Şimdi Ara

Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
26
Favori
8.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,
    Uzun bir karayolu seyahat planlarım var, en kısası 10bin km'den başlıyor ve konaklamayı araçta yapmayı planlıyorum. Duş ve uzun dinlenme için 2-3 günde bir pansiyonlarda ya da Avrupa'daki lüks akaryakıt istasyonlarını kullanacağım ama bu durumu es geçebiliriz. Tamamı arabada geçecek denilebilir. Daha önce tecrübesi olan oldu mu ? Van'dan yola çıkıp, Moskova'ya oradan Paris'e ve tekrar Van'a geldiğinizi düşünün. (şehirler farazidir), yaklaşık 10 bin km.

    Bu yol güzergahını atlatabilmek için, hangi koşullarda araç kullanılmalı, kaç saatte bir mola verilmeli, uyku düzeni nasıl oturtulmalı, araçta uyumak için konfor sağlayan materyaller var mıdır? Ne tür giysiler giyilmeli? gibi.

    Önerilerinizi, uyarılarınızı beklemekteyim. Özellikle ciddi uzun yol tecrübesi olanlardan.

    (anlaşılmayan hususları sorarsanız daha çok ayrıntıya girebilirim)

    Teşekkürler.

    ------------------------------------------------ Güncelleme : 19.02.2015 --------------------------------------------------------
    Arkadaşlar, arabada konaklayarak ilk seyahatimi gerçekleştirdim yaklaşık 6000 km.

    Kasım 2014 - Güney - Batı Avrupa Seyahati

    İstanbul'dan uçakla, İspanya'nın Bilbao kentine gittim. Goldcar firmasından, havalimanında 2013 model Peugoet Partner Tepee 1.6 HDI kiraladım. Hem geniş hem de dizel olması sebebiyle bu aracı tercih ettim, konforlu bir araç değil fakat benim işimi fazlasıyla gördü, en ufak bir sıkıntı çıkarmadı, yakıtı gayet ekonomikti ve elbette ic hacmi uyumam ve diğer aktiviteler için gayet yeterliydi .

    Seyahatim sırasında, Bilbao, Burgos, Madrid, Valencia, Barcelona, Montpellier, Marsilya, Nice, Monte Carlo, Cuneo, Torino, Lyon, Paris ve Bordo şehirleri bilindik olmak üzere yaklaşık 40 şehiri gezdim, Lyon - Paris ve Paris - Bordo haricinde hep kasaba yollarını tercih ettim. Örnek vermek gerekirse Ankara - İstanbul arasını otobanda 4,5 saate gitmek yerine Ayaş - Beypazar üzerinden 7 saatte gittim. Mükemmel kasabalardan, köylerden, dağların taşların arasından geçtim. Özellikle Alp Dağları manzarasına şahit olduğum için çok mutluyum, İsviçre'ye gitme planım da vardı ama hava koşulları çok kötüydü, yolda kalmak istemediğim için direkt Lyon'a geçtim.

    Masraflar konusunda hatırladığım kadarıyla şöyle söyleyebilirim,

    - Uçak biletini kredi kartı kampanyalarından aldım, yaklaşık 110 TL puanla - İstanbul - Bilbao gidiş dönüş bileti aldım. Adios, parafly, wings gibi kredi kartlarını araştırabilirsiniz.
    - rentalcars üzerinden araç kiralama bakabilirsiniz, seçtiğiniz segment ve gün sayısına göre farklılık gösterir. Ortalama böyle bir seyahat için 1000 TL.
    - toplam yakıt 800-900 TL arası.
    - yeme içme ve günlük diğer ihtiyaçlar : toplamda 700 - 800 TL tuttu.
    - yeşil pasaportum yok, vize ücreti verdim : 250 TL
    - otoban ücretlerine çok para vermedim çünkü otoban kullanmadım, kullandıklarıma ise 100-150 TL anca verdim.
    - görülmeyen masraflar için 300-400 TL anca verdim.

    zaten toplamda 3500 TL'i geçmedi, 2 arkadaş olarak ortalama adam başı 2000 TL'i geçmez diye hesap etmiştik ve öyle de oldu.

     Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak

    Biraz da fotoğraf :

     Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak
     Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak
     Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak
     Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak

    Fotoğraf Albümleri :
    İspanya - Bilbao, Burgos, Madrid, Valencia, Barcelona :https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10155652151315355.1073741838.625620354&type=3
    Fransa - Marsilya, Nice, Lyon, Paris, Bordo : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10155654317840355.1073741841.625620354&type=3
    Monako - Monte Carlo :https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10155654168795355.1073741839.625620354&type=3
    İtalya - Torino :https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10155654277940355.1073741840.625620354&type=3

    Peşinden İsrail - Tel-aviv ve Kudüs seyahati de geldi. O da diğer albümlerden görülebilir.

    Konuyu açmamdaki sebebe gelince, artık sonucu kendi gözümle gördüğüm için cevaplayabilirim sanırım. Bu tarz araba ile yolculuk yapmak isteyenler ve aklında soru işareti olanlar bir an önce yola çıksa iyi olur. Gerçekten çok keyifli Şu maddelere dikkat edilse yeterli :

    - Gece üşüyebilirsiniz, termal içlik ve termal uyku tulumu alın. decathlon mağazalarında mevcut, internetten de sipariş edebilirsiniz.
    - Kiralayacağınız veya kullanacağınız aracın arka koltuklarınn yatıyor olmasına dikkat etin, bacakları uzatmak gerekiyor. Rahat uyku için bu bana şart gibi gözüktü.
    - Konaklarken, benzinlikleri veya otobanlardaki dinlenme tesislerini tercih edin, daha güvenli olur.
    - Gezilecek ülkelerdeki fiyatları gitmeden önce araştırın. Mesela çok sigara içiyorsanız, havalimanındaki freeshoptan tanesi 5 TL'den alın, sonra ispanyada 16 TL verince kuyruk acısı büyük olur.
    - Büyük mağazalardan, kuru gıda alışverişi yapın, zira yol üzerinde alışveriş yapılan veya yemek yenen yerler çok pahalı.
    - Büyük şehirlerde otopark sorunu var, sorun olmayan otoparklar ise çok pahalı, ücretsiz otopark bulup sonra toplu taşıma ile gezmek çok daha iyi.
    - En büyük sorunlardan biri duş. Bu konu çok kafama takılıyordu ama yollarda duş alınacak yerler mevcut, ayrıca sadece duş imkanı sunan hosteller var. yaklaşık 5-10 TL kadar verip duş alabilirsiniz. 2 günde bir kez alsanız gene yeter, çok da hijyeniklik düşünmüyorsanız zaten.

    Merak edilen başka husus varsa, sorabilirsiniz bildiğim tecrübe ettiğim kadarıyla cevap verebilirim.


    ------------------------------------------------ Güncelleme : 26.06.2015 --------------------------------------------------------

    Arabada konaklayarak 2. seyahatimi de gerçekleştirdim. 12-21 Haziran 2015.

    Bu kez rota : Almanya, Danimarka, İsveç ve Norveç. Toplam 9 gün, 5500 km.

    Germanwings ile İstanbul - Köln uçağı. Köln'den araba kiralama.

    Köln > Düsseldorf > Hannover > Hamburg > Kopenhag > Malmö > Göteborg > Oslo > Bergen > Stavanger > Kristiansand > Aalborg > Hamburg > Bremen > Dortmund > Köln.

     Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak

    Aracı Köln'den Europcar firmasından kiraladım. 2014 Volkswagen Passat 2.0 TDI Variant SW Manuel. Öncelikle aracı çok beğendiğimi söylemeliyim. Station wagon olması sebebiyle çok da rahat ettim. Araç oldukça seri ve yüksek devirlerde de hızlanması çok tatlı. Almanya'nın hız sınırı olmayan otobanlarında basma imkanım oldu 240 çok rahat yapıyor. 0-100 arası hızlanmaları ve gücü ise çok çok yerinde. Ölçümümde ise yakıt değer 5,2 lt / 100 km civarında.

