Şimdi Ara

Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
26
Favori
8.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: panthera52

quote:

Orijinalden alıntı: Dukkha

quote:

Orijinalden alıntı: panthera52

quote:

Orijinalden alıntı: Dukkha

Şimdi oldu

@panthera52

Sırf sizi kırmamak için

Uzun yol tecrübesi alalım ufak bir tane o zaman?

Hangi araçla yapacaksin 10bin kmyi 10bin km sonrasi yorumlarini almak isterim o araç hakkında.

Öneri olarak 2 kasa sirf içecek alirdim ben çeşit çeşit arac ici kamerasi ile mumkun oldugunca kameraya almaya çalışırım yolu ve keten şort ince tişört ağırlık yapmayan bi gozlukle kuul bir biçimde geçer bu yol

Yolculuğu w211 E220 ile yapacağım büyük ihtimal. pek yorumlanacak bir araç değil, uzun yola konforlu geleceğini düşünüyorum.

Kameraların kayıt süresi ne kadar acaba, hafıza kartı doldukça boşaltsak sanırım tamamını çekmeyi başarabilirim.

http://m.n11.com/pritech-ak-g1-arac-kamera-gps-full-hd-gece-gorus-hareket-sensoru-P24345958

Bu baya is görür 40saat kayıt alıyor manzarali yerlerde 2 3 sd kart takviyesiyle cozulur kulfet fazla olabilir ama paha biçilmez görüntüler olurdu benim için şahsen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam nasıl dinliyorsunuz bilmiyorum ama baya bi müzik doldurun CD, USB vs hangisini kullanıyorsanız. Tek başınaysanız sıkılırsınız Hatta telefonunuza tabletinize vs. film dizi atıp molalarda ya da gece yatmadan önce izleyebilirsiniz
  • geçen hafta Ankara dan - Şırnak Silopi ye gidip geldim 1200 km yolu tek başına gittim . giderken silopinin girişine kadar hiç uyumadım gece 3 de bi benzinlığe çektim vurdum kafayı yattım. gelirken biraz geç çıktım bide Urfa yı felan gezeyim dedim. bi balıklı göl yaptım :) 2 kere yaklaşık 1 rer saat dinlenme tesisine çekip uyudum

git gel yaklaşık 2500 km onda bile belim ağrıdı araban istediği kadar rahat olsun ayaklarımı uzatmam lazım. arkasına bi karavan takacan belki öyle
    1975 Opel Record 1.9 -1986 Mıtsubıshı Lancer 1.6 diesel -1992 Citroen BX TZD Turbo -2011 DFM Succe -2013 Mıtsubıshı L200 4x2 -2006 Fiat İdea-2000 kia pride- 1996 rover 620 si. 2006 Tata telcoline 4x2 - 2000 scudo 1,9 el. 2013 peugeot patner 1.6 -2013 WW CC 2,0 177 BG - 1993 ford p100 ben seçmedim onlar beni buldu
  • Bence tek olarak 10.000 km yol epey zorlar hele arabada yatarak. Bir imkanınız varsa 1-2 arkadaş bulup karavan tarzı bir şeyle yola çıkarsanız daha iyi olur. Ama imkan yoksada aracınız da yolda rahat ettirecek bir araç gene de sedan kasa arabanın içinde uyumak 1-2 gün için neysede uzun süreçte yoracaktır. Şahsen o kadar yol için en az 2 kasa içecek ve 1 haftalık erzak alırım yanıma(1 haftaya kalmadan çoğu şey bozulur yenilmeyecek duruma gelir ama kuru gıdalar alınabilir). Bana kalırsa 2-3 saatte bir 5-10 dk mola verin fazla yorulmadan. Uykunuz gelipte gözünüzün kapanmaya başladığını hissederseniz kesinlikle aracı kullanmaya devam etmeyin. Maalesef bu konuyu pek ciddi almayan bir millet olarak bu tip trafik kazalarıyla oldukça sık karşılaşıyoruz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Mesela Lüksembourg ufaktır 2 günde gezebilirsiniz çok rahat.Ama mesela burada kalmak biraz pahalıdır o nedenle Fransa'da sınıra yakın ucuz bir otelde kalır.
    öyle yaparsınız.
    Mesela İsviçre gibi pahalı ve yol olarak uzun süre alan bir yerde araçta kalabilirsiniz.
    Belçika'da Şehirdışında Brükselle - Brugge arası bir yerde kalırsınız.
    2 günde Brüksel 1 günde Brugge'u gezersiniz.
    Otelleri şehirdışında gitmeden ucuz seçin derim.
    Ucuz otelde kalın araba da kalmayın ama İsviçre gibi ucuz otel olmayan yerlerde araba da kalın.
    Bir de ucuz otelde kalacağınız için kendi çift ve tek kişilik olmak üzere 2 çift nevresim alın derim.Yastık kılıfı ve kışın gideceksiniz battaniye.
    Kışın giderseniz fiyatlar daha uygun ve daha sakin olur.
    Ben turla gezdim bu yerleri hoş oldu hızlı oldu mesela istediğin yerde istediğin gibi kalamamak kötü bir şey.
    Mesela Almanya'yı beğenmedim ama Belçika,Hollanda ve Lüksemborug'a aşık oldum diyebilirim.
    Uzun yola giderken bir de Sıladaş sayfalarından brifing alın.
    Kaliteli Avrupa Haritası olan bir navigasyon edinin.
    Telefon için araca takılacak çakmaklık alın.
    Stepne yoksa alın ve patlak giderici spreylerden alın bir kaç tane sıkıntı olabilir.
    Yiyecek alın çok sayıda özellikle yurtdışında bana en pahalı gelen sudan alın damak tadı hiç uygun değil sadece Mavi renkli şişeye sahip SPA su güzel geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: DEMBELE1234

