunu cozmesi hos oldu

• X-FI de görmeli bu mesajları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 27 Eylül 2016; 3:57:03 >
    Tam olarak hangi mesaj(lar)ı görmem lazım iletirsen sevinirim.

Bu arada bu uzun zaman önce açılan konu mu yoksa yenisi mi bilemedim çünkü böyle bir başlıkta konuya yorum atmıştım hatta kendi açtığım konu bile var (astigmatla ilgili değil ama buna benzer bir konu). Benim iki gözümde de astigmat çoğunlukta (2.5 ve 2.75 toplam) ve buna rağmen belirtilen hiçbir yan etkiyi bunca yıldır görmedim.

Önceden de yazmış olabilirim ama kullandığınız panelin tipi ve kalitesi çok önemli. IPS, PVA tipte paneller tercih edin, ayrıca iyi bir marka olsun, konstrast oranı, backlight kalitesi vs. dikkat edilmesi şart. Ben ayarları default bırakıyorum çünkü eğer iyi bir marka almışsanız (SAMSUNG gibi) adamlar fabrika çıkışı paneli optimum seviyeye ayarlıyorlar (bunun için ekstra para harcayarak kalibre eden alet almanıza gerek kalmaz).

Ayrıca NVIDIA'nın default renk ve parlaklık profilinde sorun yok, ayarlar driver'ı yüklediğiniz andan itibaren etkisiz eleman olarak geliyor yani monitöre hiçbir manipülasyonu olmuyor.

EDIT: Yukarıda arkadaş renk sorunu düzelmiş dedi, "renk sorunu" olarak profilden bahsediyorsa hatalı, önceden açtığım konuda bahsettiğim gibi HDMI üzerinden bağlı olup renkleri iyi göremiyorsaydı (RGB range'den dolayı) bunun ayarı çok önceden geldi zaten NVIDIA driverlarına (registry tool'a gerek kalmadı).

Ekstra birşey ekleyeyim, özellikle SAMSUNG telefonlar eğer telefonunuzda ekran ayarlarında renk seçenekleri açıksa bunu Dynamic'ten Basic'e (aynı şekilde TV'ler içinde geçerli) almanızı tavsiye ederim. Bu seçenek olması gereken RGB renk ve parlaklığı veriyor, üzerinde herhangi bir manipülasyon yapılmadan (sature etme gibi).

https://forum.donanimhaber.com/m_98351780/mpage_3//tm.htm#120705594

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 27 Eylül 2016; 19:09:02 >

• X-FI X kullanıcısına yanıt
    Böyle uzun yazmana gerek yoktu yâhu. Sorunun düzeltildiğine dâir yazılan yeni mesajları kast etmiştim. Konudan, açıldığından beri haberdar olduğunu biliyorum yoksa.

Sadece yeni birkaç şey ekledim (anakonuya da yazdım) birde eskiyi hatırlattım o kadar. Ama sorun nedir, ne çözülmüş hala anlamadım.
    cinayet13 kullanıcısına yanıt
    nVidia kartlı görüntünün gözlerimizi rahatsız ettiğinden yakınıyorduk hatırlarsan. Benim deneme imkânım olmadı ama, işte bu rahatsızlığın artık olmadığını yazdılar arkadaşlar özetle. Hatta "Artık nVidia kart kullanıyorum ve tavsiye de ediyorum" yazdı cinayet13.

Demem o ki; konu, açılma amacına ulaşmış bulunuyor. Konunun açılış amacı nVidia düşmanlığı veya AMD fanatikliği değil, sayısız defa tekrarlanan sağlık problemi idi. Öyle sanıyorum ki bu yakınmalar nVidia'ya kadar uzandı ve onlar da sorunu çözdüler. Buna hepimiz sevindik.

EKLEME:
    Uzun zamandır uzağım donanım konularından. Bu mesajın üstteki kısmını yazdıktan sonra, az evvel GTX 1080 ve GTX 1070 - Coil Whine vakaları başladı diye bir konu gördüm. Önceki serilerde başlayan CW sorunlarını saymazsak veya kart alırken bunu da göz önünde bulunduracak olursak, nVidia kart almak için artık bir engel yok. Lâkin, küçümsenemeyecek bir sorun olduğu da yadsınamaz bir gerçek...