    Rota için söylebileyeceğim çok şey var. Gerçekten refah düzeyi çok çok kaliteli. Kurallara muntazam uyuluyor. Yolda oluşan bir trafik kazası sonucu, yolu görevliler kapatmışlardı. 30 dk beklememize rağmen, bir araba bile emniyet şeridine geçip ilerlemedi. resmen şok oldum. Sol şerit her zaman boş, gözünüzü kapatın ve basın arabaya çarpma ihtimaliniz yok resmen. (ya orada araba yok ya da yetişebileceğiniz hızda değil).

    Hemen hemen araçların %80'i station wagon. buna da çok şaşırdım. yeni modellerde sedan araç yok denecek kadar az. Hemen hemen her markanın SW versiyonları var. Hem almanya, hem de diğer iskandinav ülkelerinde durum aynı.

    Almanyada otoban ücreti yok, Danimarka'da ise uzun tünel girişlerinde ve köprülerde var. Fiyatları ise epey pahalı. Mesela Kopenhag'dan Malmö'ye geçiş köprüsü 375 Danimarka Kronu. Yaklaşık 120 TL yani. İsveç ve Norveç'te ise herhangi bir kapı veya ödeme noktası yok, kameralar tespit ediyor ve ücretinizi yazıyor, sanırım adres sistemi var.

    Park sistemlerindeki ücretlendirmeyi gerçekten takdir ediyorum. Her yerde P işareti var ve yönlendiriliyor. Park ediyorsunuz ve kaldırımdaki standdan plakanızı yazıp kredi kartınızla "ne kadar süre kalacağınızı" seçip ödeme yapıyorsunuz. Dekontunuzu aracın ön camına koyup gidiyorsunuz. Rutin kontrollerde trafik görevlilieri bu dekontu görmezlerse 500 Norveç Kronu kadar ceza yazıyor.

    Şehir içlerindeki yollarda şeritler çok önemli, sola ve sağa dönüşler çok önceden ayrılıyor ve ona göre ilerliyorsunuz. 1 km ileride sola dönecekseniz gireceğiniz şerit ve bekleyeceğiniz kırmızı ışık ayrılmaya başlıyor. Trafik düzeni açısından çok beğendim. Bu arada söylemeden geçemeceğim çok fazla Tesla gördüm, baya baya göz aşinalığı oldu. Model S özellikle. Fazla miktarda var.

    Almanya için diyemesek bile, iskandinav ülkelerinin bu kadar huzurlu olmasının sebebi, kaliteli kural, kanun, vergi anlayışı ve nufüs azlığı. Fiyord kenarlarında küçük küçük evlerde huzur bulmaları çok normal. Yazın gittiğim için Hamburg'dan itibaren günler uzuyor, en son Bergen'de 00:30 gibi hava karardı ve 03:30 gibi geri gün doğdu. Hava karardı dememe de bakmayın, loş bir hal oluyor tamamen kararmıyor.

    Fiyatların aşırı pahalı olduğu hususunda dedikodular vardı, kesinlikle haklılar. bir 0.5lt'lik suyun 2,61 Euro olduğu, 1 büyük boy pizzanın 150 TL olduğu, McDonalds'daki yüzüne bakmadığımız BigMac menüsünün sadece hamburgerinin 35 TL olduğu ülkeler.. Almanya'dan yaptığımız stoklarla idare edebildik, yoksa gezi maliyeti kadar, yiyecek masrafımız olacağı aşikar.

    Doğa sevenler için kaçırılmayacak bir gezi, uygun fiyata gitmek isteyenler iletişim kurabilir, bir kaç ekonomik tüyo verebilirim. Henüz maliyet hesabı yapmadım ama 3 kişi gittiğimiz bu gezide toplamda 5000 TL'i geçmediğimizi düşünüyorum. 3000 kesin, üzeri şüpheli. Adam başı 1500-2000 TL arası bir rakam çıkıyor. (uçak bileti dahil)

    Hürmetler :)

    Şelale altında..
     Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak

    Norveç'te bir tünel kavşağı..
     Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak

     Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak

    Bergen
     Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak

     Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak

     Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak

     Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak

     Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak

    Mercedes E Serisi ticari taksi..
     Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak

     Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak

    Karavanlar için kamp alanı..
     Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak

     Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak

     Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak

    Havalanındaki ticari taksiler..
     Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak

     Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak

    5500 km kahrımızı çeken VW Passat.
     Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak

     Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak

     Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak

     Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak

     Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak

    Gece konakladığım bir otopark. Fiyord karşısında uyanmak ve kahvaltı yapmak..
     Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak

     Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak

     Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak

    Bergen, Norveç..
     Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak

    Feribotun sırasını beklerken..
     Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak

     Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak

    Preikestolen..
     Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak

    Preikestolen..
     Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak

     Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak

    Fiyord manzaralı mangal yakmasak olmazdı.. Norveç somonu ve tavuk..
     Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak

    Dizel fiyatı (100 KR = 33 TL)
     Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panthera52 -- 26 Haziran 2015; 16:30:22 >







  • Resimdeki arabam olcak vandan cıkarım bidaha gelmem Moskova ordan paris bidaha geri donmem
    Şaka bi yana yanına bi canta doldurrsun kıyafet Ozellikle Kısa kollu falan ama moskova soguk oldugu icin mont falan gerekebilir yola cıkılırsa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robert Lewandowski RL9 -- 1 Eylül 2014; 19:39:37 >
  • şehirler farazi üstad, moskova diye takılmamak lazım:)
  • Hicbir vucud dayanmaz ona yatak sart
    Ve sort atlet terlik sapka gozluk bol su
    Keten kumas olmasi cok rahatlatir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resimdeki arabanin sende olduğuna inanmiyorum.koy kendi resmini takdir ediyim ki bana tez konusu gibi geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • panthera52 kullanıcısına yanıt
    orası oyle tabikide
  • quote:

    Orijinalden alıntı: panthera52

    quote:

    Orijinalden alıntı: Dukkha

    Resimdeki arabanin sende olduğuna inanmiyorum.koy kendi resmini takdir ediyim ki bana tez konusu gibi geldi.

    Yahu Autoshow fuarından alınmış profesyonel çekim bir araba fotoğrafını benim aracım olarak lanse ettiğimi sanmadınız herhalde gerçekten, konuya girmişken güzel bir şey görelim diye koyulmuş bir espri niteliği olan fotoğraftan ibaret.

    Bu duruma inanmadığınızı belirttiğinize de ben hala inanamıyorum.

    Aciklama yapmadan koymussun oraya algi birakmak icin hemen alttaki arkadaşta benimle ayni yanilgiya düşmüş ne gerek var o resmi koymaya süs için felanmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mariachi@

    Hicbir vucud dayanmaz ona yatak sart
    Ve sort atlet terlik sapka gozluk bol su
    Keten kumas olmasi cok rahatlatir

    Peki şort, atlet ve terlik dediğinize göre, klima açık gitmeyeceğiz herhalde? camlar açık mı olacak.
  • usta ben 5000km renault trafic kullandım,
    opole (polonya'da küçük bi kent) - wroclaw- berlin - frankfurt - amsterdam - brüksel - prag - budapeşte - slovakya - viyana,

    böyle bi rotada tek şofor kullandım 9 koltuklu 2.0 dci.

    arabayı bi kenara bırak kafa dengi yol arkadşları olunca yol işte ozaman keyifli oluyor :)
    sormak istedkleriniz varsa buyurun :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sahin261

    usta ben 5000km renault trafic kullandım,
    opole (polonya'da küçük bi kent) - wroclaw- berlin - frankfurt - amsterdam - brüksel - prag - budapeşte - slovakya - viyana,

    böyle bi rotada tek şofor kullandım 9 koltuklu 2.0 dci.

    arabayı bi kenara bırak kafa dengi yol arkadşları olunca yol işte ozaman keyifli oluyor :)
    sormak istedkleriniz varsa buyurun :)

    Valla süper o zaman. konu üzerinden sorayım.