Böyle bir yola mondeo 2.0 TDCİ otomatik drn başka arçla çıkılmaz.

artı şöförlüğü iyi kafa dengi bir yol arkadaşı

Onun haricinde bazı araçların ön koltukları tamamen geri yatabiliyor. Mesela Reno Twingo. Eğer yatmıyorsa ve araç arka koltukları yatmayan sedan ise uyumak tam bir işkence oluyor. Birkaç kere R9'un arka koltuğuna boyuna yatmak zorunda kaldım. Gölgedeyseniz aslında fena değil tabi rahat ettiğiniz bir pozisyonu bulursanız. Eğer rahat edemediyseniz ve sürekli dönmek zorunda kaldıysanız birde üstüne güneş vurmaya başladıysa ve aracı gölgeye çekecek kadar haliniz yoksa 1-2 saat sonra terden ölüyorsunuz. Sonra uyuyamayacağınızı farkediyorsunuz mosmor gözlerle yola devam ediyorsunuz

Sırf böyle uzak mesafe yapıp araç içinde uyumak için bile SW araç alınır. Türk milletindeki sedan fetişistliği kadar saçma birşey yok.

• Youtube rastlamistim.baya girgir birisi ve surekli seyahat ediyor.hemde araba falan degil tirla değişik videolari var izlemenizi isterim.

GOPR0199/alex745 le bulgar yolculuğu:http://youtu.be/oVSJBJ8dyg4

sadece 3 gün hostelde kaldık. dğier günler 3 kişi arabanın içinde diğer 1 arkadaşta uyku tulumunun içinde dışarıda yattı. sabahları benzinliğin birinde duşumuzu alıyorduk.
    biz 3 kişi dandik cruze'un içinde yattıktan sonra tek kişi o arabada yatarsan çok rahatsız olacağını düşünmüyorum. yanına mutlaka yastık battaniye almalısın.

ayrıca yol tek başına sıkıcı geçecektir. sana önerim blablacar.com u kullanarak yanına yolcu alabilirsin hem benzin paranı çıkarmış olursun hem de yanında eşlik edecek birisi olmuş olur.

• hocam yapılır yeter ki siz isteyin. tek hayalim var aslında altımda 2.0 dizel otomatik bir araç olacak d sınıfı sw passat variant gibi koltuklar yatınca arka zemin düzleniyor ya işte orada yatacaksın. Bir çıkıp en az 10 bin km yol yapıp geleceksin ya yazarken bile kendimden geçtim resmen
    rota üzerindeki hiçbir yerde sınır kontrölü yoktu, istanbuldan ankaraya gider gibi ülke değiştiriyorsunuz. mesela polonya'dan almanya'ya geçtiğinizde tabelalar değişiyor benzinlik fiyatları değişiyor anca ordan anlarsınız birde tam sınır noktalarında büyükçe bir tabela oluyor. onun dışında hiç bir şey yok.