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=117559783&fromzero=yes

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 28 Eylül 2016; 1:54:29 >

Coil whine artık yeni nesil her kartta var nvidia amd fark etmeksizin kartların hemen hemen %70inde var abartı bir şekilde yoksa kafaya takılmadan kullanılmalı görüşündeyim
    Yine en başa dönüyoruz galiba, o şekilde dillendirilen "sorun" diğer faktörler sayesinde meydana gelmişti bunu da anlattım 2 yıl önce. Artık olmuyor demeleri de tamamen placebo, başka birşey değil. Ayrıca bununla ilgili ben ne kendim bir değişiklik tecrübe ettim PC'm de, ne de NVIDIA'dan veya yabancı kaynaklardan bir haber aldım, şöyle bir sorunumuz vardı bunu düzelttik diye.
    Kaldı ki "sorun" diye bahsettiğiniz şeyin baştan beridir adını koyamadınız, neye bağlı olduğunu bile bilmiyorusunuz. Birkaç DH ahalisinin ortaya attığı bir sağlık problemi.

Coilwhine'ın ne olduğunu ve neden meydana geldiğini bilmeyen bir sürü kişi var DH'de. Adam kartı alıyor, CW var diyor ve RMA etmeye çalışıyor.

NVIDIA kart almak için bir engel kalmamış artık, süper sevindim. Artık herkes kartını NVIDIA bir kart alarak değişebilir ve sonunda NVIDIA'nın oyunculara teknolojileriyle sunduğu o güzel dünyaya girebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 28 Eylül 2016; 22:27:50 >

cinayet13 kullanıcısına yanıt
    quote:

Kaldı ki "sorun" diye bahsettiğiniz şeyin baştan beridir adını koyamadınız, neye bağlı olduğunu bile bilmiyorusunuz. Birkaç DH ahalisinin ortaya attığı bir sağlık problemi.

Sorunun ne olduğu, son derece detaylı şekilde izah edildi. Bunun teknik olarak neyden kaynaklı olduğunu oyuncuların/kullanıcıların bilmemesi, sorunun olmadığı anlamına gelmez. O kadar yazılan/çizilen/anlatılan sorunlara rağmen meseleyi anlamayan kişiler varsa, o kendi problemleri.

Önemli olan, (tecrübe eden arkadaşların demelerine göre) sorunun giderilmiş olmasıdır. Buna rağmen "Birkaç DH ahalisinin ortaya attığı bir sağlık problemi" demek, bu iddiayı ortaya atanlara "Siz yalancısınız. Olmayan soruna 'var' diyorsunuz" demekle eşdeğerdir ki, bu da iftiraya girer. O sebeple, düşünmeden konuşmamak gerektiği gibi, düşünmeden yazmamak da gerekir. İddia sahipleri art niyetli olsalardı, konu açıldıktan 2 sene sonra konuyu hortlatarak, sorunun giderildiğine dâir mesaj yapmazlardı; öyle değil mi?

Valla tartisamiyorum anlamayacak bende ugrasamiyicam

• quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

Bi kere meraktan denedim bende :) Zaten lol dışında oyun oynayamıyorum oda harita böyle yukarıdan görünüyor sabit diye
    AMD kullanıyorum ve hala aynı sorunum devam ediyor. NVIDIA ile alakası olduğunu düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

AMD kullanıyorum ve hala aynı sorunum devam ediyor. NVIDIA ile alakası olduğunu düşünmüyorum.

Ilk mesajdaki tavsiyeler nvidiaya ozel degil deneyin azda olsa ide yarayacsktir

• cinayet13 kullanıcısına yanıt
    Tüm ayarları açık ve 60 fps oyun videosu izlesem de aynı sorunu yaşıyorum. Özellikle FPS oyunlarında çok rahatsız ediyor.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.