    Arkadaşlar olmadan tek başıma gitmeyi düşünüyorum ben, navigasyon kullandınız mı ? faydası oluyor mu?
    Sınır geçişlerinde uluslararası ehliyet sormuşlar mıydı? Yunanistan'ın bu konuda gıcık olduğunu duydum/okudum.

    Tek şoför kullandığınıza göre, ne kadar süre araç kullandınız ne kadar süre dinlendiniz, tercih ettiğiniz kıstaslar yeterli geldi mi?
    Bir daha böyle bir yola çıksanız, en çok neye dikkat edersiniz? :




  • Takip.
  • Şimdi oldu

    @panthera52



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B46CB32A -- 1 Eylül 2014; 20:02:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dukkha

    Şimdi oldu

    @panthera52

    Sırf sizi kırmamak için

    Uzun yol tecrübesi alalım ufak bir tane o zaman?
  • Daha ònce bu kadar uzun yolculuk yapmadım ama bence kesinlikle büyük bir araç şart bu yolculuk için. Ya suv ya da bol uzunlukta bir sedan :) bagaj bayağı fazla olacak. Ayrıca teksiniz. Ne kadar iyi araba demek o kadar daha az yorulmak demek. Navigasyon mutlaka olmalı. Bu dedigim araclarda arka koltuklari yatırırsanız bagajla beraber biraz daha rahat edersiniz uyuma konusunda. Onun dısında mümkün oldugunca foto cekimi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi Avrupa da çoğu şehir tarihi eser kaynıyor bir moskova bir st.petersburg , barcelona , madrid vs vs bunları gezmek en azından 2 gün alır .

    Arabadan inmeden de dolaşılmaz haliyle . Orta halli bir pansiyonda kalınalarak müthiş bir tatil olabilir .

    Ancak sizin yerinizde olsam bunu arabayla yapacağıma İnterrail şeklinde yaparım . Hem de araba yakıt şu bu derdim olmadan artan parayı da orta güzellikte otellerde kalarak değerlendirmiş olurum .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K.B.R.O

    Daha ònce bu kadar uzun yolculuk yapmadım ama bence kesinlikle büyük bir araç şart bu yolculuk için. Ya suv ya da bol uzunlukta bir sedan :) bagaj bayağı fazla olacak. Ayrıca teksiniz. Ne kadar iyi araba demek o kadar daha az yorulmak demek. Navigasyon mutlaka olmalı. Bu dedigim araclarda arka koltuklari yatırırsanız bagajla beraber biraz daha rahat edersiniz uyuma konusunda. Onun dısında mümkün oldugunca foto cekimi :)

    SUV imkanım yok ama aracım 2007 Mercedes E220. konfor açısından sorun çıkaracağını sanmıyorum, sıcakta deri koltuk hariç :/
    arka koltukları yatınca bagajla arası açılıyorsa, uzunlamasına sığarım herhalde 175 boy ile. denemem lazım onu bir.

    Navigasyon için, şu internette satılan 150 TL'lik aygıtlar iş görür mü acaba? arabada dahili bir navigasyon yok.

    Araç içi kameraların hafızası ne kadar süre çekim yapıyor acaba, laptop da olacak yanımda, hepsini kaydedebilirim belki. :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: panthera52

    quote:

    Orijinalden alıntı: Dukkha

    Şimdi oldu

    @panthera52

    Sırf sizi kırmamak için

    Uzun yol tecrübesi alalım ufak bir tane o zaman?

    Hangi araçla yapacaksin 10bin kmyi 10bin km sonrasi yorumlarini almak isterim o araç hakkında.


    Öneri olarak 2 kasa sirf içecek alirdim ben çeşit çeşit arac ici kamerasi ile mumkun oldugunca kameraya almaya çalışırım yolu ve keten şort ince tişört ağırlık yapmayan bi gozlukle kuul bir biçimde geçer bu yol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_

    Şimdi Avrupa da çoğu şehir tarihi eser kaynıyor bir moskova bir st.petersburg , barcelona , madrid vs vs bunları gezmek en azından 2 gün alır .

    Arabadan inmeden de dolaşılmaz haliyle . Orta halli bir pansiyonda kalınalarak müthiş bir tatil olabilir .