navigasyon olmazsa olmazımızdı, navigasyonun faydasını saymakla bitiremem. bence bi navigasyon şart. özellikle viyana, berlin gibi

avrupada genelde geceleri soğuk olur, hırka falan alın. Ufak tefek benzinliklerde gece durmayın. Çek cumhuriyeti, slovakya gibi yerlerde polisle dikleşmeyin ne derse desin he diyin.

biz 9 arkadaştık, araba full makara gittik. genelde sabaha karşı yola çıktık. ulaşacağımız yerlere öğleden önce varmış oluyorduk.

gittiğimiz şehirlerde 2 şer gün (kimilerinde 1er gün kaldık)

hosteller kalmak için en ucuz yerlerdir. çok güzel bir tecrübe oldu. sormak istediklerin varsa sorabilirsin :)

• Bu basliktaki bazi arkadaslari arkadas listeme ekleyesim geldi.

Yesil pasaport var. Benim de boyle bir gezi planim var.

Ama aile ile nasil olur bilemiyorum.

Hostel ucuz ama aile ile kalinmaz. Almanyada bir hostelde kaldim tek olarak. Kizli erkekli kalıyor millet sabaha kadar ha ha ha hi hi hi.

Bir de yolda arac arizalansa vs ne yapar insan bilemiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence 2 kisilik bir cadir ve uyku tulumu ile cok daha rahat edersiniz. Benim gibi fotograf asigiysaniz sehirleri gezip gece uyumak icin dag bayira cekip bir iki icki icip cadiri kurup vurup kafayi yatmak cok keyifli temiz havada. Cadir icin bu tek hamlede acilip kurulan cadirlar cok kullanisli oluyor. Su konusuna gelince hakikaten icme suyu sikinti olabiliyor bazen. Avusturyada cok guzel kaynak sulari var viyanada. Dukkanda satilanlar pek iyi degil. Yikanma hususunda ise ben bol bol gollere giriyordum :) pek keyifli oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Kasım 2014 - Güney - Batı Avrupa Seyahati

İstanbul'dan uçakla, İspanya'nın Bilbao kentine gittim. Goldcar firmasından, havalimanında 2013 model Peugoet Partner Tepee 1.6 HDI kiraladım. Hem geniş hem de dizel olması sebebiyle bu aracı tercih ettim, konforlu bir araç değil fakat benim işimi fazlasıyla gördü, en ufak bir sıkıntı çıkarmadı, yakıtı gayet ekonomikti ve elbette ic hacmi uyumam ve diğer aktiviteler için gayet yeterliydi .

Seyahatim sırasında, Bilbao, Burgos, Madrid, Valencia, Barcelona, Montpellier, Marsilya, Nice, Monte Carlo, Cuneo, Torino, Lyon, Paris ve Bordo şehirleri bilindik olmak üzere yaklaşık 40 şehiri gezdim, Lyon - Paris ve Paris - Bordo haricinde hep kasaba yollarını tercih ettim. Örnek vermek gerekirse Ankara - İstanbul arasını otobanda 4,5 saate gitmek yerine Ayaş - Beypazar üzerinden 7 saatte gittim. Mükemmel kasabalardan, köylerden, dağların taşların arasından geçtim. Özellikle Alp Dağları manzarasına şahit olduğum için çok mutluyum, İsviçre'ye gitme planım da vardı ama hava koşulları çok kötüydü, yolda kalmak istemediğim için direkt Lyon'a geçtim.

Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak

Biraz da fotoğraf :

Fotoğraf Albümleri :
    İspanya - Bilbao, Burgos, Madrid, Valencia, Barcelona :https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10155652151315355.1073741838.625620354&type=3
    Fransa - Marsilya, Nice, Lyon, Paris, Bordo : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10155654317840355.1073741841.625620354&type=3
    Monako - Monte Carlo :https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10155654168795355.1073741839.625620354&type=3
    İtalya - Torino :https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10155654277940355.1073741840.625620354&type=3

Peşinden İsrail - Tel-aviv ve Kudüs seyahati de geldi. O da diğer albümlerden görülebilir.

