Şimdi Ara

Oyun oynarken başı ağrıyanların (özellikle de astigmatı olanlanların) dikkatine... (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
515
Cevap
37
Favori
22.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Windows 10 un yeni güncellemesi ile gelen "Gece ışığı" özelliğini öneririm arkadaşlar. Çalışma saatlerini ve ışığın ne kadar azaltılacağını ayarlayabiliyorsunuz.
  • Halen sorun yaşayan arkadaşlar için LED yerine LCD monitörler tercih ederseniz biraz daha rahat edeceksiniz. Tabi görüntü kalitesinden feragat ediyor olacaksınız ama başınız ağrımadıktan sonra pekde bir önemi kalmıyor :) LED'den LCD ye bir dönüş yaptım ve inanılmaz rahatladım.
  • Selam konu biraz hortladı ama benim eski Lenovo z580 parlak lcd ekran 1366x768 gt635m laptop ile gram başım ağrımaz iken yeni MSI full hd iod mat ekran gtx1050 laptop ile oyun oynamak işkence oldu resmen, baş ağrısı delirtiyor. Acaba yeni nesil ips ekranlar mı böyle etkiliyor. Not: 4.50 ve 3.50 astigmat var.

Benzer durumu yaşayan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tface

Selam konu biraz hortladı ama benim eski Lenovo z580 parlak lcd ekran 1366x768 gt635m laptop ile gram başım ağrımaz iken yeni MSI full hd iod mat ekran gtx1050 laptop ile oyun oynamak işkence oldu resmen, baş ağrısı delirtiyor. Acaba yeni nesil ips ekranlar mı böyle etkiliyor. Not: 4.50 ve 3.50 astigmat var.

Benzer durumu yaşayan var mı?

Bende yeni bir led ekrana gectim philips 223v isimli masaustune bakinca basim donuyor :) eski guzelim lcd ekranima geri dondum satin almak isteyen yazsin :)

• 1 yıl kadar 1060 kullandım. Herhangi bir sorun yaşamadım.

Öğrenemediğimiz şey ise, sorunun teknik sebebi oldu. Belli ki bunu sadece nVidia biliyordu ve değiştirdi, kaldırdı ya da düzeltti onu her neydiyse...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gözde astigmat varsa bir de tek göz astigmat ise ne yaparsanız yapın o baş ağrısı geçmez. Sadece oyun değil gündelik pc kullanımda da monitöre bakmak baş ağrıtır bir süre sonra. İşte bunun sıkıntılarını çok çektim malesef..
  • Teşekkür etmek için kullanıcı adımın gereğini yapacağım.

Şu ana kadar pek çok oyun oynadım sadece bunu witcher 3'te yaşadım, internette bulduğum bütün çözümleri uygulayacağım umarım işe yarar. Bu arada bazen başım ağrıyor bazen ağrımıyor

• Teşekkür etmek için konuyu bende hortlatayım.

Yıllardır pc de oyun oynarım ama ilk defa far cry 5 te yaşadım bahsettiğiniz durumu. astigmat değilim sadece küçük yazıları zor görüyorum o yüzden okuma gözlüğü verdi doktor.

far cry 5 oynamaya başladıktan sonra baş ağrısı terleme çok hafif mide bulantısı yaşamaya başladım ve çok şaşırdım. yıllardır bu tarz oyunları oynarım hiç bir şey olmazken far cry da bunu yaşamam çok şaşırttı beni.

bu konuda biraz araştırma yapıp bahsettiğiniz ayarları düşürdüm. kartım nvidia bu arada. ayrıca

motion blur

depth of field

bloom

hdr

vb. efekt kategorisindeki

ayarları kapatmak gerekiyor.

bu şekilde denedim baş ağrısı ve diğer semptomlar biraz azaldı ama kesilmedi. biraz da yaştan dolayı olabilir diye düşünüyorum.

herkese iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korayakbiyik -- 18 Ekim 2023; 17:25:1 >
  • korayakbiyik kullanıcısına yanıt
    Nvidia kontrol panelinden veya amd kullanıyorsanız adrenalin kontrol panelinden renk formatını ycbcr444 yapıp dener misiniz ağrılarınızda azalma olacak mı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • valkyn skoria kullanıcısına yanıt

Mesajınızı yeni gördüm.

Nvidia kullanıyorum. Deneyip sonucu yazarım.

Nvidia kontrol panelinde soldaki menüden dijital çözünürlük kısmından değiştirebilirsiniz. Deneyince bizi de bilgilendirirseniz sevinirim hocam

Bahsettiğiniz ayarı bulamadım. Bende ki ayarlar bu şekilde.

Oyun oynarken başı ağrıyanların (özellikle de astigmatı olanlanların) dikkatine...

Oyun oynarken başı ağrıyanların (özellikle de astigmatı olanlanların) dikkatine...

Oyun içinde değil ayar hocam, masaüstüne sağ tıklayın nvidia denetim masasına girin. Orada sol tarafta çözünürlük değiştirme veya dijital çözünürlük diye bir ayar var. Aşağı inin renk formatını rgb’den ycbcr444’e alacaksınız.

Yaptım hocam ama bir faydası olmadı.

Yine baş ağrısı, mide bulantısı ve terleme ile günüm zehir oldu.

• Madem konu hortlamış ben de tecrübelerimi aktarayım. Hem astigmat hem de migren hastasıyım, üstelik karşımda 43 inch monitör var. En iyi çözüm gözlük. İyi bir doktora görünüp gözlük derecenizi nokta atışı belirletin ve paraya kıyıp kaliteli mavi ışık filtreleyen bir cam alın. Sorunların %90 ının çözüldüğünü göreceksiniz.

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.