Şimdi Ara

Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
26
Favori
8.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Cok guzel bir gezi olmus.

Kuzey Finlandiya'ya yolunuz duserse beklerim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: DNZ_84

Cok guzel bir gezi olmus.

Kuzey Finlandiya'ya yolunuz duserse beklerim.

bir sonraki iskandinavya seyahatimde helsinki mutlaka olacak. daha kuzeyi olur mu bilemiyorum.

Cok tesekkur ediyorum:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bu arada gittiğiniz ülkelerde hangi dille anlaşıyorsunuz ? ispanyada çekte macarda ingilizce düzgün konuşabiliyorlar mı ?

Orijinalden alıntı: bjkkarakartal1903

Güzel yerleri gezmişsin dostum. Benim plandada viyana-prag-budapeşte var ama pasaport parası ve vize ile uğraşmak istemediğimden hep erteliyorum.
    Yalnız gezilen yerlerle süreyi kıyaslayınca sanki hiç yürümemişsiniz gibi geliyor. 5500 km lik karadeniz marmara gezisini 16 günde yapabildim ben.

Bu arada gittiğiniz ülkelerde hangi dille anlaşıyorsunuz ? ispanyada çekte macarda ingilizce düzgün konuşabiliyorlar mı ?

Aslında yürüyerek gezmek için çok zamanım oluyor. Günde yaklaşık 500 km yol yapıp (6 saat), uykuya da yeterli zaman (6 saat) ayırıldığında günün yarısı hemen hemen gezmek dolaşmak için harcanıyor. Veya uzun dağ/doğa yürüyüşleri için de bol zaman kalıyor.

Gittiğim ülkelerin hiç birinde yerel dili bilmiyorum, hatta pek de bir kaç kelime öğreneyim demiyorum. İngilizce yeterli oldu, çok da fazla dille işimiz yok, restoranlarda ve diğer uğranılan yerlerde, bir şekilde anlaşma sağlanıyor. Çek Cumhuriyeti ve Macaristan'da bulunmadım, ama orada da iletişim kurulabilecek kadar ingilizce konuşabilindiğini tahmin ediyorum.

Bu arada karadeniz sahil şeridi Sinop - Artvin, yaklaşık 700 km, karadenizde 5500 km nasıl yol yaptınız çok merak ettim, rotanızı paylaşabilir misiniz? Gidilmeyen köy, kasaba kalmadı sanırım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Gaydurugububak

Ne işle meşgulsunuz acaba? Ve trajik bi olay yaşadınız mı hiç?

Bankacıyım, Trajik olay çok şükür hiç yaşamadım diyebilirim. Son iskandinavya gezimizde, arkadaşımızın birinin bavulunu kaybetti GermanWings, sanırım en büyük aksiliğimiz o oldu. Pahalı pahalı giysiler ve temel ihtiyaçlar alışverişi yapmak zorunda kalmıştık.

Orijinalden alıntı: panthera52

quote:

Orijinalden alıntı: bjkkarakartal1903

Güzel yerleri gezmişsin dostum. Benim plandada viyana-prag-budapeşte var ama pasaport parası ve vize ile uğraşmak istemediğimden hep erteliyorum.
    Yalnız gezilen yerlerle süreyi kıyaslayınca sanki hiç yürümemişsiniz gibi geliyor. 5500 km lik karadeniz marmara gezisini 16 günde yapabildim ben.

Aslında yürüyerek gezmek için çok zamanım oluyor. Günde yaklaşık 500 km yol yapıp (6 saat), uykuya da yeterli zaman (6 saat) ayırıldığında günün yarısı hemen hemen gezmek dolaşmak için harcanıyor. Veya uzun dağ/doğa yürüyüşleri için de bol zaman kalıyor.

Gittiğim ülkelerin hiç birinde yerel dili bilmiyorum, hatta pek de bir kaç kelime öğreneyim demiyorum. İngilizce yeterli oldu, çok da fazla dille işimiz yok, restoranlarda ve diğer uğranılan yerlerde, bir şekilde anlaşma sağlanıyor. Çek Cumhuriyeti ve Macaristan'da bulunmadım, ama orada da iletişim kurulabilecek kadar ingilizce konuşabilindiğini tahmin ediyorum.

Bu arada karadeniz sahil şeridi Sinop - Artvin, yaklaşık 700 km, karadenizde 5500 km nasıl yol yaptınız çok merak ettim, rotanızı paylaşabilir misiniz? Gidilmeyen köy, kasaba kalmadı sanırım :)

Tek hat boyunca gidince kısa tabi ama ilçelere plajlara gir çık yapınca km epey artıyor. Tabi karadeniz deyince sadece karadeniz değil, kayseriden ankara, ankaradan samsun. Trakya geneli, eskisehir ve boluda vardı gezimde.
    Bu arada 500 km her gün yorucu olur benim için. Sadece ilk ve son günler 500 km üzeri yol yaparım.

• Ehliyetiniz normal türk ehliyetimi yoksa uluslararası ehliyetmi ? Araç kiralarken nasıl bi yol izleniyor yurt dışında ? Hayalimdir hep avrupayı arabayla gezmek özendim vallahi.

Orijinalden alıntı: umutck

Ehliyetiniz normal türk ehliyetimi yoksa uluslararası ehliyetmi ? Araç kiralarken nasıl bi yol izleniyor yurt dışında ? Hayalimdir hep avrupayı arabayla gezmek özendim vallahi.