Konuyu açmamdaki sebebe gelince, artık sonucu kendi gözümle gördüğüm için cevaplayabilirim sanırım. Bu tarz araba ile yolculuk yapmak isteyenler ve aklında soru işareti olanlar bir an önce yola çıksa iyi olur. Gerçekten çok keyifli Şu maddelere dikkat edilse yeterli :

- Gece üşüyebilirsiniz, termal içlik ve termal uyku tulumu alın. decathlon mağazalarında mevcut, internetten de sipariş edebilirsiniz.
    - Kiralayacağınız veya kullanacağınız aracın arka koltuklarınn yatıyor olmasına dikkat etin, bacakları uzatmak gerekiyor. Rahat uyku için bu bana şart gibi gözüktü.
    - Konaklarken, benzinlikleri veya otobanlardaki dinlenme tesislerini tercih edin, daha güvenli olur.
    - Gezilecek ülkelerdeki fiyatları gitmeden önce araştırın. Mesela çok sigara içiyorsanız, havalimanındaki freeshoptan tanesi 5 TL'den alın, sonra ispanyada 16 TL verince kuyruk acısı büyük olur.
    - Büyük mağazalardan, kuru gıda alışverişi yapın, zira yol üzerinde alışveriş yapılan veya yemek yenen yerler çok pahalı.
    - Büyük şehirlerde otopark sorunu var, sorun olmayan otoparklar ise çok pahalı, ücretsiz otopark bulup sonra toplu taşıma ile gezmek çok daha iyi.
    - En büyük sorunlardan biri duş. Bu konu çok kafama takılıyordu ama yollarda duş alınacak yerler mevcut, ayrıca sadece duş imkanı sunan hosteller var. yaklaşık 5-10 TL kadar verip duş alabilirsiniz. 2 günde bir kez alsanız gene yeter, çok da hijyeniklik düşünmüyorsanız zaten.

Merak edilen başka husus varsa, sorabilirsiniz bildiğim tecrübe ettiğim kadarıyla cevap verebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panthera52 -- 19 Şubat 2015; 11:24:08 >

• Kıskanmadım desem yalan olur

Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

Bu basliktaki bazi arkadaslari arkadas listeme ekleyesim geldi.

Hostel ucuz ama aile ile kalinmaz. Almanyada bir hostelde kaldim tek olarak. Kizli erkekli kalıyor millet sabaha kadar ha ha ha hi hi hi.

Bende aynısını yazacaktim. Nedense benim çevrede herkes piknikci. Yeşil pasaport var, çevre de olan yok; kimse de cesaret de yok. Şuan 1 kişiyim yanıma kafa dengi bulana kadar arayacağım, olmazsa tek başıma gitmeyi düşünüyorum ancak o da zor olur düşüncesi var, bakalım.

@panthera52 Konu sahibinden ricamiz masraflari yazabilir mi ? Mümkünse kalem halinde yazarsanız kişisel olarak gerekli olmayanlari eleyerek ortalama masrafımızı bulmuş oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pi10 -- 19 Şubat 2015; 11:51:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pi10

quote:

Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

Bu basliktaki bazi arkadaslari arkadas listeme ekleyesim geldi.

Bende aynısını yazacaktim. Nedense benim çevrede herkes piknikci. Yeşil pasaport var, çevre de olan yok; kimse de cesaret de yok. Şuan 1 kişiyim yanıma kafa dengi bulana kadar arayacağım, olmazsa tek başıma gitmeyi düşünüyorum ancak o da zor olur düşüncesi var, bakalım.

@panthera52 Konu sahibinden ricamiz masraflari yazabilir mi ? Mümkünse kalem halinde yazarsanız kişisel olarak gerekli olmayanlari eleyerek ortalama masrafımızı bulmuş oluruz.

Masrafları hatırladığım kadarıyla yazayım.

- Uçak biletini kredi kartı kampanyalarından aldım, yaklaşık 110 TL puanla - İstanbul - Bilbao gidiş dönüş bileti aldım. Adios, parafly, wings gibi kredi kartlarını araştırabilirsiniz.
    - rentalcars üzerinden araç kiralama bakabilirsiniz, seçtiğiniz segment ve gün sayısına göre farklılık gösterir. Ortalama böyle bir seyahat için 1000 TL.
    - toplam yakıt 800-900 TL arası.
    - yeme içme ve günlük diğer ihtiyaçlar : toplamda 700 - 800 TL tuttu.
    - yeşil pasaportum yok, vize ücreti verdim : 250 TL
    - otoban ücretlerine çok para vermedim çünkü otoban kullanmadım, kullandıklarıma ise 100-150 TL anca verdim.
    - görülmeyen masraflar için 300-400 TL anca verdim.

zaten toplamda 3500 TL'i geçmedi, 2 arkadaş olarak ortalama adam başı 2000 TL'i geçmez diye hesap etmiştik ve öyle de oldu.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.