    Ancak sizin yerinizde olsam bunu arabayla yapacağıma İnterrail şeklinde yaparım . Hem de araba yakıt şu bu derdim olmadan artan parayı da orta güzellikte otellerde kalarak değerlendirmiş olurum .



    Üstad, öneriler için teşekkürler. lakin, interrail çok sıcak gelmiyor. yeterince ucuz da değil zaten, başkalarının kahrını çekmektense, uykuyla kardeş olmak daha iyi. bir de çok ters rotalar takip edilebilir. Ben daha önce St. Petersburg'da bulundum 4 gün gezmem için yetti. şimdi tekrar gidersem 1 gün güzel yerlerinde kalıp sonraki sabah yola çıkabilirim Helsinki'ye. Gideceğim şehirlere, daha önce 4-5 günlük süreler halinde ziyaret gerçekleştirdim zaten uçakla, ama tecrübe etmek istediğim buraların yol manzaraları, yol güzellikleri. Varşova'ya gidiyorsun ama Talinn ve Riga'ya fırsat kalmıyor. Şimdi bu karayolu yolculuğu ile istediğini es geç, istediğinde fazla kal. mantıksız mı?

    Ayrıca bir şehri, uçakla gidip, otelde kalarak geçirmek, fiyat/performans açısından çok verimsiz. otel parasını yakıta vermek daha doğru değil mi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: panthera52

    quote:

    Orijinalden alıntı: K.B.R.O

    Daha ònce bu kadar uzun yolculuk yapmadım ama bence kesinlikle büyük bir araç şart bu yolculuk için. Ya suv ya da bol uzunlukta bir sedan :) bagaj bayağı fazla olacak. Ayrıca teksiniz. Ne kadar iyi araba demek o kadar daha az yorulmak demek. Navigasyon mutlaka olmalı. Bu dedigim araclarda arka koltuklari yatırırsanız bagajla beraber biraz daha rahat edersiniz uyuma konusunda. Onun dısında mümkün oldugunca foto cekimi :)

    SUV imkanım yok ama aracım 2007 Mercedes E220. konfor açısından sorun çıkaracağını sanmıyorum, sıcakta deri koltuk hariç :/
    arka koltukları yatınca bagajla arası açılıyorsa, uzunlamasına sığarım herhalde 175 boy ile. denemem lazım onu bir.

    Navigasyon için, şu internette satılan 150 TL'lik aygıtlar iş görür mü acaba? arabada dahili bir navigasyon yok.

    Araç içi kameraların hafızası ne kadar süre çekim yapıyor acaba, laptop da olacak yanımda, hepsini kaydedebilirim belki. :)

    O aracta cok rahat gezilir. Koltukları yatırdıgınızda da sıgarsınız bence. Her navigasyonun icinde bütün dünya yol haritası cıkmıyor. Parayla almak zorundasınız. Onu yapacagınıza akıllı telefon varsa sorun kalmaz. En kötü telefondaki programa para verirsiniz. O da cok tutmaz.

    Arac ici kamerada bilgim yok maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dukkha


    quote:

    Orijinalden alıntı: panthera52

    quote:

    Orijinalden alıntı: Dukkha

    Şimdi oldu

    @panthera52

    Sırf sizi kırmamak için

    Uzun yol tecrübesi alalım ufak bir tane o zaman?

    Hangi araçla yapacaksin 10bin kmyi 10bin km sonrasi yorumlarini almak isterim o araç hakkında.


    Öneri olarak 2 kasa sirf içecek alirdim ben çeşit çeşit arac ici kamerasi ile mumkun oldugunca kameraya almaya çalışırım yolu ve keten şort ince tişört ağırlık yapmayan bi gozlukle kuul bir biçimde geçer bu yol

    Yolculuğu w211 E220 ile yapacağım büyük ihtimal. pek yorumlanacak bir araç değil, uzun yola konforlu geleceğini düşünüyorum.

    Kameraların kayıt süresi ne kadar acaba, hafıza kartı doldukça boşaltsak sanırım tamamını çekmeyi başarabilirim.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.