Ehliyetim normal Türk ehliyeti. Benim bildiğim bu uluslararası ehliyet sadece Türkiye'den Yunanistan'a geçerken soruluyor. Başka ülkelerde hiç ihtiyacım olmadı. (Rusya, Singapur, Hongkong, Makao, Malezya, İspanya, Fransa, Monako, İtalya, İsrail, Almanya, Norveç, Danimarka, İsveç)

Araç kiralarken kurumsal firmalardan almakta fayda var, pasaportunuzu ve adınıza kayıtlı bir kredi kartı veriyorsunuz, rahatlıkla kiralıyorsunuz. Şu ana kadar yurtdışıda Europcar ve Goldcar firmalarından kiraladım, memnundum.

Avrupayı arabayla gezmek sanıldığı kadar zor ve ütopik bir şey değil, rahatlıkla halledebilirsiniz. Tüyoları göz gezdirmeyi unutmayın ;)

• Çok faydalı bir konu olmuş, teşekkürler.
  • Gerçekten güzel konu olmuş, mpv yada suv tarzı bir arabayla daha keyifli olurdu araba da vakit geçirmek, niçin Peugoet tercih ettiniz merak ettim. Yolculuğu kayıt altına alma şansınız olmadı sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BusteID -- 21 Temmuz 2015; 2:31:07 >

Orijinalden alıntı: BusteID

Gerçekten güzel konu olmuş, mpv yada suv tarzı bir arabayla daha keyifli olurdu araba da vakit geçirmek, niçin Peugoet tercih ettiniz merak ettim. Yolculuğu kayıt altına alma şansınız olmadı sanırım.

arac kiralama sirketi, kiralama gunune kadar arac marka model garanti etmiyor. bi de dizel olmasindan emin olmamiz icin peugeot partner tercih ettik. mesela bilseydik ki kesin ford mondeo tdci verecekler, tercihimiz degisirdi.

arac kameram olmadigi icin anlik kaydedemedim lakin epey fotograf ve video mevcut.

• Merhaba hocam, ben de küçük bir Avrupa seyahatinden yeni döndüm. Aslında hayalim sizin gibi araba kiralamakti ama bu sefer olmadı. En azından Almanya'da car2go firmasından Smart kiralamak istedim ama turistlere vermiyorlarmış.

Benim merak ettiğim arabada uyuma olayı, bunu biraz daha açabilir misiniz? Rahat ettiniz mi, güvenlik açısından nerelerde uyudunuz. Bir de duş olayını nasıl hallettiniz?

Orijinalden alıntı: adnn

Merhaba hocam, ben de küçük bir Avrupa seyahatinden yeni döndüm. Aslında hayalim sizin gibi araba kiralamakti ama bu sefer olmadı. En azından Almanya'da car2go firmasından Smart kiralamak istedim ama turistlere vermiyorlarmış.

Benim merak ettiğim arabada uyuma olayı, bunu biraz daha açabilir misiniz? Rahat ettiniz mi, güvenlik açısından nerelerde uyudunuz. Bir de duş olayını nasıl hallettiniz?

car2go olmazdı da sixt olurdu, budget olurdu, kiralasaydınız keşke :)
    Arabada uyuma konusunda ben hiç zorluk çekmiyorum, hem peugoet partner, hem de vw passat her ikisi de bana sıkıntı çıkarmadı.
    Mekan konusunda biraz seçici olmak lazım, gelişmiş ülkeler olsa dahi gasp olayları olduğunu tahmin ediyorum. Çoğunlukla dinlenme otoparklarında uyudum, iskandinavya için fiyort kıyılarında, ispanya için ise benzinliklerde konakladım.

Duş olayı kolay oluyor, 2 € karşılığında duş alınacak tesisler var, olmasa bile herhangi bir otele girip, sadece duş almak için hizmet satın alabiliyorsunuz, hiç sorun olmuyor. Zaten her gün duş alınacak titizlikte biriyseniz de bu tür seyahatler pek uygun değil, 2-3 gün ideal.

• panthera52 kullanıcısına yanıt
    Helal olsun hocam baya bi şehir gezmişiniz ,bir sorum olucak yabancı dil biliyormuydunuz ,iletişim konusunda sıkıntı yaşadınız mı gezdiğiniz yerlerde ,derdinizi anlatmakta zorlandınız mı?

Orijinalden alıntı: ProduceR.

Helal olsun hocam baya bi şehir gezmişiniz ,bir sorum olucak yabancı dil biliyormuydunuz ,iletişim konusunda sıkıntı yaşadınız mı gezdiğiniz yerlerde ,derdinizi anlatmakta zorlandınız mı?

Yabancı dil biliyorum diyebillirim. Cem Yılmaz bir skecinde, "Türkiye'nin Avrupa Birliği giriş müzakereleri hakkında neler düşünüyorsunuz? sizce de çok enterasan olaylar cereyan etmiyor mu?" şeklinde ingilizce bilmemize gerek yok. Merhaba, nasılsınız, nerye gidiyorsunuz, şuraya gidiyorum şurdan geliyorum, kendimi aç hissediyorum nerede yemek yiyebilirim bu yemeğin içinde şu şu malzemeler var mı ? şeklinde günlük diyalogları bilseniz çok çok işinizi görüyor. Sonuçta oraya italya'nın dağlarındaki çiftçi amcayla, "bu sene nasıl iyi mi danalar? sütü kime satıyon kimee?" sohbetinde bulunmayacağız.

özetle dil konusunda hiç zorluk çekmedim, çok iyi derecede ingilizce biliyorum da sayılmaz. Hello biliyor olsanız bile cep telefonunuzda internet varken hiç zorluk çekeceğinizi zannetmiyorum. Beni sorarsanız ben yaşamıyorum.

• takip,kardeş sataşanlar saldıranlar falan oldumu yolculuğun boyunca

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.