Şimdi Ara

Oyun oynarken başı ağrıyanların (özellikle de astigmatı olanlanların) dikkatine... (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
515
Cevap
37
Favori
22.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • konuyu okumadım daha sonra bakacağım göz ağrısı için mutlaka f.lux kurmalısınız göze bağlı baş ağrısı yaşıyorsanız işini kökten çözer programın amacı aynı iphonelardaki gibi ekrandaki göz yakan alan renkleri sarıya çeviriyor ve etkili olduğuna %100 garanti veriyorum f.luxla karanlık ortamda 10dk pc kullanın sonra kapatın anında gözleriniz yanıyor bakamıyorsunuz monitöre göz o yumuşaklığa alışınca
  • 0.75 astigmat var hep ağrıyo lanet olası gözüm. Of OF OF gözlük kullanıp ağrıdan kurtulan var mı ?
  • Sansi Salvo kullanıcısına yanıt
    0.75 tatlı vakitler gözlük kullan astigmat göz kusru değil göz hastalığı olduğundan ilerleme riski var hoş ben saldım artık kullansamda artıyo kullanmasamda :)

1.75 civarında astigmatım var astigmat için özel gözlükler var güneşte camları kararıyor ışığı tam geçirmiyor vs böyle bir gözlük yaptırabilirsin hafif tuzlu oluyor ama değiyor
  • cinayet13 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Numara artmaz inşallah görmede bir sorun yok ancak ağrı oluyor hep. Gözlük alıcam en kısa zamanda.
  • *GameOver* kullanıcısına yanıt
    Onunla birlikte SBright adındaki programı da kullanmanızı öneririm. İkisi bir arada olunca geceleri parlaklık sorunu olmuyor.
    Aile hekimi reçetesini verebilir mi ?
  • Monitör parlaklığı nasıl olmalı sizce arkadaşlar ? 0 da kullansak yorulur mu gözler ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sansi Salvo

Monitör parlaklığı nasıl olmalı sizce arkadaşlar ? 0 da kullansak yorulur mu gözler ?

Ben devamlı ayarlıyorum. Astigmatım var ve gece fazla ışık rahatsız ediyor. Bendeki monitor en parlak ips sanırım :) %50 de kullanıyorum. Görmede zorlanmadığınız parlaklığa kadar indirin ortam karanlıksa bişey olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Verir evet :)

• Bende parlakliktan sikayetciyim, gozumu cok aliyor bazi sahmeler ekran parlakligi dusukken bile

Peki, teşekkürler.
  • Daha önce verildi mi bilmiyorum ama ben chrome kullanırken eklenti ile siteleri böyle görüntülüyorum. Çok işe yarıyor. Eklentiyi kapattığım anda gözüme bıçak saplanmış gibi sancı giriyor :D Bir de oturduğum oda karanlık ise ekrdandan gelen ışık rahatsız ettiği için odanın ışığını genelde açık tutuyorum.

edit: SS eklemeyi unutmuşum :D

Oyun oynarken başı ağrıyanların (özellikle de astigmatı olanlanların) dikkatine...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eAkman -- 31 Temmuz 2016; 20:12:51 >
    Hocam yaş 16 astigmat varmış göz doktoruna gittik tak die makineden baktı. Sağ 1, sol 1.25 dedi. Ben günde 7-8 saat sabah kahvaltısında geceye kadar gidiyom. Hocam gtx1070 kart ve pg278q ekran var.ULMB modu var ekranda
    Fkt ben gsync açık kullanıyorum. Kartın programında göz dinlendirme film oyun gibi modlar var. Ben default kullanıyorum. NVidia panelinde napmam gerek. Ekran 2k cozunurlukte kullanıyorum. Ultra ayarlar.ekran kartı oyuzden NVidia aldım. Kalite oyun için. Antialising 16x de fakat Msaa ve txaa kapalı. Hocam çok ama çok nadir genelde okul zamanlarında bi ara derstte oldu. Gözümün onune bir şey geliyor görüntüyü kapatıyor. Işık çakması yani anlatmaya çalıştığım. Işık çakmasi oluyor sonra agriyo.uyuyunca gecio. Npmm gerek?

• xstrayder123 X kullanıcısına yanıt
    Astigmatı olanın genellikle migrenide oluyor nedense nasıl bir bağlantı var bilmiyorum o ışık çakması olayı migrenin değişik bir türü farklı farklı türlerdedir migren tek türde değil malesef kafatası içerisindeki damar genişlemesine bağlı olan bir durum bu bazıları tedavi ettiriyor bazıları ağrı kesici içip geçiyor benim gibilerse hayatı sonuna kadar çekiyor çünkü ağrı kesici direnci oluyor :)

Bi doktora görün derim nöroloji doktoruna görünmelisin gerekli tedaviyi sunacaktır fakat monitörü ne yaparsan yap pek rahat etmenin yolu yok yukarda yazdıklarımı deneyebilirsin elbet bi derece iyi oluyor monitöründe göz dinlendirme modunu vs kullanman yeterli
    Ben ağrı kesici faln kullanmıyorum. Amd ekran kartın var iken, hd8510 (çöptur kart giriş kartı) 7 days to die oynuyordum arkadaşla. Bir anda ışık çakması tabi ozamanlar ne bilmiyodum. İlk ozaman başladı işte. Fakat hocam ben anlamadım beyaz siyah demiş herkes ? Ben bir sıkıntı görmüyorum . Bir rahatsızlık cekmiuorum ekrandan. Beyaz var ama ne zarari var görmedim. Bi detay verseniz. İlk 2 3 sayfa okudum sonra son sayfaya geçip mesajını yazdım işte.nvidia dan 4:4:4 olayını anlamadım, denemeye değer mi? F.lux denen şeyi de denesem bise olur mu ? Silinebilir mi?

• Hocam öyle bir anlatmışsınız ki sanki bütün astigmat hastaları bu sıkıntıyı çekiyormuş gibi.Göz doktorum bana 0.50 astigmat var demişti düşük olduğundan sanırım.3.50 miyobum o da ayrı konu tabii

• BilgeAdamx B kullanıcısına yanıt
    Ağrı eşiği olayı insandan insana değişir bu durum tabiki :)
    Cvp verirmisiniz hocam bi önceki yorumuna önemli bu konuda

• quote:

Orijinalden alıntı: xstrayder123

Cvp verirmisiniz hocam bi önceki yorumuna önemli bu konuda

F luxdan herkes cok memnun bir denemeni öneririm seni rahatsız etmiyor olabilir bizleride etmiyor ama beynimizi farkında olmadan rahatsız ediyor işte :)
  • Yeni seri kartlarda durum nasıl acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.